icon

Bicyklovanie bez pomocných koliesok

winka99
6. máj 2013

ako dlho trvalo vasim detickam naucit sa bicyklovat bez pomocnych koliesok? a v akom veku? neviem, ci to len moje dieta je tak nemotorne, ze uz stracame nervy pri tom, alebo je to normalne? 😖 vykrivy sa na tom bicykli jak paragraf, upozornime ho ze sa ma vyrovnat a po chvilke zas sedi na krivo...nechapem preco to robi 🙄

Strana
z2
juliagregor
6. máj 2013

@winka99 ahoj, starší sa naučil ako 4 a polročný, muž za nim behal asi 20 minut, pochopil to rýchlo... uči sa na 12ke, musi dočiahnuť na zem, ked beha...

dvojčata sa naučili pred 2 týdnami, v auguste budu mať 5 rokov, už maju 16ky bicykle, jeden sa naučil aj na nej... dole miernym kopcom a dočiahnuť na zem, trvalo to asi 2 dni, behali sme za ním, tak po 15 minutach, druhý zatial jazdil na 12ke, ktorej sme dali dole pedale a pusťali sme ho dole kopcom, že mal nohy hore, len aby sa naučil vyrovnavať kormanom... držím palce... 🙂

traktor
6. máj 2013

..pedalovat sa naucil na traktore 😅 😀 ..kupili sme mu first bike, kde sa krasne naucil drzat rovnovahu..doma mal aj bicykel s pomocnymi kolieskami, tie sme mu ale dali dole a nechali ho na dvore nech sa odraza..tym, ze tam boli pedale, ho to nutilo dvihat nozky a skusat..bol na dvore chvilu sam, ked na mna zavolal, aha mama co viem..a on sa vazne bicykloval..stalo sa tak pred 2 tyzdnami..ono je jedno , v akom veku sa dieta nauci bicyklovat, niektore je odvaznesie, niektore je menej smele..ale hlavne ze skusa..a dôraz by som kladla hlavne na to, aby dieta nezacinalo na tazkom bicykliku / vahovo tazkom/ a hlavne treba dbat, aby dociahlo nozickami na zem..treba vela chvalit, posmelovat, ono to pride..je jedno ci v 3 rokoch ci v 10..udaj kedy sa tak stalo predsa nemaju napisany na cele 😉

winka99
autor
6. máj 2013

@k_a_j_k_a bavi ho bicyklovat, uz na trojkolke behal ako sarkan, aj stale chce brat bike von, len ja mam z neho taky pocit, ze bol na tych pomocnych dlho a tak si zvykol, ze si mysli, ze nic nemusi, len sadne a pedaluje, a ze bicykel pojde sam
no budeme sa musiet vtatit o krok spat na odrazadlo

k_a_j_k_a
6. máj 2013

@winka99 A tie pomocne koliecka ma trosku vykrivene alebo ich ma oba na doraz na zemi? Lebo my sme ich mali na doraz a bol potom problem, ked sme jej ich vykrivili.

winka99
autor
6. máj 2013

@k_a_j_k_a ma ich vo vzduchu, ale bud sucha jedno, alebo druhe..nespozorovala som, zeby isiel bez...stale rachoti 😀

winka99
autor
6. máj 2013

@emily76
@kaja73 prave som pozerala odrazadla, no je to polozka navyse a v podstate zbytocna, skusime dat tie pedale dolu, ak mu to alex nepojde urcite ho nebudem znasilnovat 🙂 pockame na jeho cas

k_a_j_k_a
6. máj 2013

@winka99 tak potom skus dat tie pedale dole a uvidite. Alebo este neprisiel jeho cas 🙂

simaha
6. máj 2013

Moj syn sa naucil len teraz je tomu asi tyzden.Vobec sa nechcel ucit bez koliesok az kym sa mu kamarat nezacal posmievat ze uz je velky na pomocne kolieska.Manzel mu dal dole pomocne kolieska a do pol hodinky sa uz bicykloval sam.

emily76
6. máj 2013

@winka99 jasne, len ja som myslela, ze ak mu je bicykel tazky, tak je jedno, ci tam pedale ma alebo nie... tie odrazadla su lahsie o dost. Alebo si skus pozicat od nejakej kamosky.... chapem, ze kupovat nove je dost vela penazi, ak to ma byt len na par tyzdnov. 😅 Napr. nasim sme teraz kupili 16tky bicykle a na nich sa nevedeli ani odrazat... stale im tie bicykle padali, oni s nimi.. na odrazadlach sa v pohode vozia bez problemv...

barunka
6. máj 2013

@winka99 naučí sa, keď bude pripravený, neboj. Simka bola v tomto tiež neskutočné trdlo, už som si myslela, že do puberty bude na pomocných kolieskach a jedného dňa sa predsa len stal zázrak, sama povedala, že treba dať dole kolieska a hneď to išlo, nespadla ani raz a v podstate hneď bicyklovala po ceste... Podotýkam, že už bola veľká 😀 😀 Problém nebol v bicykli, ani nikde inde, len v jej hlave, sa proste asi bála, alebo sa necítila pripravená. Lietala na kolobežke ako drak, korčuľuje lepšie ako perfektne, len s tým bicyklom mala problém.... 😀 😀 😀

prasiatko30
6. máj 2013

@winka99 jednoznacne a tak ako ti uz napisalo viacej bab zaklad je bike na ktorom dociahne pohodlne nohami na zem a byt usadeny na sedadle a odmontovat pedale - nasej slecne uz pomaly ale iste taha na 7!!!! A naucila sa bicyklovat len pred mesiacom a pol - ona je proste nadmerne opatrna, necitila absolutne ziadnu potrebu sa naucit bikovat a co je viac bikovanie v nej vyvolavalo uplnu paniku priam horor zacali sme so starou metodou cize tatinke tlaci a drzi bike vzadu - absolutne to nikam neviedlo, vsetci nervozni, nakoniec sme chytili stary maly bike odmontovali pedale - to bolo este halo kym sa nechala presvedcit aby si na to sadla 🙄 a nakoniec ked konecne pochopila princip a zacala sa odrazat nohami, videla ze je schopna sa brzdit a zastavit naucila sa udrzat rovnovahu v otazke pol hodiny do 2 hodin bicyklovala na dvore a teraz uz aspon vie bikovat ale hned sa jej to zunuje a schopna otrieskat o zem aj bike aj prilbu a ist radsej peso ako na bike ale aspon uz vie bicyklovat 😲

jetokuko
6. máj 2013

@tilly u nás je to podobne 🙂

isabelle82
7. mar 2014

Nas bude mat teraz 9 rokov a este to moc nevie. Mam pocit ze motoriku ma asi slabsiu. Nevadi tento rok skusime zas a uvidime. Nasho tiez naklana na strany. Brzdenie uplny problem a zastavuje tak ze za jazdy zoskoci ani mu nedocvakne stlacit tu brzdu. Naposledy si zmyslel ze sa za jazdy poskrisbe. Skoncilo to rozbitym kolenom. No tak hadam to uz tento rok dame.

prasiatko30
7. mar 2014

No tak skoro rok po nauceni bikovania pisem ako sme pokracovali - u nas nastal jasny zlom po dovolenke v krajine kde uz pomaly dojcata behaju na biku - dcera zrazu strasne chcela bikvat - pozicali sme bike tam jej dokonca odmietli pozicat nizsi bike musel byt proste jej vysky - na akom sa do tej doby odmietala vozit lebo sa bala a tam jej zrazu teta v bikerent povedala ze bud tento alebo ziaden a dcera musela pristupit na ten velky - 5 dni sme poctivo bicyklovali okolo bloku kde sme byvali - na zaciatku s jej temperamentom oplieskala vsetko o zem a potom v piaty den ked sme isli vratit bike a videla ze tu istu cestu ktoru pred 5 dnami nezvladala a bike tlacila popri sebe tak teraz isla pekne na biku tak nastal zlom a odvtedy bikuje ako diva zvlada uz aj 10km tury - co minule s protivetrom predbehla aj svojho kamosa - ten zuril ako pes - a teraz sa uz len smeje nad tym ako sa nechcela ucit bikovat a ako bikivanie neznasala 😀 teraz ma caka tuto jar mladsia to bude tiez show

snehuuulienka
3. máj 2017

Nas uz mal 7 r a tiez nema zaujem o bicyklovanie,poradte nieco

katka253111
9. apr 2018

Kocky...mam 3.5rociaka...ktory od 2rokov jazdi na odrazadle - naposobenine Stridera... kupila som mu 16ku z druhej ruky,alenjwnmu velky...tak som vzala i 12ku bicykel s pomocnymi... nechat ho tak alebo dat dole? Skusila som odmontovat, ale on - sarkan na pdrazadle sa boji tu dat nohy hore... ci uplne odmontovat pedale a tak ho nechat sa chvilu vozit? Velmi nechcem ho nechat sa vozit s pomocnymi, aby to nebol krok vzad

ninah1486
1. dec 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

my sme zacali s pomocnymi kolieskami a potom bez problemov zacal bicyklovat aj bez nich

beahavala
2. dec 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

kupili sme lahky bicykel a nemal problem ani sa nebal na nom jazdit

Strana
z2