icon

Akú zábavku pre 16 mesačné dieťa?

sosanna88
14. máj 2014

Nazdis🙂
Mam malu 16mes. nervanu, ktora sa s niciiiiiiiiiiiiiim nezabavi viac ako minutu (hracky)...Rada ale pozera Spievankovo, co mi uz lezie poriadne na nervy, uz ked pocujem toho zahrajka slahnuteho tak mam krce v bruchu...no ale je to nevyhnutne, lebo inak neupracem,neuvarim, skratka neurobim nic...za tych 30-45min. co to mala pozera musim stihnut co najviac...potom uz vsade asistuje a vsetko mi trva 5krat tak dlho...🙂
Tak ja chcem od vas teraz radu, cim ju zabavit na dlhsie, ked chcem byt sebecka a chcem mat klud pri robeni domacich prac....moze to byt aj rozpravka,dvd nejake (len podotknem, ze tom a jerry, nic z minimaxu,krtko,shrek,doba ladova,madagaskar a podobne moderne rozpravky ju nezaujimaju...ma rada hudbu,preto sa jej asik rata to spievankovo...existuje este nieco na ten styl? a tiez ma rada zvieratka ale v realnej podobe, tie kreslene ju netankuju...)
Mozu to byt aj hry, nejaka cinnost samozrejme...ale proste nieco pri com obsedi sama ked potrebujem, tak ako je to sialene Spievankovo...🙂

Strana
z2
majik66
14. máj 2014

Podobne styl ako spievankovo je www.fihatralala.sk 🙂 Ked nepomoze skus jej kupit auto🙂 Je to dievcatko ale niekedy to opacne zaberie🙂

ichbinich
14. máj 2014

@sosanna88:
Daj jej nehracky 😀
Urci jeden suflik v kuchyni, ktory moze cely vyhadzat, daj jej tam bezpecne veci, hnce, pokrievky, misky, varechy, bude is to vyberat a buchat, a najma to nebudu hracky 😉 😀
Poznam, 2 kubicke metre hraciek, ale moja ide zasadne po nehrackach, alebo veciach, co nesmie 😉
Ked vysavas, jej daj do ruky ten rucny vysavac alebo metlicku.
Alebo si kup nosic, co sa moze aj na chrbat a sup donho. Ja mam Liliputi. Super, da sa aj utierat dlazka 😀
Spievankovo alebo nieco podobne som videla nahodou na navsteve, to je hruuuza pre mna. To mi prah domu nesmie prekrocit 😀
Syn sedi pri Tu Ti Tu, tam take akoby ufo(?) stavia (no, skor s.rie 😉) rozne veci: auto, tortu atd. Na to kuka moj 4 rocny ako by ho prilepil. A mne ta melodia potom nejde tyzden z hlavy 😉 Skus, mozno ju to spacifikuje, ale trva to iba 3 minuty... Tak si rovno najdi ten channel na youtube 😀

jajus28
14. máj 2014

@sosanna88 skus tralala, a pesnicky detske od Mira Jarosa zubky, ruky rucicky... V takom veku moj maly fical na figurkach zvieratiek ktore nakladal do bezvedomia na traktor , knizkach, aplikaciach zo zvieratkami na tablete, a uplne najviac ho bavilo vymetat kuchynsku linku, moje malovatka, vychadzovat skrine 🙂 skratka ako pises hracky minimalne , ale casom sa to zmenilo.

dulilinka
14. máj 2014

ja mam doma 14 mesacnu cerstvo chodiacu nadheru, ktora beha ako o zivot. Minule som jej zostrojila zaujimavu hracku z krabice na vajka. Obycajne hracky ju vobec nebavia 😠
Bavi vkladat vsetko mozne do vsetkeho mozneho. Za tym ucelom sme doma nazbierali asi 200 uzaverov od pet flias a ona si ich vklada do krabiciek a ja si popri tom navarim. Alebo ju posadim do sedacky a kresli mi nieco a vzdy ju vychvalim.
Ked uz neviem co dam jej hrnce na zem a varechy a ona vari akoze so mnou alebo nahana vysavat.
Vela sa s nou rozpravam, pozerame casopisy a knizky s obrazkami. Pred telku ju nechceme davat - rozpravky ani spievankovo este nevidela - spievam jej sama 😀.
Celkom dobre typy ako zabavit dieta som nasla aj tu http://www.sikovnamamina.sk/superhry-pre-deti/

sosanna88
autor
14. máj 2014

@ichbinich 🙂tie nehracky to uz poznaaaaa...vyrabovala vsetky skrine behom minuty a zas mi mraucala za ritou. proste jedine co ju doteraz priklincovalo je to spievankovo ale ja uz som zneho choraaaaaa...pustam len tie prve tri casti a striedam kazdy den, mala pozera akoby to videla prvy krat a mna ide trafit slak uz...no tu Fihu co radila majik66 musime stiahnut, uz to hucim do muza pol roka bo mne to nejak nejde.technicky anti talent 🙂
a co sa tyka nosidla...nosila som ju,presne mame liliputi, ale len do 9mes. uz je mi tazka, ako sory, ma 11kg, ja 55kg a chrbat doniceny jak starena-mimochodom to je pamiatka na vecne nosenie a natriasanie malej, takze diky moc...do nosidla uz putuje jedine vonku a rovno na muzov chrbat, ja uz som znicena 🙂)))))

saxana36
14. máj 2014

presne ako pise ichbinich,nehracky, ja s malym varim( stoji pri sporaku na stolicke), vysavam,ked idem prat,dava pradlo do pracky a podobne veci,nakolko ho hracky nezaujimaju .tiez nemam rada ked sa mi niekto mota pri upratovani,ale inak sa nedalo a uz mi to neprekaza,som rada ked mi pomaha.A ked zehlim tak to pozera nejake rozprávky,tiez Tu Ti Tu a este UKI to mam rada aj ja,skus mozno zaberie

googlinqa
14. máj 2014

mam ohradku, dost velku dokaze sa v nej zahrat aj sama, ak je problem, dame duck tv alebo jim-jam, tak jej striedam aktivity, raz som s nou to beha po obyvacke a santi sa na koberci, inokedy ju dam do ohradky bez toho si neviem zivot predstavit, neurobila by som absolutne nic

sophie32
14. máj 2014

Skus Senzi TV...nasi to maju celkom radi... 😀

sosanna88
autor
14. máj 2014

@dulilinka super napad, to vyskusam ale ozaj🙂 malu tiez bavi vyberat misku kde ma gumky a sponky, ale trva jej to malo, mozno 5min. hihi. mne treba aspon tych 30min.
tiez som bola odporca tv, ale proste ked zacala lietat (chodit) tak som pochopila, ze musim nieco poriesit aby obsedela aspon tych 30min. bez vrieskania,bombardovania vsetkeho atd atd...to spievankovo mi poradila tu jedna mamka a zabralo na prvy sup, aka som bola stastna, ani som nedychala a pozerala s nou🙂))
je to taky ritual, ked ju rano nakrmim, prebalim, tak to pustim, ona sedka a ja zatial obriadim seba a co to v byte,je to max 45min. potom uz cely den tv nevidi....chcem len zmenit uz to spievankovo bo ma vystre z neho

sosanna88
autor
14. máj 2014

@googlinqa aj nasa bola dlho v ohradke, tam som nahadzala hracky, aj nehracky a v klude som si porobila. ale odkedy chodi, tak tam len vrieskala a kymacala s celou ohradkou,skakala tam a proste jak opica v kleci🙂))som sa bala, ze ju rozobere celu, tak sme ju pre istotu odlozili. hihi

dulilinka
14. máj 2014

@sosanna88 ved mne sa to hovori s tou telkou, mozno aj moja bude za chvilu kukat ked bude lietat ako vichor 😀

googlinqa
14. máj 2014

@sosanna88 noo pekne este ze ja mam doma taky poklad ze ... zatial jej tieto aktivity stacia hracky jej menim a snazim sa jej nove veci davat ale to ked sme vonku nenecha kamen na kameni, vsetko zbiera kamene, stebla trav, konariky no hocico a premiestnuje to a ajsne ze to chce aj papat, musim na nu davat vonku velky pozor tvoja vonku je aka?

frangipani
14. máj 2014

skus jej dat zo 3 misky, 3 skatulky, a pohariky, sitko... a daj jej nieco co sa do toho zmesti, ako tie stuple, alebo kamene, my teraz na zahrade mame male zelene popadane marhulky, alebo korkove stuple, a daj jej toho hrbu a uvidis ako bude sediet a prekladat do vsetkych tych poharikov a misticiek. pusti jej k tomu cd na pocuvanie iba rozpravocku, kde sa striedaju pesnicky aj hovorene a uvidis ako pekne posedka 🙂 odporucam napriklad tri mudre kozliatka 🙂 kupili sme v knihkupectve.... uz mame viacej rozpravok, ale niektore su take depresivne a hororove, ze som zistila, ze vyberam iba od autora s menom Bryndza 🙂 treba vzadu postudovat na obale to je 🙂 alebo tie co boli v lidli, kocur v cizmach, pernikova chalupa, cervena ciapocka... mimochodom objavila som uz aj caro plasteliny, aj ked stale jednym ockom pozeram, ci to len predsa nezje (play dooh ci jak sa to pise, je slana, takze ochutnala a nepapa dalej) a chystam sa malej kupit kineticky piesok. verim, ze sa s tym zabavime aj my dospelaci ked bude mala spat 🙂 najdi si videjko na youtube o piesku, uvidis co to je ak nepoznas. vela stastia 🙂

sosanna88
autor
14. máj 2014

@googlinqa taka ista...vsetci vedia ze je vonku...uz aj susedovie pes pred nou prcha🙂) ale mame zahradku, tam chodim najradsej..je to ohradena, sama trava, malu vypustim,sadnem do altanu a moze behat...tam jej staci lopta. zaujimave. a doma moze mat aj tri lopty a nezajem.

sosanna88
autor
14. máj 2014

@frangipani poznam🙂 inak...tie kozlata mame doma...dala hracky,veci, pustila kozlence a...?mala hladala,kukala odkial to ide, nic nenasla, tak sa nastvala a odisla z obyvky🙂)) a zase nasledovala len moju prdel...no co uz, chce byt vsade kde ja a robit co ja...len nie vzdy to ide...to je to, ze ona hrozne vymysla pri vsetkom

siska53
14. máj 2014

@sosanna88 aj mne uz dakedy sibe zo spievankova,mala tam ma asi 3oblubene pesnicky a dakedy len tie dokola by pocuvala. A obcas daco ine,ako tu pisali -fiha tralala.
inak detom sa paci aj tutitu,tam su kratucke pribehy o tom,ako vznikaju veci,napr.smetiarske auto,kocik,kuchynka..

viem,ze to nemas lahke,ja mam doma cely den 25m. a 4r.dieta,dakedy sa vedia aj sami zahrat ale zvacsa sa chcu hrat so mnou a vacsinou kazdy ine,lebo mala este nechape bracekove pribehove hry a on zas nechape,ze ona sa tak hrat este nevie. No a dost casto to dopadne tak,ze sa pekne hraju a ja idem teda daco,robit,tak su hned pri mne a asistuju. Je to naroxne,trva to,ale da sa,to. Jasne,ze vacsinou robim po nociach,alebo daco,ked malaspi a maly si pozera pesnicky,lebo on uz malokedy poobede spi,alebo ked mi dojdu rodicia,ak nemm daco ist teda vybavit,ci ist na,plavanie.

takze ja by som ju zapojila do domacich prac,nech to aj dlhsie trva,ale nech sa uci,maly takto so mnou cisti zrkadla (octovou vodou),vytahuju z umyvacky,vesiame,pohraju,sa s vysavacom..a mala,ked varim,ma,jednu policku,kde su veci,s ktorymi sa moze hrat,povytahovat ich a tak.

este odporucam si pozriet montessori aktivity,ja som spravila detsku plastelinu podla toho a velmi nam to vyhovuje,mam aj knizku o,tom. Daj,si do goooglu montessori na,doma,ci stranku montemama.sk,kde su zas hracky na ten styl,ci vrecuskove aktivity,tie sa nachadzaju aj na modrom koniku. Mozno by ju z toho nieco uputalo a ty by si mohla kludne robit.

sosanna88
autor
14. máj 2014

@siska53 dik🙂 no ved heeeeeej, mala je pri mne viac menej vzdy, ani len na zachode netronim sama🙂 uz som si zvykla, ale proste niekedy potrebujem rychlo nieco a tak mi vyhovuje ze sedi... nie vzdy si mozem dovolit aby mi trebars to varenie trvalo 3hodiny...posadim ju a kym vypozera ja to zmaknem za tych 45min....ja len ze spievankovo uz doslova nenavidim. ked to idem rano pustit, zaludok sa mi zdviha...aj teraz si predstavujem tu vysklebenu zahrajkovu hubu a spievankin debilny vyraz tvare,- ,,aha a naozaj!,, 🙂 jaaaaaaaaaaaaaj, picne ma z toho 🙂 ale zas ked mala pri tom obsedi ked treba...

siska53
14. máj 2014

@sosanna88 jaj no,verim...skus aj tie ine,my pozerame cez youtube,tam si vyhladame,je sicz oravda,ze musim k tomu odbiehat...
inak fakt,ja robim tak,ako pisem..a zistila som,ze pri malej mozem vysavat,ked spi,tak,som vcera prebehla opat cely byt okrem predsiene,kde haja a dnes obyvku s kuchynou. Je tu otec,tak je s malym,lebo som musela ist daci vybavit,tak aby som nemusela i maleho tahat,lebo este tak rychlo xhodit nevie,tak som rano stihla v pokoji navarit,inak by som musela,opat v noci,alebo si dat budika.

dost sa mi aj osvedcilo,ze sa s nimi vyhrat,a potom ist robit,su ma nabazeni,tak vydrzia i sami chvilu.
a uz som aj z dost vela veci ustupila,co sa nestihne,sa nestihne,dolezite je mat navarene a nemat spinavo.

p.s. Moj maly mal rad i zlatu branu a stacilo mu pocuvat pesnicky z cd z veze,tam sme mali rozne,len nam veza nejak kazi cedecka...:(((

sosanna88
autor
14. máj 2014

@siska53 ale ved to je jasneeeee...nech je co jest, aby manza nezjedol mna ked dojde z roboty ze ano..hladny jak vlk...aby sa nekudolil prach, kupelka+wc ciste...a inak neriesim...nikto nikdy nepovedal ze mame bordel, prave naopak, ja som dost akoze uchyl na poriadok ale teda musela som hodne zlavnit z narokov odkedy mam doma princeznu. teda vlastne kralovnu 🙂- my sme poddany s muzickom...vsetko sa prisposobuje malej. ja nemam vydrz na pistanie takze ma u mna povolene ozaj vela...no ale sak to som nechcela rozoberat.
v podstate na mne visi cely den a preto sem tam potrebujem aj bez nej daco, ako sa vravi aspon rit si utret v klude🙂 takze vyskusam seeeeecko co mi dievky radili a snad zabere zase nieco...

siska53
14. máj 2014

@sosanna88 urcite si nieco najdete,co bude vyhovovat,ved sme toho dost popisali. 🙂

frangipani
14. máj 2014

inak dnes doniesla babka malej mickey mousa, v stankoch maju tusim za 2 eura, knizka s casakom a s dvd. mala na to cumi ako prikovana a ide to uz 2hy krat 🙂 a listuje pri tom knihu a porovnava s tym, co ide na obrazovke, skus 🙂

linibini
14. máj 2014

u nás zabrala tabuľka na kreslenie s magnetickým perom, Miro Jaroš a jeho pesničky pre deti, práve vedie zubožrút, Fíhatralala, Tu Ti Tu, Muffin Songs, Spievankovo nemusí, iba to anglické 🙂, a veľké autá, ktoré sa dajú ťahať. Kúpila som mu v Kaufe plastovú kuchyňu, tak varí ako šéfkuchár, hrozne ho to baví, má tam príbory, taniere, šálky, hrniec, panvicu, trúbu aj umývačku riadu.... Kolegyňa nám doniesla zeleninu a potraviny z Ikedy - je to ušité z látky, tak to roznáša, mixuje cesnak v detskom mixéri, pozerá všetky letáky, ....

sosanna88
autor
14. máj 2014

@linibini s tymto vsetkym co si menovala sa mala zahra kratucko...my mame ozaj asi vsetko,vsetky hracky (je to prve vnuca z mojej strany a tak sa babke mierne utrhla....), a asi to bude problem. ze mala ma vsetko a nic ju nebavi. tak robi hovadiny a len vymysla aby uputala moju pozornost ked sa jej nahodou sekundu nevenujem 🙂

linibini
14. máj 2014

@sosanna88 a ešte ho strašne baví rádiobudík... 😖 vypnutý z elektriky, a bude sa s ním baviť, stláčať, prevracať.... fotoalbum s fotkami, metlička a lopatka, a umývanie zubov, 1000x za deň žužle kefku 😉

15katka11
25. dec 2014

ja uz mám takúto alergiu na fihu tralala...mne sa mala zvykla zabavit aj so štipcami ktoré pchala do plastového obalu od vajíčok..a tiez rada pozerala tie videoklipy vesele zubky na youtube

didi51100
26. dec 2014

ja som malemu kupila magnetky na chladnicku (ovocie, zelenina, doptravne prostriedky), ktore uklada podla toho, ako mu hovorim. alebo ich preklada z miesta na miesto, napr. na plech na pecenie, kde to tiez drzi. alebo mu dam cokolvek ine, co mu pripomina cinnost, ktoru robim a to ho bavi najviac, napr. prelievanie vody z pohara do pohara... sice je potom cely mokry, ale zahra sa aj polhodinu a ja stihnem, co treba 😀

martinkastanko
23. feb 2015

Môj starší syn, keď bol v tomto veku rád pozeral video z mojej a mužovej svadby. Pozeral to dookola 100 krát a ja som mala kľud a mohla som si robiť svoje.

mikela06
14. dec 2015

nie je vam to podozrive maminky, ze deti ktore maju doma mega vela hraciek sa s nimi nevdia zabvit ? tak len nakupujte dalej

siska53
14. dec 2015

@mikela06 idelne je to vsetko dat do skatul a skatule obmienat. Takto mozu mat vela hraciek,ale zaroven nemaju. Lebo maju k dispozicii len ich cast. Zial,tie hracky sa nakopia. Pribuzni,navstevy.. Ale vo veku 16m.to bolo este minimum. Aspon u nas. Aj tak mal vtedy najradsej knizky a stavanie kociek.

siska53
14. dec 2015

@mikela06 tam je potom asi vela podnetov,je to unavne,nevedia sa rozhodnut a z toho je nervozita a radsej sa nudia alebo co.

Strana
z2