icon

Ako vybrať správnu veľkosť bicykla pre ženu?

Včera o 08:19

Ahojte, mam 167cm, 55kg, nosim vel.S/M. Chcem si kupit bicykel. Viete poradit velkost? A velkost kolies? Paci sa mi ruzovy Cube. 😁

zmrzlinka2021
Včera o 08:21

@anonym_autor stačí ísť do bike predajne, ponúknu na mieru

nahodnemeno
Včera o 08:21

ja som minuly rok kupovala - crosový, taký do mesta ale zvládne i nejaký terén , lúky atd. Kellys Phoebe 70 ...ale maju aj nizsie rady

madeincssr
Včera o 08:27

@anonym_autor najprv premysli, na akych povrchoch budes zvacsa bicyklovat (asfalt a cyklotrasy, priroda lesne cesty, hory, kopce...) Zvol spravny typ bicykla. Univerzalny je trekingovy (crossovy) s vhodne zvolenymi plastami a komplet vybavou aj na cesty a dazd (osvetlenie, blatniky). Zvaz aj ebajk. Dava kridla... do kopcov si to uzivas.
Doporucujem 28" (na horskych 29") kolesa a spravnu velkost ramu - vysvetlia Ti plus vyskusas v dobrych cyklo predajniach.

anos18
Včera o 08:38
@madeincssr

@anonym_autor najprv premysli, na akych povrchoch budes zvacsa bicyklovat (asfalt a cyklotrasy, priroda lesne cesty, hory, kopce...) Zvol spravny typ bicykla. Univerzalny je trekingovy (crossovy) s vhodne zvolenymi plastami a komplet vybavou aj na cesty a dazd (osvetlenie, blatniky). Zvaz aj ebajk. Dava kridla... do kopcov si to uzivas.
Doporucujem 28" (na horskych 29") kolesa a spravnu velkost ramu - vysvetlia Ti plus vyskusas v dobrych cyklo predajniach.

@madeincssr 28 palcový nie je veľa na jej výšku ?

olimuc
Včera o 08:38

Specializovany obchod, spravna velkost ramu … pri tvojej vyske asi M- kovy a kolesa 28. Ale to je len orientacne. Musi ti sediet geometria - dlzka ruk, noh atd … nechaj si poradit pokial investujes do 1 poriadneho, budes si jazdu uzivat. Mne viacere nesedeli, kvoli vyske a poradili mi Scott … som super spokojna.

olimuc
Včera o 08:47
@anos18

@madeincssr 28 palcový nie je veľa na jej výšku ?

@anos18 podstatna je velkost ramu, kolesa potom, mozes mat rovnake kolesa na S- kovom a XL rame … podla kolies ides len u detskych bicyklov asi do 16 zoll, od 20 zoll maju aj 2 cislo pri ramoch … mapr Kania/ pyro atd ma 20 zoll Small ram a 20 zoll Large ram … a jev nich rozdiel aj ked kolesa su rovnake. U dospelych mas od S po XL … ale treba skusat … lebo 2 osoby s vyskou 170 cm nemusia mat rovnako rozlozene telo nohy/trup

helixa
Včera o 09:41
@olimuc

Specializovany obchod, spravna velkost ramu … pri tvojej vyske asi M- kovy a kolesa 28. Ale to je len orientacne. Musi ti sediet geometria - dlzka ruk, noh atd … nechaj si poradit pokial investujes do 1 poriadneho, budes si jazdu uzivat. Mne viacere nesedeli, kvoli vyske a poradili mi Scott … som super spokojna.

@olimuc Presne tak. Dĺžka nôh je tiež dôležitá. Mám 163 cm a voči postave dlhé nohy a krátky driek - mám veľký problém so správnym nastavením bicykla.

anos18
Včera o 09:48
@olimuc

@anos18 podstatna je velkost ramu, kolesa potom, mozes mat rovnake kolesa na S- kovom a XL rame … podla kolies ides len u detskych bicyklov asi do 16 zoll, od 20 zoll maju aj 2 cislo pri ramoch … mapr Kania/ pyro atd ma 20 zoll Small ram a 20 zoll Large ram … a jev nich rozdiel aj ked kolesa su rovnake. U dospelych mas od S po XL … ale treba skusat … lebo 2 osoby s vyskou 170 cm nemusia mat rovnako rozlozene telo nohy/trup

@olimuc aha, ďakujem za vysvetlenie 😊

gemerka17
Včera o 10:37
@olimuc

@olimuc ako prve si musí autorka zodpovedat, kde bude jazdiť a na zaklade toho sa vyberá bud horský bicykel (tu su velkosti kolies 26, 27,5 a 29) alebo crossovy bicykel (tu su veľkosti kolies 26 a 28). Alfa omega je vybrať správny typ. Nasledne sa vyberá az veľkosť.

@anonym_autor fakt si poloz otázku kde budeš jazdiť. Ak prevažne na asfaltovych cyklochodnickoch tak crossovy bude fajn. Ak chces aj lesné cestičky tak horský. Na horskom vieš mat aj väčšie kolesá (29 palcov s uzsimi plastami a pôjdeš ako guľa aj po asfalte). S tvojou výškou vieš mat kľudne aj 29 palcove kolesá. Velkostne to bude všade na Mko. Každá značka ma trosku inu geometriu rámu, ale to ti moze byt jedno, bežný cyklista to nespozná a nerieši sa to pri lacnejšom bicykli (t.j hocičo pod 2000 eur). Vždy drahšia cena ide s lepšími komponentami a teda váha bicykla ide dole.

done
Včera o 18:09

tu máš orientačnú tabuľku