icon

Operácia ramena, vyradí ma to od športu?

Dnes o 06:44

Ahojte,

o pár týždňov ma čaká operácia ramena a priznám sa, že okrem samotného zákroku sa bojím ešte jednej veci - že priberiem.

Dlhodobo pravidelne cvičím a pohyb je veľká súčasť môjho života. Podľa lekára ma však čaká niekoľko týždňov až mesiacov s výrazne obmedzenou aktivitou a neviem si predstaviť, ako to zvládnem.

Máte niekto skúsenosť s operáciou ramena alebo iným zranením, ktoré vás na dlhší čas vyradilo zo športu? Pribrali ste počas rekonvalescencie, alebo sa to dalo ustrážiť?

minenkaa
Dnes o 06:48

@anonym_autor tyzdnov max 6 a prechádzať sa môžeš stále ,jesť tiež môžeš obmedziť
Po 6tyzdnoch musíš zacat cvicit ,tak či tak aby plece zas fungovalo ,s váhami určite nie veľké ale pohyb mizes mať
Ak aj priberieš potom schudnes ,veď ležať nebudes ,budes mať len plece zabandazovane ,nič iné

anonym_e7b485
Dnes o 06:49

Nohy budes mat v poriadku, tak vela behat, chodit,... Plus cvicis partie, ktore (prilis) nezatazuju rameno. Cize na nejaky cas sa zameras na nohy, zadok, spodny chrbat a brucho.

minenkaa
Dnes o 06:53

@anonym_autor len sa chcem opýtať ,nerypem,naozaj je to pribratie tak vážny problém?

anonym_a8bbad
Dnes o 06:56
@minenkaa

@anonym_autor len sa chcem opýtať ,nerypem,naozaj je to pribratie tak vážny problém?

@minenkaa Tiez mi to nepride uplne normalne. Neboji sa operacie, ani moznych komplikacii, ale ze priberie. Ehm, no.

anonym_e7b485
Dnes o 06:59
@anonym_a8bbad

@minenkaa Tiez mi to nepride uplne normalne. Neboji sa operacie, ani moznych komplikacii, ale ze priberie. Ehm, no.

@minenkaa
@anonym_a8bbad Normalne sa pyta, ze co by mala idealne urobit, ked nechce vypadnut z tazko vydretej formy kvoli operacii a rekonvalescencii. Ako si pomoze, ked sa bude depkovat z nasledkov, ci to vyjde, alebo nie? Ak by op nepomohla, tak by ju lekari nenavrhovali. A aj keby zostalo rameno na tom horsie, cvicit moze aj v buducnosti. Nizsia intenzita, setrit, mensie vahy. Neznamena to koniec s akymkolvek sportom.

minenkaa
Dnes o 07:02
@anonym_e7b485

@minenkaa
@anonym_a8bbad Normalne sa pyta, ze co by mala idealne urobit, ked nechce vypadnut z tazko vydretej formy kvoli operacii a rekonvalescencii. Ako si pomoze, ked sa bude depkovat z nasledkov, ci to vyjde, alebo nie? Ak by op nepomohla, tak by ju lekari nenavrhovali. A aj keby zostalo rameno na tom horsie, cvicit moze aj v buducnosti. Nizsia intenzita, setrit, mensie vahy. Neznamena to koniec s akymkolvek sportom.

@anonym_e7b485 Pytam sa preto lebo to nechapem ako to vidí ona lebo fakt tri dni po operacii môže kľudne už byt cely deň von a prejsť aj 20km a 6 týždňov po ,čo je fakt nič môže už cvicit aj s ľahkou váhou
Nikdy som nevedela čo je to ,,vydreta’’postava a aj preto sa pytam

lenka7477
Dnes o 07:08

ja som po operácii ramena nepribrala a pritom som predtým necvičila, ale ak sa toho obávaš , chôdza bude pre teba zo začiatku super. To rameno rozhýbeš bežnými činnosťami , aj rehabilitáciou len to netreba uponáhľať . Ja som bola PN 4 mesiace, ale ja som tam dostala ešte zápal, tak sa mi to skomplikovalo. Ale ak budeš s rozumom rehabilitovať zvládneš to .

simsalabim
Dnes o 07:34

Zaklad je strava, tu si ustriehni. A pohyb mozes stale mat - chodza takmer od zaciatku. Ja som pred casom absolvovala dve operacie, zakazdym 2t na lozku a pohyb dalsi mesiac stale obmedzeny (aj chodza). Aj potom bolo treba zacat pianko - ku plavaniu som sa mohla vratit az za 3 mesiace. Nepribrala som, dokonca som mierne schudla. Telo zrejme potrebovalo kcal na regeneraciu.

adri266
Dnes o 07:43

@anonym_autor dCERA 5 tyzdnov po operacie chrbtica bola na lieceni, cvicila, plavala pod dohladom. POdla mna vsetko sa da, len si treba najst spravneho fyzio alebo zacat s kupelami, kde ti ukazu, co a ako cvicit.

minenkaa
Dnes o 07:47

https://www.proormedent.sk/ramenni-motodlaha/

Toto si inak prenajmi po operacii,úžasná vec neskutočne to mne pomohlo ,už dva dni po operacii som na tom sedela a cvičila ,je to fest dobre proti bolesti a aj sa rýchlejšie hojí to rameno

anonym_b36efc
Dnes o 08:03

Jasne, robil som triathlon, pád z bicykla a zlomenina krčka stehennej kosti a kľúčna kosť. 8 týždňov bez športu. Potom rehab. Tá išla rýchlo, lebo máš športový základ. A potom pomaly zase tréningy. Koľko stehnu som sa ale už nevedel vrátiť k behaniu a teda ani k triatlonu. Začal som behávať pomaličky až 3 roky po úraze. Ale celý ten čas som stále športoval

anonym_537fba
Dnes o 08:14

@anonym_autor rameno nie je koleno, aby si sa vôbec nemohla hýbať. Nepreháňaj.

anonym_c619ac
Dnes o 08:19

neboj ak sa budes správne stravovat a nevyzierat chladnicku pocas pn nepriberies, ja som bola odpisana 4 mesiace po operacii, nepribrala som hoci som nemala takmer ziadny pohyb, potom som zacala postupne chodit a bez prebratia som až do dnes 5 r. po operacii