Kto by mal zabezpečiť servis lyží na lyžiarsky výcvik?
Ahojte, prosim rodicia deti ktore boli alebo idu na lyziarsky vycvik.Prisiel nam pripis ze na rodicovskom odovzdaju rodicom lyze a maju si ich dat do servisu.Minuly rok bola starsia dcera vobec toto nebolo.Nemala by to zabezpecit skola/obec?Nieje problem zaplatit ale ved ti rodicia ktori nemaju drziaky kam do maleho auta natrepu lyze, ani nevieme ci tu vobec na dolnakoch taky servis je kedze tu sneh siroko daleko nieje a ani svahy.Takze dovolenka,nalozit lyze na sedadla a hladat?Trosku mi to neberie.Stretli ste sa s tym alebo to riesila skola?
To máte akú topku že vam požičajú lyže, servis je už najmenší problém. Buď rada že si ich nemusíte zabezpečiť sami. Tak či tak by ste ich museli prevážať, požičanie od školy neber ako štandard ale ako nadštandard.
Čo je že na dolniakoch? Ktorákoľvek požičovňa lyží ti spraví aj servis. A lyže nie sú chladnička. Natrepeš ich aj do obyčajnej fabie
@anonym_autor uz to je vyhoda, ze vam lyze zapozicaju, to veru nie je samozrejmost. Inde si rodicia musia sami zabezpecit lyze, ak nemaju vlastne, tak z pozicovne. Keby vam ich nepozicali, tak to ako riesis?
@anonym_c37474 normalne.Slusne sa pytam ci sa s tym niekto stretol kedze minuleho roka to tak nebolo.Otazka znela uplne inak takze ak nemas odpoved neodpovedaj prosim.
To máte akú topku že vam požičajú lyže, servis je už najmenší problém. Buď rada že si ich nemusíte zabezpečiť sami. Tak či tak by ste ich museli prevážať, požičanie od školy neber ako štandard ale ako nadštandard.
@anonym_e552e9 ja to chapem.Porovnavam to s minulym rokom.Lyze sa nalozili rovno do privesneho vozika za autobus a islo sa.
@anonym_c37474 normalne.Slusne sa pytam ci sa s tym niekto stretol kedze minuleho roka to tak nebolo.Otazka znela uplne inak takze ak nemas odpoved neodpovedaj prosim.
@anonym_autor nie, nestretla som sa s tym, kedze my sme si museli pozicat lyze v pozicovni a nikto sa nas nepytal, ci si ich mame ako vyzdvihnut a po tyzdni vratit. Mne sa zda, ze si dost nevdacna, alebo inak, podaj prst...
Čo je že na dolniakoch? Ktorákoľvek požičovňa lyží ti spraví aj servis. A lyže nie sú chladnička. Natrepeš ich aj do obyčajnej fabie
@doriiis dalsia mudra.Otazka znela inak ale dakujem za tvoj cas.
@doriiis dalsia mudra.Otazka znela inak ale dakujem za tvoj cas.
@anonym_autor čo znamená servisovať? Lyže požičajú konkrétne na nohu, musí to predtým vyskúšať, nastaviť. Na svahu obuje, keď nebude vedieť upevniť, pomôžu mu. V akom stave prevezmeš, v takom vrátiš. To, že nemáš ako odviesť, tak hádam ti ich nebude nosiť dám riaditeľ ja chrbte domov a potom na vlek.
U nás to škola nerieši, buď máš svoju výstroj alebo si požičiaš. Apropo lyže zmestis aj do auta. Alebo pôjdeš vlakovou alebo u autobusovou dopravou A čo sa týka servisovania, zrejme nejde o servis ako taký ale nastavenie viazania
@anonym_autor čo znamená servisovať? Lyže požičajú konkrétne na nohu, musí to predtým vyskúšať, nastaviť. Na svahu obuje, keď nebude vedieť upevniť, pomôžu mu. V akom stave prevezmeš, v takom vrátiš. To, že nemáš ako odviesť, tak hádam ti ich nebude nosiť dám riaditeľ ja chrbte domov a potom na vlek.
@anonym_6c72d3 viem ze ich neodvezie riaditel na chrbte dakujem za info.Odvezie ich autobus.Vraj ich maju v servise nabrusit vysiel nejaky novy zakon ktory musia splnat.
@anonym_6c72d3 viem ze ich neodvezie riaditel na chrbte dakujem za info.Odvezie ich autobus.Vraj ich maju v servise nabrusit vysiel nejaky novy zakon ktory musia splnat.
@anonym_autoryze sa brúsia?
@anonym_autor pre bezpecnost dieta, je vhodne, dat aspon nadstavit viazanie na aktualnu vahu.
Nevypnutie lyze pri pade,môze mat fatalne nasledky.
@tundra ano my chodievame pravidelne lyzovat ale noha im este rastie tak nemaju svoje lyze ani lyziarky vzdy si poziciame.Toto mi je preto len divne ze vlani im to ponastavoval skolnik.Neviem co vsetko to je pravda ale mali to nachystane.Diktovali aj vahu.
@anonym_autoryze sa brúsia?
@anonym_6c72d3 samozrejme,hrany sa brusia,nerovnosti na sklznici vyrovnava.
Zakladny servis,tu vo Švajciarsku 75fr.
@anonym_autor taky zakon neexistuje aby ta prinutil si dat lyze do servisu nabrusit. Chces das, nechces nedas. Ak nemate servis na "dolniakoch" tak daj dietatu penoaze na servis a da si spravit servis v stredisku kam idu na lyziarak
@anonym_autor Urcite servis lyzi? Brusenie hran, voskovanie je od cca 40E. Urcite mysleli iba nastavit viazanie a to zvladne aj 12 rocne dieta. Na internete mas navod, tabulku s hmotnostou, vyskou, urovnou. Prosim Ta, nedramatizuj situaciu.
@anonym_autor taky zakon neexistuje aby ta prinutil si dat lyze do servisu nabrusit. Chces das, nechces nedas. Ak nemate servis na "dolniakoch" tak daj dietatu penoaze na servis a da si spravit servis v stredisku kam idu na lyziarak
@mimicka2013 vidis to ma nenapadlo.Dakujem velmi pekne 😉
Nie, škola výstroj nemusí zabezpečiť. Ale do servisu ich naozaj nemusíš dávať, len, ak ich nenastavili, neviem no. U nás (manžel je telocvikár a momentálne na lyžiarskom) doteraz cez inú osobu požičiaval výstroj (to znamenalo zmerať žiakov, nohy, váhu a podobne, odviezť, doviezť, strašná robota). Robilo sa to cca 11 rokov a od tohto roka si rodičia zabezpečujú lyže a ostatné sami, prípadne požičovňa na mieste. Nedajú sa požičať na svahu? Učiteľ by mal mať kontakt.
Nie, škola výstroj nemusí zabezpečiť. Ale do servisu ich naozaj nemusíš dávať, len, ak ich nenastavili, neviem no. U nás (manžel je telocvikár a momentálne na lyžiarskom) doteraz cez inú osobu požičiaval výstroj (to znamenalo zmerať žiakov, nohy, váhu a podobne, odviezť, doviezť, strašná robota). Robilo sa to cca 11 rokov a od tohto roka si rodičia zabezpečujú lyže a ostatné sami, prípadne požičovňa na mieste. Nedajú sa požičať na svahu? Učiteľ by mal mať kontakt.
@anonym_90ae63 dakujem za info.Aj u nas to robili mnohe roky v skole.Nastavovali to a v den odchodu nalozili do privesu a odisli.Len preto som sa pytala asi je to tento rok nieco nove a musi to robit niekto kto ma nejake papiere na to, netusim.
Škola chce potvrdenie zo servisu. Skolnik to síce tiež zvládne, ale v prípade úrazu môže byť problém s vyplatením poistky.
Veď nedaj nabrúsiť hrany, navoskovať sklznicu, nastaviť viazanie. Len sa potom nečuduj, keď sa dieťa bude trápiť na svahu, lebo sa mu bude lepiť sneh na spodok lyží, bude mu samo vypínať viazanie aj na vleku, bude na mu šmýkať na zľadovatených miestach....
Na niečom sa neoplatí šetriť, lebo v konečnom dôsledku prerobíš, keď mu to budú robiť v servise na svahu a promptne.
Veď nedaj nabrúsiť hrany, navoskovať sklznicu, nastaviť viazanie. Len sa potom nečuduj, keď sa dieťa bude trápiť na svahu, lebo sa mu bude lepiť sneh na spodok lyží, bude mu samo vypínať viazanie aj na vleku, bude na mu šmýkať na zľadovatených miestach....
Na niečom sa neoplatí šetriť, lebo v konečnom dôsledku prerobíš, keď mu to budú robiť v servise na svahu a promptne.
@anonym_165627 citaj s porozumenim alebo nekomentuj ked znela otazka inak.Keby si citala videla by si ze som pisala ze nieje problem zaplatit.Chodime kazde dva tyzdne lyzovat vieme co to obnasa neboj.
Nasi idu buduci tyzden na lyziarsky,vsetko si tam poziciavaju.Ale kedze vleky mame kusok tak budu chodit autobusom,a jedine co si donesu domov su lyziarky.
@anonym_autor daj to spraviť, lebo na svahu to bude drahšie.Nepises či potrebujú od toho papier, ak nie, tak to je na tvojom zvážení a nedaj.My sme lyže museli požičiavať bolo k dispozícii iba 15
U nas to bolo tak, ze ti, co lyze a lyziarky nemali, si ich pozicali (z prispevku statu) priamo v stredisku, kam chodili.
Tak mu dajte vlastne lyže ktoré má už nastavené. Nemusí brať zo školy
Podla mna je to kvoli papieru, ze boli lyze a viazanie nastavene a od servisovane v riadnom servise. Davaju k tomu papier, ktory je treba dolozit poistovni v pripade, ze sa nebodaj nieco stane. Za mna uplne normalna vec
@anonym_165627 citaj s porozumenim alebo nekomentuj ked znela otazka inak.Keby si citala videla by si ze som pisala ze nieje problem zaplatit.Chodime kazde dva tyzdne lyzovat vieme co to obnasa neboj.
@anonym_autor čítam s porozumením, nechápem, že sa čuduješ. My sme museli mat lyže vlastné (nabrúsené, navoskované), alebo požičané z požičovne. Jasné, že servis je na vlastné náklady.
A keď píšeš že sa chodite každé dva týždne lyžovať tak asi buď máte lyže alebo si odniekiaľ poziciavate čiže aj vieš kde by ti ich vedeli pripraviť. A píšeš tu že ani nevieš kde máš s nimi ísť 🙈 dcéra čo na ten lyžiarsky chodila v minulosti ona s vami na čom jazdí?? Tak buď jej vojdú do auta jej alebo proste idete a jej požičiate a presne na tom istom mieste nastavia aj tie školské 🤷 a detské lyže ti úplne normálne vojdú do auta 🤷
@anonym_autor u nás ani nepožičajú lyže, to je luxus, že ich nemusíte kupovať. Ďalšia vec, kto by to v tej škole mal robiť? Ty máš problémy odviezť jedny lyže - aj keď nechápem prečo, ja som odviezla v pežotke 206 štvoro lyží bez problémov. A hlavne, ja by som to chcela mať nastavené na svoju váhu - čo nie je šanca dobre zabezpečiť pri toľkých deťoch hromadne.

@anonym_autor uz to je vyhoda, ze vam lyze zapozicaju, to veru nie je samozrejmost. Inde si rodicia musia sami zabezpecit lyze, ak nemaju vlastne, tak z pozicovne. Keby vam ich nepozicali, tak to ako riesis?