icon

Aký šport si vybrať po štyridsiatke?

Dnes o 13:32

Ahojte, väčšinu života som nešportovala, ale po štyridsiatke cítim, že potrebujem viac pohybu. Rozmýšľam medzi plávaním a nordic walkingom. Čo sa vám osvedčilo ako dlhodobo udržateľné? Ďakujem.

domiklik
Dnes o 13:38

@anonym_autor nemám ďaleko k 40. Cvičím silový tréning. Už rok 3x do tyzdna. Zmenilo mi to život. Postava, spánok, hlava, sila, imunita. Stretavam ľudí rôznych vekových kategórií a je to super. Ale samozrejme aj plávanie je veľmi fajn.

anonym_847c8d
Dnes o 13:39

@anonym_autor dobrý výber.Ja chodím plávať a bicykel

fitneska1979
Dnes o 13:40
Používateľ fitneska1979 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fitneska1979.

S mamou sme začali hrat bedbinton, je to fajn aj sa spotíš aj sa zabavis a kolena toľko neutrpia

simsalabim
Dnes o 13:42

Aj plavanie aj nordic walking su super ako kardio. A pridaj este silovy trening.

anonym_575ef6

ak máš možnosti tak plávanie.
Kedysi som tancovala a cvičila aerobic. Teraz uvažujem nad silovým cvičením. Ak sa odvážim tak fitko.

michaela329

Všetko, čo Ťa baví a ten silový určite k tomu. Kosti Ti poďakujú.

anonym_0fb8b0
Dnes o 13:43

@anonym_autor v tomto veku sa odporúča spevňovať svaly, šlachy, kĺby, kosti silovým tréningom, to by malo byť gro. Zvyšok podľa nálady

anonym_de8f0f
Dnes o 13:45

Žiadny šport nie je na škodu, čiže tie čo si vypísala sú tiež super, ale neni na škodu aspoň 2 krát za týždeň zaradiť silový tréning, po 40 už svalstvo ubúda, ochabuje, takže silový tréning je v tomto veku veľmi účinný aj ako prevencia ochorení kĺbov atď...

simona92101
Dnes o 13:48

@anonym_autor ja som zacala so silovym treningom,2x do tyzdna pod dohladom trenerky a velmi mi to pomohlo 👌plus k tomu rychla chodza,bike,obcas beh.

anonym_e45142
Dnes o 13:57

Silovy trening a dostatok bielkovin, aby nezacali pomaly ubudat svaly.. ja som zacala chodit aj na pilates a na box 😁

mondolina
Dnes o 14:03

silový tréning ♥️

zuzidr
Dnes o 14:04

ja mám čerstvých 40, od janáura som zradila 2x do týždňa kruhový/silový, a a kedže sa cez leto necvičí, tak idem pridať bicykel na pravidelnej báze. Mám nadváhu celý život ale odkedy som sa " začala viac hýbať" tak sa cítim lepšie, kilá dolu nejdu veľmi ale ten pocit...

mandzula
Dnes o 14:10

Silovy trening a rychla chodza.

akvi
Dnes o 14:14

Potrebuješ nájsť to, čo ťa baví. Inak pri tom nevydrzis. Resp. budeš sa premáhať tam ísť a nakoniec skončíš. Ja napríklad robím šport, ktorý by v mojom veku väčšina ľudí nerobila. Ale mňa nič iné proste nebaví. 😅 Skúšala som x vecí, hlavne menej finančne náročných a pri ničom som nevydržala. Ale možno len ja som divná a neviem sa premôcť 😅🙈

anonym_64ce8f
Dnes o 14:16

Zacala som behat a bavi ma to, inac by som nevydrzala.

anonym_7328be
Dnes o 14:17

Golf