icon

Jarné upratovanie - energetický detox a jeho výhody

14. feb 2026

Vyhadzovanie starých vecí nie je len o upratovaní skríň, je to v podstate energetický detox. Keď sa zbavujeme nánosov minulosti, meníme vibráciu priestoru, v ktorom žijeme, a tým aj svoje vlastné nastavenie.
​Tu je pohľad na to, čo sa deje s energiou, keď sa rozhodnete pre „veľký tresk“ vo svojom byte:
​1. Uvoľnenie stagnujúcej energie (Ša-čchi)
​Veci, ktoré nepoužívame, na ktoré padá prach alebo ku ktorým máme negatívne citové väzby, vytvárajú tzv. stagnujúcu energiu.
​Zákon vákua: Vesmír nemá rád prázdnotu. Akonáhle vytvoríte voľné miesto (v skrini, v polici, v mysli), automaticky tým pozývate niečo nové. Kým je priestor „zasekaný“ starým, nové nemá kam prísť.
​Priechodnosť: Energia (čchi) by mala prúdiť ako čistá rieka. Staré haraburdy v tomto toku fungujú ako balvany a naplavené drevo, ktoré vytvárajú močiar.
​2. Psychologický a emocionálny aspekt
​Každý predmet v našom okolí je „kotva“. Podvedome nás spája s určitým časom, človekom alebo emóciou.
​Dary z povinnosti: Ak si nechávate vázu od tety, ktorú ste nikdy nemali radi, zakaždým, keď na ňu pozriete, podvedome cítite vinu alebo podráždenie.
​Minulé verzie seba: Oblečenie, do ktorého sa už 10 rokov nezmestíte, vám vysiela signál: „Nie si dosť dobrá taká, aká si teraz.“ Vyhodením týchto vecí potvrdzujete svoju prítomnosť.
​3. Čo sa deje po vyhodení?
​Jasnosť mysle: Menej vizuálneho šumu znamená menej mentálneho šumu. Budete sa vedieť lepšie rozhodovať.
​Zvýšenie vibrácií: Priestor pôsobí „ľahšie“. Možno si všimnete, že sa vám lepšie dýcha alebo sa v miestnosti zrazu objaví viac prirodzeného svetla.
​Nové príležitosti: Často sa stáva, že po veľkom upratovaní príde nečakaný telefonát, nová pracovná ponuka alebo nápad, na ktorý ste predtým nemali kapacitu.

viestta
14. feb 2026

Este nikdy som necitala tolko mystiky okolo obycajnej debordelizacie domacnosti

sara07
14. feb 2026
@viestta

Este nikdy som necitala tolko mystiky okolo obycajnej debordelizacie domacnosti

@viestta jo teraz vedia aj z upratovania urobit teatr a omáčky

januska12323
14. feb 2026

Ďakujeme za oznam a posielame kľúčenku.

martinkatinka
14. feb 2026

Nestacilo by vreco a kontajner? 🙈 🤷

lentilka
14. feb 2026

Autorke vyjadrujem podporu, milý počin na MK. 🙂

danica2711
14. feb 2026

toto si fakt myslíš alebo len chceš vyzerať zaujímavo? Čo ti poviem, nevyzeráš

viestta
14. feb 2026
@sara07

@viestta jo teraz vedia aj z upratovania urobit teatr a omáčky

@sara07 mna zaujali tie vibracie. Po tom co som v jednej debate na inom modrom portali citala o "vyssich vibraciach", na ktore sa mame dostat aby sme potlacili svoje ego a spojili sa s vyssim bytim tak mi sklbe kutikom. Tam som sa s blbcom natahovala a pritom stacila vziat mech a vyhadzat bordel zo skrine a bola by som s vyssim bytim spojena 😅
Ale malo to pre mna prinos. Uz nenariadim celoplosnu debordelizaciu domacnosti. Osadenstvu oznamim, ze ideme sa nafazovat na tu spravnu frekvenciu aby sme boli nataktovani s vyssim principom bytia. Ak na mna nezavolaju tych panov co obliekaju svetrik, ktoremu sa rukavy zaviazuju za chrbtom, tak bude aj upratane. Ked zavolaju, oni ostanu s bordelickom a ja si budem uzivat na uzavretom oddeleni, kde nebude treba upratovat.

anonym_b34f60
14. feb 2026

Zaslúžiš si pochvalu pred naštartovanou V3Skou.
Ak nejakú zoženieš

lenkahvh
14. feb 2026
@januska12323

Ďakujeme za oznam a posielame kľúčenku.

@januska12323 toto si požičiam 🤣