Cvičenie doma alebo fitko: Kde dosiahnete lepšie výsledky?
Ahojte,
rada by som sa začala pravidelne hýbať, ale neviem sa rozhodnúť, či je lepšie cvičiť doma, alebo si kúpiť permanentku do fitka.
Kde sa vám darí vydržať pri cvičení dlhodobo a vidieť výsledky? 😊
U mňa fitko... okrem toho, že doma nemám takú disciplínu a práve ten rituál vychystať sa a ísť na miesto na cvičenie určené mi pomáha s konzistenciou, tak ma tá atmosféra aj viac baví, motivuje, nabudí... navyše s mojim cieľom, čo je nabrať svalovú hmotu, by som sa doma ďaleko nedostala, čiže aj od toho čo chceš dosiahnuť záleží... začni doma, uvidíš ako to pôjde, keď nepôjde, skús fitko
Fitko - platis - hold sa donutis ist, doma nemam priestor ani chut kazit si priestor cvicenim😂😂😂. Co mne najviac pomohlo je, terajsie vymozenosti v posilkach. Asi uz kazda ma appku, prihlasujes sa na skupinove cvicenia podla chuti a casoveho vytazenia ( su tyzdne kedy mozem ist aj 4x a inokedy ked mam proste ine veci na robote a idem len 1x). Da sa prihlasit max 24h pred zaciatkom hodiny - cize mas sancu sa dostat na to cvicenie, lebo nie su tam ludia co sa prihlasia na mesiac dopredu a potom nechodia. A v skupine sa vela krat motivujes a aspon zúfaš v spoločnosti a tiež sa inšpiruješ, a veľmi
@anonym_autor lepšie výsledky uvidíš vo fitku.
Najlepšie výsledky dosiahneš hlavne, keď nad tým prestaneš rozmýšľať a začneš konať, kludne aj hneď teraz, čo ti bráni si doma zacvičiť? … ja osobne to kombinujem, do posilky chodím na silový trening, doma robim cviky na stabilitu a flexibilitu…
Cvicim doma, fitko ma nebavi a nechcem sa do toho nutit. Vysledky lepsie som videla doma aj podstatne rychlejsie oproti fitku do ktoreho som chodila pravidelne rok s trenerkou. Ale zalezi od toho co ocakavas od cvicenia mne staci pevna, stihla postava, nepotrebujem mat viditelne bicepsy ani velky zadok ani proste nasvalenu postavu ako fitnessky 😂 navyse na zenach sa mi to ani nepaci. Pokial tebe ide o to nabrat svalovu hmotu tak fitko bude urcite lepsie.
Vo fitku s trénerom. Doma podľa seba. Ja radšej doma kvoli času aj financiám, ale už viem techniku cvikov a dýchanie. Ak si nikdy necvičila, zober si najprv trénera vo fitku a nech ťa naučí aj cviky, ktoré môžeš robiť aj doma
@biba_18 toto je pravda.
Ozaj, ty si tuším niekde dávala link na yt na cvičenie na rozprudenie lymfy. Neviem nájsť tú diskusiu. Hodíš mi to sem, prosím 🙏🙏. Ďakujem
@tilly here you are
Fitko, ak máš aj trénera ktorý s tebou cvičí tak nemáš na výber lebo je za to platený, stroje jedlo a pevná vôla
ak nejdem do fitka tak sa snažím aspoň prechádzať počas rest day
Záleží aký cieľ máš, a iné možnosti. Časové. Finančné, priestorove. Ale úplne najdôležitejšia je disciplína, konzistentnosť. Cvičila som dlho doma, lebo sa mi nechcelo nikam chodiť. Šetrilo to čas. Výsledky som videla. Potom som začala chodiť do fitka lebo som potrebovala zmenu a "socializaciu" a tiež vidím výsledky.
urob kompromis
1x do tyždna s trenerom vo fitku , čo ti da aj zostavu na doma
a potom makaš pekne doma
@anonym_autor ja som temer rok cvicila doma,nieco islo dole ale ziadna slava.teraz cvicim 4 mesiace 2x do tyzdna vo fitku s trenerkou a vidim mega pokrok.uz len to,ze ma koriguje pri cviceni,ukazuje spravnu techniku cvikov a dychania,mam zostaveny program na mieru (po zlomenine a porodoch-diastaza).za tie peniaze mi to velmi stoji.plus si vycistim hlavu pri cviceni 👌
Cvicim doma,ako si som sa dostala do toho,cvicim aj ked lezim na gauci,cvicim aj ked sedim na stolicke.Cvicim aj v posteli.Teda chcem hlavne nohy,zadok a brucho mat ako ked som mala zase 17r.Nastastie u mna brusne svaly zostali aj po 5porodoch,len boli schovane pod tukom.Takze celkovo si stale telo pamäta a tak to neni take ako ked clovek nikdy necvicil.A zacne teraz,co uz ide vo vyssom veku aj tazsie.

Doma cvicis, kedy chces. Zadarmo. Do fitka sa musis vychystat, platis permanentku a mas tam zase vela strojov, lepsie precvicis. Ak mas cas a peniaze, tak smer fitko.