icon

Je dôležité cvičiť?

21. feb 2026

Pekný večer. Je dôležité podľa vás cvičiť? Ak áno čo? Načo je ženám dobre dvíhať činky napríklad? Je dôležité vyslovene posilňovať alebo stačí niečo "ľahšie" a relaxačné ako pilates joga zumba jumping alebo obdobné činnosti? Mám zistenu hypermobilitu (dozvedela som sa to až po 30tke 😃) a vraj mam cvičiť aby mi tak nepraskali kĺby. Začala som ze reku naučím sa aspoň tú šnúru keď už mám tie kĺby také. Kondicka je už o čosi lepšia, donedávna som ešte necvicila vôbec nič. Chcem len trocha schudnúť z lýtok a spevniť stehna troska jemne pozdvihnúť zadok (nechcem ten mega ritisko co je teraz také moderné 🤢) a troska sa zbaviť toho tukového vankusila v podpazi (aj keď to mám odkedy som skončila kojenie tak neviem ci to je tuk alebo žľaza co ostáva po kojenie takto). Pripadne podľa čoho cvičíte a je to overené? Ideálne bezplatné. Ďakujem

Strana
z3
lindusss2016
Včera o 15:31
@anonym_9a1ec9

@anonym_9a9244 v 60ke?ja som invalid už od 40ky,a nemá to nič spoločné s cvičením. Niektoré mate z toho cvičenia normálne diagnózu. Ako keby to bolo niečo životu dôležité.

@anonym_9a1ec9 kedze si anonym, mozes nam prezradit, s akou dg si invalid? Cvicenie je pre zivot extremne dolezite a to ti tu hovorim na jednej strane ako sportovec, aj ako lektorka jogy a zaroven zdravotnik - fyzio. Cvicenie zohrava klucovu ulohu pre zdravy zivot, ak mas uz komplikacie, o to viac. Nielen co sa kostroveho systemu tyka, zasadne ovplyvnuje vsetky aparaty v tele, od nervovej sustavy, cez travenie, vylučovanie, hormonalny system, imunitu a proste vsetko. Takze mna nesmierne tesi, ze to v tejto teme odznelo od mnohych ludi a ze tomu ludia rozumeju. Nie je to diagnoza, diagnoza je nehybat sa, resp.je to pociatok mnohych naslednych diagnoz...

jaroe
Včera o 16:40

@annel19 tak ja osobne by som si mlandravú štíhlosť nikdy nevybrala. Ani v 20tke, ani po 40tke

leidin
Včera o 17:44

Podla mna sa do cvicenia netreba nutit, ale je hlavne ta to samu lakalo a bavilo. To je potrebne, aby to prebiehalo s radostou a nie to nenavidiet a odfajknut si, ze si poctiva. Potom naco je taky zivot, sama povinnost aj vo volnom case…

anonym_74eadf
Včera o 17:48

@anonym_autor ak vies po anglicky, skus MadFit na YouTube, ma zadarmo kopu cviceni

lindusss2016
Včera o 18:51
@sense

@lindusss2016 Ja som ale neodpovedala autorke diskusie ale inemu uzivatelovi

@sense v tom pripade sa ospravedlnujem, nevsimla som si

elzu
Včera o 19:10

Sport je zasadni z vice duvodu-
snižuje kardiovaskulární riziko, zlepsuje odpoved tela na inzulin- a timpadem zjednodušeně snizuje krevni cukr- snižuje mnozstvi tukovych bunek, ktere maji negativní hormonální ucinek na temer vsechny organove soustavy- stabilizuje klouby - uvolnuje hormony stesti.
Nejlepsi je kombinace silového treningu a kardia- svizna chuze, plavani, kolo, pripadne beh, pokud klouby a fyzicka dovoli.
Nejdříve staci posilovani s vlastni vahou, casem je fajn pridat lehke vahy, cinky nebo kettlebelly. Posilovny jsou fajn, kdyz cloveku nekdo vysvetli, jak spravne technicky cvicit. Komplikované stroje vpodstate clovek vubec nepotrebuje. Staci par zakladnich efektivnich cviku a hlavne - zustat konsekventni.
Yoga, pilates ve dnech „odpocinku“ - taky pecka 👍🏻

anonym_389ba6
Včera o 19:23

@anonym_autor jumping zrovna jednoduchý nie je.cvicit treba, ale s rozumom cvičenie je pre telo stres😆pilates je výborný, aj joga.Hypermobilita nie je výhra tiež ju mám treba spevniť svaly.A vekom nebudeš trpieť na inkontinenciu dôležité je brušné svalstvo posilnit

Strana
z3