Je plávanie s deťmi počas menštruácie hygienické?
Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, tie čo chodíte na plávanie s detičkami, chodíte aj keď máte menzes? My mame ísť budúci týždeň 1x a akurat ho mam dostať. Či je ro vôbec hygienické. Ďakujem
Pokial nemas silne krvacanie, tak je alternativa aj menstruacne plavky. ja ich bezne pouzivam aj v bazene aj pri mori, ked treba. Ja sa vacsinou v tomto case bazenu vyhybam, skor ale z mojho pocitu, nie kvoli hygiene.
@muchotrafka298 no veď toto, ze ja som to tiež tých pár dní v lete vydržala bez bazéna a dovolenka vyšla vždy tak, že som akurát nemala. Len zasa teraz nechcem koli mne vynechať každý mesiac plávanie. Ze ci ten tampón ochráni dostatocne, nie ze pôjde po mne červená ciara😀
Ja som nechodila keď som mala ms, chodil muž.
existujú špeci tampony do vody. Športovkyne používajú
@simona082 ja som normálne chodila a aj chodím keď mam svoje dni. Dam si tampón a idem. To keby som mala celé leto, a celý rok vypočitávať kedy môžem a kedy nemôže ísť 😄keď si dáš tampón tesne pred, tak to samozrejme udrží, a žiadny červený fľak nebude 😄
@monsterablue no tak zase tie bábätká tam čúrajú a kadia do tej vody, takže sterilná iste nebude 🙂
@belllinka babatka maju plavacie plienky a ked nastala situacia, ze predsa sa len nejake babatko pokakalo, tak sme museli vsetky aj s babatkami von. A hned sa riesila dezinfekcia bazena. Az potom sme mohli pokracovat. A mamicky maju povinnost sa poriadne vysprchvost vratane zadku presne kvoli hygiene. Vsade tam boli aj upozornujuce cedule. Tak verim, ze to uz len v ramci ochrany svojho babatka robili.
No, ja prve dva dni nehrozi do bazena, po porode sa mi uplne zmenil priebeh a neriskovala by som, 3-6 den uz v pohode s kaliskom, ale prve dva dni je to cisty mordor.
Takze skor by som pockala na priebeh, ci ta neprekvapi zmena. Inak tampon, dokonca menstruacne plavky su... moznosti habadej.
@simona082 Akože neviem... Fakt to treba? 😃 Tam by mala byť hygiena na vysokej úrovni, nakoľko baby bazén sa tak nechlóruje, ako bežné bazény. Mamičky a bábätká sa pred plávaním povinne sprchujú a umývajú šampónom. Keď som išla bez čiapky, len s vypnutými vlasmi, tak ma lektorka zvozila pod čiernu zem, že je to nehygienické. Pre mňa to bolo úplne no go ísť cez menštruáciu na baby plávanie a úprimne mi to príde trošku nechutné. Ale asi preto, lebo počas svojich dní je baby plávanie úplne posledné na čo myslím, nakoľko bývam zničená.
Chodila som normalne s tamponom, nic sa nedostalo von.
Menstruacna krv nie je nijako "spinava" alebo nebezpecna narozdiel od infekcii, kvasiniek a podobnych lahodok ktore ludi neodradia od navstevy bazenu 🤢
@belllinka skôr je to pre mňa pocitovo nechutné. Mne sa nehnusí krv, ale skôr to, že by som dostala infekciu. Už som raz z baby plávania chytila silnú infekciu na oku s hospitalizáciou 10 dní a primárka očného vyslovene povedala, že je to z baby plávania. Tak akože nebola by som naivná v tomto, lebo ako vravím, baby bazén sa tak nechlóruje. Ale ak nemáte nábeh na gynekologické problémy, tak prečo nie.
@simona082 nepojde z teba cervena ciara, to sa neboj. A skus tie plavky, vyzeraju ako klasicke, len su menstruacne. Len fakt ze to je pre mierne krvacanie, lebo ta sava vrstva je tenka.
@simona082 keď som ja chodila v tom čase išiel manžel mali to napísané , že počas menštruácie tam mamičky nesmú
Ze nevidis okatú cervenú čiaru neznamena,ze je to košer.S kludom anglicana by si strcila babetko co bazena,ak by si vedela,ze trebars 3 z piatich zien tam maju prave menstruaciu? Ja teda nie.
A na okraj...moč zdravých ludí je sterilný..
No vidím ze som tu rozvýrila diskusiu😀 nechce sa mi kazdej zvlášť odpovedať, ale ďakujem za trefné rady. Samozrejme tampón používam, viem naco slúži ale podľa mňa v tej vode je to iné. Neviem asi by ma to znervoznovalo cely cas ci nie je niečo vidieť a prísť niekam 1x a sústrediť sa nato sa mi teda nechce. Uvidím ešte co bude dovtedy lebo s ich práve dostala takže možno to už vyjde na posledný deň. Inak zaujímavé, že niekde to majú v poriadku napísané, že vyslovene vtedy sa ísť nesmie a niekde to neriešia. Tiež si myslím, že v prvom rade je hygiena.
@simona082 nie, nie je to s tampónom v tej vode iné. Na to boli vymyslené, aby ženy mohli ísť počas menštruácie do vody. Opačný princíp majú zase tampóny do vody pre tehotné, aby sa voda nedostala do tela, ale fungujú v podstate rovnako, neprepustiť nič dnu ani von. Tampóny som začala používať hlavne preto, že som chcela ísť do bazéna počas menštruácie a až neskôr som ich aj doma vymenila za vložky, ktoré sú mi už teraz po skúsenostiach aj s inými menštruačnými pomôckami vyslovene nepríjemné.
Ja keď som.si davala tampon hrozne bolelo.
Inak mi mama hovorievala ze to vhodné nie je ze hrozi otrava krvi.
Ked som si davala ten tampón to bolo necakane lebo kamarati ma zobrali do akvaparku a ja som akurat dostala.
@sisska96 ináč to m azaujima ako to robia športovkyne plavkyne . Podľa mňa musia s tým tampónom , nemôžu vynechať celý týždeň tréning, možno prvé 2 dni keď majú silnú, potom dajú tampón
@janinah Ano viem. Preto sa pytam, lebo aj moc je sterilny len kym neprejde vonkajsim genitalom. Tam sa tiez nasledne kontaminuje bakteriami ktore ma na povrchu tela kazdy a zacne sa na vzduchu rozkladat resp reagovat.
Preto ak je potrebne vysetrit sterilny moc, tak sa cievkuje. To vsetko predsa vies.

bežne plavam v bazene ked mam menstruaciu - samozrejme mam tampon, pred vstupom do bazena a po skonceni plavania si ho vzdy vymenim