Ako často cvičíte, keď nemáte energiu?
Ahojte.. koľkokrát do týždna cvičíte? Ja mám ešte len pred 30, čiže som pomerne mladá a momentálne mám už druhý náročný mesiac, kedy každý deň odídem v domu o 7 ( a to mám prácu 15 min od domu) a prídem o 6-7 a potom idem ešte silovo cvičiť a neviem prečo ale nedá sa mi viac ako 3x a aj to sotva dávam a teraz cez víkend oddychujem. Dnes som napríklad celý deň preležala pred telkou a som ko.. Veľmi závidím ľudom, ktorí majú viac enegie... Komentáre typu že nemám deti nepíšte, mám psíka..
Pravidelne 2x do týždňa + 1x chodím plávať a tak mi to aj vyhovuje, nepravidelne ideme cez víkend na bicykle, zahrať si padel alebo squash, túra a podobne... treba počúvať svoje telo a dopriať si aj oddych, ale sama píšeš, že si celý deň preležala pred telkou a si ko, práve to je deň kedy by ťa možno nejaký pohyb naštartoval a energiu dodal, nemusí to byť nutne silový tréning...
Snazim sa 2x kardio (vacsinou plavanie) a 2x silovy trening (spolu s jogou a balancnym treningom) - doma, cize taky jemny. Niekedy viac, niekedy menej, podla okolnosti. Ak nestiham, nerucam sa z toho. V lete viac, v zime menej. Snazim sa chodit pesi.
@anonym_autor ja chodím len 2x do týždňa fitko +1x nejaká iná aktivita -beh, box, korčule, turistika,… 🙂 úplne mi to vyhovuje. Netreba to preháňať, ak by si mala byť viac vyčerpaná ako naplnená.
To si každý deň po-pia viac ako 10-11 hodín v práci alebo prečo chodíš domov tak neskoro?
To si každý deň po-pia viac ako 10-11 hodín v práci alebo prečo chodíš domov tak neskoro?
@anonym_f47126 mám svoju prácu a plus už druhý mesiac pomáham sesternici, ona podniká a vypadol jej zamestnanec.. Ale je to záhul cítim to.
@anonym_f47126 mám svoju prácu a plus už druhý mesiac pomáham sesternici, ona podniká a vypadol jej zamestnanec.. Ale je to záhul cítim to.
@anonym_autor Tak to je ťažko sa porovnávať s ľuďmi s klasickou pracovnou dobou. Každý máme iný denný rytmus, niekto radšej ráno, niekto večer, ja osobne by som o takej hodine neodcvičila po takej dobe v práci nič. Sesternica by si to asap mala poriešiť inak. Pomôcť je pekné, ale nedá sa to ťahať dlho na úkor vlastného života, prípadne až zdravia. Zatiaľ by som na to netlačila tak moc cez týždeň, keď potom nevládzeš a nechala to radšej na ten víkend.
Nejakým spôsobom sa cielene hýbať/cvičiť snažím každý deň. Práveže keby celý deň preležím pred telkou tak sa cítim ešte viac KO ako keby si zacvičím. ALE naučila som sa vnímať svoje telo a dopriať mu v ten deň taký pohyb, ktorý je ideálny práve na ten daný deň. Kedysi som to vedela hrotiť a makať jak drak bez ohľadu na všetko. Teraz si idem tak ako vnímam, že potrebujem.. Čiže niekedy riadna silová makačka, inokedy HIIT, inokedy jóga, inokedy len strečing,.. poriadny beh.. pohodový beh v Z2.. riadne dlhá prechádzka v teréne.. krátka pohodová prechádzka.. tanec.. a tak 🙂
vobec by som sa na tvojom mieste necitila zle, ja ked robim 12ku, tak len pridem domov a spim.. a ty robis vela kazdy den, ak by som sa na tvojom mieste dostala do fitka 2x tyzdenne, tak by som so sebou bola velmi spokojna.. a co ze niekto cvici 5x, kazdy je iny, niekto vladze a niekto nie
@anonym_autor Tak to je ťažko sa porovnávať s ľuďmi s klasickou pracovnou dobou. Každý máme iný denný rytmus, niekto radšej ráno, niekto večer, ja osobne by som o takej hodine neodcvičila po takej dobe v práci nič. Sesternica by si to asap mala poriešiť inak. Pomôcť je pekné, ale nedá sa to ťahať dlho na úkor vlastného života, prípadne až zdravia. Zatiaľ by som na to netlačila tak moc cez týždeň, keď potom nevládzeš a nechala to radšej na ten víkend.
@anonym_f47126 nebudem takto fungovať dlho ale teraz cítim, že je to náročné.. ešte možno 2 týždne..
@anonym_autor áno cvičím aj keď už nemám energiu a nevládzem popri dvoch deťoch a práci. A veľmi mi to pomáha a dokonca sa po cvičení cítim oveľa lepšie a aj lepšie spim. Po cvičení si dávam večer magnezko.
@anonym_autor Keď máš toho viac, tak si zacvič len vtedy, keď máš čas. Energia príde s cvičením. Ja cvičím každý deň.
3x do týždňa silovy trening, 1x beh.Ale z prace prídem o 13.00.Vobec sa ti nečudujem ze si KO ved to musí byť masaker a vôbec si to nevyčítaj.Ked toto obdobie skonci budeš mat aj viac energie
@anonym_autor tak ja napr chodim kazdy den z domu 6:30 prichadzam ako kedy 15-22:00 mam 2 deti plus domacnost stiham fitko tak 2x do tyzdna casto pracujem aj cez vikendy energie mam napriek tomu dost takze nechapem ako ta moze psik natolko vycerpat ze so ko... A to mam blizsie k 50tke ako k 40tke...
@anonym_autor Ved chodis domov neskoro odkial by si chcela mat energiu? Organizmus si potrebuje oddychnut. Ja ked nemam energiu,necvicim. Nie je zdrave prepinat sily. Clovek sa musi naucit aj oddychovat a relaxovat bez vycitiek.
Ked som mala 32, 6-rocne dieta, uz pred siestou rano som stepovala pred fitkom, aby som o siedmej bola v praci a po tretej stihala este aj druhy trening a doma potom dalsiu sichtu. Dnes mam 45 a vo fitku som 3-4x tyzdenne. A mam aj psika😃
Musis si vybrat, si chces pomahat celemu svetu alebo sa venovat svojmu zdraviu.
@anonym_autor tak ja napr chodim kazdy den z domu 6:30 prichadzam ako kedy 15-22:00 mam 2 deti plus domacnost stiham fitko tak 2x do tyzdna casto pracujem aj cez vikendy energie mam napriek tomu dost takze nechapem ako ta moze psik natolko vycerpat ze so ko... A to mam blizsie k 50tke ako k 40tke...
@anonym_3af01a ja som vyčerpaná z práce nie zo psa.
Ked som mala 32, 6-rocne dieta, uz pred siestou rano som stepovala pred fitkom, aby som o siedmej bola v praci a po tretej stihala este aj druhy trening a doma potom dalsiu sichtu. Dnes mam 45 a vo fitku som 3-4x tyzdenne. A mam aj psika😃
Musis si vybrat, si chces pomahat celemu svetu alebo sa venovat svojmu zdraviu.
@mandzula tak toto s mojou anémiou a organizmom nehrozí :D
@anonym_autor Aj ja mam anemiu a choru stitnu zlazu a k tomu dieta so speci potrebami.🙈
@mandzula ok.
3-4x do týždňa cvičím silovo v posilke, energiu mi to práve dodáva a keď nejdem som značne podráždená 😀
My mame fitko 24/7 samoobsluzne tak chodim pod ruskom tmy

3-4x do tyzdna