Ako správne zvyšovať záťaž pri silovom tréningu?
Ahojte, prosím o radu. Začala som cvičiť ale čítala som, že sa ma postupne zvyšovať zataz. S týmto jednym si neviem rady. Bolo.dokonca písané, že pri každom cvičení. Ale teda napr. mám 2x15, ďalšie cvivenie bude čo? 2x17? Alebo váha mám 3kg činky ďalšie mám dať 4kg? Veď ale v realite dokedy sa tak pôjde? Veď to sa nedá pri každom cvičení....
Ja cvičím tak, že si nastavím váhy aby som spravila minimálne 6 opakovaní, 3 série. Keď už mám s danou vahou 3 série po 10-12 opakovaní, dvihnem ju aby som zase mala minimalne 6.
@anonym_autor vždy keď vládzem urobiť viac ako 12 opakovaní, tak si pridávam váhu. A občas progres ide od tréningu po tréning občas aj 3-4 tréningy s rovnakou váhou. Podstatnejšie ako váhy je správne prevedenie cviku 🙂
@anonym_autor vždy keď vládzem urobiť viac ako 12 opakovaní, tak si pridávam váhu. A občas progres ide od tréningu po tréning občas aj 3-4 tréningy s rovnakou váhou. Podstatnejšie ako váhy je správne prevedenie cviku 🙂
Vďaka všetkým. Asi rozumiem. A teda ešte otázka. Ak si nastavim váhu xy s tou váhou robím nejaké opakovania. Je to efektívne, pokiaľ v podstate vládzem. Že musia byť pre mňa posledne opakovania ťažké, však?
@a0 myslis napr. 3x12 že to dvanáste ešte urobíš v pohode? Lebo, fajne tomu 1x12 v pohode, 2 krát 12 v pohode ale 3x12 už dám napr iba 10. To znamená čo? Ostať pri rovnakej váhe kým aj 3x12 nebude v pohode?
Vďaka všetkým. Asi rozumiem. A teda ešte otázka. Ak si nastavim váhu xy s tou váhou robím nejaké opakovania. Je to efektívne, pokiaľ v podstate vládzem. Že musia byť pre mňa posledne opakovania ťažké, však?
@a0 myslis napr. 3x12 že to dvanáste ešte urobíš v pohode? Lebo, fajne tomu 1x12 v pohode, 2 krát 12 v pohode ale 3x12 už dám napr iba 10. To znamená čo? Ostať pri rovnakej váhe kým aj 3x12 nebude v pohode?
@anonym_autor to znamená, že ešte mas ostať na váhe. Prípadne prvá séria na zahriatie napr 10kg druhá 12 - ako hlavná séria a tretia znovu 10 🙂. Nájdi si v tom vlastný systém, aby ti to vyhovovalo. Moc sa na to nefixuj, daj trošku na vlastnú intuíciu
@anonym_autor to znamená, že ešte mas ostať na váhe. Prípadne prvá séria na zahriatie napr 10kg druhá 12 - ako hlavná séria a tretia znovu 10 🙂. Nájdi si v tom vlastný systém, aby ti to vyhovovalo. Moc sa na to nefixuj, daj trošku na vlastnú intuíciu
@a0 super, ďakujem.... rozumiem.
@anonym_autor ešte pred alebo počas menštruácie môžeš mať akoby menšiu silu, tak si kľudne vtedy nalož menej. Ale tiež zistíš najlepšie sama postupne, kedy sa ako cítiš. 🙂 držím palce
@a0 ❤️ ďakujem
Ako pisu baby vyssie. Ked zacnem vladat prilozim, moze sa ti stat ze aj 8 treningov budes mat rovnaku vahu. Plus presne treba pocuvat telo, ked mas menzes moze sa stat ze budes hotova aj s vahou co cvicis bezne. Ja ked mam svoje dni cvicim skor light, lebo jednak nevladzem a jednak sa naozaj necitim dobre. Ked mam ovulaciu citim sa ako Hulk a vlazdem dva krat tolko ako normalne 🤣🤣. Tiez cvicim len doma s vahami, 3x do tyzdna a sice som proti silovemu treningu dost bojovala, vidim vysledky po 10 mesiacoch naozaj velke. Pritom v podstate sa hybem a cvicim cely zivot.
Dievcata tie co cvicite len doma, cvicite podla coho? Nejakych appiek, videi? Potrebujem nejaku novu inspiraciu.

@anonym_autor Ide o tie váhy. Nedá sa to pri každom cvičení, ale napríklad po pár tréningoch – mesiac, osem tréningov – používaš rovnakú záťaž, ten sval, ktorý trénuješ, sa zlepší a pridáš si váhu. A tak postupne – za rok sa napríklad pri bicepse posunieš z dvoch kilogramov na sedem…