Aký máte denný program s deťmi?

newmoomy
27. júl 2022

Ahojte Maminy… aký denný program máte s deťmi? Už niekedy neviem čo robiť so synom hlavne poobede keď sme sami dvaja väčšinou času a vôbec má niekedy nenapadá niečo nové.. syn má 1,3 mes chodí a je dosť sinter.
Napíšte ako trávite dni vy

lydiasabolova
27. júl 2022

šupni ho do vane 🙂 máš to 2v1, zabaví sa aj osvieži 🙂

4stanka4
27. júl 2022

@newmoomy byvas v meste alebo na dedine? Ja som s malou doma cele dni sama, manzel chodi az vecer. Nasa bude mat 2 roky a co robime? Ked je pekne tak napr. dnes som rano rychlo porobila co bolo treba a sli sme sa prejst do obchodu po pecivo. V kazdom dvore maju psa tak sme sa pri kazdom pristavili a ubehli nam skoro 2 hodiny ako voda. Poobede sa pojdeme zase asi prejst, malu moc ihrisko nebavi a dvor este nemame dorobeny. Susedia maju ovce tak vela casu travi pri plote a krmi ich alebo ideme k starkej ktora ma macky. Ked bolo minuly tyzden velmi teplo mala na terase napusteny bazen a clapkala sa tam, boli sme aj na kupalisku. Vcera prsalo tak sme si citali knizky a velmi ju bavi pozerat fotky. Nasa tiez sekundu neobsedi tak stale cosi vymyslam. Minule som uz nevedela co s nou tak sme sli do obchodu (mame male potraviny o ulicu nizsie) kupili sme si nanuky a sedeli sme kym sme ich nezjedli 😃 chodievame aj rodinneho centra ale teraz je cez leto zatvorene, obcas sa ideme pohrat do zabavneho parku ale len ked je skarede pocasie. Chodime do mesta na nakup, do drogerie a tak stale sa nejako prehrame a den ubehne ako voda 🙂

lesnajahodka
27. júl 2022

My doobedu spolu s dcérou (1r6m) upratujeme, dám jej metličku do ruky, koniec z vysávača, podáva mi čisté veci z myčky, utiera linku...pomedzi to sa pohrá sama. A po spánku ak počasie dovolí von. Hocikde na prechádzku,alebo na dvor, na ihrisko, na zmrzku ( kornutok 😀).. voda je veľký záchranca v lete, lopta, piesok..

marzuz89
27. júl 2022

@newmoomy to je snad najvdacnejsi vek na vsetko, chodi, zdokonaluje sa, mozete vonku trenovat plastove odrazadlo, kriedy, bublifuk. Obycajne prechadzky su kazdy den ine, kazdy den mozete objavit nieco nove, mozes ho nieco nove naucit. Rozvija sa mu prudko rec, kniziek je velmi vela pre tento vek, moze sa ucit nove zvuky, slova, hlavne nove a nove vyznamy. Riekanky, seria Potulky, to neomrzi. Doma s hrackami trenovat motoriku - vkladacky, duplo, zatlkacka, kocky, stohovacie pohare. Alebo nasyp ryzu do misky (ja som tak nasla jednu zapadnutu v pivnici po taruke a to bolo radosti, presypania, vysypania.. Hry s vodou, pieskovisko (domace, ciste). Alebo ho nechaj len tak byt medzi hrackami a pi kavu, aj to je super naucit deticky, postupne. Nam dni utekali a utekaju, ani neviem ako. Velmi rychlo. Doma ho mozes zapajat, vyberat pradlo z pracky atd, to urcite vsetko robite, nevadi ze to je x krat do tyzdna, deti sa bavia. Mozete na prechadzke hadzat kamienky do vody, v parku zberat konariky, listocky (taka jednoduchost a tak sa tie deti v tom vyzivaju), ak mas sedacku na bycikel, je to super a mozete ist aj na "vzdialenejsi" vylet. Pripadne na spanok do kocika a ty na korcule, vyvetras hlavu. Nekonecne prechadzky a pozorovania, komentovanie, aj taky nakup je super zdroj informacii a noviniek pre take dieta.
Asi som nic nove nenapisala 😅 ale naozaj, tie dni s takymito detmi su tak rychle, tak vdacna je pre ne kazda jedna aktivita... Ja som sa s detmi veru ani raz este nenudila a skor nemam priestor na vsetko, co by som rada ❤️

mimi3008
27. júl 2022

@newmoomy mam 9 mesacneho a takmer 3
rocneho, ten je tiez sinter, byvame v dome, mame bazen, pieskovisko, trampolinu, chodime aj na ihrisko, blizko nas je zmrzlina, kreslime si s kriedami, obcas ideme niekam na navstevu alebo niekoho zavolame ku nam, niekedy je to navsteva s detmi, inokedy zas babky, dedkovia pridu, resp.my ideme ku nim...vacsinu dna sme v lete von, dnu sme, kym navarim a popri tom nieco upracem, resp.spravim nejake kratke domace prace, deti sa zatial hraju alebo na chvilku zapnem starsiemu rozpravku

marzuz89
27. júl 2022

@newmoomy inak len este doplnim, niekedy ta nenapada NIC NOVE. No tak sa pozri na to ocami dietata. Pre teba je to 459ta prechadzka po tej istej trase. Nuda. Chces nieco nove. Pre dieta je to kazdy den zdroj novych a novych veci. Staci, ked sa mu budes venovat, vysvetlovat mu, ukazovat, pomenovavat, vysvetlovat (na neho urovni). Ved len taky jeden strom. Chodite okolo neho od jari do zimy. Kolko ma podob? Alebo kvety. Kde su narcisy, tulipany? Nahradila ich pupava, trava, lucne kvety, divy mak. O chvilu poodkvitaju, listy ozltnu, popadaju.. Ak mate pobliz nejaku stavbu - 365dni kazdy jeden den uvidite nieco nove. Ak mate blizko rolu, aj tam drobec uvidi vzdy nieco nove, co na tom, ze sa idete 75ty krat pozriet na pre teba nudnu rolu, ktoru si videla milion krat. Cize ja by som s detmi zila aj len z prechadzok cely mesiac 😅😅😅 to len rodicia maju niekedy pocit, ze musia vymyslat neviem co. Pritom detom staci tak malo na to, aby sa zabavili, naucili, zdokonalili, doplnili slovnu zasobu, prehlad, vedomosti, rozvinuli zaujmy ❤️

kate_cs
27. júl 2022

@newmoomy deti 3,5 a 1,5 roka, chlapci, divočáci. U nás je zaklad- unaviť.
Ráno sa hrajú, kým ja posteliem a nachystám raňajky. Po raňajkách na chvíľku rozprávka, kým ja odložím v kuchyni veci a okolo 9:30 už ideme von. Na dvor, na prechádzku po dedine (mladší bez kočíka, starší niekedy na odrážadle- unaviť) alebo autobusom do mesta. Počas prechádzok sa s nimi aj rozprávam o veciach okolo a aj im nechávam priestor na spontánnu hru. Dnu ideme až okolo 11:30 k obedu. Ten varím väčšinou deň vopred.
Potom spánok do cca 14:30-15:00.
Na chvíľku rozprávka, olovrant a opäť von, kde sme do večera. Zas dvor, ihrisko, les, čokoľvek. Večera a 19:30 až 20;00 do postele.
Starší nechodi do škôlky a venujem sa mu hlavne keď sme v prírode, vie sa tam veľa toho naučiť, precvičujeme tvary, počítanie, farby, rozprávame sa o biológii či svete okolo.