icon

Ako riešiť nezrovnalosti v poplatkoch za krúžok?

30. mar 2026

Ahojte. Aky je vas nazor? Nas maly chodi na atletiku 2x tyzdenne. Cely januar som ho odlasila a v polovici februara sme odchadzali na 3 tyzdnove liecenie do marca, co som napisala sefke klubu a poprosila ju, aby to zobrala do uvahy pri platbach za februar a marec. Odpisala mi,ze februar platbu upravi tak,ze budeme platit treningy, co bude pritomny plus clensky poplatpk. Co som jej potvrdila, ze ok a poprosila som o rovnaky pristup aj za marec. Neodisala. Bola som v tom, ze sme sa dohodli ako vo februari. Ona mi vsak napisala, ze marec mame zaplatit v plnej cene a ze je to solidarota k ostatmym clenom klubu🤦 Akoze maly bol posledne mesiace minuleho roka dost chori, vymeslal 50,,%, cize solidarni sme dost, no hlavne mi ide o tu komunikaciu a netransparemtnost,ze raz tak spravi a raz tak. Co by ste robili? Zaplatili plnu sumu alebo sa dotahovali na ospravedlneni/odpusteni tych nepritomnych hodin?

lindusss2016
31. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ale ona službu zrealizovala, ty si neprišla. To nie je jej problém.

lindusss2016
31. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ona má kazdomesacne výdavky na klub a tiež musí uživiť seba. Ty jej vybookujes miesto a potom nechodíš/neplatis. To sa naozaj nerobí. Môj malý mal mononukleózou, nemohol trénovať 2 mesiace, zaplatila som ich v plnej sume (40€ mesačne). Raz je tam prihlásený, má to rád, tak nebudem sa doťahovať.

anonym_3f83df
31. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor to je síce pravda ale s určitými podmienkami si hlavne ty súhlasila pri prihlásení dieťaťa do klubu, určite ťa do prihlásenia nenútili. Klub má svoje výdavky, ktoré si vedia rozrátať aj vďaka počtu prihlásených detí… mám doma 2 športovcov, nenapadlo mi zatiaľ pýtať zníženie sumy alebo peniaze naspäť, a to platíme fakt veľké sumy.

citronove_koliesko
31. mar 2026

@anonym_autor ako mate stanovene podmienky? Aku mate zmluvu? Ako sa v zmluve/podmienkach riesia taketo situacie?

anonym_7bde01
31. mar 2026

Aj dcéra chodí na atletiku, keby dlhsie chýbala, musím zaplatiť tak či tak, keď je prihlásená, som s tým ok. Vážne tie kluby majú veľké výdavky, napr. hlavne teraz, keď platia za prenájom telocvične. Buď rada, že ti raz vyšli v ústrety..

anonym_1162da
31. mar 2026

@anonym_autor tak ked sa synacik rad hybe, tak s nim sportuj ty, ked je na domacom vzdelavani. Ci telesnu nemas zaradenu vo vyucbe? Taketo osoby ako ty 🤦‍♀️,skola hnusa, ucis doma, atletika hnusna, tak si s nim zabehaj ty 😂

anonym_0a0553
31. mar 2026

@anonym_autor tiez platim kruzok, pred dvoma mesiacmi nebol ani jeden deň, čo sa nedalo, prečo by si nemala platit, stale je na tom kruzku prihlaseny, bolo by to nefer voči ostatným

sharka174
31. mar 2026

Športové kluby takto fungujú..za relatívne málo peňazí majú veľa tréningov ale musíš platiť do konca sezóny. Tiež som sa čudovala pri podpisovaní zmluvy s klubom, že aj keby sa dnes dieťa rozhodlo, že už nechce chodiť, musím klubu platiť do konca júla. Tým, že som to podpísala, súhlasila som s podmienkami.

belllinka
31. mar 2026

@anonym_autor čiže riešiš dva vynechané tréningy v marci? Odpustili ti platbu za január, aj február a tebe stále nie je dosť?? Hnusný klub, radšej ho odtiaľ odhlás, nech nezaberá miesto inému dieťaťu.

belllinka
31. mar 2026

A k tej socializácii: socializovať sa mal s trénererom? Nie náhodou s deťmi?

ik70
31. mar 2026

@anonym_autor Môj syn chodí na hokejový krúžok (hokej), oni už v zmluve majú, že ak vynechá v kuse celý mesiac, tak sa v daný mesiac neplatí za krúžok. Podobne to máme aj s doučovaním angličtiny, keď je chorý alebo nám to v daný deň nevyhovuje tak za tú vynechanú hodinu neplatíme. To že ti tu niektoré píšu také bludy, že by im chýbali tvoje peniaze, to je somarina, lebo oni to majú dobre zrátané aby sa im to vyplatilo. @abbey1 To je akoby som mala predajný stánok so zmrzlinou a v horšom počasí zdvihnem ceny zmrzliny lebo budem mať menej zákazníkov, tak musím dohnať svoj zisk na úkor tých čo neprídu? Alebo poviem stálym zákazníkom ktorí pôjdu okolo a nebudú mať chuť na zmrzlinu, že treba aj tak zaplatiť a to je váš problém, že nemáte na zmrzlinu chuť, lebo robím pre vás službu. Toto môže napadnúť len abbey1.

belllinka
31. mar 2026
@ik70

@anonym_autor Môj syn chodí na hokejový krúžok (hokej), oni už v zmluve majú, že ak vynechá v kuse celý mesiac, tak sa v daný mesiac neplatí za krúžok. Podobne to máme aj s doučovaním angličtiny, keď je chorý alebo nám to v daný deň nevyhovuje tak za tú vynechanú hodinu neplatíme. To že ti tu niektoré píšu také bludy, že by im chýbali tvoje peniaze, to je somarina, lebo oni to majú dobre zrátané aby sa im to vyplatilo. @abbey1 To je akoby som mala predajný stánok so zmrzlinou a v horšom počasí zdvihnem ceny zmrzliny lebo budem mať menej zákazníkov, tak musím dohnať svoj zisk na úkor tých čo neprídu? Alebo poviem stálym zákazníkom ktorí pôjdu okolo a nebudú mať chuť na zmrzlinu, že treba aj tak zaplatiť a to je váš problém, že nemáte na zmrzlinu chuť, lebo robím pre vás službu. Toto môže napadnúť len abbey1.

@ik70 Netrep, ved oni jej odpustili poplatok za január, aj za február, ona rieši 2 tréningy v marci, ktoré vynechal. Nevynechal celý marec.

anonym_48898c
31. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor si normalna? Ved oni su predsa pripraveni poskytnut ti sluzbu za tvoje peniaze. Ked ides na dovolenku, tiez ziadas kablovku o vratenie casti poplatku? Alebo najomneho? Ved predsa 2 tyzdne nie si doma a nevyuzivas to 🙈 Dieta si tam prihlasila dobrovolne, tak bud zaplat alebo ho odhlas a behaj s nim po sidlisku, to je zadarmo.

anonym_285a02
31. mar 2026

@anonym_autor
Keď je to tak nesympatický klub, ktorý to robí len pre peniaze a nemá pochopenie pre tvojho syna, prečo si dokelu nenájdeš klub, kde tie aktivity robia z lásky a o peniaze im nejde?
Veď to je úplne jednoduché! Takých je predsa veľa.

citronove_koliesko
31. mar 2026
@ik70

@ik70 vzdy su dolezite podmienky, niekde sa moze platit za vstup, niekde za mesiac a niekde za rok. Vzdy je dolezite vediet ako sa riesi nepritomnost, nahradna hodina, zlava, odpustenie poplatku alebo aj nijako, platis a mozes prist, ak neprides nic sa nevracia.
Preto som sa aj pytala ako maju dohodnute podmienky. Lebo "pekne poprosit a vysvetlit situaciu" asi v podmienkacj zakotvene nemaju.

rachel36a
31. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor raz ti vysli v ústrety, ale keďže vidia, že ty to teraz mienis využívať stále, tak uz ti to nedovolili...moje dieťa tiez chodi na krúžky, ale platime ci tam príde, alebo nie...žiadne úľavy lebo choroba, liečenie, operácia a pod...takze za mna správny postup

anonym_4389df
31. mar 2026

Ani by mi nenapadlo žiadať peniaze spať. A to tých krúžkov a chorôb, liečení bolo viac než dosť- nie je to ich vina, že moje dieťa často vymeskava. Očividne nie si s vedením krúžku spokojná, tak ho treba do budúcna zmenít na iný pohybovy.

simsalabim
31. mar 2026

@anonym_autor dievcata maju pravdu, takto funguju vsetky kluby, kruzky, hodiny anglictiny, permanentky do fitka, listky do divadla, letenky nizkonakladovkou…ak ti daco odpustili, je to prejav dobrej vole od nich. Ale ty ides dalej v duchu “ponuknu ti prst, chces celu dlan”. Ty mas pocit, ze ti neponukli sluzbu, za ktoru mas platit. Ale oni ju ponukli, len ty nemozes… isla by si takto vracat listky do divadla? Hadat sa s Ryanairom?

vulka
31. mar 2026

@anonym_autor U nás, ak dáš dieťa na krúžok, tak dostaneš rozpis tréningov a sumu. Celú zaplatíme, nič sa nevracia. Vieme o tom a sme s tým v pohode. Tú plaveckú dráhu alebo telocvičňu tréner musí zaplatiť, aj keď zopár detí nepríde.

sissy27
31. mar 2026

@anonym_autor ked ides na tri tyzdne na dovolenku, tak dostanes zlavu z platby za najomne alebo za garaz? Ked tri mesiace nepouzivas auto, tak nemusis zaplatit pzp za cely rok?
Vysla ti v ustrety raz a to je viac ako musela. Miesto tvojho syna, ktory tam chodi len obcas a ty ziadas zlavu, tam mohla mat plne platiaceho ucastnika. Klub ma stale rovnake vydavky na najom priestorov, energie, vybavenie, personal, poplatky dalsim instituciam aj ked tam tvoj syn nechodi. Fer by bolo, aby si syna odhlasila uplne a vratila sa, ked bude moct plnohodnotne trenovat. Ale zaberat miesto, nevyuzivat ho a este chciet zlavu je za mna drzost.

anonym_fc0357
31. mar 2026
@abbey1

@anonym_903c06 Prečítaj si, čo tu píše o tom krúžku. Neosobný prístup k deťom, rodičia i deti sú im ukradnutí, robia to pre peniaze,...

@anonym_autor tak ako ti pise
@abbey1 podnikas? je to súkromné zariadenie, aj ked mas dieťa v súkromnej skolke a dieta je chore, tak ty tu sumu musis uhradit, nikto tie ceny kazdemu individualne neupravuje, ved to by bol totalny holubnik.

anonym_6bc6ad
31. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Im sme ukradnuti a nase dieta tiez... oni tam nie sú na pestovanie vzťahov, ale aby sa tvoje decko niečo naučilo. Moje deti chodili na xy krúžkov, ale v živote by mi nenapadlo, že kvôli chorobe budem pýtať poplatky naspäť

anonym_aea808
31. mar 2026
@anonym_903c06

@abbey1 ok beriem tú jednu správu som prehliadla, ale hlavná podstata kvôli ktorej toto založila sa týka platby....že jej ju neodpustili keď sa syn nemohol zúčastniť kvôli chorobe.
No pustili ste sa do nej ako keby sa niečo nereálne pýtala...kto chce dohodne sa aj o odpustení platieb ak bolo dieťa choré. Nehovorím ak by žiadala odpustenie platieb ak by sa jej syn flákal len tak, že nechodí, lebo sa mu nechce.

@anonym_903c06 ona ma problem respektovat, ze jej to neodpustili. Neviem preco to jednoducho nepochopi, urcite to ma v zmluvnych podmienkach. Namiesto toho, aby to respektovala, zrazu sa jej klub nepaci. Takze vyskakuje len preto, ze nie je tak ano ona chce. O nic ine tu nejde.

zuzanka.zuzu
31. mar 2026

podľa mňa už teraz ľutujú že ti raz vyšli v ústrety 😂

anonym_a516f9
31. mar 2026

Dcéra do dnešného dňa chodila na rôzne krúžky, vždy som musela platiť aj v prípade ospravedlnenej absencie. Aktuálne v krúžku majú, že si môže maximálne 1 ospravedlnenu absenciu mesačne nahradiť, ale peniaze sa nikdy nevracajú, neodpúšťaju. Ak ti vyhovela, bolo to pravdepodobne z jej dobrej vôle, keď zistila, že to chceš uplatňovať opakovane, už nesúhlasila.

nelca84
31. mar 2026

@anonym_autor syn chodil na angličtinu, platilo sa vždy v septembri a každému bolo suma-fuk či tam chodí alebo nechodí, miesto tam mal, počítali s ním.
Keď chceš platiť iba keď tam syn chodí, nájdi mu takú aktivitu, kde sa platí za každý vstup zvlášť. Ale počítaj s tým, že vtedy sú ceny o dosť vyššie.

anonym_50b0d8
31. mar 2026

Podla mna je normalne zaplatit za cely mesiac. Organizator kruzku plati najom za priestory za cely mesiac, tenerov plati tiez vzdy rovnako fixne ci je tam jedno dieta ci desat. Ak je dieta prihlasene v dany mesiac a hold ochorie stava sa.

U nas jeden mesiac skusali na tenise system, ze cena sa rozratava medzi tolko deti kolko pride na trening - a realita bola, ze ceny treningov nam kvoli chorym detomstupli skoro na dvojnasobok, lebo stale niekto proste ochorel kto nemohol prist. Bolo to neudrzatelne.
Preto aj u nas sa teraz plati mesacne clenske rovnako ci chodis alebo nie - da sa odhlasit len na cely mesiac nie na cast lebo takto si vie majitel klubu rozratat naklady a prijmy.

Tento pristup proaktivny, co chces aby platil u vas, ak by platil u kazdeho, ze dieta ked ochorie dva tyzdne nepride a chcem ponizit platby, by bud viedol k celkovemu zvyseniu cien kruzku aby pokryval pripadne taketo vypadky prijmu alebo zaniknutiu kruzku lebo by to bolo financne nezvladnutelne.

Druhy syn chodi na plavanie - tam maju 4 nahrady z 8 hodin, ktore si mozu do mesiaca odpalavat v iny den, ak najdu volne miesto, lebo to je teda dost tazke vsetky kurzy su full. Ak su dlhsie chori - bud im dalsie hodiny prepadnu alebo odhlasia cely mesiac - ak odhlasia cely mesiac je riziko, ze na ich miesto daju dalsie dieta v poradi a uz sa nema kam vratit.

matkahelka
31. mar 2026

@anonym_autor na tvojom mieste tisko sucham nozickami a som rada, ze mi trenerka vysla v ustrety s februarovou platbou. ver, ze je to nestandardna solidarita. drviva vacsina kruzkov sa plati bez ohladu na to, ci tam dieta fyzicky na treningu je, alebo nie je. mam starsie dieta odchovane na x kruzkoch a bolo to tak vsade aj pred rokmi- ci tanecna, ci balet, ci korculovanie. platba mesiac vopred- ci prides ci neprides- je platba rovnaka. mladsia dcera aktualne chodi korculovat a detto, platba kazdy mesiac k 10-temu, bez ohladu na to, ci dieta pride na vsetky treningy v mesiaci, alebo na ziaden. pri stipke zdraveho rozumu je kazdemu jasne, ze prevadzkovatel ma rovnake naklady kazdy mesiac- ci ma na treningu 1 dieta alebo 50.

procrastique
31. mar 2026

Mňa by nikdy v živote nenapadlo žiadať ani cent zľavu na poplatku za to, že sa nezúčastním krúžku/voľnočasovej aktivity...
Všade vždy býva napísané, že krúžkovné sa nevracia.

kessinka
31. mar 2026

Naši chodia na x krúžkov, a všade sa platí fixne, či dieťa príde alebo nepríde tri mesiace. Rozdiel medzi niektorými je akurát v tom, že niekde sa platí na pol roka a inde celý rok a v jednom jedinom prípade má nárok na 4 náhradné hodiny, AK je zrovna miesto v inej skupine.
A ako píše @anonym_50b0d8 , raz sme pri jednom skúšali, že sa platba rozpočítala podľa počtu detí, ktoré prišli. Niektoré dni to dopadlo tak, že som namiesto 10 eur za dieťa zaplatila 25, a ver že pri dvoch deťoch mi to akurát poriadne zdvihlo tlak a keby to tak pokračuje ďalej, nechodili by už ani naši.