Kedy sa sadia jahody?
Prosím Vás, kedy je lepšie sadiť jahody, teraz na jeseň alebo na jar? Chcela by som úrodu najbližšie leto
@caterpilar Teraz sa už neoplatí. Jahody nezakorenia za týždeň. A teplé počasie určite nebude mesiac.
a teda, keď zasadím na jar, budem mať v lete úrodu? A kedy na jar sadiť? Ktorý mesiac?
teraz to už nesaď. Však si niečo o tom prečítaj na Urob si sám . sk Všetko o pestovaní jahôd....Kde, ako, kedy, aké odrody, ako dlho....
@caterpilar Ahoj, viem, že jahody sa sadia v auguste, ale ešte nikdy som ich vtedy nesadila. Úžitkovú záhradku mám malú a v auguste je ešte plná paprík, rajčín... Jahody sadím na jar a každý rok mám z nich úrodu. Neviem, možno by bola lepšia, keby sa sadili v auguste, ale ja som spokojná.
Moja skusenost s jarnym sadenim bola,ze ich treba viac polievat. Aj ked zalezi na konkretnom roku,ak je dazdivy, netreba tolko. Preto radsej sadim po lete.
@caterpilar ked na jar zasadis, do leta sa urodia, jahody rastu ako burina 😉 Ale poradim, my sme zasadili asi 6 druhov a tak mame skore uz na jar, potom cele leto a este aj teraz na jesen oberame

@caterpilar Už mali byť zasadené, aby sa ešte teraz ba jeseň dobre zakorenili.