Hodiny spevu

xpert
2. máj 2014

Milé maminky
Rozhodla som sa pre Vás, keďže by som skutočne potrebovala vidieť ako je to inde. Dcérka navštevuje niekoľko mesiacov hodiny spevu.Veľmi sa tešila, v speve žne úspechy avšak. Čím ďaľej, tým menej ju tie hodiny bavia.Na jednej strane sa jej nečudujem, keď mi opisuje, že mesiac za mesiacom robia dookola to isté, mesiac za mesiacom preberajú tú istú pesničku,no ani mňa by to nebavilo.Snažím sa jej vysvetliť, že teraz sa jej to zdá monotónne, časom však bude vidieť, že ju to niekam posunie. A že si to vyžaduje trochu disciplíny a trpezlivosti.No nie je mi ľahostajné, že tam chodí pomaly už takmer nasilu.Mala by som teda otázku na tie maminky, ktorým dieťa navštevuje výuku spevu, či to prebieha aj u Vás rovnako. Nemám s tým skúsenosti ani sa s nikým na blízku poradiť neviem, či je tá monotónnosť hodín nutná, či to nie je tak trošku aj v učiteľovi, aby "urobil " hodinu záživnejšiou, zábavnejšiou.
Ak budem vedieť, že takto je to prosto všade, s kľudným svedomím jej poviem, že :takto je to prosto všade. V opačnom prípade asi budem musieť niečo vymyslieť. 😲
Ešte sa mi nepáči ( no ale ja sa do toho nevyznám), že ju núti spievať pre ňu neprirodzene vysoko.Je správne takto tlačiť na hlasivky? To už asi nie je otázka na Vás, že..
Snáď sa ozve aspoň niekto, kto má nejakú skúsenosť. Ďakujem Vám za postrehy

janinah
2. máj 2014

môj syn tak prestal s husľami,na 95% kvôli učiteľke...skús sa nakontaktovať na iného učiteľa a poradiť sa

lilitela
2. máj 2014

@xpert Kolko ma rockov?

xpert
autor
2. máj 2014

10

maryem
2. máj 2014

@xpert Ahoj, dcera ma kazdy tyzden novu pesnicku s tym, ze casom sa k nim vracaju a prespevuju niektore z nich opat. Co sa tyka rozsahu hlasu, na zac.robia samozrejme hlasovu rozcvicku a ked ucitelka vidi, ze uz dalej nevladze, netrapi ju, uz asi vie, pokial moze na nu tlacit. K detom je mila. Ked nacvicia, spieva s korepetitorkou, ktora tomu da zas iny raz. Zalezi isto od ucitelky a jej vztahu k uceniu. Ale to, ze spieva cely rok 1pesnicku sa mi nezda OK.. Chodite do klasickej ZUSky?

xpert
autor
3. máj 2014

@maryem Do klasickej zušky, áno. Nie je rok ta istá pieseň ale par mesiacov určite.Ďakujem ti pekne za postreh resp.reakciu, pomohla si mi naozaj.Budem s tým musieť niečo robiť.Štve ma, že sa stráca jej vášeň pre spev.Ani len doma už toľko nespieva. 😲 .. 🙂

maryem
3. máj 2014

Skoda by bolo, naozaj, ked ju to zatial bavi. Skus vymenit ucitela,ak sa da..