Silový tréning len na dolnú časť tela
Ahojte. Pred cvicenim som bola chuda. Aktualne cvicim 2mesiace. Silovo-ale zamerane len na dolnu cast. Chodim cvicit 2x do tyzdna. Za aky cas priberiem z cvicenia?
Ps: hornu cast zacnem cvicit, ked budem lepsie vyzerat (zadok).
nestačí iba cvičiť, treba aj jesť
Hlavne necvič len jednu časť tela 🤦♀️. Lebo sa k tej druhej už ani nedostaneš - až na invalida to môžeš dotiahnuť. A jedlo je alfa omega 2g/kg bielkovin v tréningové dni, 1.5g/kg mimo tréningové dni + chcelo by to aspoň 3-4 tréningy. V takom prípade by si videla zmenu do 3 mesiacov. Pri 2 týždenne tak 4-6m 🙂
Tak takú blbosť som už dávno nečítala. Že cvičiť 2 mesiace len dolnú časť. To ti kto poradil?
Záleží od stravy, ak chceš nabrať potrebuješ vyváženú stravu, dostatok bielkovín, kalorický nadbytok... tiež záleží od toho ako efektívne a správne cvičíš... a aj od genetiky... každopádne by som sa určite nesústredila len na jednu partiu... to že cvičíš iba zadok, neznamená, že keď začneš priberať, tak to pôjde iba do zadku... tak ako sa nedá cielene chudnúť iba jedna partia, tak sa nedá priberať a treba spevniť celé telo
@anonym_autor na to ze cvicis dva mesiace su tvoje vedomosti velmi male
@anonym_autor musis cvicit vsetko naraz, inak to nepojde, co spravis s nohami a zadkom, led ruky neuvladzu a chrbat tiez drzat nalozenu tyc? Trosku zacat uvazovat hlavou dievca zlate. Bez vrchu nejde dobre spodok a naopak. To neni o vyzore, to je o tom, ze si mozes vazne ublizit
Tak takú blbosť som už dávno nečítala. Že cvičiť 2 mesiace len dolnú časť. To ti kto poradil?
@anonym_d85504 mna by zaujimalo ako to cvici potom, lebo vsetko na zadok a nohy vyzaduje aj ruky a chrbat v podstate, ci to len drzi nohami nejaku vahu na stroji? Lebo na zadok a nohy su prave take ako drepy, rumunske a ine deadlifts, hipthrusters a rozne zakopavacky kde mas v rukach jednorucky. Tak ako precvici nohy 2 mes bez toho vrchu…
Mozes cvicit iba časť tela. Svaly rastu tam kde sa namahaju a maju potrebnu vyzivu. Bielkoviny su zaklad.
Pri cviceni dolnej casti sa vo vacsine cvikov posiluje aj core. Cize stred tela.... preto zatial cvicim len spodok, lebo sa precvicuje vtedy (jemne) aj brucho.
Preco by som si mala ublizit tym, ze budem cvicit len spodok a vrch nie?
A zienky, ktore pisali, ze cvicenie 2krat do tyzdna je malo... tak mam 2 male deti (11m a 2a pol roka). Cize som rada, ze sa mi podari ist 2 krat do tyzdna. A cotala som, ze staci chodit 2krat do posilky, cvicit spravne a efektivne. Ako tam chodit 4-5krat do tyzdna... takze dakujem za rady. Ja som sa len pytala na to, ze ci je realne za tie 2m, co pravidelne cvicim, pribrat svalovu hmotu.
Pri cviceni dolnej casti sa vo vacsine cvikov posiluje aj core. Cize stred tela.... preto zatial cvicim len spodok, lebo sa precvicuje vtedy (jemne) aj brucho.
A zienky, ktore pisali, ze cvicenie 2krat do tyzdna je malo... tak mam 2 male deti (11m a 2a pol roka). Cize som rada, ze sa mi podari ist 2 krat do tyzdna. A cotala som, ze staci chodit 2krat do posilky, cvicit spravne a efektivne. Ako tam chodit 4-5krat do tyzdna... takze dakujem za rady. Ja som sa len pytala na to, ze ci je realne za tie 2m, co pravidelne cvicim, pribrat svalovu hmotu.
@anonym_autor musíš začať aj jesť aby si pribrala, svalová hmota sa naberá veľmi ťažko
@anonym_autor slovo zienka hovori o tebe viac ako by si chcela🙈
@really8 teba si vsimam uz vo viacerych diskusiach. Prepac, ale si extremne toxicka osoba, ktora vie len zosmiesnovat, zhadzovat a kritizovat ludi... V kazdej diskusii vidim tvoj nick a nikde nepises nic pozitivne.
Prosim ta, davaj sa radsej ako anonym, lebo uz ked vidim v diskusii: really8, tak mi je na 🤢🤮
@really8 mudra ako radio si. Vsetko vies, vsade si bola a vsetci su deb***.
@anonym_autor a co presne cvicis tie nohy? Lebo bez deadlifts a ich variant vela toho efektivne nenacvicis, ako vsade zapajas core a vrch. Co sa moze stat? To, ze budes nieco tahat nevedome cez krize, lebo mas slaby chrbat a ruky. Alebo si nahodou haky a ides robit nejake romanian deadlifts a ou, rupne zapastie. Videla som roky zeny takto cvicit a aj muzov ( ti zase radi idu vrch a nohy nic) a je to velky risk pre tie ostatne casto tela a hlavne chrbticu. Kopec ludi veci taha cez krize a vobec o tom nevedia. Ja to nemyslim v zlom, iba nechcem, aby si si poskodila, hlavne ked mas deti a musis ich aktivne dvihat
@anonym_autor ako matke 2 deti ti poviem, jeden tréning odcvičíš aj doma, aspoň cviky na chrbát, nech si vážne neublížiš nesprávnym tréningom. Áno, všetky sme chceli cesnakovú riť ale treba v prvom rade hľadieť na zdravie a benefity cvičenia naň, nie sa dopracovať ku zraneniam - či deadlift,drep,… všade potrebuješ pevný chrbát aj pri nízkych váhach a pravdupovediac po tehotenstvách pevný nebýva vôbec - to viem aj podľa seba a to som do 6.mesiaca tehotenstva chodila do fitka.
@anonym_autor cvičím 4 mesiace silovo, doma, činky, 3-4x týždenne,a na stehnách som videla zmenu po 2 mesiacoch, na bruchu sa mi ukázali svaly tiež cca tak ... Ale, ja aj veľa jem, a som chudá ...
@anonym_autor a co presne cvicis tie nohy? Lebo bez deadlifts a ich variant vela toho efektivne nenacvicis, ako vsade zapajas core a vrch. Co sa moze stat? To, ze budes nieco tahat nevedome cez krize, lebo mas slaby chrbat a ruky. Alebo si nahodou haky a ides robit nejake romanian deadlifts a ou, rupne zapastie. Videla som roky zeny takto cvicit a aj muzov ( ti zase radi idu vrch a nohy nic) a je to velky risk pre tie ostatne casto tela a hlavne chrbticu. Kopec ludi veci taha cez krize a vobec o tom nevedia. Ja to nemyslim v zlom, iba nechcem, aby si si poskodila, hlavne ked mas deti a musis ich aktivne dvihat
@kiki68 ja som si na rdl trúfla po 3 mesiacoch, keď som mala pocit, že už by som "mohla" 😀 a veru, nebol to dobrý nápad. Takže stále trénujem "ako na to" s prázdnou osou, aby som si kríze neodpalila, snáď sa odhodlam aj s váhou ...
@anonym_9d4161 ja posiľnujem roky (rozumej 24) a niektoré cviky jednoducho vynechávam. môže sa stať že rumunčák nebude cvik pre teba - v takom prípade keď to zistíš, hľadaj alternatívy ... ja ťažšie váhy napr. robím s jednoručkami, s tyčou mi to veľmi zaťažuje chrbticu kvôli postaveniu ramien, keď mám tyč tak do 20 kilov viem ísť, ďalej už nie ...
@anonym_autor priberies keď budeš v surpluse. Cize nestačí len cvičiť ale zameriat sa na stravu. A keď cvičia 2x do týždňa, dala by som fullbody. Po dvoch mesiacoch už môžeš niečo vidieť , ale to tiež záleží nielen od cvičenia ale aj prevedenia, zaťaženia, stravy, regenerácia atď atd
@anonym_9d4161 ja posiľnujem roky (rozumej 24) a niektoré cviky jednoducho vynechávam. môže sa stať že rumunčák nebude cvik pre teba - v takom prípade keď to zistíš, hľadaj alternatívy ... ja ťažšie váhy napr. robím s jednoručkami, s tyčou mi to veľmi zaťažuje chrbticu kvôli postaveniu ramien, keď mám tyč tak do 20 kilov viem ísť, ďalej už nie ...
@biba_18 Ved 20kg ledva clovek citi, cvicis s profi trenerom? Ze by niekto checkol ako ides a vobec mas zalozenu tu tyc. To je strasne dolezite a 70% ludi to ma uz zle nahodene na sebe. Este sa s tym ani nepohli dole a hore. A naucit sa ist s 10kg tycou za pomoci trenera. To iste RDL.
Za 2m siloveho treningu mozes samozrejme pribrat svaly…je tam ale vela premennych. Aky je ten trening? Ides do zlyhania, progresivne zatazenie? Opakovania? Aka je strava? Mas dostatok bielkovin? Spanok? 🤷🏼♀️ vies tazko usudit z tvojho prispevku.
@kiki68 ja som si na rdl trúfla po 3 mesiacoch, keď som mala pocit, že už by som "mohla" 😀 a veru, nebol to dobrý nápad. Takže stále trénujem "ako na to" s prázdnou osou, aby som si kríze neodpalila, snáď sa odhodlam aj s váhou ...
@anonym_9d4161 ak ti môžem poradiť tak skús rdl s nohou na lavičke

@anonym_autor za dva mesiace s cvicenim dvakrat tyzdenne by si uz mala pribrat.