Futbal - maminky prípravkárov
Ahojte, malý začal chodiť na futbal.
Budem rada ak sa pridajú maminky prípravkárov ale aj vačších futbalistov 🙂
@lblb jasne ze to zvladnete... starsi chodi teraz od septembra na futbal, trening ze 2x tyzdenne... no a zrovna vcera hovoril trener, ze u tych starsich (teraz maju tak 8 rokov) ma 3 takych, o ktorych si myslel ze z nich nic nebude -- ale ze tri roky treningu spravili svoje a ze chalani su teraz fakt dobri 😀
neviem ci je to pravda, a ci to nehovoril len na margo toho ze rodicia, aj ked to vyzera ze to nevedia, nechajte ich prihlasenych nech chodia na treningy 😀 😀 😀
@elenita odkedy chodi na futbal?
@kaktusik007 Nechodi na futbal. Myslela som tym, ze obcas ho manzel brava sledovat futbalove zapasy. Futbal hrava len v ramci druziny 🙂
Tento rok by sme mali pokracovat s tenisom, ale vobec netusim, ako to budeme stihat.
V ramci druziny sa prihlasili aj so svojou sestrou dvojickou na sportovo-gymnasticky a vytvarny kruzok, ale teraz prisli s tym, ze treba kupit ladove korcule, budu sa chodit korculovat na stadion - akoze, oni nevedia ani na kolieskovych, tak neviem 😒 .
Nehovoriac o tom, ze dvojmo taketo investicie...
Okrem toho mava husle - v ktorych je fakt dobry.
@kaktusik007 nema tvoj najstarsi 4 roky?
u Mna to vyznie divne, ale moja dcerka ked vidi starsieho hravat tak aj ona kope do lopty (ma celkom fajn silu a ovlada uz niektore tie vyskakovacky co aj synator robi na treningu) a dost ju to taha ku futbalu 😅. Mozno je to tym ze ine nezazila a nevyskusala takze ideme chodit zatial na plavanie (tesi sa na prvy "trening") a uvidime ak ju to bude dalej tahat k fotbalu tak ju asi dame a uvidime co teda bude naozaj chciet robit
@lblb ahoj, neviem ako ste sa nakoniec rozhodli.
Moj syn bol a je skor introvert, miluje futbal od predskolskej triedy v skolke, kedy ho chalani zacali hravat. Mojmu to ostalo, zacal sledovat futbal v TV, hravat, v kuse kopal do lopty, chodil s mm von a nic ine ho tak nebavilo. V 1 triede sme to neriesili lebo sme sa bali ako zvladne nastup do skoly, ale pocas prazdnin v ked mal nastupit do 2 triedy sme ho prihlasili (velmi tam chcel ist sam) a poviem ti hoci po telesnej stranke nebol nejaky sportovec tak vela sa za ten rok co tam chodi naucil, je rychly, uz sa konecne osmelil a neboji sa ist do zapasu s inym hracom - superom ako na zaciatku. Jemu to vela dalo.
Ked bol maly tak ho bavilo len kreslenie, strihanie, lepenie a fakt bol velmi kludne dieta, vtedy by som nepovedala ze z neho bude "futbalista" 🙂
Ale rozdiuel je v tom ze nas mava treningy 3x tyzdenne + 1x zapas a obcas turnaje tie skor v zime. V skole tiez chodi na kruzok minifutbal. Nasho to strasne pohltilo, ale som rada nech sa pohybuje
@michalag ma moj starsi 4 roky 🙂 a chodi na futbal... ma tam vacsinu 6 rocnych a je to inak velmi moc poznat - teraz mu trosku robili zle, brali mu loptu... a hned plac a utek za maminkou 🙂 ale tak... zivot sa s nim asi maznat nebude, skor ci neskor musi spoznat aj takychto "vyrastkov" -- ja len verim ze trener to zvladne udrzat, na treningu ma asi 4roch 5 rocnych, zvysok su ti 6 rocni no a moj -- co mal styri 🙂
on nejako zacal este rok dozadu riesit nahanacky za loptou, a teraz to uz bolo take dost vyrazne... tak sme skusili v septembri len tak chodit na treningy, po dohode s trenerom ze mozeme aj kludne pokracovat... a vidim na nom ze teda mu to prospieva, trenera poslucha na slovo, to je pojem 🙂 a dalsia vec... ja som na nich sama, takze ziaden muzsky vzor -- takze aj z tohto pohladu som rada ze ten futbal tak zerie 🙂
@kaktusik007 aj u nas je to tak ze tam ma 5-6 rocnych, 4 rocnych ani neviem ci ma. Trener je sice mlady ale je fakt super co pozeram popri starsom (mavaju vacsinou v rovnakom case treningy), je to viacmenej o pohybe formou hry a vedenim lopty
@michalag presne... a sa mi paci ze ako to vedie - nema problem im zaviazat snurky, ak potrebuju... no a dnes mi zrovna prisla objednavka zo sportsdirect, futbalove dresy, tak to bude radosti, ked pride maly zo skolky 😀
@kaktusik007 ake si objednavala?
@michalag najlacnejsie -- po 3,60 boli 🙂 nejaka diadora... a zobrala som mu aj dlhy rukav k tomu.... akoze neriesim, hlavne ze ma futbalovy dres, stucne, termopradlo 🙂
@kaktusik007 este chodite na futbal?
@michalag v lete od juna nie je, ci bude od septembra chciet futbal, judo, ci klavir... To este neviem 🙂

@lblb No, ten môj tiež asi tak.
Ale napríklad po prvom týždni v škole prišiel, že hral na školskom dvore futbal s tretiakmi a že im dal (údajne) dva góly 😀
A to on je skôr taký tichší introvert a "asociálne" dieťa, ktoré si vystačí so svojou dvojičkou, bola som priam šokovaná 🙂
Ja si myslím, že tréning 1x v týždni v pohode zvládnete a možno práve vďaka tomu si trošku zlepší reflexy a celkovú motoriku a koordináciu pohybov...uškodiť mu to nemôže 😉
Určite tam nebudú všetci chlapci hotoví futbalisti.