icon

Ako nájsť vhodný individuálny šport od 14 rokov?

kristianmotuz
29. mar 2024

Dobrý deň, chcem sa opytat mam 14 romov velmi ma bavia sporty a kondicne som na tom dobre ale vsade kde som sa pytal ci by som mohol zacat s tymto sportom aj ked mam 14rokov mi bolo povedane ze uz som prilis stary a nema to zmysel😕 neviete mi teda poradit k ake mu sportu by som sa mohol venovat (individualny). Ďakujem.

marianarem
29. mar 2024

@kristianmotuz Kamoska zacala s lukostrelbou az niekedy pred 40kou a chodi aj na sutaze (slovenske) a je aj celkom uspesna.

kristianmotuz
autor
29. mar 2024

@marianarem a neviete mi odporucit niaky skorej behavy alebo niaky kondicny sport? Ďakujem.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mirko84
29. mar 2024

@kristianmotuz frisbee. A nice je, now je to len hadzanie taniera na plazi. Hra sa to na body, behave, indoor aj outdoor.

mirko84
29. mar 2024

Do kelu s autocorrect...

ivuska027
29. mar 2024

Môj syn začal s basketbalom

zuzkaamiska
29. mar 2024

parkur

sissy27
29. mar 2024

@kristianmotuz to je co za hlupost, ze v 14 si stary na sport a nema to zmysel?? Zaujimave, ze ja som zacala s niektorymi sportami po 40 a nikto nepovedal ani pol slova, ze by som bola na nieco stara. Akoze hej, ak snivas o nhl alebo olympiade, tak na to uz je neskoro, ale inak mozes zacat s hocijakym sportom, aky ta bavi.

kristianmotuz
autor
29. mar 2024

@sissy27 ja nesnivam o olympiáde ani nicom takom len som sa chcel opytat lebo v jednom klube ma poslali preco lebo mam 14rokov a nema to somnou zmysel pricom ma ani nevideli nic robit

svokrinjazykmonika
29. mar 2024

@kristianmotuz to bol nejaký divný klub, pozri niečo iné v okolí. Veď si mladý chalan, môžeš robiť šport aký ťa len napadne

lilke
29. mar 2024

@kristianmotuz napadli mi atletika, pingpong, badminton, frisbee, cyklistika, curling... V každom poznám mladých, ktorí začali v podobnom alebo aj staršom veku a majú aj úspechy

sissy27
29. mar 2024

@kristianmotuz a co to bol za klub?
Mozes robit naozaj co len chces, neviem co mate v okoli a co by ta bavilo. Karate, judo, jiutsu, box, aikido, kalistenika, atletika, plavanie, kanoistika, kajak, volejbal, futbal, tenis, crossfit… proste uplne cokolvek. Ano, je pravda, ze nebudes na urovni tych, ktori ten sport robia od 5 rokov, ale to neznamena, ze sa mu nemozes venovat.

gemerka17
29. mar 2024

@kristianmotuz skus americký futbal. V BA je klub. Myslím, že sa potešia.

anjelicek26
29. mar 2024

Synovia plavu, gymnastika, tenis,hádzaná. S tohoto "zacat" sa dá kedykoľvek plavat a tenis.. Syn tiež začal tenis len pred rokom. Plus poziarnicky výcvik majú od 10 rokov,ale to vieš tiež začať kedykoľvek... 4h u poziarnikov do týždňa majú tréning. Gymnastiku napr. Nedobehnes tie decká nijakovsky,futbal ci hadzana asi tiež nie, majú 2x1.5h v tyzdni tréning od 4 rokov.. proste tam už chodia cele tímy na regionálne sútaže a majú zápasy, nemajú čas začať nováčika vekovo v C triede...

compra
30. mar 2024

@kristianmotuz Golf - mozes zacat aj v 14tich a kludne to dotiahnut na profika za par rokov.

kiki68
30. mar 2024

No prave od 14 mas vacsinu silovych sportov ( skor sa neda) , aj napr bodybuilding je od 16 rokov , mozes robit prakticky cokolvek. A stale to este moze byt vrcholova kariera. Tiez bojove sporty, lukostrelba, biatlon, potapanie, naozaj je toho vela

janage
30. mar 2024

Obehni viac klubov, drvivá väčšina sa ti poteší. Vrcholovo už to nebude, ale hláška, že to už nemá zmysel je smiešna. Vždy to má zmysel.

lucik194
30. mar 2024

atletika je stale v pohode zacat
aj tanec (to vie byt na kondicku zaberak)

ak behave sporty tak basket aj hadzana
detto volejbal

hokej aj futbal je neskoro

jazdkynaaa
1. dec 2024

@kristianmotuz jazdectvo - parkúr, kros🔥

dupinka
1. dec 2024

V tomto veku väčšina silových športov, skús najprv funkčný tréning s vlastnou váhou, crossfit, bodybuilding..Aj plávanie, cyklistika kedykoľvek, skeet/trap tiež.
Nemusíš byť členom žiadneho klubu, proste sa venuj športu pre seba.