Kedy ste videli pokrok na deťoch, ktoré chodia plávať?
Chcem sa spýtať mamín, ktoré ste dali svoje deti na kurz plávania, v ako veku a za ako dlho ste videli pokroky svojich deti? Mám na mysli plávanie cca od 5 rokov /teda aspoň u nás berú od 5 rokov/.
@lienkaam16 mám ale na mysli skutočné plávanie starších detí
Tak naša najstraršia bola trošku bojko, na plavecký sme ju dali v 5-tich rokoch a keď sa po prvom kurze odvážila skočiť do vody a ponoriť si hlavu pod vodu tak to bol véééľký úspech 🙂 potom ešte chodila raz inividuláne tam sa čosi viac naučila predsa len boli na hodine len dvaja, čiže tréner sa oveľa viac venoval. Teraz už pláva super, chytilo ju to od siedmich rokov. Stredná je viac športový typ dali sme ju na plavecký v štyroch rokoch a po mesiaci už plávala sama, chodila tiež individuálne jeden až dva krát týždenne, tréner bol prekvapený ako dobre jej to išlo 🙂 Čiže nedá sa povedať koľko bude trvať kým sa naučia plávať, deti sú rôzne, ale čo sa nám určite oplatilo bolo investovať peniažky do individuálnych kurzov, čiže max. 2 deti na hodine. A čo sme sa rozprávali s trénermi, tak najlepší vek na učenie plávania je 7-8 rokov, deti už viac spolupracujú a lepšie sa učia techniku plávania.
@enka81 moj chodi od 3 mesiacov na plavanie baby ,vodne hry,a tento rok ako 4 rocny bol na intezivnovnom kurze 5 dnovom bez rodicov v lete,teraz v novembri ide na dalsi intenzivny ,pokroky idu s vekom samostatne momentalne este neplava ale splyvat sa uz naucil, bude chodit dovtedy kym nebude schopny samostatne plavat
@adulla2 dakujem za postreh, nieco podobne som potrebovala si precitat, ja som dala na kurz svoje dve deti, chlapec 8 r. a dievca 5r., chlapec uz plava lepsie /ale pod vodou plavali uz pred kurzom obaja, on vedel trosku aj kraul/, dcerka sa vody neboji, ponara sa, plava pod vodou, skace, len sa mi zda, ze nijako nenapreduje, stale robia to iste dookola, su rozdelení na skupiny, kym synova skupina plava rozne styly, dcerkina stale dookola to iste. Kurz u nas trva 10 hodin, pomaly konci a syn chce pokracovat v dalsom, podporujem ho v tom, len som chcela vediet, ci ma vyznam davat tam aj mensiu, bo mam pocit, ze tych mensich typicky plavat neucia, sko , aby sa nebali vody, ponarat,... . Tak som myslela, ci to nie je tym vekom, lebo ziadne dietatko v jej skupine sa vody ,, neboji". Samozejme ze necakam, ze sa naucia plavat za par hodin, ale aj tak , ked daju 10 hodinovy kurz, tak som cakala, ze uvidim aj nejake vysledky.
U nas je 10h len predpripravka a tam moc ani nejdu do hlbokej vody..len na cca 15min,inak su v malom bazene a trenerka je s nimi aj vo vode...moj chodi na 20h -tam uz trenerka vo vode nie je-a to je zakladny kurz a tam su od zaciatku v hlbkej vode,od cca 3h palvu celu dlzku bazene s doskou a od cca 5h uz aj obcas celu dlzku aj bez dosky...striedaju splyvanie,zaklady kraula,plavanie na chrbte a vzdy im dava z casu na cas plavat bez dosky..tak 2-3 krat za sebou a zas s doskou...minule uz plvali tam aj spat,bez vychadzania z vody..inak sli vzdy len jednym smerom a pesi presli spat a zas sli do vody... zatial maju 45min.hodinu,ale uz zacnu mat 60minutovu a postupe prestanu vychadzat z vody uplne a budu stale plavat. Maly ma 5 rokov a zvlada to..vedel plavat aj predtym..taky svojsky styl-prsia--ale tie sa zatial neucia vobec..len splyvanie,kraul a znak...inak unaveny je dost na konci.
Po tomto kurze uz nastupi na klasicky plavecky..to uz nie je na hodiny,ale na cely sk,rok a vola sa to zdokonalovacka..
Moje baby chodia jedna od 5 a druhá od 6 rokov, začali chodiť spolu na klasicky plavecký 2x do týždňa, začali na jeseň a v lete normálne plávali,to mali 6 a 7 rokov. Kedy presne sa naučili plavat neviem, kedze ich tak odvediem a idem fuč aby som ich nerozptylovala 🙂
Začínali so splyvanim na chrbte a bruchu a plávaní na chrbte, teraz majú 8 a 9 a nemajú problém s hlbokou vodou, plávajú aj ďakej od brehu, ponaraju sa ako morské panny 🙂
nas chodi od 4.5r...raz tyzdenne 1hodina...viacmenej ale chodil 2x po 10 hodin, pretoze aj tak polovicu roka premarodoval, teda hlavne zimnu sezonu..no a u nas teda bol pokrok obrovsky, pretoze aj napriek tomu ze sme chodili aj na baby plavanie a aj vela chodime do bazenov s nim, tak sme mali velky problem sa vobec ponorit...s kridelkami vzdy rad bol v bazene, vody sa ako takej nebal, ale ponorit hlavu bolo nemyslitelne..nemohli sme ani vlasy umyvat, to bol zabijak...tak zacal s kurzom a vychodil 10hodin a v pohode co sa tyka plavania s doskou, s tym pasom co ma tie dosticky...a take veci..ale este po tych 10h stale nechcel hlavu pod vodu dat..potom sme mali 4 mesiace pauzu a zacal chodit na dalsich 10h a asi po 2h odrazu zacal skakat sipky..a v tom momente sa stal z neho potapac co len pod vodou bol vzdy a cele leto...po tom druhom kurze uz vedel krasne splyvat, ponarat sa, skakat do vody a plavat pod vodou...teraz sme zacali vlastne treti 10h kurz, ma za sebou 3h...a uz plava sam bez pomoci na chrbte - zaklady znaku, ukazkovo skace a treneri pomalicky trenuju prsia - do srdiecka a vynaranie hlavicky..takze ja ako aj podla slov trenerov ocakavam, ze po skonceni tych 10h bude mozno uz aj plavat samostatne nad vodou...kazdopadne nam kurzy velmi pomohli a vidno vyrazne pokroky
Moji začali chodiť ked dcera mala skoro 4 roky a syn 6...začali teda spolu. Dnes maju 6 a 9 rokov. Chodime na Pasienky do Sharks klubu. Dcera plava stale na 25tke...nema taku vydrž ako syn ale plavať vie a nebojim sa ze by sa ,,utopila,,. Teraz skor ,,cibria,, tie plavecke štýly. Syna už preradili na 50tku...tam už ma aj plutvy, dosku a musím povedať ze ked ho vidim z tribuny tak zabudnem na všetko nepohodlie ktorým sme si prešli od tažkých začiatkov ked mi utekal z bazena 😖 s revom ze on tam nejde a ja krkavcia mater som ho tam znova a znova odviedla.... 😠 az po neustale zapchy, problémy s parkovaním a x vecí pre ktore som si hovorila ze už s tým končííím.
Na synovi vidím ze už ovlada ako tak plavecke štýly, a hlavne ma kondičku, výdrž..U dcery to ide pomalšie ale napreduje svojim tempom zase nechcem z nej mať Moravcovu.
My sme plavanie zvolili preto lebo je to podla nás najlepší šport - samozrejme každý má to svoje.
Je to nekontaktný šport, male riziko urazov, nezaťažuje klby, chrbticu, formuje svalstvo, trenuje vydrž, podporuje imunitu - teplo, chlad a v neposlednom rade je aj finančne nenáročný.
Vysledky pri pravidelnom chodení 2x týždenne sme videli už po roku...každým rokom je to lepšie. Syn teraz splieta ze chce skusiť vodne polo tak uvidime... 🙂 Moje deti maju len tento kružok nakolko hudobne nie su nadane, syn skor šport, dcera aj pekne kresli ale tak to nemame ako prioritu zatial nakolko odmietam byť denne poobedný taxikár čo zvaža na kružky ako niektore mamičky z okolia. Nech si uziju detstvo.
maly plave od 4 rokov, naucil ho jeden mladenec na dovolenke, ten tam bol pomaly ako zajazdova aupair, vsetky decka na nom 😀 a mala od 5 rokov. bola na plaveckom vycvicku a v lete sa dotrenovala. obaja su vodnici 🙂 dokonca maly tuzi po OWD junior, potapacsky kurz pre juniorov. rozmyslam, ze mu ho doprajem.

My chodíme na baby plávanie od 8 mesiacov 🙂 Veľmi sa to ´malému páči 🙂