icon

Aj vám tak rapídne zdvihli ceny krúžkov?

9. apr 2026

Nestacim sa cudovat co sa to v BA deje. Ja sa vobec necudujem, ze niektore deti nechodia na kruzky vobec, ved to je uz neskutocna palka. Dve deti, tri sporty, 1 jazyk, dva nastroje. Strasne drahe vsetko extremne. Ale mam pocit ze je to ako s tymi restauraciami, ze to zvysenie je neumerne zvysenym nakladom ☹.

Strana
z2
anonym_77a700
9. apr 2026

Každé dieťa, jeden krúžok, jazyky sa učia v škole.

ivik4
9. apr 2026

No zial treba s tym pocitat este ked si im tolko vela kruzkov dala . Moj chodi na jeden , cena rovnaka zatial

anonym_2ea418
9. apr 2026

Nam nesli hore, cena je rovnaka ako minuly rok. Syn chodi na 1 kruzok v ramci centra volneho casu a dalsi maju v skole po vyucovani - je to jazyk nad ramec vyucovania a je plateny. Rozpocet nam to nijako nenarusa. Ale verim, ze ak maju deti tolko kruzkov ako autorkine, tak to sa uz na rozpocte asi pociti. Za mna je to ale kontraproduktivne mat tolko kruzkov.

anonym_80a5fb
9. apr 2026

Tanečná nám išla o niečo hore, ale keďže je to iba jeden krúžok, tak sme to až tak výrazne nepocítili. Druhý navštevuje v škole.

autor
9. apr 2026
@anonym_80a5fb

Tanečná nám išla o niečo hore, ale keďže je to iba jeden krúžok, tak sme to až tak výrazne nepocítili. Druhý navštevuje v škole.

@anonym_80a5fb tie skolske su najlepsie. Nemusis robit taxikara. Skoda, ze ich nie je v skole viac, alebo su obmedzene vekom. A zvacsa aj cenu maju lepsiu.

gdulskadarina
9. apr 2026

My mame jeden kruzok taky od zaciatku skoly a potom druhy, kde sa zatial hlada, co mu bude vyhovovat 😀 Nemam pocit, ze by to slo hore zatial.

autor
9. apr 2026
@ivik4

No zial treba s tym pocitat este ked si im tolko vela kruzkov dala . Moj chodi na jeden , cena rovnaka zatial

@ivik4 tak nepocitala som s tym, ze hudobny nastroj pojde o 100% hore napriklad, s tym som fakt nepocitala. Jeden sport isiel mierne, druhy zatial nie. Treti je drahy tak ci tak to sa zatial nemeni. A jazykovy kurz isiel teraz hore velmi. To sa zda ze ich je vela, nie je to az tak vela. Niekto robi 1 kruzok 4krat do tyzdna, takze aj od toho to zavisi, kolkokrat tam dieta ide, nielen od poctu kruzkov.

anonym_6aa65b
9. apr 2026

Síce nie BA, ale krúžkov majú dosť- same si vybrali, je to ich záľuba . Využívame krúžky v CVC ( tie nie su drahé) a ZUS ( tam našťastie cena nevzrastla už dlhšie). Najdrahšia je AJ, ale lektor z jazykovkychodi pre nich do školy, vezme zo SKD a vyučuje, tak tam to rušiť nebudem.

elviku11
9. apr 2026
@anonym_autor

@ivik4 tak nepocitala som s tym, ze hudobny nastroj pojde o 100% hore napriklad, s tym som fakt nepocitala. Jeden sport isiel mierne, druhy zatial nie. Treti je drahy tak ci tak to sa zatial nemeni. A jazykovy kurz isiel teraz hore velmi. To sa zda ze ich je vela, nie je to az tak vela. Niekto robi 1 kruzok 4krat do tyzdna, takze aj od toho to zavisi, kolkokrat tam dieta ide, nielen od poctu kruzkov.

@anonym_autor a kolko konkretne stoja tie kruzky?

alenamihal
9. apr 2026

Nam isli tiez hore napr.co boli 45e tak teraz uz 75e -pocitacove kruzky..skolne nam ide hore /sukromna skola/ o 30e ,druzina o 20e hore..od sept mladsi syn nepojde na ziadny kruzok a ani druzina,chodia na treningy mimo skoly a to su tam ine palky..uz teraz sme mes o 150e navyse a co bude neskor ,nechcem ani pomysliet...

anonym_6eee02
9. apr 2026

Vsetko ide hore a platy dole. A to smeraci este neskoncili s vyciciavanim ludi. Kukurica od Kalinaka za 60 mil eur (novy futbalovy stadion stal od nuly 100 mil eur), hore na sebe nesetria, uz sa ani netvaria, ze nekradnu. Takze dane este hore, odvody hore, poplatky statu hore, ceny hore, vsetko hore ...
https://www.aktuality.sk/clanok/wLWS4ne/bizarna...

marsmykkok
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A na čo je dieťaťu toľko krúžkov? Podľa mňa stačí jeden do týždňa na hodinu, prípadne 2 po hodine, na čo má každý deň mať krúžok? Však ráno ide do školy, potom cesta na krúžok a z krúžku, učenie doma, kedy oddychuje? A za ceny nemôže vláda ale jednoducho kde je vysoký dopyt je vysoká cena. Ak napríklad hotel bude mať neustále vypredané a bude musieť odmietať zákazníkov logicky zdvihne ceny. Rovnako ak ľudia začnú vykupovať nejakú potravinu dlhodobo jej cena pôjde hore. A tak je to aj s krúžkami, robíte si to len vy rodičia že deti prihlasujete na kopu krúžkov a teda ak vidia že majú vysoký záujem a kope detí nevyhovejú vedia že si môžu dovoliť zvýšiť cenu a ak im aj niektoré deti odídu, nové získajú okamžite...

slavomira236
9. apr 2026

Moja chodi len na vytvarnu do zusky..isiel hore minuly rok mierne tohto roky zatial nie...prve 2 roky chodila do sukromnej zusky ako skolkarka tam to bolo drahsie plus kupovat vsetok material farby take take....v statnej nekupujem nic

lucik194
9. apr 2026

neverim , co pises, ze hudobny nastroj isiel o 100% hore v BA. poplatky v ZUS sa teraz nezvysovali.....

anonym_11e06a
9. apr 2026

Dcera chodi na tanecny,asi o 20eur islo hore,ale my to platime pol rocne.Potom chodia zo skoly,maju kruzok tam chodia v sobotu na vylety po Sk,tam im dam vzdy vreckove,20,30eur aj syn aj dcera chodia,plus kopu sladkosti sa im nabali,jedlo,pitie.A vstupne,vlaky sa im zaplati v skole.

petulda333
9. apr 2026
@lucik194

neverim , co pises, ze hudobny nastroj isiel o 100% hore v BA. poplatky v ZUS sa teraz nezvysovali.....

@lucik194 a kde pise,ze hudobnu ma v zus?

zuzanka.zuzu
9. apr 2026

som z BA a veru všímam si zvýšenie cien krúžkov ako aj slabý záujem o ne. kedysi sme boli na čakačke, prípadne sa rýchle museli zapísať na preferované časy lebo sa rýchle obsádzali. teraz časy rušia, neotvárajú kopec krúžkov a robia NÁBOR detí 🙈 v niektorých prípadoch opakovaný, nedarí sa im naplniť kapacitu.... píšem o súkromných, nie o ZUŠ a CVČ

anonym_3b911f
9. apr 2026

@anonym_autor no išlo to hore.. syn chodi na umeleckú, minily rok, sme platili za prvý polrok 60€ za druhý 80€ .. teraz platim kazdy meisac 20 € ..

tiezjedna
9. apr 2026

@anonym_autor na krúžky chodia iba dve mladšie deti. Platíme ich raz za pol roka + priebežne nejaké nižšie súvisiace položky. Tie polročné platby sú za každý krúžok cca 500 €. Obaja majú jeden, tréningy 2-3x týždenne + preteky.

bosorkabb
9. apr 2026
@zuzanka.zuzu

som z BA a veru všímam si zvýšenie cien krúžkov ako aj slabý záujem o ne. kedysi sme boli na čakačke, prípadne sa rýchle museli zapísať na preferované časy lebo sa rýchle obsádzali. teraz časy rušia, neotvárajú kopec krúžkov a robia NÁBOR detí 🙈 v niektorých prípadoch opakovaný, nedarí sa im naplniť kapacitu.... píšem o súkromných, nie o ZUŠ a CVČ

Moja chodí na 2 plus doučovanie a išlo hore všetko ale nie drasticky.

@zuzanka.zuzu ako kde. Také doučovanie napríklad tam je kopec detí na cakacke. Ale maľovanie majú zrazu voľné miesta aj basketbal.

anonym_c21731
9. apr 2026

@anonym_autor neviem co sa sťažujes.ved keď dá niekto deti na toľko krúžkov tak asi nato má. Nie? Či si sa prišla len pochváliť kde všade tvoje deti chodia?

tanyan
9. apr 2026

Ja som akurát minule spomínala, že dcérina angličtina bola pred 4 rokmi 6€, potom 8€, potom 10€ a teraz 11€ za hodinu. V podstate sa nič nezmenilo a nárast takmer 50%.

alenka58
9. apr 2026

keďže krúžky nie sú povinné tak sa treba cene prispôsobiť

marsmykkok
9. apr 2026
@tanyan

Ja som akurát minule spomínala, že dcérina angličtina bola pred 4 rokmi 6€, potom 8€, potom 10€ a teraz 11€ za hodinu. V podstate sa nič nezmenilo a nárast takmer 50%.

@tanyan koľko ich je v skupine?

anonym_5773ca
9. apr 2026

@anonym_autor Sťažuješ sa, ale veď krúžky nie sú povinné rovnako ako aj chodenie do reštaurácií. Zníž svoj štandard, resp. obmedz alebo úplne sa vzdaj toho, čo reálne k životu ty a ani tvoje deti nepotrebujete a znížiš tak finančné zaťaženie.

tanyan
9. apr 2026
@marsmykkok

@tanyan koľko ich je v skupine?

@marsmykkok Asi 8, max 10. Ale hodina trvá 55 minút, nie 45. A má vlastné materiály s rozmanitými témami (Harry Potter, Shakespeare, Ed Sheeran...), nielen gramatické alebo konverzačné lekcie. Tých pár (4-6) strán dostaneme vopred mailom a dcére ich vždy pred hodinou tlačím, tak mám aj trochu prehľad o obsahu hodín.

lucik194
9. apr 2026
@petulda333

@lucik194 a kde pise,ze hudobnu ma v zus?

@petulda333 predpokladam, ze sa jedná o deti co chodia do ZUS..... ono pokial nie je dieta naozaj talentované , nema zmysel aby chodili na sukromne hodiny..... a pri tom mnozstve kruzkov, by teda este aj doma malo cvicit.....

autor
9. apr 2026
@anonym_5773ca

@anonym_autor Sťažuješ sa, ale veď krúžky nie sú povinné rovnako ako aj chodenie do reštaurácií. Zníž svoj štandard, resp. obmedz alebo úplne sa vzdaj toho, čo reálne k životu ty a ani tvoje deti nepotrebujete a znížiš tak finančné zaťaženie.

@zuzanka.zuzu takymto zvysovanim ale presne toto dosiahnu. Mne sa nezda ze naklady su umerne zvysovaniu. Samozrejme, kedze su to sukromne (zvacsa) firmy, organizacie, tak bud sa prisposobime alebo skoncime. Ale absolutne sa mi to nepaci. Napr. ak vezmem jedno dieta z jazykoveho kurzu, budu aj ostatne deti bez kurzu, lebo tam maju limit aby vobec otvorili triedu. Tak nebudu mat potom vobec nic 🤷‍♀️. A napriklad aj take tahy maju, ze si nemozes nahradit hodinu, alebo davaju hodiny aj cez prazdniny a hodinu proste nenhradia. A zaplatena je samozrejme.

@anonym_5773ca stazujem sa a co? Nemozem?

autor
9. apr 2026
@lucik194

@lucik194 od kedy jedno dieta chodi na zus, poplatky sa teda zvysovali odvtedy o 100%, alebo takmer 100%. Verit nemusis, platime to my nie ty 😉 🤷‍♀️. A nesuhlasim, hudobny nastroj ma zmysel vzdy. Jasne ze nie pre niekoho kto nema absolutne vobec sluch a je to trapenie, alebo ak ho to vyslovene nebavi. ale dieta nemusi byt ani velmi talentovane, ale ak chodi na nastroj ma to velky prinos pre neho. Minimalne v suvislosti s vyvojom mozgu pre dieta.

anonym_c35817
9. apr 2026

@anonym_autor len sa nepokakaj. Z tvojich dokonalych deti budú naozaj umelci...bez tých krúžkov neviem ci prežijú.

Strana
z2