Aký šport si vybrať po štyridsiatke?
Ahojte, väčšinu života som nešportovala, ale po štyridsiatke cítim, že potrebujem viac pohybu. Rozmýšľam medzi plávaním a nordic walkingom. Čo sa vám osvedčilo ako dlhodobo udržateľné? Ďakujem.
@anonym_autor dobrý výber.Ja chodím plávať a bicykel
S mamou sme začali hrat bedbinton, je to fajn aj sa spotíš aj sa zabavis a kolena toľko neutrpia
Aj plavanie aj nordic walking su super ako kardio. A pridaj este silovy trening.
ak máš možnosti tak plávanie.
Kedysi som tancovala a cvičila aerobic. Teraz uvažujem nad silovým cvičením. Ak sa odvážim tak fitko.
@anonym_autor v tomto veku sa odporúča spevňovať svaly, šlachy, kĺby, kosti silovým tréningom, to by malo byť gro. Zvyšok podľa nálady
Žiadny šport nie je na škodu, čiže tie čo si vypísala sú tiež super, ale neni na škodu aspoň 2 krát za týždeň zaradiť silový tréning, po 40 už svalstvo ubúda, ochabuje, takže silový tréning je v tomto veku veľmi účinný aj ako prevencia ochorení kĺbov atď...
@anonym_autor ja som zacala so silovym treningom,2x do tyzdna pod dohladom trenerky a velmi mi to pomohlo 👌plus k tomu rychla chodza,bike,obcas beh.
Silovy trening a dostatok bielkovin, aby nezacali pomaly ubudat svaly.. ja som zacala chodit aj na pilates a na box 😁
ja mám čerstvých 40, od janáura som zradila 2x do týždňa kruhový/silový, a a kedže sa cez leto necvičí, tak idem pridať bicykel na pravidelnej báze. Mám nadváhu celý život ale odkedy som sa " začala viac hýbať" tak sa cítim lepšie, kilá dolu nejdu veľmi ale ten pocit...
Potrebuješ nájsť to, čo ťa baví. Inak pri tom nevydrzis. Resp. budeš sa premáhať tam ísť a nakoniec skončíš. Ja napríklad robím šport, ktorý by v mojom veku väčšina ľudí nerobila. Ale mňa nič iné proste nebaví. 😅 Skúšala som x vecí, hlavne menej finančne náročných a pri ničom som nevydržala. Ale možno len ja som divná a neviem sa premôcť 😅🙈
Zacala som behat a bavi ma to, inac by som nevydrzala.
Golf

@anonym_autor nemám ďaleko k 40. Cvičím silový tréning. Už rok 3x do tyzdna. Zmenilo mi to život. Postava, spánok, hlava, sila, imunita. Stretavam ľudí rôznych vekových kategórií a je to super. Ale samozrejme aj plávanie je veľmi fajn.