Bojové športy

23. apr 2022

Ahojte, aký bojový šport by ste mi odporučili keď som ešte na žiaden nebol, ale chcel by som skúsiť?
Rozmýšľal som nad thajským boxom, ale keď som videl videa na yt aké je to drsné, a ako sa tam bijú, a hlavne na tréningu a už na sparingu tak neviem či tento šport je premna.

liljana
23. apr 2022

Krav maga, dziu dzitsu?

danyelia
23. apr 2022

Ahoj, skús kickbox, tam máš 6 disciplín na výber, 3 na tatami a 3 v ringu ak by si sa časom rozhodol venovať mu súťažne. Samozrejme, začiatky sú rovnaké všade, naučiť sa základné techniky, nácviky vo dvojiciach, sparingy, všetko v chráničoch. Skúsila by som ísť na rôzne tréningy, vyskúšať a uvidíš, čo Ťa najviac ,,chytí,, 😉

mariejenka
23. apr 2022

Ja som pred rokmi rokucimi bola na krav mage, a pacilo sa.mi velmi. Nabrala som taku sebaistotu.

terry2003
23. apr 2022

Karate

lavender273
23. apr 2022

Thajsky box je drsnejsi, ale ked robis sparring tak mas chranice na sebe, nebudete sa mlatit ako v Krvavom sporte.
Ak mas sancu skusit viac druhov bojovych umeni tak skus a uvidis co ti sadne.
Taekwondo je tiez dost popularne. Alebo box.
Ja som bola v thajsku v muay thai kempe, 2 mesiace dvojfazove treningy, nesrali sa s nami tam. Po mesiaci sme to s muzom zabalili, jak kaliky sme odchadzali 🤣 ale bavilo ma to.

kiki68
23. apr 2022

Ja som robila ako dieta karate a neskor aikido. To aj ako dospela. Pri aikido nie je kumite, je tam vzdy iba prevedenie obrany, ale nie ten drsny suboj. Je to nieco ako balet v bojovom umeni a nie je to kumite mozne prave skrz risk vazneho poranenia. Aikido je totiz nahrada boja s mecom, z toho sa vychadza a preto je to o dost narocnejsie na techniku. Tiez mna osobne zaujali aj cvicenia priamo s mecom, samozrejme trenujes s drevenym mecom, vola sa boken a tam sa ide zostavy. Ono je to velmi tazke uz len prejst par krokov ako mas. Jiu jitsu a podobne smery su pre mna trosku prilis akcne ( mala som moznost si ich vyskusat)