Dali by ste svoje deti na krúžky v škôlke?
Mali sme rodičko v škôlke a je taká možnosť že deti zapísať na krúžky. Konkrétne dva krúžky tanečná a výtvarná pre stredné triedy teda 4 ročne deti. Dvakrát mesačne by bol krúžok a platí sa zan 70 eur na pol roka.
Rozmýšľame nad tým doma, ja som navrhla na výtvarnú nech chodí syn lebo rád kreslí a určite s tým získa zručnosti čo využije aj neskôr v skole.
Manžel hovorí že nech chodí aj na tanečnú, poslednú dobu ho začalo baviť tancovanie na pesničky. Tak rozmýšľame čo si vybrať. Len tá suma keby chodil na obe 140 eur na pol roka je dosť vysoká cena.
Ja by som sa opytala syna, co by sa mu pacilo 🤷🏼♀️ ja mam 3,5 rocnu a normalne si vybrala z ponuky+ teda este bude chodit 2x do tyzdna na anglictinu.
Uprimne na vytvarnu by som asi nedoplacala, ved kreslia a tvoria v skolke a mozes aj ty s nim doma. Ak ho to bude bavit aj ked bude vacsi, tak by som investovala do toho neskor. Ked musis rozmyslat nad 70e hore/dole, tak by som vybrala iba tanecnu.
Ahoj. My mame v skolke tanecnu.. tiez 70 eur na pol roka. Mala bude mat 5 rokov a prihlasila som ju. Chodila aj minuly rok a velmi sa jej pacilo 😊
Jeden by som vybrala.. dva by bolo asi uz vela. No je to na tebe 🙂
naša chodila ako 4,5ročná na balet, ale teda mimo škôlky....malá tam chodila rada, naučila sa tam kotrmelce, šnúru, boli to také základné pozície pri balete , chodenie po špičkách, skúšali lastovičku ..... formou hry...žiadny dril, pohyb formou hry....tvoj syn bude mať výhodu že tam bude mať spolužiakov...naša tento rok prešla na na hip-hop, vedie to Mečoch, 7dievčatiek a jeden chlapec...pre našu je akýkoľvek pohyb dobrý lebo je to veľmi aktívne dieťa a energie má na rozdávanie a tieto pohybové krúžky sú super v zime, keď sa toľko nedá chodiť von....oba krúžky boli blízko bytu, takže jeseň a zima uplne super, má aj pohyb v zime...treba rátať ale s tým že deti sa hľadajú , čiže po mesiaci dvoch ich to nemusí baviť, rovnako bývajú aj choré....na tom balete bolo fajn to, že ak bola chorá, mohla prísť na náhradnú hodinu s ďaľšou skupinou.....
hlavne nad tou chorobnosťou sa treba zamyslieť pri krúžkoch....choré dieťa do škôlky nedáš a ani na krúžok.....vy to mávate len 2x do mesiaca , práve vtedy môže byť dieťa choré....
Dala som malej predškolačke, ale cena je 10e rok . Aby si zvykla postupne na to , že sa len nehrá. Má AJ, výtvarnú- tam tvoria aj na sútaže, a hudobnú (spev- tanec)
Pekny napad ako vymamit od rodicov peniaze. Podla mna zbytocne pre tak male deti. Moja dcera maluje aj tancuje od 6r.v ZUSke a uplne to stacilo od 6tich
Bolo aj u nas v skolke, raz do tyzdna, dala som na jeden, raz do tyzdna je v pohode a nasi to mavali od 14:00. Je pravda, ze je to cenovo dost premstene, ZUS vytvarna stoji u nas 48 na polroka a beru od 5 rokov. Tak sa poinformuj aj tymto smerom, mozno od predskolskej by to malo zmysel. Jedina vyhoda tuto v skolke, ze ho nemusis nikam vozit
Urcite ano, my deti velmi v tomto podporujeme a oni naozaj velmi chcu.Nie je to nic nasilne, su to kreativne zabavne veci ktore deti bavia, tesia sa ze su v kolektive, co deti miluju.A teda cena 140 eur za pol roka za dva kruzky naozaj nie je vela.My davame len za tanecnu polrocne ked to vyratam 120 a to je asi najlacnejsia v sirokom okoli, a za anglinu za hodinu tyzdenne 180 za pol roka 🙈 plus teda ten bonus ze s detmi nemusite nikam chodit a nahanat sa, ja nic ine nerobim pocas tyzdna 😀 to sa nestazujem ale ja to pre deti rada urobim
Moje deti chodili na pohybové krúžky od 4r.. 1x do týždňa, ale nie v škôlke.. nemám vôbec pocit že by im to uškodilo, majú pozitívny prístup k pohybu, aj my ako rodičia sa im od mala venujeme (turistikujeme, bicyklujeme, plavame....) ale už v malom veku normálne fungovali, bola to pre nich zábava..
Dnes to máme tak, že každý z nich má dva pohybove a jeden kreatívny krúžok (z tých pohybových je jeden smsystem) plus teda naďalej sa celá rodina veľa hýbeme.. áno, krúžky stoja dosť, to už je podľa toho aku má rodina Fín.situaciu.. momentálne zarábam najmä na krúžky a zus.. ale verím že to nie je zbytočnea deťom to len a len prospieva (pohyb treba a aj riadený odborníkom je dôležitý) napríklad najmladší je veľmi pohybovo zdatný..
Samozrejme, že ano, keď viem, že to dieťa bude baviť a ma sa na čo tešiť v školke.
@aaandrea89 presne vôbec to nie je veľa.. ja som napr.zaplatila dnes lezenie dcére - 10h za 140€.. a to ich mám troch, väčšina nasich krúžkov má podobné ceny.. od 10-15€ za hodinu.. plus 200€ za ZUŠ na pol roka pre jedného, chodia všetci..
Kruzok len 2x mesacne? Za tu sumu isto nie.
Obe dcéry chodili (jedna ešte chodí) na krúžky v škôlke - angličtina, tanečná a gymnathlon (športový pohybový krúžok). Je to spestrenie času v škôlke a vidím, že to aj pomáha. Akýkoľvek pohyb pre deti je dobrá voľba. A angličtinu samozrejme netreba vysvetľovať.
Ak je to cas, ktory by aj tak bol v skolke, tak za mna ano. Ak su 2 kruzky financne vela, tak by som vybrala ten, ktory si myslim ze by dieta viac bavil. Nasa dcera chodila tiez na taketo kruzky organizovane v skolke a za mna to bolo super. Tesila sa rano ze dnes maju keramiku. Jej vytvory mame doma vystavene na policke. Po kazdej hodine mam posielali report mailom, co na hodine decka robili. Bola som rada aj ja, ze ma zmenu a tiez odpadol stres s rozvozom na kruzok, aby sihla - Ked sme s Nou chodili na iny mimo skolky. Nie vzdy sme to s pracou stihali.
U nás bola minulý rok výtvarná 60€ polrok ale asi sa neosvedčila keďže ju riaditeľka nechce tento rok že si radšej sami poriesia inak. Mali anj 3€ jedna hodina platilo sa len keď išla mala(lektorka z nejakej jazykový výbornej)tanečná 20€ polrok (učiteľka zo zusky). Mala mi chodila na tanečnú a ani. Teraz bude anj a tanečné zatiaľ a pôjde určite. Sama sa teší povedala.
Osobne výtvarná sa mi zdala draha a nechce ísť pritom kresliť ju baví.
Je na Vás či dáte syna na obidva vôbec by som sa nikoho iného nepýtala tiež sme sa s manželom sami rozhodovali😉
Náš malý tento rok nastúpil do škôlky a dali sme ho na karate, energie má na rozdávanie, takže 2x do týždňa na 60min mu len prospeje a platíme 30e mesačne
Na tieto konkretne by som nedala. Nas chodi mimo skolky na anglictinu a gymnastiku. Bude mat o mesiac 5.
140 eur na 2 kruzky na pol roka je vela? Ja neviem, podla mna nie je..na mesiac ano na pol roka nie
@zoeeoz to je aj o tom kto má aké priority. Niekto radšej rodinný výlet, niekto kúpi sladkosti a niekto proste naozaj tých 4.50 na týždeň naozaj nevie dať.
Aj keď moje skúsenosti sú skôr také, že na krúžok nie, to je drahé, ale cigarety, 150te tričko a 3kg šunky, z ktorých 2kg vyhodíme musí byť. (To je samozrejmeuz zvelicene)
A ešte jedna vec ma zaráža a to ocenenie práce vedúceho či trénera, ktorý krúžok vedie. Na Slovensku najlepšie, keby robil zadarmo, ale samozrejme na super úrovni. Ak je napr. vo výtvarnej už aj materiál tak 4.50 za hodinu je smiešna cena.
V skolke nas syn mal vytvarny kruzok, ale zadarmo a tiez anglicky. Chodil len na vytvarny, aj to par x lebo to bolo 2x do mesiaca a ked bol chory, nesiel samozrejme. Ale v 4 rokoch chodil na platenu gymnastiku 1x do tyzdna a v 5 rokoch na karate. To odporucam, take kruzky, ktore su mimo skolky.
Moja chodila ako predskolacka na sukromnu zusku teda od 5rokov tanecna ludovy tanec a vytvarna..tanecna ju nebavila robili tam stale to iste...yeraz je prvacka ak by pokracovala zas by zacinala odznova s prvakmi to iste takze povedala ze nie aj jej to nevychadza s rozvrhom ..ostava na vytvarnej len tsm sa tesila stale aj tesi plati sa 15 eura mesacne kedze je to sukromna . Je hned pri skole. Uvazovala som aj o statnej zuske no to by mala dalej a ako prvacka tam sama nedojne hned na obed tak zatial ostava ma sukromnej hoci je drahsia a pomocky treba kupovat na statnej nie..moja by chcela este chodit na hokej uzinuly rok s tym otravovala cakam kedy zas zacne a plavanie
Ja som deti v školke na kružky nedavala. Obsahuju len to čo sa budu učiť v školke alebo škole (angličtina). Pripravkarov na ZUŠ už ano.
Moja chodila na tanečnú lebo chcela ako sa ale oteplilo a bolo viac detí na ihrisku tak chcela byť celý čas len vonku. Našťastie to bolo po troch mesiacoch tak 3 mesiace od hodila a ďalšie už nie.... Teraz je väčšia a ak si krúžok vyberie tak chodiť musí. Vždy je ale možnosť "schnuppern"
Dcera chodi na tanecnu od 2,5 roka. Platime 80€ na 2 mesiace. Teraz ma 4 roky,bude chodit na anglictinu v skolke,kurz plavania a po kurze bude pokracovat s tanecnou. Plus chodi na "zvieratkovsky kruzok." Sama to chce,vsetko ju bavi. Nikdy mi nenapadlo,ze je mala a nemala by mat kruzky 🤷♀️
Syn chodí na tenis od štyroch a veľmi ho to baví ALE vidím na kurtoch že keď začínajú deti v neskoršom veku hrať tenis raz dva to dobehnú a o nič neprídu. Moja odpoveď na vašu otázku je taká že ešte počkajte aspoň do prvej triedy 😘
Určite by som ho dala ☺️ veď on tam nebude trpieť 🤦🏻♀️ budú sa tam hrať a pritom bude v kolektíve a bude sa učiť niečo nove ☺️
Dali sme bez váhania... 🙂
Dala by som pokial vidim, ze dieta to bavi a ma talent... v tejto dobe sledujem rodicia sa nedzi sebou predbehuju kolko ma ich dieta kruzkov🙄 chudence deti kazdy den musia mat dokonale vyplneny len aby nahodou mu ten cas nemuseli vyplnat rodicia doma... vidim to aj na kamaratkach ..same povedia ze budu s tymi detmi robit doma...
Áno, prihlásila by som, ak by bola v škôlke možnosť.

Neni to v ramci skolky - ale Dcera chodi raz tyzdenne od 3,5 roka na detske tancovanie. Chodia tam aj kamosky zo skolky , je to dobre na zlepsenie koordinacie , ucenie sa rytmusu atd… v novembri bude mat 5rokov s kedze ma energie za troch a rada sa hybe -od piatka chodi na telocvik - turnen.
Cize stvrtok a piatok ma kruzky.
Kym to dieta bavi - nevidim v tom vobec problem !