Powerlifting a zdravý životný štýl
Dcéra študuje a žije v UK, čiže ju často doma nemáme. Teraz cez vianoce sme však strávili spolu 3 týždne. Ostala som prekvapená z jej životného štýlu. Dcéra, kedysi jemná plavkyňa sa zmenila na powerlifterku. Jej dní sa točia len okolo školy, činiek a jedla, kopy jedla. Každé ráno začne v posilovni hneď od 6, potom sa už len venuje škole a takpovediac jedeniu na fulltime. Je pre mňa nemysliteľné, koľko toho dokáže zjesť. Toľko ryže, mäsa, vajec a tvarohu s manželom nezjeme za 2 mesiace, ako ona za 3 týždne. Trochu som ju s tým konfrontovala, lebo aj dosť pribrala, reálne ma ruky hrubšie ako moje stehná a o nohách ani nehovorím. Tiež jej vyskočilo brucho, večer po celom dni jedenia ho má obrovské, nafúknuté. Na to mi ale odpovedala, že teraz má objemovku, že musí nabrať čo najviac svalov.
Boli sme aj na túre na Zbojníckej chate a ona sa na to pripravila, ako by šla himalájsku expedíciu, nakrabičkovala a navážila si ruksak plný jedla. Už na Hrebienku vytiahla prvú krabičku. Ďalej, ako začal chodník viac stúpať musela každých 20 minút nasledovať logistická prestávka. Vyšli sme hore o hodinu a pol neskor ako sa predpokladalo. Dcéra sa zvalila na lavičku, spotená, udýchaná a absolútne vyčerpaná.
Ako by ste na to reagovali, mám trochu strach o jej zdravie.
@anonym_autor akože vzpieračka? hm...
@anonym_autor poznal som viacero takych mladych dievcat vo veku 15 a viac rokov. Boli na tom uplne rovnako az do casu ked si nasli lasky zivota. Potom prestali cvicit a schudli. Aj deti maju uz podaktore 👍. Mozno ju to casom prejde...
powerlifting je silovy trojboj, vzpieranie je odlisne
Tak, ide si za svojím cieľom. Evidentne sa jej ten šport, taká figúra páči, kým si bude sledovať stravu a nebude to preháňať tak je to v poriadku. ☺️ Nie všetky túžia byť jemné, chudé kvetinky (nič v zlom dámy).
Tu objemovku chapem, takze pribera umyselne a nepribera cokoladami a fast foodom, ale nutricnym jedlom (takze na naberanie svalov ide spravne). Po objemovke pojde do deficitu a schudne tuk, predpokladam, ze dobre vie, ako na to. Mozno to s taskou plnou jedla na turu prehnala... a to, ze bola znacnejsie zadychana, znaci, ze zanedbala kardio a prilis sa zamerala na naberanie svalov... tak to aspon vidim ja.
taka mlada a uz nevladze na ture? vsak to by mala zvladnut 15kg s batohom na chrbte ... to by aj mna znepokojovalo
taka mlada a uz nevladze na ture? vsak to by mala zvladnut 15kg s batohom na chrbte ... to by aj mna znepokojovalo
@princkrason pumpuje len svaly a nemá kondičku
je to normalne hned ako naberie co ma pojde dole ... pokial neberie steroidy je v pohodicke ... zrejme vie co robi ak sa toimu venuje .. "zial" nemas doma princeznu ale xenu 😀 bud rada ze nieco robi a neflaka sa
powerlifting je silovy trojboj, vzpieranie je odlisne
@anonym_autor ja som byvala silova trojbojarka, ale take objemy jedla som nikdy nejedla, ako pises.... a to nie som musia vaha...treba jej vysvetlit, ze fyziologicky proces travenia trva 3-4 hodiny, ak bude jest castejsie, len si ten proces narusa...
...ze nevladze sa necuduj, pri takomto druhu sportu trenuje svaly inak, a vytrvalostne nevladze...
inak je to paradny pocit mat take silne telo...cvicenie je ako dro-ga, ju to dokonca moze nutkat ustavicne pravidelne cvicit...ked ma netreningovy den, svaly sa zacnu pomaly stahovat, a na dalsi den je to uz prakticky neznesitelne...🙂
a kazdy blbne po svojom... a neboj, nic nie je nekonecne...a vzdy pride nieco, co cloveka zastavi, ked je cas...nic nie je nekonecne...🙂 a bez obav, ked uz nebude tolko a tak trenovat, telo sa vrati do povodnej polohy...🙂 nechaj ju nech sa vybesnie...pokial neberie steroidy, ci ine zakazane latky.. kazde telo narazi na svoj vykonovy strop....ked to uz nepojde dalej...
a mozem sa opytat, ake ma sucasne vykony? aj sutazi?
@anonym_autor ja som byvala silova trojbojarka, ale take objemy jedla som nikdy nejedla, ako pises.... a to nie som musia vaha...treba jej vysvetlit, ze fyziologicky proces travenia trva 3-4 hodiny, ak bude jest castejsie, len si ten proces narusa...
...ze nevladze sa necuduj, pri takomto druhu sportu trenuje svaly inak, a vytrvalostne nevladze...
inak je to paradny pocit mat take silne telo...cvicenie je ako dro-ga, ju to dokonca moze nutkat ustavicne pravidelne cvicit...ked ma netreningovy den, svaly sa zacnu pomaly stahovat, a na dalsi den je to uz prakticky neznesitelne...🙂
a kazdy blbne po svojom... a neboj, nic nie je nekonecne...a vzdy pride nieco, co cloveka zastavi, ked je cas...nic nie je nekonecne...🙂 a bez obav, ked uz nebude tolko a tak trenovat, telo sa vrati do povodnej polohy...🙂 nechaj ju nech sa vybesnie...pokial neberie steroidy, ci ine zakazane latky.. kazde telo narazi na svoj vykonovy strop....ked to uz nepojde dalej...
a mozem sa opytat, ake ma sucasne vykony? aj sutazi?
@anonym_3d7996 no na moje vysvetlenia moc nedá. Sama tomu rozumie lepšie. Ja jej to, samozrejme, neberiem, len ma to trochu trápi, či to nie je príliš a či jej to neškodí. Nie je to veľa rokov dozadu, čo mala 50kg a nechcela jesť, na raňajky jej do obedu stačil jeden banán. Teraz na raňajky zje 4 vajcia s kúskom chleba, ovsené vločky s mrazeným ovocím a ešte to zaleje proteínom a pred 12 si už nakladá maso s ryžou. V kombinácií s tým zadýchaním aj pri bežnej prechádzke mi to robí starosti.
Zatiaľ nesúťaží, no na jeseň má v pláne ísť na prvú súťaž. Čo sa týka výkonov, tak drepne 130, DL 140 a BP 70. Neviem, ako je to vrámci ich komunity, no pre mňa sú to nepredstaviteľné čísla.
@anonym_3d7996 no na moje vysvetlenia moc nedá. Sama tomu rozumie lepšie. Ja jej to, samozrejme, neberiem, len ma to trochu trápi, či to nie je príliš a či jej to neškodí. Nie je to veľa rokov dozadu, čo mala 50kg a nechcela jesť, na raňajky jej do obedu stačil jeden banán. Teraz na raňajky zje 4 vajcia s kúskom chleba, ovsené vločky s mrazeným ovocím a ešte to zaleje proteínom a pred 12 si už nakladá maso s ryžou. V kombinácií s tým zadýchaním aj pri bežnej prechádzke mi to robí starosti.
Zatiaľ nesúťaží, no na jeseň má v pláne ísť na prvú súťaž. Čo sa týka výkonov, tak drepne 130, DL 140 a BP 70. Neviem, ako je to vrámci ich komunity, no pre mňa sú to nepredstaviteľné čísla.
@anonym_autor vykony su to pekne, ale v ich komunite su to pomerne slabe vykony, neviem jej hmotnost, ale vela dievcat v tejto sfere sype az hroza...potom su velke svaly, velke vykony, a hruby hlas...nemozno sa s nimi porovnavat, preto by som v dnesnej dobe uz do sutazi nesla...
neznepokojuj sa, ma peknu silu, citi sa dobre, kym nesype, je to ok...
a to zadychanie-staci jeden poriadny objemovy trening na nohy, a po nom niekolko hodin uz neurobis ziadnu vytrvalosnu aktivitu, vela krvi pytaju svaly, preto nevladze dychat...a este ked do toho co to poje, krv ide do zaludka....🙂

keď chce dvíhať veľké váhy musí byť veľka 😏 ale to sú fakt brutalné váhy čo dvíhajú…