icon

Prvá návšteva fitka

nela82
10. feb 2026

Radte,ako to tam funguje?Nikdy som nebola...co treba,čo nie atď.
🙈

a0
10. feb 2026

@nela82 vodu, uterák, čisté tenisky. Kúpiš vstup a ideš cvičiť. Avšak ešte predtým - rozhodni sa, ktorú partiu ideš cvičiť a pozri si aspoň nejaké videa ako správne predviesť cvik, nech si neublížiš (ideálne je mať aspoň prvé razy trénera ale nie nutnosť)

enmery
10. feb 2026

Prídeš, kúpiš si vstup, pôjdeš do šatne, prezlečieš sa a ideš cvičiť. Fitká mojú často svoje online stránky, kde si vstupy kúpiš aj takto. Voda, uterák po ruke.

prasiatko30
10. feb 2026

Ak si v zivote vo fitku nebola, tak si zajednaj instruktora, ktory ti ukaze co mas ako robit, ako pouzivat pristroje. Odporuci ti nejaky treningovy plan. A potom samozrejme nezabudnut na uterak, flasu vody, tenisky a sportove oblecenie.

lenkit
10. feb 2026

Na webe fitka je často uvedené aj to, či nepotrebuješ aj zámok. Napr. Form Factory aj Golem - nemajú a musíš nosiť svoj.
Ale tiež odporúčam trénera alebo apoň kamošku čo cvičí.
Máš už nejaké vybraté? 🙂 držím prsty, dúfam, že Ťa to bude baviť.

anonym_83e68e
11. feb 2026

Netreba to preháňať, tráviť tam pol dňa, nakladať si zbytočne veľké váhy, lebo len tak sa udeje s telom isto do pár dní nejaký "zázrak".
Netreba každú chvíľu odbiehať na váhu s očakávaním ďalšieho "zázraku".
Netreba sa báť použiť dezinfekciu.
Určite vítané bude si po sebe cvičebné pomôcky odpratať späť na miesto.
Treba sa pripraviť, že o stroje sa ne-bi-je 😂 😂 😂

Inak na úvod bude určite fajn naozaj niekto, kto ťa tam zoznámi so strojmi. Tie odkukávačky z internetu neraz končia tak, že človek v praxi robí cviky zle a namiesto osohu si tým len zbytočne škodí.

anonym_54c3b9
11. feb 2026

Ak si nikdy predtým vo fitku nebola a nemas správnu techniku ani tréningový plán, môžeš si uškodiť. Radšej si zaplať aspoň na chvíľu trénera aj keď to stoji dosť peňazí, ten ti ukáže čo a ako funguje, ako máš správne cvičiť na strojoch a dá ti aj plán cvičenia ….. inak sa taˇ budeš motať a nebudeš vedieť čo, koľkokrat cvičiť.

anonym_f07b96
11. feb 2026

Tiež si myslím, že minimálne prvý krát s trénerom. Sama nebudeš vedieť ani len ako a na čo sa tie stroje používajú. Vlastná skúsenosť, keď som mala asi 16 tak sme začali s kamoškami strašne chodiť do novootvoreneho fitka u nás v dedine. Absolútne sme nevedeli čo a ako, len sme pendlovali pomedzi stroje, ktoré sme si mysleli, že vieme používať. Nejaké série, opakovania, plán cvičenia ktorú partiu dnes cvičíme alebo tak, nula bodov. Doteraz sa hanbim a nemalo to žiaden efekt pre nás. O nejakej technike alebo správnom dýchaní sme nemali chýru slychu. Takže tréner je moje odporúčanie a najzákladnejšia rada. Nech si viac neublížiš ako nepomozes
A k uterákom, to málokto vie - zobrať so sebou do telocvične a dávať pod seba keď si napr ideš ľahnúť na stroj alebo tak. Takže uteráky si vezmi dva pokiaľ sa budeš chcieť sprchovať.