Kedy začať chodiť s deťmi do kina?
Ahojte kupujem ako krstna mama svojim 2 krsnatam darcek permanentku do takej detskej telocvicne/kutika (lebo hraciek maju az az) a hned vedla je aj kino… tak rozmyslam ze im k tomu zaplatim aj vstup do kina.ale od akeho veku je to vhodne?predsa len aby obsedeli, aj vacsi hluk v kine ako nejake video doma.
Ja s mojim detmi sme take moznosti nemali takze som v tom uplne mimo 😂 a vekove odporucania byvaju okey alebo su prestrelene/podcenene? Dakujem🙂
@anonym_autor u nas v rodine prve kino bolo - ja 10rokov, surodenec 6. A to v roku 1994. nechodilo sa casto, ale ani malo, tak 2x - 3x do roka, ako kedy.
@anonym_036bc4 tiez mam len taku skusenost z detstva…a predsa len teraz uz aj tie detske rozpravky su o inom…vselijake efekty, trhany obraz…niektore mi pridu komplikovane pre deti ale raz som citala ze to schvalne tak robia aby aj rodicia boli ochotni do toho kina s dietatom ist.
@anonym_autor ja som bola s mojou prvýkrát v kine keď mala 3,5 roka, ale mladší syn má 4,5 a neviem, či by obsedel. Je to asi individuálne.
@anonym_autor ja by som povedala,že treba poznat dieta. Kamaratka dávno chodila na babkove divadlo napr.zatial co nas malý by tam nevydrzal ani 5 min. Syn bol v kine asi rok možno dva dozadu, teraz ma 9 a zdalo sa mi to skoro. Svokra ho vzala. Predsa len je to hluk,veľké platno,je to iné ako telka doma. Mne sa zda aj teraz ešte malý na to.
Cca od 4r chodia obe deti 🙂
V 4,5 r sme boli prvý krát.
Neter aj synovec od 5r
@anonym_autor vyberies rozpravku podla odporucania od akeho veku je vhodna. Nas bol v kine ako stvorrocny a vydrzal cely film. Ja som sice ostala ohucana, ale on bol stastny ako blcha v kozuchu.
@anonym_036bc4 tiez mam len taku skusenost z detstva…a predsa len teraz uz aj tie detske rozpravky su o inom…vselijake efekty, trhany obraz…niektore mi pridu komplikovane pre deti ale raz som citala ze to schvalne tak robia aby aj rodicia boli ochotni do toho kina s dietatom ist.
@anonym_autor jasne. hej. no my sme boli vtedy v detstve na Jurskom Parku. jednak akcne sceny, tma , blikanie, jednak nasilie. aj sme sa v kine trochu bali. .. a pochopili sme myslienku? ani nahodou. len sme chceli hracky dinosaurov. Teraz pred covidom sme boli v preplnenom kine na animovanom Coco od Pixaru a vacsina mensich deti to nevnimala, pobehovali tam zmatene, rozpravali. Takisto vraj Zootopia a Inside Out - deti v kinach to vraj ani nesleduju. To preto, lebo to nie su filmy pre deti. Su to filmy o dospelych temach, ale su rodinam a detom pristupne. Coco je o smrti a rodine, Zootopia o rasizme, Inside Out o psychickom zdravi, velmi poucne pre rodicov co maju deti.
Maloktory film v kine je naozaj pre deti, vacsina je pre dospelych ale su take, ktore dovoluju detom vstup. Aj vacsina animacie je v podstate skor pre dospelych. Cudujem sa, ze mi ako 12rocnej dovolili pozerat disneyho Zvonar U Matky Bozej v Parizi, je to sialene ale ma to zopar veselych scenok, tak akoze "pre deti".
Vselijake efekty, trhany obraz su ozaj niekedy prehnane. Take blikajuce halusky detom radsej nie...asi by som sa skor informovala dobredu, kolko tam toho bude.
Deti ani dospeli s epilepsiou take nepotrebuju.
Na ZS od prvej triedy kazdu stredu povinne vsetci (za sociku), co boli v druzine … co si pamatam najskor boli kreslene filmy No pockaj zajac, Lolek a Bolek a potom nejaka „rozpravka“ … ked nam pustili prvykrat Kosteja Nesmttelneho tak som sa bala kazdeho starsiwho vychudnuteho dochodcu brrr … ideu filmu nikto nepochopil … urcite sme chodilu aj s rodicmi, ale tieto nutene aktivity mi ostali v pamati. Maly bol prvykrat v 5 rokoch, ale do kina velmi nechodime nakolko sa mu viac pacia stare klasicke rozpravky a CSSR filmy s Docolom alebo Kopeckym … … vsetko, vo velmi blika, je velmi hlucne atd sa mu nepaci … takze sound v kine nie je pre neho. Lego Filmy mu stacia pozriet aj doma. Mozno „objavi“ kino pre seba, ked bude starsi (ma 7)
S mojimi som bola ked mladšia mala 4 roky, ale bolo im to dlho...aj na tvrdom sedieť, keďže doma telke veľmi neublížili. Takze určite by som este počkala napríklad do 6 rokov.
Teraz ma dcéra 6 a syn 8.5 a idem asi tak raz za rok do kina.
Dva aj pol - tri roky cca mali všetci, keď boli prvý raz.
Syn mal takmer 6 rokov keď sme boli prvý krát, skôr by to nemalo zmysel, myslím, že by tam neobsedel.
@anonym_autor je to individuálne. Napr môj 6 ročný syn v kine v pohode obsedi. 3 ročná dcéra ma problém, s tou som raz počas filmu musela odísť.
@anonym_autor náš najstarší má skoro 7, ešte nebol. Zato chodíme do divadla, aj na balet, či detskú operu... Kino si neviem predstaviť, čo presne by mu malo v takom veku dať. Ohucany zvukovými a vizuálnymi efektami, že potom jemnejšie podnety, hoci kvalitnejšie, už nedokážu zaujať...
Nejde o obsedenie,ale tie efekty a hluk...mam vnučata a skor ako 5 r.by som ich do kina nezobrala,ved im nič neutečie.
Prvý krát bola ako 3 ročná, páčilo sa jej, chodíme pravidelne.
My sme šli od cca 6 rokov keďže skôr by k tak nevydrzala
Od troch rokov, mne deti vždy pekne obsedeli a nevymýšľali.
Dcera v 5 rokoch, syn toto leto ako cerstvo 4 rocny - lebo sestra chodi, aj on chcel. Tak sme vyskusali. Celu dobu pekne sedel a pozeral, ale poslednych 15 minut mu uz bolo dlho a zacal vymyslat. Zobrala som sedadla vedla schodov, tak si sadom potom na schody a bol spokojny 😀
moje dieťa bolo v kine prvý raz keď malo necelé 3 roky, ale miluje filmy od mala…
Dakujem vam🙂

@anonym_autor u nas v rodine prve kino bolo - ja 10rokov, surodenec 6. A to v roku 1994. nechodilo sa casto, ale ani malo, tak 2x - 3x do roka, ako kedy.