icon

Je dôležitý mimoškolský športový krúžok?

nelinka2009
1. okt 2017

Ahojte. Chcem sa spytat hlavne maminiek zakladoskolakov. Minuly rok dcerka nastupila so prveho rocnika a kedze je kazdy den do 16.00 v skole a domov prichadzame cca 17.00, potom este riesime ulohy... Nejak pravidelne dcerka nenavstevuje ziadny sportovy kruzok. Nestihalo by sa to. Je to podla vas chyba? Sportujeme cez vikendy, ale nijak specialne sa nicomu nevenujeme... Sem tam ideme na bicykle, inokedy ideme na plavaren.. V zime sanky... Ale nic pravidelne, uskodi jej to???

Strana
z2
mamutka
1. okt 2017

@nelinka2009 ja som presne takto chodila roky do práce pešo. Dva krát pol hodinu denne. Pre zdravie to bolo úžasné, to je pohyb ktorý telo potrebuje, ak nemá iné možnosti. Ono sa to nezdá, ale zaváži to, určite je to dobré pre zdravie. A v každom počasí. Už vyše roka jazdím autom a cítim ako zrovna táto nenápadná zložka pohybu mi chýba. Veď kopa deti sa do športu nehrnie, ale hlavne ze sa hýbe, časom možno skúsi iný šport. Mňa tiež kolektívne veci nebavili. Nejaké vozenie na poníkoch nemáte v okolí? To chytí mnohé deti a kone dajú super pohyb.

juliet86
1. okt 2017

@nelinka2009 nutit ju nema vyznam. Kolko km je ta prechadzka do skoly zo skoly? Ak je to dokopy aspon 5 a nesie si tasku a je to ok povrch a vzduch neriesila by som to....
Treba najst sport co ju bavi. Bicykel beh vybijana tanec je bilion druhov. Loptove hry bojove sporty... ja ako decka som neznasala.slapat po horach a milovala som sa nahanat a sportove hry. A vdaka rodicom a ich vedeniu som vyskusala toto vsetko: karate, basketbal, volejbal, lyzovanie, mazoretky, vybijana, korculovanie, lyzovanie,bedminton. V dospelosti z vlastnej motivacie som robila: fitko, plavanie, jogu, beh, box, krav maga, folklorny tanec, pole dance. Mozno by sa jej lubila joga... dolezite je hybat sa a uzivat si radost z pohybu. A napriek tomu ze som sportovala takmer vzdy okrem divnych obdobi v zivote aj tak mam odvzdy nadvahu. Ludia sme rozni ;)

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@juliet86 ona miluje turistiku, to je fakt... Len to sa po skole neda... Ale cele leto sme slapali hore kopcom, dole kopcom... Priznam sa, ze casto jej tasku nosim ja, lebo mala poskace, pobeha, potancuhe po ceste.. Ale ide sama samozrejme.

katuska19
1. okt 2017

Nás malý je prvák a chodí 3 rok do klubu hrávať 2 x týždenne futbal. Chcel aj ďalšie športy tenis alebo po zemný hokej, ale nechcem ho pretažiť, nechali sme tento jeden športový krúžok. V sobotu chodí momentálne na kurz plávania. V nedelu niekedy ideme na bicykle, v zime cez víkendy korčuluje a lyžuje sem tam. Snažíme sa jeden deň pohyb a ďalší regenerácia. Zatiaľ úloh nie je veľa, stihame to pred krúžkom. Je potrebné aby dieťa niečo robilo, ale netreba nútiť, niekto má rád šport, niekto umenie🙂 ale určite viesť k pohybu nie je na skodu🙂 my s muzom sme bežci a neviem si život bez športu predstaviť. A ešte jedna dôležitá vec, posilňuje imunitu, odkedy malý športuje prestal bývať chorý.

xxxkatka
1. okt 2017

@nelinka2009 ty fakt ked nemas problem tak si nejaky najdes...

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@xxxkatka problem? skor ma zaujimali nazory inych, ale problem??? nezvelicuj to

xxxkatka
1. okt 2017

@nelinka2009sudiac podla tvojich inych tem a prispevkov

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@xxxkatka co to ma,spolocne s tymto???

xxxkatka
1. okt 2017

@nelinka2009 no ved sa skus zamysliet... 🙂

katarinapekna
1. okt 2017

@nelinka2009 Ak sa ti to v prvom ročníku zdá "moc",tak potom už neviem.....

nelinka2009
autor
1. okt 2017

@katarinapekna je druhacka. No vzhladom k tomu, ze nenavstevuje klasicku skolu, tak je toho dost navyse, neucia sa pisat len nase pismo, ale aj azbuku. V skole nekomunikuje materinskym jazykom... Ale to vsetko zvlada... Potom do vyssich rocnikov a potom ak sama bude chciet pridame aj sport. Baby mali pravdu sport si moze oblubit akykolvek a hocikedy. Muz ju skusi zobrat na strelnicu a mozno budeme mat doma nakonuec tritlonistku... Alebo co ja viem co 😁😂 ale niw sranda... Mne by bodli take ukaxkove hodiny... Ze by si zatial len skusila... Karate, tanec... Z kazdeho rozku trosku a neskor by sa sama rozhodla co a ci vobec . no ved uvidime...

juliet86
1. okt 2017

@nelinka2009 tak skuste aj v dobotu aj v nedelu dake vyhliadky a vychadzky je ich bilion dva

bale1rinka
2. okt 2017

@nelinka2009 a prečo by jej to malo uškodiť?

nelinka2009
autor
2. okt 2017

@bale1rinka neviem... Len ked tak pocuvam skoro kazde diwta ma 2-3 treningy do tyzdna, tak sa tak zamyslam a zaujimali ma nazory inych... Neviem ci jej to uskodi, to zistim neskor

ibrunova
2. okt 2017

Ale veď to nemusí byť priamo šport, ale napr. aj tanečná.. Raz do týždňa by som riešila..

lubina
2. okt 2017

@nelinka2009 ahoj, mam dve dcery, obe ZS a obe sportuju, aj ked maju rozne sporty, same si vybrali. Podla mne je dolezite, aby dieta aj sportovalo, v tej skole len sedia a telesna vychova, to je take o nicom, kratko a vela deti. Myslim si, ze je to dolezite pre spravne drzanie tela a aj pre taky psychicky oddych toho dietata. Ked je na tom treningu, tak sa sustredi na sport, minie nejaku energiu, odreaguje sa od skoly a aj posilni nejake tie svaly 🙂.
Sama musis vidiet, ci to vase vikendove sportovanie dcere staci, ci napr. nesedi kazdy den pridlho pri telke a pod. treningy byvaju aj vecer, cize to ze chodite domov neskor nie je az taka prekazka podla mna. Ved nejde o to, aby z nej bolo vrcholovy sportovec, ale aby mala aj neskor vztah k sportu uz vybudovany, lebo napr. v puberte ho uz nevybuvyjes...a potom sa niektori rodicia aj cuduju, ze dieta zrazu len sedi a pribera, ked pride puberta a nerobi ziadny sport, vtedy je uz aj neskoro zacinat s niecim...

evuska32
2. okt 2017

Ono je to ťažko takto porovnávať...či to uškodí alebo nie...predsa len je to pre ňu veľká zmena - prvý ročník. Teda ja mám tiež prváčku, nešportuje, ale chodí tancovať. No poviem ti, tréning 2x do týždňa, do školy chodí mimo bydlisko. Čiže to vyzerá tak, že z družiny mi ju dovezú do roboty cca 15:30 do 16:15 musíme urobiť úlohy, potom na tanečnú a domov prichádzame 19:00. Obidve totálne unavené. Neviem ako by to bolo, kebyže nemôže u mňa v robote robiť úlohy....ak by sme ich teda robili až po tej 19tej. Je to dosť náročné fakt....ale sama chcela, aj keď najväčšia obeta je to zväčša pre rodiča 😉

siska53
2. okt 2017

@nelinka2009 Ale prosim ta,na to sa vykasli! Nas ma treningy uz 3x do tyzdna,ale je to v case druziny,odvedu a privedu deti. Kebyze ich mame my odvadzat,nema kto,nasich nemozem.stale otravovat,tak by asi nechodil..co by v jeho pripade bola skoda.
Respektuj svoje dieta. Nasa sesterka tiez sportu nedala vela,ona dokocna na rozdiel od nas ani nejak von nechodila,ze behat s kamoskami po ulici,take,ze skakat gumu,nahanacka,schovka,vybijana, hry na prasiakoch a kadeco ine,to take nepoznala. Ona bola tiez viac ten knihomol,vynikajuca studentka. Az teraz ako dospela chodi cvicit..
A aj ja som akoze organizovane zacala chodit cvicit az v dospelosti. Dovtedy kruzok..no ako som pisala vyssie,pokusy az vo vyssom rocniku na 2.stupni. Ja som revala!!! Ked nas zaviedli na balet,aby sme videli,o com.to je a kto sa chce prihlasit a ja som revala,ze ja nechcem.chodit na balet! 🙂

simca06022011
2. okt 2017

Nie, my sme dcéru na žiadny mimoškolský sortiment nedali a som rada. V klube majú športovy krúžok, hrajú hry, behajú, chodia von. Radšej ideme niekde sami. čo vidím okolo seba nezvládajú to deti ani rodičia, ak je krúžok dajme tomu o 5-6tej tie deti sú unavené a ešte si po príchode domov majú robiť úlohy, rodičia tiež doma majú čo robiť proste je to o drzku. Nie je to náš štýl... O tom kedy potom idú do postele a sú unavené na druhý deň ani nehovorím.

admet
2. okt 2017

Moje decka nechodia na ziadne kruzky. Su v druzine do pol piatej,kde si povyberali kruzky a robia ich tam. Po skole chodia na ihrisko s kamaratmi alebo do Jugendtreff. V ziadnom sporte nijak nevynikaju,ze by bola skoda nevyuzit potencial.

bale1rinka
2. okt 2017

@nelinka2009 prílišné chodenie detí do rôznych záujmových krúžkov podľa mňa spôsobuje to, že im berieš dectvo, úplne je podľa mňa v poriadku keď nechodí na žiadny krúžok, hlavné je, že nech robí to čo ju baví a to nemusí byť stoj čo stoj niekde mimo domu, ja napríklad, vyrábam s dcérkou pohľadničky-kreatívne-cvičíme jogu doma... a sme spolu a baví ju to, chodí jedine na angličtinu, lebo chcela. Treba si tie deti užiť kým sú malé..

nelinka2009
autor
2. okt 2017

Dakujem vam dievcata... Hlavne som tu zistila, ze niesme mimozemstania za to, ze sa kazdy druhy den nestveme hrat basket... Zatial je pre nas dost barocna skola a cez vikendy sa jej snazime vynahradit tyzden, ktory naozaj venuje len skole... Ju to bavi. Mozno cez leto vyskusam nejake tavory zamerane na plavanie, malovanie, tanec a co ja viem co a ak ju nieco chyti, tak od buduceho roka vyskusame.. Paci sa jej aj jazda na konoch, zatial sme jej slubili ten tabor... Ale moc vam vsetkym dakujem, mozno blbost, ale baozaj som mala pocit, ze sme jedina rodona bez kruzkovych aktivit.

smesmesmejko
2. okt 2017

Nam sportovy kruzok doslova prikazala psychologicka,aby dieta zmenilo prostredie,myslienky,odputalo sa od skolskych povinnosti,vyplavilo nejake endorfiny.... syn je prvak,chcel ist na futbal,ale bala som sa,ze by ho mohol po case omrziet stereotyp,tak po dohovore s nim sme volili sportovu pripravku,kde hravym sposobom vyuzivaju prvky gymnastiky,atletiky a roznych kolektivnych sportov....za nas maximalna spokojnost,maly je nadseny a mozno casom zisti k comu najviac inklinuje 🙂

simca06022011
2. okt 2017

@nelinka2009 mne už mala bola toto leto v tábore s koňmi na farme. Týždeň. Ani domov sa jej nechcelo :D

nelinka2009
autor
2. okt 2017

@simca06022011 tak v tabore pobytovom bola prvy krat este leto pred prvym rocnikom, len nemal nijalu tematiku, bol to ten tabor pre najmensich watchumbacik. Minuly rok zas bola v svp. Ja sa tabora nebojim, len uz by som riesila taky, co je zamerany na nieco

siska53
2. okt 2017

@nelinka2009
Wachumba pre najmensich nie je na nic zamerana konkretne,ale robia vselico,ide skor o to,aby dieta zvladlo odlucenie.

Tematicky zamerane tabory robia pre starsich. Sesterka deti chodila do toho,co bol zamerany cisto na anglinu,vraj tam.aj komunikovali len v anglictine. Ona do ineho po tom,co objavila tento ani nechcela chodit. 🙂

nelinka2009
autor
2. okt 2017

@siska53 ja,viem, len tam bila vlastbe prvy krat bez nas a bez rodiny, tak mi to vyhovovalo. Teraz ked uz viem, ze perfektne zvlada, tak sa toto leto budem sustredit aj na tu temu. Zistila som, ze niektore dnove tabory tu u nas v okoli su drahsie, ako tie pobytove. Hladala som s plavanim zatial. Ved bude leto, tak nech si tam uzihe kooec vody.

Inak maminky ak mate nejake dobre skusenosti s tabormi trebars s anglictinou, alebo konimmi, pkavanim, tenisom... Proste hocicim... Dajte mi sem link moc prosim a velmi dakujem.

simca06022011
3. okt 2017

@nelinka2009 no odporucam velmi, my sme boli spokojni.. mala tiez bola este ako predskolacka, kedze teraz je prvacka, kukali na nas ako puci vsetci, ze preco ju pustime a co bude chudatko robit.. ja som si aj porevala ked som odchadzala z tade, ale ona to zvladla prefisne a tych zazitkov. Boli na Gazdacikovi pri BS, starali sa o zvierata, behali po lese, jazdili na konoch a kadeco.. ani domov sa jej nechcelo ist, uz vyjednala aj dalsi rok :D Je o mnoho samostatnejsa ako vacsina jej spoluziakov, aj ked s autoritami ma teda problem :D ked jej niekto povie, ze teraz sa ide robit toto, tak je to casto divoke :D

Co sa tyka plaveckeho, my mame v BB ale je to denny tabor. A ine som este nehladala 🙂

nelinka2009
autor
3. okt 2017

@simca06022011 velmi ta,chapem... Mna odsudili vsetky mamicky kamosky, ze ako ju tam mizem dat do tabora... Ze sa jej chcem zbavit, lebo sa nam narodil maly... A pritom to bol malej napad ( sesternica ju nahovorila na tabor 9 rocna, len nemohli ist spolu lebo ten sesternicin bol az pd 7 rokov) sana si vybrala tabor ( sme jej dali 3 moznosti, ktore sa nam pozdavali) plakala som jedine ja ked sme ju odviezli v aute po ceste dom 😁😂😁😂 volala som tam denne dva krat a na treti den to ta pani nevydrzala a dala mi mali k mobilu... A tych zaxitkov ' mama koniky, mama bazen a mama divadielko... A ked som volala dalsi den tak ze ',mama nemam cas prepac mame nocmu hru lubim ta pa' a ta veduca, ze mamicka vsetko v poriadku.. A ked sme pre nu prisli HYSAK ze ona tam este bude hajkat... No hanba jak svet, ze decko nechce dom 😁😂😂 zas mi pride samostatnejsia ako vavsina sportujucich deti, ktore poznam... Twnto rok sa uz prihlasila do svp, potom so sesterkou uz konecne ide do jedneho a este chce s konikmi a s plavanim... Uz potrebuje len sponzora 😁😂😁😂

simca06022011
3. okt 2017

@nelinka2009 my sme jej nevolali skoro vobec, aby jej neprislo luto nebodaj.. ale v sobotu sme ju odniesli, v nedelu som volala (deti mali svoj mobil taboracky, kde sa im dalo volat v urcitu hodinu), ci ma vsetko co potrebuje, co na izbe atd.. aj to uz ma rusila, lebo idu daco robit... ehm.. sme sa dohodi ze zavolam az v stredu :D zavolala som jej teda v stredu a potom este den pred odchodom.. :D

Strana
z2