Ako riešiť nezrovnalosti v poplatkoch za krúžok?
Ahojte. Aky je vas nazor? Nas maly chodi na atletiku 2x tyzdenne. Cely januar som ho odlasila a v polovici februara sme odchadzali na 3 tyzdnove liecenie do marca, co som napisala sefke klubu a poprosila ju, aby to zobrala do uvahy pri platbach za februar a marec. Odpisala mi,ze februar platbu upravi tak,ze budeme platit treningy, co bude pritomny plus clensky poplatpk. Co som jej potvrdila, ze ok a poprosila som o rovnaky pristup aj za marec. Neodisala. Bola som v tom, ze sme sa dohodli ako vo februari. Ona mi vsak napisala, ze marec mame zaplatit v plnej cene a ze je to solidarota k ostatmym clenom klubu🤦 Akoze maly bol posledne mesiace minuleho roka dost chori, vymeslal 50,,%, cize solidarni sme dost, no hlavne mi ide o tu komunikaciu a netransparemtnost,ze raz tak spravi a raz tak. Co by ste robili? Zaplatili plnu sumu alebo sa dotahovali na ospravedlneni/odpusteni tych nepritomnych hodin?
Zaplatila by som. Keď si raz dieťa niekam prihlásila (vediac, že býva choré), tak treba niesť aj zodpovednosť za platby, ak si vedela, že tam viac nebude ako bude, tak si ho mala odhlásiť na 3 mesiace.
1. Aká je to suma. ak 20e kašľať na ne. ale chápem ťa, chceš byť férová
2. Záleží aj od toho či tam chcete ešte chodiť. Ak nie, že sa napr malému nepáči tak by som sa s ňou o tie e posekala. Ale ak tam plánujete chodiť ešte roky, tak pozor na dobré vzťahy.
@anonym_autor Prepáč, ale skús uvažovať racionálne. Klub má určité výdavky a tie musí platiť bez ohľadu na to, koľko detí na ten či onen tréning príde. Ťažko budú oni niekde žiadať zníženie nájmu, odvodov a podobne s odôvodnením, že XY detí bolo chorých.
Predpokladám, že sa nejedná o likvidačné sumy pre vašu rodinu. V tomto som na strane trénerky.
@anonym_autor Teraz som si prečítala tvoj druhý príspevok. Aké platby bez poskytnutia služby? Veď služby si nečerpala ry, oni ti ich poskytnúť chceli. Ty si žiadala i bytový podnik o odpustenie časti platieb, lebo však si 3 týždne nebývala v byte?
Či trénerka atletiky je na špagátiku, v septembri naberie deti a potom si uprostred roka môže pískať, lebo jedno dieťa choré, druhé na dovolenke, tretiemu sa už nechce chodiť na tréningy.
@anonym_autor Podnikáš? Poskytuješ služby ľuďom? Robíš charitu? Možno by si mohla skúsiť a potom povedať, aká si solidárna ku každému a kľudne i na úkor vlastných financií, voľného času atď.
Skôr mám pocit, že ty tu hľadíš na peniaze. Inak by si bola rada, že ate sa s trénerkou dohodli na úprave platby za ten jeden mesusc
A aj nám prezradíš, aká horibilná suma to je?
Aký je rozdiel medzi službou, ktorú ti poskytuje bytový podnik a športový klub? Myslíš, že tá trénerka na tom ryžuje? Skús si to. Všetko zabezpeč a potom čakaj, ktoré dieťa odíde, ktorý rodič bude žiadať odpustenie poplatku. A uvidíš, ako dlho ti to nadšenie vydrží.
@anonym_autor uplne suhlasim s abbey1.
A to tvoje nasledovne kydanie na to ako to tam prebieha je odveci, na "neosobny pristup, masovka bez tvare"...ale zaroven pises ze synovi sa tam paci.
@anonym_autor nikto ani teba nenutil tam syna prihlasit. Uz ti vysli v ustrety za februar-boli pro klientsky-a ty chces stale viac. Ja by som nemohla robit takuto trenercinu deti, prave kvoli takym rodicom ako si Ty
@anonym_autor Fuj, fuj hnusný krúžok, ale synovi sa tam páči.
Tebe čo bráni založiť si niečo podobné a zbohatnúť?
@anonym_autor Keď sa ti nepáči prístup a podmienky, zmeň klub.
Ešte raz a pomaly, možno pochopíš. Klub má fixné výdavky bez ohľadu na to, koľko detí na tréning príde. Deti sú v určitom počte prihlásené, klub a tréneri podľa toho rozpočítajú príjmy a výdavky. Keď tvoje dieťa mesiac, 2 nepríde, im sa náklady neznížia. Vieš to pochopiť?
Trénerka ti vyšla v ústrety, i keď pravdepodobne podľa zmluvných podmienok nemusela. Tvoj syn tam nebol v januári, následne zasa časť februára a marca. Tebe príde fér, aby náklady rozrátali iba na deti, ktoré tam chodia?
Áno, môžem niečo robiť s nadšením a úmyslom pomáhať, a aj to robím. Ale nemôžem na to doplácať zo svojho opakovane a opakovane.
Pozrela som približné poplatky v rôznych atletických kruhoch. Je problém tých max 20-30 eur zaplatiť, keď je tam syn spokojný?
@abbey1 ona nepíše, že krúžok je hnusný, ale že sa s pani čo to vedie nedohodla ako ďalej, lebo jej potom neodpisovala, lebo tam viazla komunikácia...
@anonym_autor Všetko záleží, aké majú pravidlá platieb v tom krúžku a ako sa dá s nimi dohodnúť. Ja by som sa v tvojom prípade ešte skúsila s pani v kľude dohodnúť. Ak sa nebude chcieť dohodnúť, tak by som zaplatila tú čiastku, nech môže syn naďalej v pohode navštevovať krúžok ak ho baví a bude aj ďalej baviť.
Mne sa niečo podobné stalo na jeseň. Prihlásila som syna na krúžky aj športový aj výtvarný. No syn skončil na operácii a potom sme mali ešte 3 týždne domácu školu, takže na krúžky nechodil. Čo sa týka športového tak s trénerom bola pohoda, u toho platíme len toľko koľko tréningov absolvuje. Výtvarný krúžok nakoľko bol cez ZUŠku tam som musela zaplatiť plnú sumu, aj keď ju nenavštevoval počas liečby.
@abbey1 ona nepíše, že krúžok je hnusný, ale že sa s pani čo to vedie nedohodla ako ďalej, lebo jej potom neodpisovala, lebo tam viazla komunikácia...
@anonym_autor Všetko záleží, aké majú pravidlá platieb v tom krúžku a ako sa dá s nimi dohodnúť. Ja by som sa v tvojom prípade ešte skúsila s pani v kľude dohodnúť. Ak sa nebude chcieť dohodnúť, tak by som zaplatila tú čiastku, nech môže syn naďalej v pohode navštevovať krúžok ak ho baví a bude aj ďalej baviť.
Mne sa niečo podobné stalo na jeseň. Prihlásila som syna na krúžky aj športový aj výtvarný. No syn skončil na operácii a potom sme mali ešte 3 týždne domácu školu, takže na krúžky nechodil. Čo sa týka športového tak s trénerom bola pohoda, u toho platíme len toľko koľko tréningov absolvuje. Výtvarný krúžok nakoľko bol cez ZUŠku tam som musela zaplatiť plnú sumu, aj keď ju nenavštevoval počas liečby.
@anonym_903c06 Prečítaj si, čo tu píše o tom krúžku. Neosobný prístup k deťom, rodičia i deti sú im ukradnutí, robia to pre peniaze,...
No dobrem takže sa tu vlastne doťahuješ s nimi za 2 tréningy v marci ktoré vynechal?
@anonym_autor aha, náhradné termíny tréningov si nemôžeš vybrať?
@anonym_903c06 Prečítaj si, čo tu píše o tom krúžku. Neosobný prístup k deťom, rodičia i deti sú im ukradnutí, robia to pre peniaze,...
@abbey1 ok beriem tú jednu správu som prehliadla, ale hlavná podstata kvôli ktorej toto založila sa týka platby....že jej ju neodpustili keď sa syn nemohol zúčastniť kvôli chorobe.
No pustili ste sa do nej ako keby sa niečo nereálne pýtala...kto chce dohodne sa aj o odpustení platieb ak bolo dieťa choré. Nehovorím ak by žiadala odpustenie platieb ak by sa jej syn flákal len tak, že nechodí, lebo sa mu nechce.
Syn chodí na angličtinu a v podmienkach bolo vyslovene napísané, že neprítomnosť na hodine neznamená vrátenie peňazí ani náhradnú hodinu. A to s tou neosobnosťou, veď tam cvičia, to nie je posedenie pri čaji.

Aká je to suma?