Vhodné a nevhodné rozprávky pre deti
Ahojte, ktoré rozprávky považujete za vhodné pre deti? Ktoré sú podľa vás naopak nevhodné?
Za mňa sú najhoršie detské rozprávky Simpsonovci a Tom a Jerry. Naopak celkom fajn je Poštár Pat, Ľadové kráľovstvo,...
Simpsonovci su odkedy rozpravka? Je to animovaný film pokiaľ si dobre pamätám nevhodný pre deti do 12rokov. Za mňa nalepsia nie je a najhoršia my little pony
@viestta Napríklad Dievčatko so zápalkami mi naozaj nepríde vhodné, možno pre staršie deti keď už. Zlatovláska tiež, ale na takej Popoluške nevidím nič zlé
@semkatamka u nás frcala kúzelna beruska , labkova patrola, frozen a milión dalších na ktoré si popravde už ani nepamätám 😀 závisí od veku a od toho čo to dievčatko / chlapčeka baví 🙂
A pre aky vek dietata? Vela je aj od povahy/nazoru rodicov. Pre mna ani Harry Potter nie je pre dieta 6-7r, to je tak pre 9-10r. Z tych modernejsiech.. Vela disney rozpravok je tak 4-5+, taka Merida urcite 5-6+, pre mensie deti je tlapkova patrola, máša a kopec takych kldunejsich, pomalych, ziadne blikave a besne efekty. Co sa tyka 1-2r deti netreba ziadne...
V podstate tak všeobecne, pre všetky deti, súhlasím, že tak do 2 rokov žiadne, potom neskôr už by mohli byť. Harry Potter si tiež myslím, že je až pre staršie deti, tie mladšie to môže vystrašiť.
@semkatamka ja sa pamätám, že už ako decko som bola malá feministka a neznášala som všetky tie klasické rozprávky, kde je celá pointa v tom, že niekto zachraňuje ženu a potom som sa vezmú len na základe toho, že ona mu je vďačná a on sa povrchne zamiloval do jej výzoru. Hádam už v škôlke som voči tomu namietala 😂😂
No, tak ja som ako decko musela mať na kazetách Batmana z Michaelom Keatonom a Nekonečný príbeh bol povinnosť 😀 Takže záleží, aké to dieťa je, ako je staré a čo ten rodič povolí. Už tu bolo aj také, že mamička nedovolila deckám No počkaj!, pretože tam vlk fajčil 😀 Len si neuvedomovala, že dieťa to vidí úplne inak ako dospelý a teda ja z toho žiadnu traumu nemám (a dokonca som nefajčiar 😀 )
Vhodné nevhodné ten nás pozerá filmy o spidermanovi Iron manovi a hulkovi jedine kreslené čo ho baví je kreslený Spiderman (má 2.5 roka) chvíľu ho bavila máša a medveď a chvíľu Bing ale to bolo tak Max mesiac, veci ako spievankovo fíha tralala to hneď vypína a detské rozprávky ako požiarnik Sam detské kanály a podobne nechce... Čo ešte pozrie je dva a pol chlapa a Bing Bang Theory... Nechápeme neriešime 😊
@vsauce_ No počkaj! normálne púšťame deťom v škôlke, tiež som sa ale chvíľu zamýšľala, či je to vhodné, ale zas myslím si, že pokiaľ to nebudú pozerať vyslovene niekoľko hodín vkuse, napodobňovať fajčenie cigariet a podobne, tak je to v pohode rozprávka, nezakazovala by som ju
@semkatamka Presne tak. Za mojich čias dokonca boli také tie žuvačkové cigarety a rodičia obaja fajčiari, ale odpor mám k tomu od malého mala. Čo ma doteraz ale traumatizuje je Raťafák Plachta 😂
@vsauce_ tiez som "fajcila" zuvackove ale skutocne cigy som ani len neskusala 😜
@babulkomale Moja sestra, čo pozerala Krtečka a Pat a Mat, tak tá sa nestráni dať si aj žuvací tabak 😀 Decká keď budú chcieť si sami nájdu cestu cez internet aj k takým veciam, o ktorých sa nám ani nesníva 😀
Moj 4 rocny syn teraz frci na Heidi. Davali ju najprv v ramci vecernicka na jednotke, ale uz to pozerame na youtube. Je to pekne, poucne. Pred spanim musi mat 2 casti 🙂
@vierka0508 To sa mi marí, že taká nejaká knižka je- Heidi dievčatko z hôr, alebo také niečo, zaujímavé podľa mňa 🙂
@semkatamka Heidi bavi aj mojich chalanov dokonca, knizka aj serial. Predsalen, je to o kozach 😂🙈

@semkatamka lenže Simpsonovci rozprávka nie sú 😇 vsetko čo je animované nie je automaticky rozprávka