icon

Ako zvládnuť kardio cvičenie bez nevoľnosti?

5. apr 2026

Ahojte prosím vás. Chodím na silové tréningy a zvládam to v pohode. Po cvičení sa cítim uvoľnená nabitá energiou spokojná proste super. Akonáhle ale cvičím kardio ci už stacionárny bicykel alebo bežiaci pas je mi zle už po 5 min napína ma na zvracanie a točí sa mi hlava. Rýchlu chôdzu zvládam beh kedy ako. 🫤 Viem ze to kardio je dôležité ale ci cvičím hladná alebo som mala len nejaké maličké jedlo pred cvičením (napr kúsok banánu s par lyžičkami jogurtu) vyjde to rovnako. Takisto ci cvičím ráno večer je to jedno proste 🤢🤢🤢. Teraz som si dala 7 minút na úrovni 2 (stále som začiatočník necvicim ešte ani mesiac) no napína ma strašne. Nejaké tipy? Nevoľnosti mávam hocikedy to riešim u neuro. Len s tým kardiom mam veľmi veľké problémy

biba_18
5. apr 2026

🤷‍♀️ môže to byť všeličo. preťaženie, málo kyslíka, málo hydratácie, málo cukru, nesprávne dýchanie …
aha, teraz čítam že si začiatočník… teda zatiaľ by som to pripísala tomu že nemáš kondičku, teda preťaženie, možno aj to dýchanie a cukor…
neviem síce čo znamená úroveň 2, ale uber intenzitu zatiaľ…

zuzinka888
5. apr 2026

To ta napina aj pri rychlej chodzi, aj pri tanci? Ked ides do schodov? Lebo aj to je kardio

simsalabim
5. apr 2026

@anonym_autor rychla chodza je kardio, takze skus to, ak ti pri nej nie je zle. Alebo plavanie.

anonym_6f57e9
5. apr 2026

Mám to ako ty. Po cvičení mi je poriadne zle. točí sa mi hlava, pocit na opadnutie, slabosť.

lucia_nova8
5. apr 2026

Skús kardio s menšou intenzitou – napr. rýchla chôdza (kľudne so sklonom), schody alebo plávanie. Začni aj len na pár minútach a postupne pridávaj, telo si musí zvyknúť. Dôležité je aj neprepáliť tempo a dobre dýchať 🙂 A keď máš tie nevoľnosti aj mimo cvičenia, určite to ešte rieš s lekárom.

anonym_deb807
5. apr 2026

Hlavne nie je dobre ísť cvičiť nalačno alebo s malým ,,snakom” predtým. Jasne že je ti zle keď sa ti rozpumpuje srdce a ty si v hypoglykemii. Logicky keď si začiatočník, telo vyhodnotí vysokú intenzitu a začne páliť cukor ktorý vlastne nemá a to spôsobuje nevoľnosť.
Normálne sa predtým najesť. (Napríklad jogurt,vločky,banán a chia alebo nejaký tuk)

anonym_3ad63e
6. apr 2026

Preco ides na pas,... vycerpana na konci po silovom cviceni, ked uz nemas energiu? Alebo oddel silove cvicenie a kardio na rozny cas. Ak ti nevyhovuje pas, tak rob rychlu chodzu striedanu s obcasnym behom vonku v lese. Miesto autom, ci mhd chodievaj co najviac peso (do obchodu,...) Cim castejsie budes chodit a behat, tym sa tvoja vydrz a kondicka bude postupne zlepsovat.

anonym_1af4d3
6. apr 2026

Ak by som ja behala s kuskom bananu a par lyzicami jogurtu tiez mi je zle a nic nedobehnem a to behavam pravidelne. Preco si to robis? Normalne si daj poriadne ranajky a hodku-dve ked ti pretravi potom skus… alebo napr podvecer ak ti pretravi obed ale ziadne ze rano nalacno alebo po kusku bananu a pod. Zacni rychlochodzou tak aby si vladala dychat, casom sa to zlepsi a mozes pridavat/klusat. Predpoklafam ze si doteraz vobec necvicila a aj silovy trening robis kratko

zabka79
6. apr 2026

@anonym_autor ekg mas v pohode?