Kde v Bratislave a či vôbec plávať s dieťaťom, čo má ekzém?

redotka
26. apr 2012

Ahojte, dcerka (2roky) ma potravinove alergie a z nich mala ekzem pod kolienkom. Teraz ked sme na vsetky potraviny prisli, ekzem ustupil, uz tam ma len taku zhrubnutejsiu kozu. Pytam sa lebo bude mat teraz uz 2 roky a na bazene bola len raz, chuda ani nevie aka tam moze byt sranda.
Myslim, ze normalny bazen riskovat nebudem, ale mozno niaky bazen so slanou vodou v BA? Alebo ist k moru? Teraz som ale tehula, takze niake velke cestovanie nehrozi :( Mate skusenosti? Nezhorsi sa to?

marcy30
26. apr 2012

Bazen so slanou vodou je v Hrosiku na Kolibe. S ekzemom skusenost nemam...

tea333
26. apr 2012

aj my mame ekzem a bazeny su u nas jednoducho tabu. nejde len o slanost vody, pretoze v bazene sa kupu ludia a je tam z nich taky maly vyvar. tam sa mozu mnozit alebo aspon prezivat rozne bakterie, ktore su pre ekzematikov nebezpecne, kedze maju kozu, ktora je lahko napadnutelna.nehovorim, ze slany bazen nie je lepsi, ale ze by som sa s ekzemom celkovo vyhybala verejnym kupaliskam.
More ma na ekzem blahodarny ucinok. my sme boli s malym pri mori 2x, zakazdym dlhsie ako 3 tyzdne. 3 tyzdne su take minimum, aby sa koza pri mori pekne zregenerovala a upravila. ak na to mate, chodte aj vy, dlhsi pobyt je naj, pod 15 dni to velmi nema vyznam.

renatka100
26. apr 2012

Ziadny bazen ani slany! To nie je ako v mori. Ja som sa z dovodu alergie na chlor v bazene nekupala od detstva vobec. Nie som o nic ukratena, chodievali sme s rodicmi k moru a to mi vzdy pomohlo.
Bazen na kolibe sme vyskusali mala mala sice krasnu kozu ale dostali sme tam, zapal stredneho ucha, zapalene obe oci a siestu chorobu. Taktiez chloru tam bolo asi dost nakolko sa mi potom vyhodila alergia na chlor, ale bez toho sa to asi neda ked tam chodia male deticky.

rodinnevikendy2
11. nov 2012

Ahojte, som mama dcerky s Atop.ekzemom a zaroven instruktorka dojc.plavania. Nemyslim, ze je trenba uplne sa vyhybat vode, dolezite je kozu premastovat a dieta musi byt v psychpohode. Moja dcerka so mnou chodi plavat aj do verejnych bazenov. A tiez si myslim, ze vsetky baby cluby dojc.plavania by mali mat kvalitu vody vhodnu pre nu. Je tam min.mnozstvo chloru, takmer nic, nemalo by jej to skodit. Netreba ale hladat kluby so slanou vodou, to aj tak more nehradi.
Potom radsej naozajstne more v lete.

rolandik
12. nov 2012

My chodíme do Podhájskej. Niektoré deti ekzémom neznášajú ani more. Treba vyskúšať.

elvira12
15. mar 2013

Ahoj,

mame atopicky ekzem od narodenia, maly ho mal v dost zlom stave. Som zdravotnik, a po dokladom prestudovani clankov a konzultacii s kamoskou - dermatovenerolog, ku ktorej aj chodime pri zhorseniach, som zvolila nasledovny postup:
Simonkovi vo veku 2 tyzdnoch zivota, sa koza olupovala, zapalovala a mokavala. Strasne to smrdelo a pachlo, obavala som sa bakterialnej infekcie.
Nakoniec som zvolila toto:
1. Kazdy vecer kupel vo vlaznej vode s pridanim morskej soli KAWAR (najlepsia zatial).
2. Premastovala som a 2 hodiny s mastou od La Roche Lipikar AP Baume.
Stav sa upravil do par dni, az bola z toho kamoska dermatologivka velmi udivena, ze nacakala zlepsenie v takejto miere. Pokozka bola krasna, hebka, sem-taM ZACERVENAA, ALE BEZ MOKVANIA A ZAPACHU.
Simonko ma teraz 2,5 roka, chodievame na plavanie babetiek, jedine do bazena so slanou vodou. Po pobytev bazene ho osprchujem, pouzivame sprch.gel od LaRoche Lipikar Syndet, a namastim s Lipikar Baume. S ekzemom po pobyte v bazene nemame problem, skor sa mu ekzem zhorsi, ked ma infekt. Takze ja vrele doporucujem pobyt v slanej vode. Chodime na Sustekovu, do Plaveckej akademie..

dadulienka
15. mar 2013

ja bazeny neodporúčam, chodili sme do jedného klubu na Trnávke v BA ked bola dcérka malinká, bol pre bábatká...a najvacsiu chybu som urobila...chytila tam baktérie a mali sme problém s výtokom u nej a nedal sa vobec doliečiť...stále sa opakoval ....naozaj si myslím, že more je naj...a v 2 rokoch už v pohode....Pošli manžela...ja som teraz tiež tehu, tak pojdu toto leto bez mna, len muž a dcérka...

dai
15. mar 2013

ahoj. neviem ako deti s ekzemom ale moje obe nemali ziaden problem s bazenmi pre dojcenske plavanie. s dcerou som chodila do w hotela v devinskej a so synom aj dcerou teraz na sustekovu - na sustekovej nie je chlorova ale slana voda. inak si privatne prenajimame bazen aj s prislusenstvom v hoteli albert - pte nas uplne genialne riesenie - sme tam uplne sami ako rodina pripadne spriatelene rodiny s detmi - decka sa vyblaznia aj si oddychnu v peknom prostredi aj s obsluhou😉
inak jeden rok - ked sa malinky cerstvo narodil bol moj muz tiez s dcerou pri mori sam - bral si svokru ako posilu inak to zvladli v pohode - takze ak more tvojej malej pomaha tak by som ich tiez poslala samych...

sonka345
6. nov 2015
Používateľ sonka345 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka345.

Mojim deťom morská voda na ekzém veľmi pomáhala, len sa tam nesmie ísť s aktívnym ekzémom. Keď ekzém "spí" tak more veľmi pomáha. My sme chodili aj do bazéna s chlórovanou vodou - platí rovnaké pravidlo ako pri morskej vode, len je potrebné pokožku poriadne po plávaní premastiť 🙂

katka1981
6. nov 2015

Najprv skuste dat do poriadku ekzem, potom rieste bazen. Ja by som sa bala.

terinka015
18. nov 2015
Používateľ terinka015 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od terinka015.

Ak vám bazén ekzém nezhoršuje, ja by som asi chodila. Starší syn má atopický ekzém a chodí normálne plávať, mladší okrem ekzému po bazéne vždy chytil bronchitidu, tak s ním sme pláva´t radšej prestali

miriamka001
22. nov 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

No ja by som to radšej neriskovala. Pokožka s ekzémom je už aj tak dosť citlivá, načo ju viac ohrozovať. Počkajte, dieťa z toho može vyrásť