Silový tréning doma: Ako začať cvičiť?
Kočky poraďte mi videá so silovým treningom na doma, do posilňovne nepôjdem, ja vydržím cvičiť max 15 min (som ID). Teraz cvicievam brucho a nohy, tu je 10 min ráno a 10 min večer. Prosím bez vysmesnych komentárov, nejdem za modelku ani fitnessku. Pripadne aj nejaké náradie treba k tomu? Či stačí vlastná hmotnosť?
@anonym_autor moj manzel cvici silovy trening dobrych 10 rokov doma. Ma domacu posilovnu.Ja si cvicim podla videi a podla nalady. Mam specificke obmedzenia. Chapem ze nepotrebujes grcat v posilovni ani ja nie.
Na cvicenie doma ti staci hrazda na strop, dve nakladacie jednorucky po 10kg a dve kladky. Kladky zavesis na hrazdu a cvicis triceps, ramena, chrbat,... Naklady 110 eur
----
https://allegro.sk/ponuka/vytah-na-cvicenie-tri... 2x20 eur
https://www.insportline.sk/10899/hrazda-na-stro... 46 eur
https://allegro.sk/produkt/nastavitelne-bitumen... 25 eur
tie nakladacie jednoručky sú ok (ale možno až neskôr keď budeš vládať dvihnúť viac) zatiaľ nejaké kilové, res. 2-kilové jednoručky, expandery, možno závažia na členky.
ale samozrejme dá sa aj vlastnou váhou, ak by ťa to bavilo, skús pozrieť túto knihu, výborne sa s ňou cvičí… https://www.megaknihy.sk/fitness-cvicenie-kultu...
@anonym_autor na YouTube Schwenkova studio. Cvičím podľa nej, 2kg cinky a 4 kg cinky. Nič viac mi zatiaľ netreba. Skus pozriet.
@anonym_autor na YouTube Schwenkova studio. Cvičím podľa nej, 2kg cinky a 4 kg cinky. Nič viac mi zatiaľ netreba. Skus pozriet.
@biba_18
@anonym_027339
Ďakujem vám kočky za normálne rady. Jasné, že si nepôjdem kúpiť dve 10kg cinky, keď sama vážim 50kg a som invalid. Ani nenavrtam v obývačke do stropu hrazdu. Ani si nejdem robiť vlastnú posilňovňu ako niečí manžel, pretože som žena, chcem ženské cviky a rady od žien.
@biba_18
@anonym_027339
Ďakujem vám kočky za normálne rady. Jasné, že si nepôjdem kúpiť dve 10kg cinky, keď sama vážim 50kg a som invalid. Ani nenavrtam v obývačke do stropu hrazdu. Ani si nejdem robiť vlastnú posilňovňu ako niečí manžel, pretože som žena, chcem ženské cviky a rady od žien.
@anonym_autor Ocividne o fitku nevies vela. To su nakladacky, cize zacnes s malymi a postupne si podla potreby pridavas. Plus ak chces cvicit s kladkou, tak tych 20kg sa budu hodit na cvicenie chrbta, zakopavanie, unozovanie,... To nie je iba na ruky. Hrazda sa dava do spalne, nie do obyvacky. Vyhoda takychto veci doma na posilovanie je, ze su na cely zivot. Raz kupis a tie cinky, hrazda,... su na 50+ rokov a cvicis, kedy chces. Rano, v noci, na obed, toto fitko je otvorene 24 hodin denne. Moje cinky doma, velka cinka a lavcka su kupovane v r.2000 - 26 rokov a posluzia dalsich 25 rokov.
@anonym_autor Ocividne o fitku nevies vela. To su nakladacky, cize zacnes s malymi a postupne si podla potreby pridavas. Plus ak chces cvicit s kladkou, tak tych 20kg sa budu hodit na cvicenie chrbta, zakopavanie, unozovanie,... To nie je iba na ruky. Hrazda sa dava do spalne, nie do obyvacky. Vyhoda takychto veci doma na posilovanie je, ze su na cely zivot. Raz kupis a tie cinky, hrazda,... su na 50+ rokov a cvicis, kedy chces. Rano, v noci, na obed, toto fitko je otvorene 24 hodin denne. Moje cinky doma, velka cinka a lavcka su kupovane v r.2000 - 26 rokov a posluzia dalsich 25 rokov.
@anonym_daaa3e pochop, že nie každý chce mať doma posilku. niekto chce cvičiť pred telkou v obývačke 🤷♀️
@anonym_daaa3e pochop, že nie každý chce mať doma posilku. niekto chce cvičiť pred telkou v obývačke 🤷♀️
@biba_18 cinky poskakovanie pred youtubom nenahradia. Kondicka urcite hore, ale cielene prepracovane svaly to nebudu. Otazka je, ako ju to poskakovanie pred tv bude bavit. Lebo to odpiskaju ludia najrychlejsie.
@biba_18 cinky poskakovanie pred youtubom nenahradia. Kondicka urcite hore, ale cielene prepracovane svaly to nebudu. Otazka je, ako ju to poskakovanie pred tv bude bavit. Lebo to odpiskaju ludia najrychlejsie.
@anonym_daaa3e ale ja píšem o silovom tréningu. btw, vieš že aj jogou alebo pilatesom si môžeš vymakať svaly? a detto vlastnou váhou…
Úplne na začiatok ti stačia dve fľaše s vodou, a kúp si sadu odporovych gum. Plus cviky s vlastnou váhou ti budú stačiť. Na internete alebo v biblioteke si nájdi Telo ako posilňovňa pre ženy. Alebo aj na YouTube nájdeš veľa videí aj ako správne cvičiť aj workoity
@anonym_daaa3e tak nevieš či chce len spevniť , alebo chce mať len pocit že pre seba niečo robí alebo chce nárast svalov. Vezmi si ľudí cvičiacich calisteniku. Nie sú možno nabuchani ale majú pevné a silné telá.
@anonym_daaa3e tak nevieš či chce len spevniť , alebo chce mať len pocit že pre seba niečo robí alebo chce nárast svalov. Vezmi si ľudí cvičiacich calisteniku. Nie sú možno nabuchani ale majú pevné a silné telá.
@sense Diskusia ma nazov silovy trening a skoncili sme pri joge. Davam rady k silovemu treningu. Whatever .. 🙂
fľašky nieee… ako, ok, majú 3/4kila, kilo, ale zle sa držia a na niektoré cviky je dobre aj cielený úchop (podporuje to svaly predlaktia..). zas malé jednoručky až toľko nestoja. videla som aj na vinted…
@sense Diskusia ma nazov silovy trening a skoncili sme pri joge. Davam rady k silovemu treningu. Whatever .. 🙂
@anonym_daaa3e ja nepíšem nikde o joge a apropo vyskúšaj si aj takú jogu. Budeš prekvapená. A cvičenie s vlastnou váhou je silový tréning. Silový tréning nie je len naložiť si kládku urobiť 8-10opakovani za minútu a potom dve oddychovat Skús si dat tak 5 minútový plank či wallsit alebo 10 pistolsquat a budeš cítiť svaly.
jednoducho prepnuty chlap tu dava rady zenam so zdravotnymi problemami. to nevymyslis.
@anonym_daaa3e
@anonym_daaa3e cvicim silovy trening podľa youtube od oktobra a mam dole odvtedy 12 kil. Plus k tomu vypracovanú, vymakanú postavu, o 2 čísla mensiu. Činky som mala najskôr 2kg, potom 5kg a teraz som prechadzam na 7kg plus odporové gumy. Samozrejme uprava stravy, deficit, bielkoviny...takze ano, ide to aj doma, ked sa chce
jednoducho prepnuty chlap tu dava rady zenam so zdravotnymi problemami. to nevymyslis.
@anonym_249b15 jaj, prepac, davam ti block, aby ta to na buduce zbytocne neobtazovalo. Ale ten blby block praveze moje ukaze a nie naopak.
@anonym_daaa3e
@anonym_daaa3e cvicim silovy trening podľa youtube od oktobra a mam dole odvtedy 12 kil. Plus k tomu vypracovanú, vymakanú postavu, o 2 čísla mensiu. Činky som mala najskôr 2kg, potom 5kg a teraz som prechadzam na 7kg plus odporové gumy. Samozrejme uprava stravy, deficit, bielkoviny...takze ano, ide to aj doma, ked sa chce
@anonym_49af5c Daj nám sem fotku Tvojej novej postavy. 🙂
a este aj jesitny.
@anonym_autor
Ja som zacinala s 2 kg cinkami a elastickym pasom a vlastna vaha. Vazila som mozno o nieco menej ako ty. Urcite by som nekupovala to vsetko co ti radili v inych prispevkoch, najmä ak nevies ci a ako dlho pri tom ostanes ale suhlasim, ze musis dat pozor na spravne prevedenie cviku, aby si si viac neublizila... Aj keby si pouzivala 10 kg cinky, nemusis sa bat, ze budes vyzerat ako Schwarzeneger. Aj malymi cinkami ziskas nejake svaly a mozno nejaky tuk spalis kedze svaly aj v pokoji spaluju viac. A navyse to dobre vyzera. Akurat by som odporucila cvicit min. pol hodinku aspon kazdy druhy den. Par cvikov, kazdy opakovat aspon 3x.
@anonym_autor mám päť detí a začala som cvičiť po prvom pôrode. najprv som cvičila podľa YouTube kanálu cvicte so Zuzanou s dvoma fľašami s pieskom, dnes mame doma hrazdu, bradlá, kettelbely, jednoručky a cvičím s čo najťažším náradím podľa Cheryl Colombe, nikdy som nebola v posilovni a mam dobrú postavu napriek piatim pôrodom, 30 minút silový tréning cca 4 krát do týždňa rozdelený na hornú a dolnú časť tela. je to aj moja forma psychohygieny. HLAVNE ZACNI A VYDRZ 3 MESIACE za každú cenu. po troch mesiacoch ziskaš návyk, uvidíš na sebe viditeľné výsledky fyzicky aj psychicky a to bude pre teba najväčšou motiváciou pokračovať a už neprestať, držím ti palce 🍀🫶🏼

Napíšem ti to čo asi nechceš počuť ale odporúčam ti zaplatiť si na začiatok trénera aby ťa naučil správnu techniku cvikov. Zlou technikou si môžeš viac ublížiť ako pomôct.