icon

Chodiaci pás v byte - hlučnosť

Včera o 11:39

Čaute baby, tie ktoré máte chodiaci pás v byte, alebo susedia nad vami, mám otázku. Je to veľmi počuť?

autor
Včera o 13:27
@anonym_f7cff4

Ja mam síce v dome ale občas býva počuť až von na dvor. Ale nemám pod ním tlmiacu podložku a mám ho na dlažbe. Podľa mňa, keď pod ten pás dáš kvalitnú tlmiacu podložku, dáš si dobré bežecké topánky (tie tiež niečo stlmia) a nebudeš na ňom behávať zrovna šprinty tak by to nemalo byť počuť. Ja väčšinou behávam, preto je to počuť. Keď si dám večer hodinku chôdze pri filme, manžel kľudne vedľa mňa zaspí, tak je to tiché. Ale záleží samozrejme aj od bytovky, ale keď píšeš, že ste tichá bytovka, podľa mňa máte dobrú izoláciu a aj to by tie zvuky mohlo zmierniť

@anonym_f7cff4 tichá bytovka skôr v tom zmysle, že tu bývajú väčšinou ľudia okolo 50, dve dôchodkyne, tie majú mnoho diagnóz, keby večer nevidim že sa svieti, tak si myslím že tu nežijú. Nemá tu prečo kto robiť bengál.

martinkatinka
Včera o 13:40
@anonym_autor

@anonym_f7cff4 tichá bytovka skôr v tom zmysle, že tu bývajú väčšinou ľudia okolo 50, dve dôchodkyne, tie majú mnoho diagnóz, keby večer nevidim že sa svieti, tak si myslím že tu nežijú. Nemá tu prečo kto robiť bengál.

@anonym_autor to je prave dobre, ze sa pytas. Lebo ja si myslim, ze mnoho ludi to neriesi, ale pravdou je, ze je to hlucne. Niekomu je jedno, co si pomyslia susedia, ako ti nad nami. Ti maju na haku vsetko. Im je jedno, ze byvaju v bytovke, su hrozne hlucni aj v inych veciach. Este naschval niektore veci dokazu robit.

slavomira236
Včera o 13:45

@anonym_autor ja som si teraz kupila stepper a ked som dolu pocut ho hore ze cvicim a to maju deti zapnutu telku...

autor
Včera o 13:48
@martinkatinka

@anonym_autor to je prave dobre, ze sa pytas. Lebo ja si myslim, ze mnoho ludi to neriesi, ale pravdou je, ze je to hlucne. Niekomu je jedno, co si pomyslia susedia, ako ti nad nami. Ti maju na haku vsetko. Im je jedno, ze byvaju v bytovke, su hrozne hlucni aj v inych veciach. Este naschval niektore veci dokazu robit.

@martinkatinka mne to nie je až tak jedno. Keby si každý robil čo chce 🙄 to je vrchol aogancie.

autor
Včera o 13:50
@anonym_ec8429

@anonym_autor každá druhá si tu teraz kupuje pás, asi si všeci lámu nohy rad za radom

@anonym_ec8429 a čo ťa to trápi? Nájdi si tému, ktorá ťa zaujme a tam diskutuj, ak nemáš čo k téme. Napríklad nevera, PMS, baby testy, či obliecť dieťaťu oteplováky, alebo čo je vo vzduchu. Výber máš pestrý.

dankakuc
Včera o 13:50

sused nad nami má e-bike, počujeme ho, ale dá sa to vydržať.

belllinka
Včera o 13:59
@dankakuc

sused nad nami má e-bike, počujeme ho, ale dá sa to vydržať.

@dankakuc na e-biku sa bicykluje po byte?

demografka
Včera o 14:35

ja dufam, ze nad nami nikoho nenapadne si to kupit, tie stroje fakt pocut... moja dcera je tiez po operacii kolena, este nesmie zataz, ale potom bude na stacionarnom bicykli cvicit, ten sa zvykne odporucat na kolena a nie je hlucny

anonym_a93306
Včera o 14:49

@anonym_autor Ano,suseda nadomnou a prevazne zacina okolo 20hod na tom behat a bucha to teda dost🤦‍♀️ Zatial som jej nehovorila este nic, ale sväta trpezlivost ma pomaly uz prechadza😂 pretoze zvykne aj do tej 21:30 az 22hod s mozno 5min pauzami. Ked ona zacina je uz vsade relativne ticho...Tiez som kedysi tuto moznost zvazovala, ale upustila som od toho prave z dovodov,ze dost pocut to buchanie. Tak behat chodim bud von alebo do fitka na pas.

gas1201
Včera o 15:00

rád by som sa zapojil (pretože tiež nad tým uvažujeme, sedavá práca homeoffice). ale názov témy je vyslovene chodiaci pás, o tom uvažujem aj ja rozumej do 6 km/h maximálne a veľa ľudí tu sa tu sťažuje na bežiaci pás a tam tie nárazy su určite už dosť silné na bytovku.
pri chodiacom hluk z motora predpokladám že nepočuť, v bytovke predsalen sa prenesú skôr vibrácie cez panely než samotný zvuk. ak sa pod chodiaci pás dajú nejaké kvalitné tlmiace podložky (rozumej z gumy, nie nejaká pena), osadí sa nejaká kvalitnejšia obuv na to určená a budem teda na tom chodiť mojou chôdzou, nemôže to byť predsa až taký rozdiel oproti tomu keď doma chodím bežne bosý po podlahe nie?

anonym_1b3993
Včera o 15:10
@gas1201

rád by som sa zapojil (pretože tiež nad tým uvažujeme, sedavá práca homeoffice). ale názov témy je vyslovene chodiaci pás, o tom uvažujem aj ja rozumej do 6 km/h maximálne a veľa ľudí tu sa tu sťažuje na bežiaci pás a tam tie nárazy su určite už dosť silné na bytovku.
pri chodiacom hluk z motora predpokladám že nepočuť, v bytovke predsalen sa prenesú skôr vibrácie cez panely než samotný zvuk. ak sa pod chodiaci pás dajú nejaké kvalitné tlmiace podložky (rozumej z gumy, nie nejaká pena), osadí sa nejaká kvalitnejšia obuv na to určená a budem teda na tom chodiť mojou chôdzou, nemôže to byť predsa až taký rozdiel oproti tomu keď doma chodím bežne bosý po podlahe nie?

@gas1201 tak ja píšem o páse na chodenie. To, že niektoré nevedia rozlíšiť bežiaci pás a pás na chodenie je druhá vec.
Ale i tak, my počujeme že suseda nad nami chodí na páse. Či má podložku, neviem. Pás má v izbe nad izbou ktorú my máme ako občasnú pracovňu takže nám to nevadí. Ak by mi mala chodiť na páse 3 x v týždni nad obývačkou, večer, tak by mi to vadilo.

gas1201
Včera o 15:16
@anonym_1b3993

@gas1201 tak ja píšem o páse na chodenie. To, že niektoré nevedia rozlíšiť bežiaci pás a pás na chodenie je druhá vec.
Ale i tak, my počujeme že suseda nad nami chodí na páse. Či má podložku, neviem. Pás má v izbe nad izbou ktorú my máme ako občasnú pracovňu takže nám to nevadí. Ak by mi mala chodiť na páse 3 x v týždni nad obývačkou, večer, tak by mi to vadilo.

@anonym_1b3993 chápem. a počujete vyslovene ten pás resp. motor, alebo sú to skôr tie vibrácie kedy ona došľapne? pýtam sa len preto že nemám si to kde odskúšať a teda rozmýšľam ako sa dá tomu čo najviac napomôcť aby som teda nerušil susedov ak by som do toho náhodou išiel.

autor
Včera o 15:17
@anonym_a93306

@anonym_autor Ano,suseda nadomnou a prevazne zacina okolo 20hod na tom behat a bucha to teda dost🤦‍♀️ Zatial som jej nehovorila este nic, ale sväta trpezlivost ma pomaly uz prechadza😂 pretoze zvykne aj do tej 21:30 az 22hod s mozno 5min pauzami. Ked ona zacina je uz vsade relativne ticho...Tiez som kedysi tuto moznost zvazovala, ale upustila som od toho prave z dovodov,ze dost pocut to buchanie. Tak behat chodim bud von alebo do fitka na pas.

@anonym_a93306 práve preto som založila túto diskusiu. Lebo každý si to vysvetľuje a inak a myslí si, že JA si môžem robiť v byte čo chcem. Keďže ženy píšu, že to je počuť, aj steper, zvolím inú možnosť regabilitácie

martinkatinka
Včera o 15:18
@gas1201

@anonym_1b3993 chápem. a počujete vyslovene ten pás resp. motor, alebo sú to skôr tie vibrácie kedy ona došľapne? pýtam sa len preto že nemám si to kde odskúšať a teda rozmýšľam ako sa dá tomu čo najviac napomôcť aby som teda nerušil susedov ak by som do toho náhodou išiel.

@gas1201 napriklad ja pocujem dunenie a citim vibracie. Oni vraj teda maju podlozku, ale co ja viem. Navyse, oni obaja maju kazdy cca 90 kg, takze aj to ked vezmes...

anonym_a93306
Včera o 15:19
@anonym_autor

@anonym_a93306 práve preto som založila túto diskusiu. Lebo každý si to vysvetľuje a inak a myslí si, že JA si môžem robiť v byte čo chcem. Keďže ženy píšu, že to je počuť, aj steper, zvolím inú možnosť regabilitácie

@anonym_autor Jasne, v pohodke, ja som ti napisala svoj pohlad🙂 Viem ake to je, ked takto ta suseda nadomnou na tom beha aj 3-4x v tyzdni🤦‍♀️ Svetazit😂

gas1201
Včera o 15:22
@martinkatinka

@gas1201 napriklad ja pocujem dunenie a citim vibracie. Oni vraj teda maju podlozku, ale co ja viem. Navyse, oni obaja maju kazdy cca 90 kg, takze aj to ked vezmes...

@martinkatinka ďakujem, hej ja mám cez 190cm a ešte ďalej než len 90kg :D takže pomaly teda opúšťame od tejto idei

ak by mal niekto nejaký iný nápad kľudne, tak ako @autorka už uvažujem nad inými možnosťami.

anonym_1b3993
Včera o 15:23
@gas1201

@gas1201 dunenie. Môj muž povedal že to je ako keby chodila po plastovom vedre. A jasne počujeme keď zrýchli krok, dunenie je hlasitejšie.

anonym_aaab63
Včera o 15:45

To sa čudujem ze toľko žien tu kupuje taky pás. Ved doteraz tu každá chodila do fitka, to už neplatí? Ci to len tak zadru aby boli dôležitejšie? Hm🤔

biba_18
Včera o 16:04

@anonym_aaab63 ja som chodila do fitka. ale ako som zlomila nohu, nechce sa mi kvôli 10-20 minútam chodiť tam a s5, zabijem tým hodinu a pol 🤷‍♀️

autor
Včera o 16:16
@biba_18

@anonym_aaab63 ja som chodila do fitka. ale ako som zlomila nohu, nechce sa mi kvôli 10-20 minútam chodiť tam a s5, zabijem tým hodinu a pol 🤷‍♀️

@biba_18 však toto, aj mne to tak vychádza. Možno kúpim stacionárny a pôjdem s ním do kočíkarne

autor
Včera o 16:16
@anonym_aaab63

To sa čudujem ze toľko žien tu kupuje taky pás. Ved doteraz tu každá chodila do fitka, to už neplatí? Ci to len tak zadru aby boli dôležitejšie? Hm🤔

@anonym_aaab63 však na koník chodí veľa ľudi. Ak má z diskusie 10 ľudí pás, to je veľa?

romanovic
Dnes o 11:06
@anonym_ec8429

To čo je teraz za móda s tými pásmi? To sa nemôžete ísť prejsť von?

@anonym_ec8429 autorka sa nepytala ma nazor na pas v domacnosti.

simca06022011
Dnes o 11:16

ak potrebujes s kolenom hybat tak kasli na beziaci pas, treba ti skor bicykel a pod... podla mna teda.

inak stroje su s roznymi hlucnostami, pod tie co robia valivy zvuk ci ako to nzavat sa davaju aj podlozky /ja mam eliptical velky/, niektore su fajn, niektore su lahke a ked na tom clovek cvici sa to hybe a aj buchat moze atd.. treba si vyskusat.Na beziacom aj fitku ak niekto doslova uteka a dupe, tak to robi aj na tych profi strojoch hluk...

simca06022011
Dnes o 11:18
@anonym_aaab63

@anonym_aaab63 mozu chodit aj do fitka a doma mat pas 🙂) ja teda nechodim, ale narp dcera chodi 2x do tyzdna do fitka a mimo to cvici doma... ;)

dankakuc
Dnes o 11:26
@belllinka

@dankakuc na e-biku sa bicykluje po byte?

@belllinka teraz v zime prerobený na stacionárny

daja07
Dnes o 11:35
@demografka

ja dufam, ze nad nami nikoho nenapadne si to kupit, tie stroje fakt pocut... moja dcera je tiez po operacii kolena, este nesmie zataz, ale potom bude na stacionarnom bicykli cvicit, ten sa zvykne odporucat na kolena a nie je hlucny

@demografka aj ten stacionarny bicykel je pocut. Samozrejme, ked das pod neho podlozku na tlmenie, bude to lepsie. Sused nad nami si zaobstaral. Pracovala som z domu. Cele dni som sa sla zblaznit z toho, ze co to stale huci. Bolo leto, okno otvorene, kadejake zvuky, ale toto aj tak bolo pocut. Ja som najprv myslela, ze to auto co cisti cesty a chodniky. Len potom som zistila, ze ten zvuk je rovnaky, asi to auto nestoji hodinu na mieste. Tak som si myslela, ze ma niekto v bytovke nieco zapnute. Aj som sa bala, ze co to moze byt. Asi po 2 tyzdnoch sme zistili ze to sused nad nami bicykluje. Chodil aj na normalnom biku, ale dost pribral tak bikoval aj doma.

maria123
Dnes o 11:56

@anonym_autor spýtala by som sa konkrétnych susedov ci by im to vadilo, ta zvýšená hlučnosť na určitú dobu... Hodiny.konkretne..a u vidíš

ivanztt
Dnes o 12:02

@anonym_autor pred par tyzdnami si manzelka kupila a ide fakt potichu. Teda byvame v dome, ale je naozaj tichy

chillibubble
Dnes o 12:03
@anonym_ec8429

To čo je teraz za móda s tými pásmi? To sa nemôžete ísť prejsť von?

@anonym_ec8429 ja mam problem s kolenom a tiez uvazujem o beziacom/chodiacom pase. v okoli lesne cesty nemame, a urcite by som sama v lese nebehala. a ten tvrdy asfalt/beton asi na kolena nebude bohvieco...

chillibubble
Dnes o 12:05
@anonym_ec8429

@biba_18 tak možno niekto fakt nemôže, ale to sa tak rozmohlo, každý deň téma o páse, že neverím, že toľko žien nemôže.

@anonym_ec8429 mozno tie ostatne myslia na buducnost. aby si kolena behanim na betone neodpalili.