Ktorá ryža a ktoré cestoviny nezapekajú?

7. feb 2022

Ahojte, existuje ryza a cestoviny, ktore nesposobuju zapchu? Ide o to, ze syn (20m) momentalne zje len cestoviny a ryzu. A max tu ovocnu tasticku a jogurty a ma trochu problem so stolicou. Predsa len kazdy den sucha biela ryza s masom (pouzivam najma basmati)a suche cestoviny max s vajcom bez zeleniny a ovocia je zahul na zaludok. Cize kaka s velkymi tazkostami raz cca 3 dni.
Napadlo mi pouzit ryzu natural. Mohlo by to moct?
Dakujem

diamond007
7. feb 2022

Zje predsa to, čo mu vy dáte 🤦😶😒da sa krásne deťom kamuflovat jedlo, úžasné zdravé recepty.
Skús celozrnny kuskus, to je také cestovinove, to by mu možno chutilo. A je veľa cestovín celozrnnych kt.obsahuju vlákninu.

autor
7. feb 2022

@diamond007 no predstav si ze nezje. Idu mu zadne 4 stolicky a som rada ze aspon nieco zje

diamond007
7. feb 2022

Kasicky by som vylúčila už v jeho veku, Max cestovne. Keď nechce ovocie celé tak mu kúp ovocie a zmixuj na raňajky, ktomu keď tak pár piskotiek a máš v ňom vlákninu. Držím palce. Verím že dieťatko keď je hladné, spapa všetko. Jemu sa chuťové bunky len vyvíjali, ak si mu ich prispôsobovala tak jasné že teraz iné nechce....výživa tam ale potom chýba.

diamond007
7. feb 2022

nepredstavim si 😁🤣
Vzdy je na všetko výhovorka totižto. Zúbky že idú je normálne, nevravím že mu máš dať tvrdé papať aby ho to bolelo ale ochucovat.

autor
7. feb 2022

@diamond007 on jedol vsetko. Idu mu zuby. Na nic ine usta neotvori. A ano skusala som aj nedat mu jest. Dva dni nic nejedol len reval. Krvny obraz ma v poriadku. Neviem naco su dobre take poznamky, ked som pytala nieco ine

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamond007
7. feb 2022

Šak som poradila, nestačí? 😉 Stačí k ryži dať aspoň kompót keď už nič iné, aj to pomôže. A určite preňho celozrnné cestoviny a kuskus

evica17
7. feb 2022

Ja by som hlavne zvysila prijem.tekutin. Nech veeela pije aj. A k celozrnnym veciam, tak tam som zas citala ze to.male deti nesmu, ze im to.robi zle na crievka.

petra8786
7. feb 2022

Ryža natural je najlepšia proti zápche...treba takú jesť a cestoviny ryžové ,zozenies napr na nete v bio obchodoch

bilancia
7. feb 2022

pokukaj v dm drogerii alebo v oddeleni so zdravou vyzivou ,su rozne druhy cestovin (spaldove, sosovicove, cicerove, fazulove...) fakt je toho neurekom ,tak v tom by mal aspon aj bielkoviny a vlakninu ,nejak mu to nakombinovat

luccija
7. feb 2022

Tak mu rob husté polievky načo má žuť cestovinu a ryžu, keď ho bolia dasna

luccija
7. feb 2022

Alebo zemiakové hraskove karfiolová pyre

autor
7. feb 2022

@luccija lebo na nic ine neotvori usta 🤷‍♀️

Dievcata prosim vas, ja nie som uplne dementna 🙉
Je to len prechodne obdobie. Potrebujem ho preklenut. Vyhladovanie nezabralo. Zje len par potravin, na ktore otvori usta. On jedol vsetko do radu. Ovocie zeleninu polievky. Teraz ma take blbe obdobie. Krv ma v poriadku. Cize je uplne v pohode a zdravy.
Naozaj tu je bezne, ze clovek dostane odpoved na nieco co sa nepytal?

nykkushka
7. feb 2022

Skus popozerať v obchode aj nejaké sosovicove, hrachove, cicerove cestoviny, tie ho zasýtia, poprípade ho "oklamať" Slovenskou ryžou alebo tarhoňou. Výborná alternatíva je aj spomínaný kus kus alebo bulgur.

majamat
7. feb 2022

veru ani moja nechcela jest, niektore potraviny ochutnala, ne ani za svet, ale nejedla nic. u nej to bolo celiakiou. no netvrdila by som, ze dieta zje, co mu rodic dava. ak dieta nechce, zaprie sa, nic sa s tym urobit neda. moja dcera mi jedla neikedy len 1,5ogurtu za den, okrem toho zjedla len ovocie a zeleninu. nic ine. ked som ju nenutila, priapdne dala neico co nechcela, tak sa toho nedotkla a kludne cely den hladovala.

ty ryza natural, to mozes skusit, ale ona sa musi pred uvarenim anmacat a chuti dost inak. cize neviem ci ti ju zje.
cestoviny pokial viem, vyslovene nezapekaju, ale urcite su vhodnejsie celozrnne, aleboa spon spaldove. tie sice chutia inak,a le len o trosku, tie sosovicove, sojove, fazulove a pod, mne osobne chutia, su fajn, ale maju tiez trosku inu chut. no skusit mozes.
este mi napadlo bulgur, ci neico podobne.

enoula
7. feb 2022

Z dm sosovicove su vraj dobre...
Ozaj, kase nezje? Ked ma rad ryzu, tak ryzovu alebo aj ine, ovsena, psenova.. tam je vlastne vela tekutiny, takze by to mohlo pomoct .. alebo kremove polievky. Tie jogurty sú tiež super, pozri nejake probioticke, mozno jogurtove mlieko?
Ked je to docasne, prezije aj taku stravu, co uz, hlavne nech nieco zje.. mozno puding? A do neho zakamuflovat slivky susene aby zmakli?

enoula
7. feb 2022

A ešte, je aj cierna a cervena ryza.. ale ci by to on zjedol, ale ved skusit mozes. Kupis v bio obchodoch asi, niekedy aj lidl mava..
Čierna ryža je zdrojom:

antokyanátov – látok so silným antioxidačným účinkom
vitamínu E – ktorý taktiež pôsobí ako antioxidant
bielkovín
vlákniny
veľkého množstva železa
je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná

tarvika
7. feb 2022

mna este napada dat do tej ryze trochu rozmixovaneho karfiolu, mozno si to nevsimne? zemiakovu kasu nezje? do nej sa tiez da dobre kamuflovat rozmixovana zelenina. Ak nic z toho nezaberie, je sladke? urobila by som napriklad celozrnnu spaldovu krupicu, ovocne gulky z celozrnnej muky plnene ovocim a pod. uplne ta chapem, reci ze dieta zje hocico ked bude hladne, mi otvaraju nozik vo vrecku. moje dieta teda bude hladne aj tyzden.

ibajaanikiny
7. feb 2022

Maju kopec roznych cestovin napr v DM,tiez su tam dobre biostavy napr aj slivkova a ta mu pomoze kakat. Dalej nepises,ako pije vodu/caj,aby mu zriedilo stolicu. Struhane jablcko a hruska su tiez dobra volba ak nevie kakat…ja nukam vodu a cajik v priebehu dna a rano zvyknem dat trosku tej bio slivkovej stavy z DM…do jedla vzdy pridam par kvapiek kvalitneho oleja…

autor
7. feb 2022

@tarvika zemiaky nelubi od prvych prikrmov 🤷‍♀️ Vcera som mu dala ochutnat zemiakovu kasu a zatvaril sa katastrofalne 🙉 ale kedze donedavna jedol vsetko okrem zemiakov, tak mi to bolo jedno. Kazdy mame nieco co nam nechuti. Teraz by som tie zemiaky potrebovala. A sladke vobec nie. Aj dzusy som skusala. Aj do kamilkoveho caju trosku medu. Nic. Iba vodu. Aj to podla mna nie dost. Aj ked nukam stale. Teraz na obed zjedol tu natur ryzu s olivovym olejom a vyvarom. Ach, nech uz toto obdobie prejde. To strasne varit 😂
@ibajaanikiny pojdem sa teda pomotat do dmky a pokupim a poskusame

autor
7. feb 2022

@majamat bulgur aj pohanku mi vyplul 🙄😂

autor
7. feb 2022

@enoula kase vobec bohuzial 🤷‍♀️ Tie ale velmi nechcel nikdy