Dali by ste svoje deti na krúžky v škôlke?
Mali sme rodičko v škôlke a je taká možnosť že deti zapísať na krúžky. Konkrétne dva krúžky tanečná a výtvarná pre stredné triedy teda 4 ročne deti. Dvakrát mesačne by bol krúžok a platí sa zan 70 eur na pol roka.
Rozmýšľame nad tým doma, ja som navrhla na výtvarnú nech chodí syn lebo rád kreslí a určite s tým získa zručnosti čo využije aj neskôr v skole.
Manžel hovorí že nech chodí aj na tanečnú, poslednú dobu ho začalo baviť tancovanie na pesničky. Tak rozmýšľame čo si vybrať. Len tá suma keby chodil na obe 140 eur na pol roka je dosť vysoká cena.
Dala by som osobne na jeden aby to nešlo tak do financií.Ja som dcéru tiež dávala tento rok lebo je predskolacka a veľmi rada kreslí a tancuje tak na obe ,ale u nás stoja 2kruzky na rok 70-80 €.Hlavne aby mala kontakt s inými ľuďmi a odvážnejšia bola.Ma staršieho brata kt6tiez ako predskolak začal s vytvarnou tak ona chcela tiež
@janage Pre nás je to trochu veľa tá cena. Na rodinné výlety chodievame, ostatné čo si písala ako cigarety alkohol sladkosti drahé oblečenie nekupujeme nič z toho.
@ema22270 Mimo škôlky nemáme v okolí krúžky, až v meste sú no to by sme nestíhali skrz práce voziť tam dieťa. V škole je na výber viac krúžkov športové všelijaké, to si vyberieme určite keď bude väčší. No zatiaľ škôlka ponúka len tieto dva.
@lenkakamen To tak býva aj v mojom okolí. Ja môjho chcem dať na krúžok lebo má záujem o to, nechcem aby tam chodil silou mocou. Asi to skúsime a uvidíme či ho to bude baviť, ak nie tak ho odhlásim.
Nedala by som ani ja. V skolke maju dost aktivít, aspon u nas v skolke kazdy den nieco kreslili, tvorili, vyrábali. Vzdy poobede mali pustene pesnicky a mohli si tancovat koho to bavilo. Kruzok ktory je 2x do mesiaca dietatu neda nic. Jediny kruzok na ktory by som dieta dala je cudzi jazyk aj to do nejakeho združenia. 70€ na pol roka nie je vela, my bezne platime 50€ na mesiac. Ale ma ho 3x do tyzdna podla toho ako stíhame. Kym nechodi do skoly, kruzok by som neriesila
2x mesacne je strasne malo..moja na kruzky chodi ale raz za tyzden ... takze by som v tvojom pripade dala ale na poriadny mimo skolu
Ak je to pre vás veľa, zvolila by som pohybový, teda tanečnú, ale naozaj s profi trenerkou a spýtať sa na náplň, čo konkrétne budú robiť.
Príklad základy ľudového tanca, rytmus, jedna choreografia za pol rok kompletná.
Ja som s dieťaťom doma robila v 4 rokoch už aj servítkovú techniku, maľovali sme na sklo a podobne. Veci ku ktorým sa v skolke nedostane a to malo škôlku súkromnú waldorf, teda veľa jemnej motoriky avela tvorenia.
Výtvarné techniky ak sú dobré vedené dajú dieťaťu veľa, uvoľnia stres, rozhýbe sa zápästie, prsteky.
Takže naozaj sa rozhodnúť podľa obsahu.
Keďže však ide zima a ten pohyb bude obmedzený cez pracovný týždeň, šla by som do pohybu.
To, že sú krúžky priamo v škôlke vyrieši problém s dochádzku na ne. Teda tvoj čas, cestovné.
No 2x do mesiaca ich nič nenaucia. Nebude to 2x týždenne? Ja mám 4 ročnú, mala by začať tanečná ako krúžok v škôlke v októbri, ale 2x týždenne po 45 min. Ja v tom vidím iba pozitíva, ale teda na krúžok 2x do mesiaca by som zvážila. Čokoľvek by robila, potrebuje to častejšiu periodu, min raz týždenne.
Naši mali v škôlke krúžky, ako angličtina, bádateľský, pohybový deti chodili na všetky ale my sme platili len 10 eur na rok, no dcéra chodila od 4 rokov na folklórny súbor, je piatačka doteraz tancuje, myslím že jej to viac dalo ako vzalo. No tiež treba pozrieť na konkrétne dieťa, moja nikdy nebola hravé dieťa, poobedia po škôlke sa nudila, hračky ju moc zaujímali, skôr mala rada kreslenie, tvorenie.
Kludne hej prečo nie.
Nedala som ani jedno dvoje dieta na kruzok v skolke. Neviem ako u vas ale u nas su tie kruzky akurat v case ked maju deti oddychovat. Niekedy musia ucitelky deti budit z ich poobedneho spanku a teda mrzute dieta isto nema naladu na hocico.
Skoda penazi.
@lilizzachy aj my vytvarnu a tanečnú. Dcerka ma 4
V piatich sa da ist do zus.vytvarna je super v precviceni si jemnej motoriky, tanec zase hrubej, ucia sa aj gymnasticke prvky, ale az ako predskolaci. 70e nas to stalo na oba odbory na polrok..tak asi tak 🙂. Skor ak by bola moznost dakeho jazyka, tak by som dala. Inak maximalne iba jedno z toho.
Nasa ma 4 roky, do skolky zacala len teraz chodit, nie od 3 rokov a hraju sa stale, von chodia, hudobne nastroje, kreslenie....vsetko. Ja som ju zapisala na gymnastiku, ziadnu profesionalnu, skor hrava forma...a v oktobri zacneme opat s plavanim.. Moja dcera ma neskutocne vela energie, na obed nespava od 2 rokov a dokaze ist v plnom prude cely den.
Takze u nas to bola doslova nutnost co najviac sa hybat a vybit energiu. Niekedy po kruzku ideme este na ihrisko. Keby ju ale nieco nebavi, tak by som ju nenutila.
Keď syn chce chodiť tak vyskúšajte. Ked sa mu nebude páčiť alebo vám sa to bude zdať zbytočné tak druhy polroj už nebude chodiť
@janage aj ja to tak poznam vacsinou, ze na dieta neni ale na ine je..len som si to porovnavala,ked som mohej hladala gymnastiku alebo nieco take, tak niekedy to boli ceny ze 20e za hodinu, tak sa mi 70 zdalo super na pol rok..ale teda jasne, ze su ludia,ktori peniaze realne nemaju
@lenkakamen deti uz davno nemozu byt deti mam pocit..zamestnane musia byt ako manazer v praci..."ked v 3 rokoch nevie cinstinu, tak je podpriemerny"..predbiehanie koho dieta ma viac nalozene a v com je lepsie, je fakt neskutocne smutne
@zoeeoz presne
Dali sme, malá chodila v rámci škôlky na angličtinu aj tanečnú, bývalo to cca 2x do týždňa, okolo 30-45 minút 🙂 potom v predškolskom ročníku už začala chodiť do hip-hopovej akadémie ku Lacimu Strike, čiže tam tie tréningy už vyzerajú inak 🙂
A 70€ na pol roka je výborná cena, my platíme u Laciho 70€ mesačne. Ale samozrejme, rozumiem, že pre niekoho je to vysoká suma.

@janage raz za 2 týždne 🙂