Chodia tu niekoho deti na hokej?
ahojte, su tu maminky, ktorych haranti chodia na hokej? 😉
@tilly ahoj ta vystroj je este aktualna? na s synator sa teraz rozhodol ze chce hrat hokej.
@mirkacirka predana...
Ahojte. Nevedeli by ste mi prosim dat nejake blizsie info ako je to s hokejovymi treningani v hamikove??? Na koho sa mam obratit ak by som tam syna chcela prihlasit. Dakujem 😉
Ahojte , prosím Vás poradíte mi nejakú dobrú značku korčúľ ? tréner nám povedal že treba len zohnať kvalitné kožené korčule prizvukoval kožené a inak ostatné zapožičiavajú ... Ďakujem pekne
@mana85 termo prádlo urcite nie, spodná vrstva je z tzv. Funkčného materialu, myslím, ze na Slovensku to volajú ribano. Spodné pradla su rozne môžeš mat krátky, dlhy rukáv, krátke nohavice, dlhé, alebo spojený vrch/spodok. Dôležité je, aby nohavice mali suchý zips o ktorý pripnes štucne a vo vnútri suspensor, dĺžka rukávov, nohavic uz záleží, co dieta preferuje, moj syn ma oblečenie jeden kus, dlhé rukávy aj nohavice, ale dosť sa v tom potí, možno prejdeme na krátky, ked bude potrebovať nové. Menšie deti ale zase az tak nemakaju, tak dlhé rukávy su podľa mna lepšie
@sisaka kamoska isty cas davala malemu aj termopradlo, kym este ribano nemali kupene a uplne v pohode to zvladal aj v nom 🙂
@beabelisova a kde mal suspensor, bez neho tam asi nekorčuľoval, jedine, žeby mali nejaký stary podvazok? To sa uz hádam ani nevyrába.... o tom, ze sa v tom musel nenormálne potiť ani nehovorím.
JOJ a samozrejme hokejové nohavice 😉 na tie som zabudla ...
@sisaka uz sa veru nevyraba, ale on este nemal novu vybavu, to mal nejaku pozicanu starsiu. Teraz ale uz ma vsetko ako ma byt 🙂 pretoze uz mrncal vraj ze vsetci maju vsetko nove a on nie 😀
@mana85 tak to je super, ze nemusíte kupovať, držím palce nech sa malému páči a nech mu to dlho vydrží . Nedávno som niekde čítala, ze o hokej nemaju deti na Slovensku záujem, ze ich treba lákať prist sa pozrieť na tréningy a tak, asi je futbal viac obľúbený.... To je škoda, kedysi mal hokej na Slovensku celkom slušnú úroveň.
U nas i ked je to tiež finančne dosť náročne hralo minuly rok v kluboch len v našom meste vyše 13 000 deti tak to je zase druhý extrém a obrovská konkurencia.
Škoda, ze do témy uz nikto nechodí, celkom by ma zaujimalo ako to na Slovensku teraz funguje, ako sa trénuje atd.
@mana85 starsi hra uz 4 roky a mladsi 2 roky hokej, nosia thermopradlo. na tom maju chranice - suspenzor, holenne chranice, pancier a loketnaky. stucne maju nasite na trenkach alebo starych odstrihnutych teplakoch. a na tom maju potom hokejove nohavice a dres.
mozes pouzit aj ribano, ja to ale u deti povazujem za nepraktice (a nasi treneri tiez) kvoli pouzitiu wc pocas zapasu alebo treningu. 😉
@sisaka inak toto by zaujimalo aj mna, ze ako to funguje na svk, ako sa trenuje 😉
@bubelko a nepotia sa v tom termopradle? V synovom teame uz decká ani nenosia dlhé rukávy všetko krátke, vrátane trenírok -( tam nie je problem ani stiahnuť nohavice a ísť na WC a suspensor je priamo v trenírkach aj lepky na suchý zips su priamo na trenkách), aj tak su spotený, akoby sa kúpali ... A o co majú prichytený suspensor?
Však napis ako to funguje u vás vo Švajčiarsku to som tiež zvedavá - Hra veľa deti? Vyberajú do teamov podľa úrovne, ci to je pomiešané a hrajú v jednom teame slabší aj silnejší? Trénerov máte profi? Podľa akej hokejovej školy idete (ak vieš) Ako dlho Vám trvá sezóna? Máte tréningy aj mimo ladu? Máte brankára, alebo sa decká striedajú v bránke?
@sisaka
@bubelko 😊 Dakujem , tak ribano sme zohnali odporucal predavac bavlnene ze na hodinu tyzdene staci rychlo narastie a ked bude dlhsie trenovat a bude dlhsie a castejsie na lade tak potom funkcne ci jak sa mu hovori. teraz zas riesime stucne 🙂 nevieme zohnat take male sme obehli dve okolite mesta este dnes ideme do dalsieho mesta , je lepsie so slapou ci bez ? to je super napad nasit mu to na trenky , lebo pre neho budu aj tak dlhe a tie stipce cim sa to zacvakuje by sa zrejme zapnut nedali . a k comu sluzi ten suchy zips na suzpenzore ? je na oboch stranach 😀 na ribane nie je nic o co by sa to dalo pripnut. Dakujem este raz.
Ahoj, my chodíme od mája do HOBA Bratislava-Dúbravka, malý má 4 roky a hokej sa mu páči viac ako futbal. Len je to náročne, keďže nebývame v meste ale na dedine. O rok dáme asi aj druhého syna ak bude mať záujem. Ak budú chcieť pokračovať, tak budú musieť chodiť na ZŠ do hokejovej triedy, inak sa tréningy nebudú dať stíhať
@mana85 Ahoj ,moj syn na hokej nosí termoprádlo z Lidla,,,,,štucne pozri aj cez internet,,,my ročne aj dvoje zoderieme
Čo sa týka suspenzoru,, my tam nemáme suchý zips my to máme ako gate z hrubších gúm
@sisaka Ahoj neviem ako to funguje na celom SK,,ale u náš v ˇŽiline ,,mávame tak cca3 tréningy za týžden plus nejaký turnaj,,, časovo dosť nabité,,,od 5 ročníka sú už hokejové triedy takže tréningy sú v rámci vyučovania.Tento rok bol aj prvý hokejový camp. Finančne je to tiež dosť náročné.
@mana85 syn co ma ribano tak je priamo v ňom otvor a v ňom je vložený ten suspensor, zatvára sa to suchým zipsom, ked sa perie da sa to vybrať. Suspensor je z plastu na ňom suchý zips nemáme. Vo výške stehien su na ribane suché zipsy o ktore sa prilepia stucne - ak su tie take pletené tak sa to ľahko prichytí, ak su látkové, tie majú suché zipsy nasite na nich. U nas dostat len stucne bez chodidla, zabezpečuje ich klub, takze som nemusela zháňať, doma uz mame riadnu zbierku. Ked bol maly siahali mu az po zadok. Škoda, ze sme tak ďaleko ja by som nemala problem darovať, jeho starú malú výstroj sme tiež darovali ....
@kubankakubanka
@vivi takze zienky staršie deti len hokejové triedy? U nas nič take nie je (ak nerátam jednu súkromnú školu), syn ide do 3. Ročníka ZŠ, bude hrať 4. rok, zatiaľ trénujú 1, 2 x do týždňa + jedna hra k tomu, turnaje majú myslím maximálne 4 do roka, viac nemôžu (naštastie). Do kedy je u vás sezóna? U nas konci v marci. Potom deti buď robia ine športy, alebo hrávajú za jarné kluby, alebo chodia na všelijaké kurzy. V lete campy, kto chce a sezóna sa začína koncom septembra, kde su deti testované a zaraďované nanovo do teamovpodľa schopnosti. Ako máte u vás robené teamy? Tiež podľa schopnosti, ci mix, máte podľa veku, ci pomiešané? U nas su vždy 2 ročníky spolu...
@sisaka Ta kmoj je teraz tretiak,a už má 4 tréningy týždenne , alebo 3 treningy jeden turnaj.
Keď začal chodil do HP.potom 1-2 ročník máme spolu.Teraz už len samostatne po ročníkoch.Sezóna je trvá u nás 10 mesiacov júl mali voľný ak nerátam jeden týždeň camp.
Začiakom augusta začíname,dokonca mája kým je ľad potom je letná prípravka do júla týždenne 3 x telocvičňa...

a este som zabudla, vsimla som si na nejakych videach na youtube,ze su na lade rozne vekove kategorie, neviem, ci len trenuju spolu, alebo sa ide podla schopnosti a teamy su zmiesane z rozne starych deti ...