Ako naplánovať letné aktivity pre 9-ročnú doma?
Ahojte, potrebujem radu lebo ja nie som veľmi kreatívna, ale mam obavy ako zvládneme leto, takže musím si spraviť nejaký zoznam a bojový plán.. Mam 9 ročnú a ročného chlapca ktorý je v takom období ze len plače vkuse nespokojný, keď sa od neho co len postavím už hučí, všetko chce rozhadzovat pri ničom nevydrží a len behať chce....čiže spoločne hranie pre veľký vekový rozdiel zatiaľ nehrozí...a dcéra je veľmi spoločenská nerada sa hrá sama aj keď sem tam sa pohra, ale musím jej niečo vymyslieť lebo budem na nich každý deň doma sama až do večera, manžel bude v skúšobnej dobe čiže žiadna dovolenka nič, len na týždeň pôjde ku babke...inak by sedela celý deň pri telke a pozerala somariny a to nechcem...som šofér začiatočník čiže max kusok pôjdem s nimi niekam na ihrisko ale malý tam zatiaľ vydrzi tak 10 min a uz hučí...bývame od mesta 15min autom...ale na záhrade nemáme nič len burinu a pod ani plot nič keďže nemáme peniaze a sme pri hlavnej ceste...vonku sme dali len malé pieskovisko ale ani to malého nebaví a staršiu tiež nie...bazénik nemáme kam dat lebo terén je nerovný a ostrý tvrdý...tak ja neviem co vymyslieť :(...ďakujem za nejaké tipy..
neskúšala si nejaký tábor? Denné tábory sú celkom fajn. Ináč, ja som bazén dávala tak, že som dala palety( do roviny, podkladala som kadečo, aby to bolo v rovine), potom som na to dala dosky ( zo stavby ich ostalo dosť) a nakoniec starý koberec ( kúpila som na bazosi za pár eur) a staré deky, ab yto bolo mäkké pod bazénom. Kúpila som len ten 1,8 m, takže palety mali rozmer 2,4x2,4m. A dali sme vonku stan, deti milujú stanovačku. Nemáte tam aj nejakú spolužiačku, s ktorou by sa cez deň mohla hrať ( ja som dcére doviezla ráno kamošku a večer odviezla a potom recipročne išla ona k nej).
Na niektoré dni zavolať kamarátku
Kúpiť knižky, nové hry, vyrábať náramky a kúpiť malý bazen
Tak skzste teda ten teren upravit. Ta 9 rocna uz zvladne nieco urobit, treba ju zapojit.
Nemá kamarátky? Ja keď som mala 9 tak ma nebolo od rana do večera, ani na obed som neprišla 😅 vždy sme sa stretli u inej kamarátky a tam sme boli all day long
A čo tak pokosiť burinu kúpiť bazén v akcii a o zábavu postarané pre oboch? Malý sa dokáže hrať s gulickami vo vode, dcéra zavolá zo dve kamošky sa okúpať a je.
Zapojit ju do upravy terenu, nech vytrha burinu a pohrablickuje, pozriet nejaky tabor, ist do mesta na zmrzlinu, nejaky vylet vlakom.
Minulý rok ste tu ešte nebývali? Ten dvor treba upraviť pre oboch inak sa s nimi zblázniš. Kamošky v dedine nemá?
Keď nemáte peniaze na tábor a iné platené aktivity. Tak sa zoberte ráno, sadnite na vlak a choďte niekde do iného mesta, na zmrzlinu, k fontáne, do parku na veľké ihriska. Možno máte poblízku jazero. Alebo popros suseda nech vám pokosi, ty mu môžeš upiecť za to bublaninu. A najdite tam malé miesto na nafukovací bazén. Trosku ďalej si oblož kameňmi ohnisko a môžete vecerami opekať. Kúp hojdacku za 5e v tescu, či hocikde inde, záves na strom, malý sa pohojdá. Ty so staršou môžeš zahrať badminton, alebo nejakú inú hru. Alebo jej zober z útulku psíka a môže ho trénovať na dvore. Ty si doma, tak s výchovou pomôžeš.
Skús aspoň napísať pri akom meste bývate a nejaké typy na lacné vylety sa určite nájdu
Dievčatá ďakujem, na tábory vsak naozaj nemáme peniaze, počítame každé euro...bývame 2 roky a nemáme ešte ani len kuchynu ani milión vecí, ani ten plot proste je toho veľa.. malé to teraz nie je podstatné...malý je taký že kto nezažil tak nepochopi ja nedokážem pri ňom navariť ani nič, to je ďalšia vec, budem variť len večer keď bude muž doma aj keď vtedy by bolo najlepšie ísť von keď už bude príjemnejšie ale no smola...ja musím aj na záchod ísť s nim na rukach lebo tak reve ze koniec...nechám ho s malou ma minútu a taky rev ze koniec stále si niečo spraví...infarkt 100x za deň mam a urobene nič....vonku to nie je len aké ze pokúsiť burinu proste ten terén je taký že keď tam aj ja idem tak si zakaždým skoro vytknem členok...to chce obrovský zásah do úprav a to sú tisíce eur...to možno tak o 5 rokov sa dočkám...možno tie palety aby to bolo do roviny alebo neviem nejako ten bazén skúsime možno vymyslieť, to je jediné čo maju radi obaja vodu...
skusila by som zacat s tym, ze kusok upravit teren na maly bazen - pripadne ak je tam kus betonu, tak ho dat tam. a pre dcerku urcite nejake kreativne cinnosti. tiez mam 9 rocnu a ano, ked ju nevyzeniem spred obrazovky, tak sama si nezacne. ale potom sa vie sama aj zahrat a aj ju velmi bavi nieco vyrabat. kedze aj ja tvorim, tak materialu doma dost, ale da sa napr. v Tedi lacno kupit koralky, papiere, peny farebne na tvorenie. vcera som kupila 10m gumicky na naramky za 1,5Eur a ide zas pre kamosky naramky vyrabat. keby tvoju bavilo sit pre babiky, tak by som ti vedela poslat aj nejake zbytky latok na sitie pre barbie napr. Moja chcela skusit hackovanie z puffy vlny, ale to je tazsie pre uplneho zaciatocnika, tak jej to moc nejde 🙂
Ak to je tak tak naozaj aspoň čiastočnú úpravu a ten bazén , ved nemusí byť extra veľký a ten stan, slnečník... Lebo ak majú radi vodu tak zase chodiť s nimi každý deň na kúpalisko alebo aquapark ide do peňazí a to vravíš ze nazvyš nemáte.
Neprosel by synovi práve pobyt v prírode? Chodiť na prechádzky do lesa, ku vode nech sa tam vyburi. A dcéra nch vezme so sebou kamošku nech sa nenudí. Nemáte v okolí nejaké prírodné jazero, priehradu kde sa dá byt aj celý deň alebo nejaký les?
A kamošky tu v dedine nemá, to by bolo najlepšie zeby sa s nimi vyhrala, len v škole a to sa nenavstevuju...
@elfi1 presne ona tiež rada tvorí niečo ale väčšinou len to co si ona vymysli alebo co vidí na nejakom videu, keď jej ja som chcela niečo dať a nejde jej to hneď tak nervaci a ja fakt nemám čas sa s ňou hodinu hrať a jej vysvetľovať...tie náramky tiež vyrábala gumičkove už ju to nebaví ale možno ešte začne zas, ona chce skúšať také ťažké vzory a to aj ja musím to skúšať a dlho nad tým sedieť nieto este ona...ale skúsim v tom tedi niečo popozerať tam sa dá za lacno celkom také veci kúpiť....
dcerka sa vie aj sama pozoznamovat, alebo potrebuje Teba k tomu? lebo moja je taka, ze sa zoberie a pokial nie sme na pusti, tak si kamosku zachvilu najde. a ked nie kamosku, tak kamosa😀. Mame chalupu, kde najprv im stacilo, ze zahrada, luka, les... potom ze nema sa s kym hrat (syn ma 15r.), tak sa zobrala na prieskum a bud par nasla niekoho, kto len na vikend prisiel opekat na zahradu, alebo nasla rodinku, co tam byvaju s 3 chlapcami a k tym chodieva. A to je len taka stara cast dediny pri lese - 1 ulica, par domov a ona tam vždy niekoho najde😀
moja navlieka koralky na tie gumicky. chodime na jeden festival, kde su take mini trhy, kto co doma domace vyraba a tam ich aj popredala. a ano, tiez nemam niekedy nervy jej daco vysvetlovat, lebo nema ani ona trpezlivost. tak ju niekedy necham, nech si tam nervaci sama a casom sa mozno nauci. moja si velmi rada vyraba z krabic domceky - do toho ma nabytok z dreveneho domceka co ma a to potom stahuje hore-dole. s tym sa fakt vie zabavit aj hodiny. dieta kym nezazije aj nudu, tak sa neprinuti nieco tvorit a same si aktivitu vymysliet. a maleho vies dat napr. do tej uciacej stolicky? mas taku? tak pri nom dokazes navarit - jeden hrniec, varechu a nech si vari aj on. a dceru tiez - moja nacisti zemiaky, nakraja ovocie, spravi dezert. pomoze tebe, zabavi sa a nebudes odkazana len na vecerne varenie
Odkiaľ si? Tiez mám 9 ročnú.

A prečo ju nedáš do tábora ? Moja má tiež 9 rokov a zbláznila by sa byť doma 2 mesiace a prispôsobovať sa ročnému dieťaťu .