icon

Ake koníčky a aktivity obnovia vašu energiu?

barka1
19. okt 2025

Ahoj ženy, som rozvedená, 45r, deti už pomerne samostatné, na ZŠ, v striedavke. Takže týzden som vytažený jednorodic, druhy týzden bezdetna s dostatkom času a priestoru. Momentálne mam také horšie obdobie, som unavená, nemám na nic chuť, na nic sa netesim. S partnerom sme analyzovali a prisli na to, že nemam žiadny koníček, žiadne zmysluplne trávenie volného času. Došlo mi, že som nikdy nemala ziadne hobby. Ani ako dieta. Čítala som, teraz rada chodím na turistiku a to je všetko. Nemam ziadne umelecke nadanie. Mala by som si nieco najst, nieco, kde si aktivne oddychnem, nabijem sa. Nech to stíham aj pri detoch. Lebo teraz moj oddych = skrolovanie na nete.
Takže otázka na vás - čo vás nabíja? Comu sa venujete vo volnom čase? Ake zajímavé koníčky máte? Hlavne vy, v mojej vekovej kategorii.
Ďakujem za tipy.

zmrzlinka2021
19. okt 2025

@barka1 mňa nabíja cvičenie, aj skupinové, s ľuďmi.

viestta
19. okt 2025

Vychadzky, zahrada a rucne prace

anonym_0071e1
19. okt 2025

Ja mám rituálny, moja káva a seriál Sľub napríklad. Tiež mám cvičenie, ale ja cvičím sama, nemám rada iných spotených ľudí okolo seba. Ale nabije ma to až po, často predtým som unavená a nechce sa mi. Rada idem s priateľmi von, na kávu, prejsť sa, porozprávať sa. Ale milujem aj pozerať youtube, videá alebo napríklad Zradcov. A pre mňa je práca hobby. A moja rodina. Čiže toto som si našla ja 🙂.

anonym_f7a709
19. okt 2025

tanec, hudba.

janinah
19. okt 2025

Som starsia ako ty...vnúčatá,záhrada,kvety,výlety a poznávačky

maca1984
19. okt 2025

Mňa najviac nabije more. Z toho viem fungovať mesiace. A pomedzi zas les, turistika, výlety. Mňa by šľak trafil keby som mala byť len doma.

mirage
19. okt 2025
@maca1984

Mňa najviac nabije more. Z toho viem fungovať mesiace. A pomedzi zas les, turistika, výlety. Mňa by šľak trafil keby som mala byť len doma.

@maca1984 ja to mam tak isto, z mora (nemyslim AI v Turecku) , z poznavaciek, tur, bicyklovaciek zijem mesiace. Denne von, do prirody, je tak prenadherne teraz vonku, ist na rychlu chodzu na hodinu a pol napr.

anonym_f5d879
19. okt 2025

@barka1 chodím sa bicyklovať, čítam a milujeme sa veľa s manželom, to mi dáva asi najviac energie. 😄

anonym_8fc9f8
19. okt 2025

Turistika, príroda, zber byliniek, hríbov, plodov, náš psík, plávanie. Čítanie kníh. A najmä ak som čím ďalej od ľudí. Zistila som, že čím menej som pri PC, mobile, tým mi je lepšie. Až to vypustím na 80% - 90%, budem spokojná.

0silvia0
19. okt 2025

@barka1 cvicenie a minimalne raz tyzdenne idem do kina na klubove filmy s kamoskou. Plus mame psa a 2 macky, cize este starostlivost o nich.
Ina kamoska ma volala na jogu, cize zvazujem este to.

euka210
19. okt 2025

@barka1 no ja tiez prechadzky, priroda, zahrada...ta uz skoncila, nemam rada v tomto zimu, pre mna stale tazke obdobie.
Skusit sport?...take plavanie? Toto mna bavi.
Ked som mala viac casu a energie, tak som si robila sezonne dekoracie, tavna pistol bola moja kamaratka 😁

tykat
19. okt 2025

@barka1 niekedy ma nabijala samota, bez ludi, stacilo mi napr. len tak sediet na terase a pozorovat listy na strome. S detmi sa to velmi nedalo, dost som trpela. Nepomahalo ani cvicenie, ani nijake ine zaujmy. Teraz ako su dospele je to prave cvicenie 2-3× do tyzdna, a potom mi stacia obcasne aktivity typu divadlo, koncert, obed s kamoskou, kava s kamoskami, maly vylet s rodinou alebo len prechadzka do mesta. Najviac ma dobija to ze som panom svojho casu a mozem sa spontanne rozhodnut nieco robit ci niekam ist 😃

mandzula
19. okt 2025

Fitko, rychla chodza, light turistika.

anonym_87241b
19. okt 2025

@barka1 Kúpila som si mačku. Síce s ňou mám aj nejakú robotu, ale zároveň mi priniesla aj veľa radosti a hlavne, vždy som po nej túžila a vždy bol niekto proti. Tak som si splnila sen z detstva. Sadnem si, vezmem ju na kolená, hladkám a ona pradie a je mi strašne fajn.

anonym_3d33cf
19. okt 2025
@anonym_87241b

@barka1 Kúpila som si mačku. Síce s ňou mám aj nejakú robotu, ale zároveň mi priniesla aj veľa radosti a hlavne, vždy som po nej túžila a vždy bol niekto proti. Tak som si splnila sen z detstva. Sadnem si, vezmem ju na kolená, hladkám a ona pradie a je mi strašne fajn.

@anonym_87241b prepáč, blba otazka, tiez tuzim po mačke, ale ako riešiť, ked potrebujem odcestovať? Nejaké tipy?

biba_18
19. okt 2025

cvičenie a turistika, v zime lyže a v lete víkendovky.. čítam a vzdelávam sa a počúvam hudbu a tak všeličo… a ak by som bola sama kúpim si zviera, buď psa (výber z 2 plemien) alebo králika. a možno mačku, ale skôr králika…

lina169
19. okt 2025

Milovanie, beh, cvičenie, posilňujem 2 X do týždňa doma, lezenie, túrky, kreatívne záležitosti, rozhovory s mojím mužom, čas strávený s deťmi, ale my už mám deti dospelé, takže to je, akoby som šla na kávu s kamoškami 🙂

sense
19. okt 2025

Turistika a šport celkovo...

anonym_e53523
19. okt 2025

Keď mám voľný čas tak prerabam svojpomocne dom, pečiem a varím, malujem a plávam, čítam, pozerám videá, spím, prechádzky

anonym_87241b
19. okt 2025
@anonym_3d33cf

@anonym_87241b prepáč, blba otazka, tiez tuzim po mačke, ale ako riešiť, ked potrebujem odcestovať? Nejaké tipy?

@anonym_3d33cf Chodí ku nej mama dôchodkyňa alebo kolegyňa, ktorá sa rada stará o mačky. Ale ja zas nejako veľa necestujem, priemerne 15 dní za rok.

barka1
autor
19. okt 2025

Ďakujem za vsetky tipy.
Nemám zahradu, ručne práce mi nejdu a nebavia má. Varim a peciem rada, ale to ma velmi nenabija 🙂
Plavat chodím, sportovat aj inak evidentne musím začat. A to bude možno ta správna cesta.
Alebo si hovorim, ze sa zacnem učit cudzi jazyk, len tak sama pre seba, bez dovodu.

cimage
19. okt 2025

Cvicenie, hoci pravidelne necvicim v tejto dobe, ale zas sa chystam ked bude zimsie. Zavriem sa do izby, pustim si na youtube cvicenia a cvicim si. Teraz chodim so synom na hodinovu rychlochodzu. Je to super, pocuvame hudbu, rozpravame sa a sme na vzduchu. Viem si to predstavit aj sama. Tiez rada citam a vysivam ak mam co.

maca1984
19. okt 2025
@mirage

@maca1984 ja to mam tak isto, z mora (nemyslim AI v Turecku) , z poznavaciek, tur, bicyklovaciek zijem mesiace. Denne von, do prirody, je tak prenadherne teraz vonku, ist na rychlu chodzu na hodinu a pol napr.

@mirage tak do Turecka nechodíme, chodíme do Egypta, all inc.,ale my nie sme viazaní rezortom ani all inc
Pre nás rezort all inc.znamená akurát to, že máme sa kde najesť a máme kde spať i keď zmizneme na 2 dni.
Rezort pre nás nie je väzenie odkiaľ človek nemôže vystrčiť päty.
Ale chápem ako si to myslela.