Ako vybrať šport pre 8-ročného syna?
Mám 8 ročného syna, od 4 rokov lyžuje, je šikovný, tréner si ho chváli a už by mohol začať chodiť aj na preteky. Okrem toho chodí na hokej, ich klub je úspešný, chodia na zápasy, aj keď zatiaľ iba v rámci SR. Jedného športu sa vzdať musí, on by chcel v oboch pokračovať, ako by ste to riešili? Čo by ste nechali?
Ak financíe nehrajú úlohu , tak by som vybrala lyžovanie .
@anonym_autor pragmaticky, ak by bol dobry hokejista tak sa vie hokejom uzivit. Ale musel by byt spickovy aby sa uzivil lyzovanim
lyže je individuálny šport, tak tie. Môže byť dobrý hokejista ale keď ho tréner nebude chcieť dať do zostavy ? vieme ako funguje slovenský hokej . . . .
Sama vidíš, čo mu ide lepšie. Skrz chrbticu som za lyže. Ale mám doma hokejistu 😅. Mimo to, ak zatiaľ stíha oba športy do cca 10-11r by som mu nechala oba 🙂
@anonym_285 nie, hokej nie je o nič lacnejší. Tieto dva športy sú najdrahšie, a myslím si, že veľmi podobne drahé. Keďže hokejka a korčule (kvalitnejšie) stoja asi toľko, čo lyže 🙂.
@anonym_285 nie, hokej nie je o nič lacnejší. Tieto dva športy sú najdrahšie, a myslím si, že veľmi podobne drahé. Keďže hokejka a korčule (kvalitnejšie) stoja asi toľko, čo lyže 🙂.
@anonym_cdef01 presne tak,,hokej je naozaj nakladny. Tiez tenis.
@anonym_cdef01 presne tak,,hokej je naozaj nakladny. Tiez tenis.
@anonym_6f3b4c tenis je rozhodne lacnejší. Na hokej nás stála celá výstroj cez 1000€ - a to nie najdrahšia ale taký priemer. Na tenis je raketa tak za 300-500 + tenisky za 100-150€. V počiatkoch rátam, že dieťa má raketu do 100-200€, len na hokeji sa ušetriť nedá, tam človek nekúpi o moc lacnejšie výstroj, ak áno, tak len v desiatkách eur. 🙂 Členské v klube nepočítam, to je všade iná suma.
@anonym_6f3b4c tenis je rozhodne lacnejší. Na hokej nás stála celá výstroj cez 1000€ - a to nie najdrahšia ale taký priemer. Na tenis je raketa tak za 300-500 + tenisky za 100-150€. V počiatkoch rátam, že dieťa má raketu do 100-200€, len na hokeji sa ušetriť nedá, tam človek nekúpi o moc lacnejšie výstroj, ak áno, tak len v desiatkách eur. 🙂 Členské v klube nepočítam, to je všade iná suma.
@anonym_cdef01 pri tenise su strasne drahe treningy ak chces, aby dieta malo takmer individualny profesionalny trening. Tiez som chcela dat dieta na tenis, ale pozrela som si cennik pre pripad, ze by sme sa chceli tomu vaznejsie venovat a hned ma to preslo. To boli stovky eur mesacne za treningy.
Take tie skupinove treningy, kde chces iba aby sa dieta naucili hrat a je ich v skupine viac su cenovo utiahnutelne, ale pokial dieta nepovie, ze chce byt seriozny tenista ,
Zmeň názov diskusie na čo je drahšie ? Hokej alebo lyže? Snáď sa viete doma rozhodnúť aj bez mk.. vypočuj si hlavne syna. .pekný deň
Stihat oba sporty nema sancu a cenovo lyze su drahe,/alevto aj hokej/ rataj s tym ze v zime kazdy vikend vyjazdy hotel na preteky, tyzdnove vyjazdy za snehom....uz pred rokmi to bolo cca 1000e mesacne - 12.000 za rok.
Vobec sa tu neda toto porovnavat s cenou vystroja.
@anonym_285 keď chceš robiť hokej profesionálne nestačí ti len ísť na tréning do mestského klubu, veľakrát cestuješ za kvalitným klubom, keď chceš robiť hokej profesionálne veľakrát prenajímaš trénera a ľadovú plochu individuálne (to sú stovky € jeden tréning). Áno, zaplatiť 30€ mesačne za skupinový tréning s ďalšími 50 deťmi je úplne lacná záležitosť ale robiť pre dieťa navyše úkony je drahšie. Súčasne tak dieťa nechodí len na hokej, musí tam byť pridružený šport - beh, fitko (nie nestačia len suché tréningy)… potom zrazu zistíš, že aj každý mesiac výlet do Álp by bol lacnejší 🙂.
@anonym_285 však ja to neporovnávam, napísala som, že to nie je lacnejšie ako lyže. Môj syn to nerobí profesionálne ale má talent a my financie, tak do toho vieme dať viac 🤷🏼♀️
@anonym_autor ak sa chce tomu vazne venovať a nevie sa rozhodnúť, potom by som chvilu ešte ťahala iba športy a uvidíte, v com ma väčšiu perspektívu a coho viac bavi. Alebo by som zašla do športovej poradne, kde dieťa otestujú + spravia s nim rozhovor a tam vedia odhadnúť jeho potenciál. Znama tak dala syna testovat, lebo tiež potrebovali vyselektovať 2 športy. Neviem poradit, kde presne boli, iba viem, že niečo take existuje.
bavia ho oba športy rovnako? v hokeji okrem pohybu vidím dobre to, že musí byť tímový hráč, to deti mnohému naučí.. moj najmladší hra futbal za klub a práve tá timovost, pochopenie ako musia spolupracovat, akceptovat sa sa mi veľmi páči.. že to nie je len o športe, ale o spolupráci..