icon

Ako zefektívniť cvičenie a časový plán tréningu?

25. nov 2025

Ako zefektívniť cvicenie ? 1 cvik odcvicit tak 30s pauzu a robiť iný a tak striedať? Keď cvičím spodok tela ( 5 cvikov ) tak to cvičiť vždy viac ako hodinu a pól plus pas

kiki68
25. nov 2025

@anonym_autor ake vahy ides? Lebo to je tiez trosku ine cvicit s 5kg a cvicit napr po sebe serie s tazkymi vahami, tam 30s urcite nestaci. To by zle dopadlo. Strasne zalezi co mas za zostavu, ale 30s pauzy mala myslim tabata

biba_18
25. nov 2025

sú rôzne metódy. buď ideš každý cvik sólo - alebo cviky dáš do supersérie alebo cvičíš pyramídu ... každá metóda ma svoje dôvody ...
supersérie ale nie sú vhodné pre začiatočníkov - pokiaľ nevieš ktoré cviky skombinovať, nebude to mať efekt ktorý by superseria mať mohla a ak to chceš kvôli času - tam treba dať pozor - aby mal sval čas si oddýchnuť ...
pokiaľ sa máš s kým poradiť - nech ti zaradí cviky do supersérie - čas ti to ušetrí určite ...

biba_18
25. nov 2025

@kiki68 v pohode aj 30 s - pokiaľ má kombináciu biceps a brucho, tam oddych v podstate nepotrebuje ... tuto supersériu mi bežne dával tréner ...

kiki68
25. nov 2025
@biba_18

@kiki68 v pohode aj 30 s - pokiaľ má kombináciu biceps a brucho, tam oddych v podstate nepotrebuje ... tuto supersériu mi bežne dával tréner ...

@biba_18 taketo ide kludne, ale ked mas tazke vahy a davas dynamicky nohy- nohy, tak to 30 s nestaci. To by clovek chytal krce potom

biba_18
25. nov 2025

alebo nohy sa dávajú do supersérie - drep a predkopávanie (pokiaľ nemáš vyslovene ťažkú váhu na drepe)
alebo na hrudník tlak na lavičke a rozpažovanie ... alebo kombinácia biceps - triceps ...
sú rôzne kombinácie ...

biba_18
25. nov 2025

@kiki68 preto som aj písala, že to nejde aby si to dala bez ladu a skladu bez rozmyslu ...

autor
25. nov 2025
@kiki68

@biba_18 taketo ide kludne, ale ked mas tazke vahy a davas dynamicky nohy- nohy, tak to 30 s nestaci. To by clovek chytal krce potom

@biba_18
@kiki68 mám cviky rozdelené na partie do 6 dni v tyzdni, 2x chrbát, ramena, 2xzadok, lýtka , 1x prsia, biceps, triceps, 1x predné stehna, hamstringy

biba_18
25. nov 2025

kto ti to tak rozdelil. chodíš 6x do týždňa cvičiť 1 hodinu?

autor
25. nov 2025
@biba_18

kto ti to tak rozdelil. chodíš 6x do týždňa cvičiť 1 hodinu?

@biba_18 trener s ktorým som asi 5 rokov dozadu začínala. Každý tréning cca 1:30 h , vrch kratšie ako spodok

biba_18
25. nov 2025

fuuch, cvičím roky 3x týždenne a zmestím sa do hodiny čisto silový tréning ...