Ako sledovať dieťa na bicykli v meste?
Syn sa naučil bicyklovať krásne bez pomocných koliesok, je taky nadšený ze chce chodiť bicyklovať Kazdy den, po škôlke, proste vždy. Byvame na sídlisku vo veľkom meste, kde je kopec chodníckov a dá sa voziť sem a tam, ale s mužom bicykle nemáme, tak zatiaľ za ním proste utekáme. Dávame mu checkpointy, ze napriklad tam pri lavičke nas počkáš, on je rozumný, vždy počká, no ale naozaj dobiehame za nim vsade, ma len 5 rokov, ešte sa neodvážime sadnut si na lavičku pred vchod a on nech sa vozí po okolí... Ako toto riešite? Kúpili ste si kolobežka alebo korčule?
@anonym_autor Mala by si skoncovať s funkciou "helikoptérová mama".
Keď som mal nejakých 5 rokov, tak otec asi 2x bežal za mnou a držal ma. Na tretí krát som už išiel sám, nikto za mnou nebežal.
A keď padne .... no bože. Takých pádov ešte bude.
A to načo bežať ? Keď vieš, že posluchne, tam po tu lavičku a späť, stojím alebo sedím 🫣 nebuď helikoptérka
Utekala som 2 dní, keď sme mu dali pomocné kolieska, aj keď hneď prvý deň už vedel sám, ale nevedel brzdiť 🫣 teraz si idem riadnou chôdzou alebo miernym klusom a on predo mnou na bicykli, tiež vždy počká, keď mu poviem. Dole kopcom mám ešte rešpekt, on by sa rútil bez brzdenia, vtedy idem vedľa neho.
@anonym_autor My chodime do parku alebo na skolsky dvor. Kym tam ideme po chodniku, tak za nim utekam alebo ho nutim cakat. Pozeram ci nejake auto necuva z dvora, alebo nejaky pes. Ked dojdeme na skolsky dvor, tak tam uz nie.
Syn ide do škôlky na bicykli, dcéra má ešte odrážadlo. Normálne kráčam,oni vždy pred škôlkou zastanú a čakajú. Ale zase my nemáme tam nijakú cestu,len taký chodník pomedzi domy.
Keď ideme na ihrisko, dcéra väčšinou sa hrá tam, syn sa vypýta,že chce ísť na taký "dopravný chodník" asi o 200 metrov ďalej,to patrí k areálu školy,ale je to voľne dostupné pre všetkých. Tam sa obykle bicykluje sám, potom príde. Vie,že inde ísť sám bez dovolenia ešte nesmie.
Moju bicykluju jeden od 4 r a druhy od 3,5 tak som zo zaciatku aj utekala, ale s 5 rocnym sa uz da ist na nejaku cyklisticku turu, to by som si kupial na tvojom mieste bicykel a isla. Ak sa bicykluje len niekde po dvore, tak si sadni a pozeraj.
5 ročný sa vozí okolo bytovky a ihriska sám, ani by ma nenapadlo tak veľké dieťa naháňať. Keďže beriem to tak, že ak má dieťa odvahu ísť na bicykli, tak má v sebe istotu. 🙂 kúp mu kvalitnú prilbu a daj sa do chillu.
Hodinky na ruku s gps ?vie zavolat keby daco ….🤷🏼♀️
@anonym_autor kúpte si bicykle a mate spoločný pohyb
@anonym_autor a preco si aj vy nekupite bicykle?? 5- rocneho asi nebude dlho bavit sa bicyklovat iba okolo ihriska.
@anonym_autor bud sa mala byciklovala okolo domu, kde sa hravame na ihrisku, alebo beriem bycikel aj ja a ideme spolu... nemas za co
Nebehala by som, nech sa vozí okolo ihriska. A zvážila by som kúpu bicykla aby sme chodili spolu
Ked sme byvali v meste a deti boli malinke,tak za panelakom bolo take ihrisko betonove,tam som sedela na lavicke aj s 3tim a tie 2 starsie sa pretekali hore,dole.Najstarsi na malinkom bicykliku a mladsi na odrazadle.A len som ich pozorovala.
@anonym_autor Mala by si skoncovať s funkciou "helikoptérová mama".
Keď som mal nejakých 5 rokov, tak otec asi 2x bežal za mnou a držal ma. Na tretí krát som už išiel sám, nikto za mnou nebežal.
A keď padne .... no bože. Takých pádov ešte bude.
@chrobak7 ale nejde o to ci padne, ved ma prilbu na hlave. Nebojím sa ze padne ale mam pocit ze naňho stále musím vidieť, aby nešiel ďaleko, aby na konci chodníka nevybehol pod auto alebo aby ho proste dakto neschmatol. Doba je horšia dnes, jasne ze somnou pred 30timi rokmi absolútne nikto nebehal vonku, otec ma asi 3 krat roztlacil na bicykli a už som šla sama. Vždy potom šiel snami von ale sadol si na lavičku pred vchod a fajčil so susedmi. Mama ta vonkoncom snami nebehala vonku...
Moju bicykluju jeden od 4 r a druhy od 3,5 tak som zo zaciatku aj utekala, ale s 5 rocnym sa uz da ist na nejaku cyklisticku turu, to by som si kupial na tvojom mieste bicykel a isla. Ak sa bicykluje len niekde po dvore, tak si sadni a pozeraj.
@lindusss2016 akom dvore? Pisala som ze sme na sídlisku, ked sú len chodníky pomedzi cinzaky. Nemame tu betónovú plochu ci kocku alebo ako sa to povie, žeby len krúzil dookola a celú doby by som naňho videla. Tu zachádza pomedzi paneláky a miestami naňho nevidím, tak to som sa pýtala ze ci mam všade za ním ísť, alebo co..
@anonym_autor a preco si aj vy nekupite bicykle?? 5- rocneho asi nebude dlho bavit sa bicyklovat iba okolo ihriska.
@belllinka zvažujeme to, ale aby som sa ja dospelá žena vozila na bicykli po chodníkoch? Ved bicykel je dopravný prostriedok a patrí na cesty,. Áno keď sa dieťa učí ok, aj väčšie deti sa ešte neodvážia ísť na cestu, ale ja stará tapa mam hatit chodník s bicyklom?
Syn sa naucil bicyklovat ako 3 rocny. Tiez byvame na sidlisku. Spociatku sme chodili do parkov, nedaleko mame taku pristupovu cestu ku technickym budovam, kde auta prakticky nechodia a tam mohol jazdit z jednej strany na druhu a my sme sa prechadzali a mali ho stale na ociach. Mame nedaleko velke oplotene ihrisko kde je po vnutornej strane ihriska cesta, deti sa tam casto bicykluju/odrazaju. Od 5 rokov jazdime na cyklo vylety vsetci spolocne. My mame s muzom bicykle, ale po sidlisku som ja za nim nikdy na biku nebehala.
naložiť dieťa aj s bicyklom do auta a ísť niekam do parku a budeš to mať bezpečné
@belllinka zvažujeme to, ale aby som sa ja dospelá žena vozila na bicykli po chodníkoch? Ved bicykel je dopravný prostriedok a patrí na cesty,. Áno keď sa dieťa učí ok, aj väčšie deti sa ešte neodvážia ísť na cestu, ale ja stará tapa mam hatit chodník s bicyklom?
@anonym_autor a keby si ho hatila s korčuľami alebo na kolobežke, to už by ti nevadilo? Neviem kde bývate, ale my v Petržalke a tu sa vždy dala nájsť trasa, kde nechodia davy ľudí a chodili sme na bicykloch vždy všetci aj s det´mi.
Ja som mala korcule bezne , plus sme vzdy chodili na miesta ako park ci lesna cyklo cesta, kde vedel lietat dlhsie trasy a otocit to nazad ...
keďže asi nemá mobil ani hodinky, ak máteiphone ..kúp si airtag dajte mu to niekde amôžeš ho sledovať ( dá sa ako prívesok..)
Tam nejde ani o to sledovanie, ale 5 rocne dieta vie nielen vbehnut autu na cestu, ale aj do niekoho vrazit na chodniku, zramovat psa, nevybrat zakrutu, niekde sa vykotit ked prejde cez konar a kym k nemu dobehnes, tak to proste trva a rev a rozbite kolena... viem, ze "my sme kedysi"... najdi sposob, ako jazdit s nim... kolobezka, korcule, bike alebo teda park a okruhy, kde ho stale vidis...
@lindusss2016 akom dvore? Pisala som ze sme na sídlisku, ked sú len chodníky pomedzi cinzaky. Nemame tu betónovú plochu ci kocku alebo ako sa to povie, žeby len krúzil dookola a celú doby by som naňho videla. Tu zachádza pomedzi paneláky a miestami naňho nevidím, tak to som sa pýtala ze ci mam všade za ním ísť, alebo co..
@anonym_autor tak nemusi to byt betonova plocha, ale jednoducho ostan na lavicke a nech chodi hore dolu okolo. Inak by som kupila bicykel a chodila s nim kade tade, ak uz.
Ja plne chapem, moze male dieta vbehnut mu do cesty, pes, lopta, zazmatkovat, neodhadne este vzdialenost ak obieha.. poobede byva viac ludi/deti/psov, vsetci sa vencia, kreslia na chodniky, bublkifujy fukaju, proste furt daco .. my mame na bezne presuny kolobezky z decathlonu.. ale teda riesime, ze ideme tam a tam napr na ihrisko, aby dieta slo bicyklom, ja kolobezkou
@anonym_autor ked som bola taka mala, mala som presne vyznacene, ze sa mozem po ulici vozit 3 domy vlavo a 3 domy vpravo. Presne ktory dom, ktory plot. Tam som sa otocila a isla spat. A tak dookola.
Ak ste pri bytovke na ihrisku, najdi taku trasu kde ho dobre uvidis a presne mu povedz odkial kam moze, potom sa musi otocit a ist spat. Medzitym sa zastavi pri tibe, napije sa a pod.
Ak vas vnutroblok nie je idealny. Prejdite sa 5 min na vhodnejsie miesto. Je to zacinajuci cyklista, aj keby mal chodit na 70tich metroch tam a spat, bude mu to stacit
@anonym_autor Riesila som to kolobezkou. Nevidim dovod aby som sedela na schodoch a dieta kruzilo dookola.
Ani kolobezka a korcule nepatria na chodnik.
Hold ist s nim tam, kde je tomu ihrisko prisposobene. Ucit ho co sa smie a nesmie od malicka.
Nikdy nemas istotu ze na konci chodnika nevbehne pod auto na cestu alebo inemu cyklistovi ci chodcovi.
@anonym_autor ked som bola taka mala, mala som presne vyznacene, ze sa mozem po ulici vozit 3 domy vlavo a 3 domy vpravo. Presne ktory dom, ktory plot. Tam som sa otocila a isla spat. A tak dookola.
Ak ste pri bytovke na ihrisku, najdi taku trasu kde ho dobre uvidis a presne mu povedz odkial kam moze, potom sa musi otocit a ist spat. Medzitym sa zastavi pri tibe, napije sa a pod.
Ak vas vnutroblok nie je idealny. Prejdite sa 5 min na vhodnejsie miesto. Je to zacinajuci cyklista, aj keby mal chodit na 70tich metroch tam a spat, bude mu to stacit
@anonym_b118fa ma 5 rokov, nie 2. Iste mu nebude stacit jazdit par metrov tam a spat.

Nie neutekala sim, sedela som na lavičke a dieťa krúžilo okolo ihriska.
Aký zmysel má utekať za ním?
Potom sme brali bicykle cela rodina a chodili sme na cyklo výlety. To malo zmysel. Alw behať po parku či ihrisku za dieťaťom na biku nie