icon

Ako naučiť plávať 20 ročného syna?

bonaqa2013
15. júl 2015

Maminky, chcela by som vedieť či sa dá naučiť plávať dospelý človek. Mám syna 20r. je veľmi šikovný, rozumný, len na športy je trošička kľaví. Nevie plávať. Ako mu pomôcť aby sa naučil? Poznáte niekoho komu sa to v dospelom veku podarilo? naučil sa v nejakom kurze?
Dcéry vo veku 7 a 9 r. plávať vedia. tie zas sú šikovné na šport a vedomosti pokrivkávajú.... ☹

Strana
z3
sendy1977
16. júl 2015

@bonaqa2013 my sme chodili s synom plávať na mestský bazén a tam sa tiež pekný vyšportovaný chalan cez 20 r. sa učil plávať za pomoci inštruktora. Podľa toho čo sa rozprával s inštruktorom sa musel naučiť plávať, lebo sa chcel dostať k polícii.

maruska.s
16. júl 2015

@bonaqa2013 ja som sa tiez naucila plavat v takom nejakom veku...tiez sme nikam nechodievali k vode, ked sme boli starsie, tak sme chodili so sestrami na plavaren a tam sa na mna cosi nalepilo. Raz som sa skoro utopila, ked som chcela ist do hlbsej vody. 🙂 chytila ma akasi panika, od vtedy chodim len do vody, kde dociahnem na dno, ale daco preplavam 🙂

sense
16. júl 2015

@bonaqa2013 tak ja viem plavat a bicyklovat lyzovat neviem . Na lyziarskom nas to moc nenaucili a ked nemaa na to podmienky a ani talent tak to nepojde. Zato jazykov ovladam par...ale co sa plavania tyka tak urcite profesije napr policajti by pla at mali vediet...

eeffka
16. júl 2015

@bonaqa2013 ja mam taku pohybovo menej zdatnu dceru a popravde take drevo som naucila ja sama plavat na kupalisku za 2hodiny, za 2dni uplavala 25m mala vtedy 7rokov. sama som taky plavec ze 50dam a 100 s vypulenymi ocami ale viem splyvat, co moj muz nevie, nechapem ako dokaze plavat 😀
Ked dospelého cloveka naucis splyvat uz v podstate plava, resp minimalne sa neutopi.
lyzovat sme ju napr naucili az v 7od 4sme skusali, bicyklovat sa naucila v 9!!! 😖
Podla mna to plavanie treba riesit, nie kvôli frajerovaniu na kupku ale aby sa neutopil

plnenapaprika
16. júl 2015

@bonaqa2013
no, lyzovat moc neviem, nasi ma nenaucili, lyziarsky som neabsolvovala, az pred par rokmi som sa odhodlala a zdolala par svahov
ale plavanie-podla mna, ked som sa naucila ja, nauci sa uz kazdy
ale podmienka je, ze musi chciet. ja som chcela strasne, snivalo sa mi do 18 rokov ze plavam, kazdy tyzden!
ako decko mi spoluziak na plaveckom podrzal hlavu pod vodou, odvtedy nemozem hlavou pod vodu, aj v sprche si tvar len sup sup rychlo
ale ked som mala 18, vzal ma ex k moru, prvy krat, a tam som sa naucila. klasika, na nafukovacke, pohyby a tak. A strasne ma stvalo, ze mi nikto nepovedal, ze pointa je - lahnut si na vodu! proste si lahnut, ona ma udrzi! staci par jemnych pohybov rukami, nie metanie sa jak vrtula...proste ziskat doveru v tej vode. Potom postupne rokmi som sa zlepsila, preplavam bazen par krat, ale nejaky super plavec nie som. Moj sen je plavat pod vodou, ale to by som nesmela pod vodou panikarit. Su na to vraj psycho kurzy.
No a je dost mozne, ze sa bude hanbit ucit vo verejnom bazene, ako som sa aj ja...hlavne ked je vsade tolko hlav na jedno kupko a kazdemu by zavadzal...
drzim palce 🙂

natalym
16. júl 2015

@bonaqa2013 Čo sa týka ženby neboj. Ja mám dcéru, má 17 rokov a NEVIE plávať a ani ja. Ostatní zvyšok rodiny áno.
😀

malabiba
16. júl 2015

ono to nie je tragédia, keď nemá vzťah k športu, ožení sa 🙂 plávanie, ak bude chcieť si porieši sám...ja som deti učila plávať na dedinskom kúpalisku a na jazere, ešte keď boli veľmi malí....malí sa naučili aj lyžovať, ešte na pozháňaných lyžiach po rofine a rovnako bicyklovať, ale vždy sme boli celá rodina v pohybe

zajkka
16. júl 2015

@bonaqa2013 ja som to nemyslela v zlom,ale ironicky,lebo vyššie som písala,ze mam presne takého istého syna ako ty a tam v tom druhom,ze prečo nemá frajerku mal byt na konci takýto 😀 😀

wendy62
16. júl 2015

@bonaqa2013 bezne sa robia kurzy pre dospelych neplavcov a vyjde to lacnejsie nez individualne platit instruktora. Navyse chlapovi aj dobre padne, ked vidi ze v tom nie je sam. Ale ked mu to doteraz nechybalo, nechala by som to tak, coskoro zacne pracovat a potom si moze kurz zaplatit sam, ak bude mat zaujem. A keby to aj nevedel, v nasich koncinach to vobec nevadi. Ja som sa naucila az po tridsiatke, ked ma vdaka obezite konecne zacala voda nadnasat 😀 A nijako mi to dovtedy nechybalo, aj ked som uz mala deti. Naucili sa, ze mamu nesmu vyklopit z nafukovacky a bol pokoj 🙂

uglybetty1234
16. júl 2015

Ahojky,
ja som sa naučila plávať keď som mala 21 rokov. Teda ma kamoška normálne naučila v bazéne. Potom som neplávala asi 3 roky až som šla k moru, že vyskúšam a samu seba som príjemne prekvapila, ako mi to išlo. V mori plávam lepšie aj spokojnejšie, viac to nadnáša. V bazéne je to drina, tam radšej ani nechodím 🙂

bonaqa2013
autor
16. júl 2015

Super maminky, čo všetko sa človek nedozvie z jednej témy o plávaní. Ja osobne mám vodu strááášne rada a plávať som už vedela v prvej triede ZŠ. Myslím že čím menšie dieťa tým lepšie - ale nie menej ako 4 roky. Naša známa plavkyňa Moravcová učila svoje dieťa už plávať vo veku 4 r. no ale ja viem - ona je plavkyňa , aj vie ako nato... 🙂
ale aj tak si myslím ,že šport - nemusí byť vrcholový je super a nikomu nezaškodí, niekedy aj chôdza je super. A PRETO VŠADE CHODÍM AUTOM ... 😀 😀 😀 😀 😀 Ďalšia moja láska - jazdiť autom.

Strana
z3