Prvá návšteva fitka
Radte,ako to tam funguje?Nikdy som nebola...co treba,čo nie atď.
🙈
Prídeš, kúpiš si vstup, pôjdeš do šatne, prezlečieš sa a ideš cvičiť. Fitká mojú často svoje online stránky, kde si vstupy kúpiš aj takto. Voda, uterák po ruke.
Ak si v zivote vo fitku nebola, tak si zajednaj instruktora, ktory ti ukaze co mas ako robit, ako pouzivat pristroje. Odporuci ti nejaky treningovy plan. A potom samozrejme nezabudnut na uterak, flasu vody, tenisky a sportove oblecenie.
Na webe fitka je často uvedené aj to, či nepotrebuješ aj zámok. Napr. Form Factory aj Golem - nemajú a musíš nosiť svoj.
Ale tiež odporúčam trénera alebo apoň kamošku čo cvičí.
Máš už nejaké vybraté? 🙂 držím prsty, dúfam, že Ťa to bude baviť.
Netreba to preháňať, tráviť tam pol dňa, nakladať si zbytočne veľké váhy, lebo len tak sa udeje s telom isto do pár dní nejaký "zázrak".
Netreba každú chvíľu odbiehať na váhu s očakávaním ďalšieho "zázraku".
Netreba sa báť použiť dezinfekciu.
Určite vítané bude si po sebe cvičebné pomôcky odpratať späť na miesto.
Treba sa pripraviť, že o stroje sa ne-bi-je 😂 😂 😂
Inak na úvod bude určite fajn naozaj niekto, kto ťa tam zoznámi so strojmi. Tie odkukávačky z internetu neraz končia tak, že človek v praxi robí cviky zle a namiesto osohu si tým len zbytočne škodí.
Ak si nikdy predtým vo fitku nebola a nemas správnu techniku ani tréningový plán, môžeš si uškodiť. Radšej si zaplať aspoň na chvíľu trénera aj keď to stoji dosť peňazí, ten ti ukáže čo a ako funguje, ako máš správne cvičiť na strojoch a dá ti aj plán cvičenia ….. inak sa taˇ budeš motať a nebudeš vedieť čo, koľkokrat cvičiť.
Tiež si myslím, že minimálne prvý krát s trénerom. Sama nebudeš vedieť ani len ako a na čo sa tie stroje používajú. Vlastná skúsenosť, keď som mala asi 16 tak sme začali s kamoškami strašne chodiť do novootvoreneho fitka u nás v dedine. Absolútne sme nevedeli čo a ako, len sme pendlovali pomedzi stroje, ktoré sme si mysleli, že vieme používať. Nejaké série, opakovania, plán cvičenia ktorú partiu dnes cvičíme alebo tak, nula bodov. Doteraz sa hanbim a nemalo to žiaden efekt pre nás. O nejakej technike alebo správnom dýchaní sme nemali chýru slychu. Takže tréner je moje odporúčanie a najzákladnejšia rada. Nech si viac neublížiš ako nepomozes
A k uterákom, to málokto vie - zobrať so sebou do telocvične a dávať pod seba keď si napr ideš ľahnúť na stroj alebo tak. Takže uteráky si vezmi dva pokiaľ sa budeš chcieť sprchovať.

@nela82 vodu, uterák, čisté tenisky. Kúpiš vstup a ideš cvičiť. Avšak ešte predtým - rozhodni sa, ktorú partiu ideš cvičiť a pozri si aspoň nejaké videa ako správne predviesť cvik, nech si neublížiš (ideálne je mať aspoň prvé razy trénera ale nie nutnosť)