Cyklistické nohavicami s výstužou
Ahojte chcem sa spýtať kto ma skúsenosti s týmito nohavicami. Veľmi radi s mužom bicyklujeme akurat že mam problém po nejakom čase že ma strašne boli cely spodok a na druhy deň ani pohnúť tak som si kúpila tie vystužené legíny ale dost ľudí mi hovorí ze ani tak to nepomáha a boli to rovnako. Preto sa pýtam na par názorov aby som vedela ci ich vrátiť alebo si nechať lebo neboli najlacnejšie 😊 moc ďakujem
mna osobne boli zadok iba prvykrat, ked som pod dlhom case na bicykli, nezabrania tomu ani gate s vystuzou, ani gelova sedacka (len to mozu trocha zmiernit) a ked potom idem aspon tak raz tyzdenne, tak uz ma zadok neboli, lebo je uz zvyknuty
@cuci22 sedadlo na bicykel pri vaznejsom, intenzivnejsom bicyklovani je velka veda. Niektori ludia skusaju rozne, kym nenajdu to spravne pre nich. Su aj damske sedadla. Take tie obrovske gelove mozu byt zas problematicke v tom, ze si oderies vnutorne strany stehien. Za mna je dobre, ked je sedadlo vpredu tensie a zadna cast je sirsia.
Ale aj tak urcity "mozol" musis ziskat len pravidelnym jazdenim.
prve kilometre bolia skratka. Nohavice su dobre, ale aj kupit gelovy ,,oblecok,, na sedadlo niekomu postaci. a hlavne si vybrat sedadlo ktore bude pasovat na ,,zadok,,
@cuci22 aj my radi bicák, boli sme v jednom obchode a mali tam také obrovské sedane, ešte za socíku na ruských bicykloch 😊😭😊, môj povedal, že prikúpime na naše staré ritne, keď ideme dolu z bicykla ...jak bocian po obrne 😂
Ja som si kupila este taky vrchny vankus a to mam relativne makke damske sedadlo, no aj to bolo pre mna tvrde. Ale po dlhom bicyklovani to aj tak citim.
jazdim takmer kazdy den, takze asi nie je moja skusenost uplne reprezentativna, ale skusim.
nohavice s vlozkou nepouzivam. nikdy som take nemala. sedankami som sa zaoberala dlho, teraz mam damsky bicykel a sedanku, co tam je od vyroby. som s nou spokojna. predtym som mala sedanku gelovu a siroku, dokonca boli vo velkostiach ako oblecenie: s - l. mala som pocit, ze som celkom zainvestovala. trpela som, lebo presne, ako to sem niekto napisal, drali mi okraj sedanky stehna. mala som aj uzsiu gelovu sedanku, pomerne lacnu a bola fajn.
s potahom na sedadlo skusenost nemam, ale co som videla u kamosiek, casto sa smyka, posuva. to by mi vadilo.
nohavice s vlozkou tiez asi nie su vsetky rovnake, takze, co sedi jednemu, nemusi sediet druhemu. treba vyskusat. ale myslim, ze len zvyk a pravidelnost pomozu na otlaceny zadok a ine.
a este sa daju nechat vyrobit sedanky na mieru, ale cena ma veru odradila.
zaver je za mna taky, ze hoci nie som stihla, ani zadok nemam zrovna najmensi. potrebujem skor uzsiu damsku sedanku a material nie je az tak podstatny.
Tak ak plánuješ bicyklovať 20km raz do týždňa, asi ti stačí vymeniť sedanku. Pokiaľ planuješ ísť dlhšie jazdy 50-70-100 a viac km, tak bez kvalitných nohavíc - bibsov to nejde. Kvalitne aj stoja čosi, ale ja mám bibsy aj 3 roky staré a vložka v nich je stále kvalitná. Samozrejme obvoiekat bez spodného pradla a použiť Napr. vazelinu (sú aj krémy priamo na to) na intímne oblasti čo zmierni trenie a začervenanie. A samozrejme chvíľu to trvá, kým si tkanivo zvykne na ten pohyb a tlak.
Edit: ešte by som upresnila, že ja jazdím na cestnom bicykli a do tých 150km vzdialenosti.
To chce len tréning. Časom a častejšim bicyklovanim to prejde. Samozrejme, vhodné cyklistické nohavice, prípadne odpružené sedadlo pomôže
Ahoj,mam ten mäkky obal na sedacke ci co to je ,teraz V nedelu som mala 1x na sebe vystuzene spodne pradlo .pomohlo na 40% asi .cestou spät ma zas vsetko bolelo .ono to chce ozaj asi len casto bicyklovat 🫣🫣

@cuci22 tak keď máš tvrdé sedadlo, tak ti ani výstuž nepomôže. Ja som si kúpila gélové a nemusím mať vypchaté gate, neznášala som to. Zas nemusíš si kupovať nejaké babkovské široké.