icon

Kedy začalo vaše dieťa lyžovať?

majka1616
4. dec 2013

Ahojte mamičky, bola by som veľmi rada ak by ste mi aj vy poradili, kedy by som mala moju malú dcéru začať učiť lyžovať? Kedy ste s tým začali vy? Aké máte skúsenosti?
S mužom sa chystáme stráviť tohtoročnú zimnú dovolenku na Liptove a stále sa nevieme dohodnúť, či to skúsime alebo nie. Na stránke http://www.spoznajliptov.sk/blogy som natrafila na pár článkov, kde je popisovaná aj detská výučba, len potrebovala by som radu aj od skúsenejších mamičiek.

Ďakujem Vám

Majka

Strana
z2
rodinnevikendy2
Odpoveď bola odstránená
selavi
19. dec 2013

starší keď mal 6 rokov a súbežne s ním aj mladší - to mal 3. Oboch sme dali do lyžiarskej školy. Starší sa naučil hneď, mladšieho to prestalo baviť, radšej sa sánkoval. Túto zimu sám zahlásil, že už chce na lyže, tak skúsime znova. A je to veľmi individuálne. Boli sme s inštruktorom dohodnutí, že vyskúšame, ale nebudeme siliť. Obdivujem rodičov, ktorí deti ťahajú silou mocou na svah a tie tam potom plačú a vystrájajú. Na všetko treba čas, aj nato kedy dieťa postavíš na lyže. Niekto je zrelý v troch rokoch, niekto v šiestich.

bublinkajasminka
19. dec 2013

minuly rok mala dcera 4 roky a dali sme ju do lyziarskej skolky a po prvej hodine lyzovala sama - rok predtym sme to skusili a neslo jej to 🙂 normalne za ten rok tak dospela ze to islo hned - odporucam 😉 uz sa tesim na lyzovacku - ideme na Novy rok - to uz len na sedacku budeme chodit, vlani sme boli len v detskej casti 😉 😉

babulina
19. dec 2013

starsia zacala ako 3,5rocna, ale vobec nespolupracovala ten rok, o rok na to nas prekvapila a po 2hodinach s instruktorom lyzovala uplne bez problemov, jazdila na vleku sama, do lyzovania sa uplne zamilovala a problem bol ju dostat z kopca do tepla
s mladsim to vyskusame tento rok, tiez bude mat 3,5roka a uvidime, ked nie tak ho tlacit do toho nebudeme, a bude sa len sankovat - obaja maju od zaciatku riadnu vystroj tj ziadne kacicky lyze, ale pevne viazanie, bez palic a prilbu na hlavu

k_a_j_k_a
19. dec 2013

Dievcata, nemáte skusenosti s lyzovanim drobcov? Ide o to, ze mladsia ma 3,5roka, cize vekovo v pohode, no je velmi drobna. Ma 95cm a 12 kg. Oplati sa ju vobec stavat na lyze? Dakujem 🙂

magic08
19. dec 2013

nasa starsia sa tento rok postavi na lyze prvykrat... bude mat necele 4 roky... takze sme zvedavi, sama sa pyta a tesi sa... tak snad ju to nadsenie neprejde hned na zaciatku 😀

hemetre
19. dec 2013

Aj my chceme dat naseho starsieho tento rok do lyziarskej skolky, bude mat v aprili 4 roky, tak sama som zvedava ci sa mu bude lubit, lebo sneh a sanky to on moze, tato bude lyzovat - tak aby sa aj maly co to naucil 😉

Strana
z2