Krasokorčuľovanie, balet, gymnastika

2. dec 2022

Ahojte, mam skoro 5 rocnu dcerku, vyzera ze bude pohybovo nadana a chcela by som ju prihlasit na nejaky dievcensky sport alebo kruzok. Mate niekto skusenost s krasokorculovanim alebo gymnastikou/baletom? Mesto Bratislava. Zaujimali by ma aj priblizne naklady. Dakujem.

dadka128
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nellyskasy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
landsmanka
2. dec 2022

hlavne tak spravte, aby to bavilo aj ju 🙂

maickamf
2. dec 2022

Najprv sa treba porozpravat s dcerkou, co ju bude bavit. Moja napr.uz 2.rok jazdi na koni🙂

autor
2. dec 2022

No je to mala princezna takze tie gymnasticke aj baletne kostymy by sa jej urcite pacili. Maju v skolke aj nejake cvicenia tak mi ucitelky hovorili ze bude z nej nejala tanecnica alebo gymnastka. To mi este pred rokom zmienili len som myslela ze je moc mala na to.

autor
2. dec 2022

@nellyskasy a v ktorom meste? Su spokojne dievcata? Nechcem hned pre nu uplnu drezuru ale nech sa rozvija jej talent a bavi ju to. A potom aj financie su dolezite. Turo v Ba je vsetko nejak cenovo posunute

autor
2. dec 2022

@maickamf ano nevie co to realne je a co to obnasa. Ale asi ju vezmem na nejaku prvu hodinu skusobnu a uvidim co ju chyti

nellyskasy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. dec 2022

@nellyskasy aha rozumiem. Tak asi skusime len tak na blint prist a uvidime 🙂

akvi
2. dec 2022

K baletu sa vyjadrit neviem, ale kraso a gymnastika - tam je dolezite sa rozhodnut, kam to chcete "tahat". V oboch tychto sportoch vas totiz skor ci neskor budu tlacit do vykonu, sutazi a pod. V oboch sa to deje uz malinkym detom. Nepoznam snad jediny klub, kde by davali priestor aj detom, ktore to nechcu tahat na uroven reprezentacie. Ano, maju oba sporty B kategoriu, ale tie treningy su aj tam dost brutalne. V krase ranne treningy o 6:00 na lade.. Dvojfazove treningy, sustredenia..proste vsetko podlieha sportu.. Sama som robila kraso, teraz stale chodim trenovat. Ale svoje dieta by som na to veru nedala, iba ak naozaj velmi velmi chcelo. Mna to samu mrzi, ze nie je priestor pre taku tu amaterskejsiu a pritom stale velmi dobru uroven, ze tieto sporty sa nedaju akoby robit "len tak" pre radsot. Moj syn chodil napr. na tenis, ten klub je znamy prave tym, ze netlaci deti do vykonu, mozu tam proste chodit tak, ako chcu, cize kludne aj raz, 2x do tyzdna, ziadne sutaze, ziaden tlak.. Moj syn je totalne antisportovy typ a napriek tomu tam vydrzal 4 roky, lebo to bolo presne o tej radosti..

autor
2. dec 2022

@akvi o tom rannom vstavani som pocula ale tak my zacneme podla mna len nejakym kurzom s potom sa uvidi ako dalej. Ak ste z bratislavy a mate nejaky prehlad tak by ste mi vedeli odporucit nejaky oddiel? Dakujem.

akvi
2. dec 2022

nie som z BA, takze neviem v tomto pomoct. Zacat kurzom je samozrejme super, ale, ma to stale jedno ALE. U nas sa tiez zacina kurzom, kde sikovne deti su oslovene , aby pokracovali v klasickych treningoch a to sa u nas deje uz po par tyzdnoch kurzu. Cize ok, zacneme kurzom a co ak to to dieta naozaj zacne bavit? Si zmierena s rannym vstavanim a budenim 5-6 rocneho dietata mozno o 4-5 rano? Chapes, co myslim..Proste kurz super, na zaciatok , na vyskusanie..ale co potom? Toto premysli.. Akoze chce sa mi verit, ze uz aspon v BA existuje aspon jeden jediny klub, kde vas nebudu tlacit do vykonu..Ale netusim, ci a ktory.. Viem, ze super kurzy robi Jumping Joe, poziciavaju aj profi korcule (lebo to je sakra rozdiel, na com stojis na lade).. Robia aj kurzy rodicia + deti, to sa mi velmi velmi paci.. Ale opat - aj oni si vyberaju deti do klubu.. Takze ta otazka urcite skor ci neskro pride..

akvi
2. dec 2022

a to iste gymnastika, mam kamosku byvalu gymnastku, teraz trenerku, bavime a bavili sme sa o tom casto. A bohuzial, gymnastika a kraso, to je prast jak uhod.. Tam tiez presne to iste.. pripravka, to sa este da, ale potom... a oni tlacia este mensie deti do vykonu, proste gymnastika je v tomto este narocnejsia.. Aj ked zase, kruzky gymnastiky to mozno nerobia..v BA urcite take nieco mate, u nas ale nic take nie je.. A ked, tak mozno skor moderna gymnastika, ako sportova.. Tymto smerom by som asi sla, ak vyberiete gymnastiku..

autor
2. dec 2022

@akvi ano pozerala som prave stranku jumping joe, tak skusim ich oslovit. Ked by to malu chytilo tak my ju podporime.

belllinka
2. dec 2022

Ak by si chcela modernú gymnastiku, tak máš najvyšší čas, berú tak max. do 5-6 rokov a je to veľmi náročný šport, čo sa týka dĺžky a náročnosti tréningov, ak ju to chytí, bude na to mať a bude to robiť súťažne. Rátaj potom tak cca 100 eur a viac na mesiac + súťaže (jedna 30-50 eur), dresy (100-200 eur), sústredenia.... učenie po večeroch

renka30
2. dec 2022

Dcera chodi od 4 rokov na tanecnu (teraz ma 11), este v tom veku to bolo take nenarocne, treningy 2x tyzdenne po hodinke, sutaz mozno 1-2 za rok. Pred rokom si pridala aj gymnastiku ale tu ma len 1x tyzdenne 1,5 hodiny, to je v podstate iba ako kruzok, cize ziadne sutaze ale vedie to pani, ktora je byvala gymnastka a trenuje aj decka, ktore chodia na sutaze, takze uroven velmi dobra. Co sa tyka tanecnej, chodi do tanecneho klubu na moderne tance (tancuju hip-hop, MTV, contemporary) teraz je dcera uz v kategorii junior (nad tym je uz len kategotia teen). Trenuje 3x tyzdenne 1 hod, sutaze zacinaju na jar - absolvuju tak 5-6, aj zahranicne. teraz napr. maju treningy takmer kazdy den, aj vikendy 3 hodinove treningy, nacvicuju tanecnu rozpravku, ktoru portom prezentuju aj vramci roznych akcii v kulturnych domoch po BA alebo na skolach...hlavne si treba premysliet, ci do toho chcete investovat peniaze a hlavne aj cas - treningy, sutaze po vikendoch, kostymy, startovne, doprava...nie je to sranda, ale ja som toho nazoru, ze ak je dieta sikovne treba ho podporit, ale v prvom rade aby ju to bavilo. Co sa tyka nakladov, tanecnu platim 40€/mesiac + treningy navyse sa platia extra, kostymy na sezonu cca 100€, startovne zavisi od sutaze, gymnastiku som teraz platila 180€ od septembra do decembra.

autor
2. dec 2022

@renka30 tanecna je tiez dobry napad, len mala mi stale chodi po byte v baletkovskych satockach. Tak som preto rozmyslala nad baletom. Plus mi v skolke hovorili ucitelky ze je velmi pohybovo nadana a ohybna tak mi napadla aj gymnastika a to krasokorculovanie. Pozrieme sa asi na kazdu aktivitu a necham ju nech si vyberie.
Financie tiez uvidim ako budu naberat na obratkach ale tak namiesto babik bude dostavat na sviatky kostymy a startovne na sutaze 🙂

renka30
2. dec 2022

oni maju rozne styly a maju v tom aj balet jednu hodinu do tyzdna, vramci takej celkovej tanecnej pripravy

ninka1991
2. dec 2022

Nemate v BA centrum volneho casu, ktore zastresuje rozne kruzky? Podla mna je rozdiel ci das dieta do klubu specializovaneho na dany sport alebo aktivitu kde su naozaj kladene vyssie naroky alebo das dieta na kruzok (podla mna nizsia narocnost aj casovo dostupnejsie). Tam by si zistila ci by ju to v skutocnosti bavilo.

missviolet
2. dec 2022

k baletu viem len povedat, ze pozor nan - od 4 rokov som nan chodila, 3x do tyzdna po 2 hodiny cize 6h tyzdenne 10 rokov a mam nasledky uz od svojich teenagerskych rokov na klboch, ortopédi mi povedali, ze balet ,vysusuje klby', ja konkretne som si vydrala chrupavky v bedrovych klboch. cize zalezi od rozsahu, ale lutujem veru, ze ma dali prave na balet :/ ale isto zalezi od rozsahu, zas 6h tyzdenne desatrocie je asi dost... ale keby viem vratit cas, vyberiem asi nejake ine tance radsej a v mensej intenzite mozno... ale je super, ze mala ma zaujem sa hybat, to je dolezite urcite a treba to podporovat, tak hlavne nech ju bavi 🙂

darkswan
2. dec 2022

a co tak vzdusna akrobacia?🙂

zuzahajdulka
2. dec 2022

Balet neodporucam, lebo vytacanie chodidiel na 180% do pozicii je nezdrave a sposobi nasledky na kolena aj na chrbticu. Takisto špičkova technika (tancovanie v tych vytvrdenych topankach) na spickach deformuje detske prsty. Ak by ste sa rozhodli, tak trenovat k nejakej skutocnej baletke. Pozor na vselijake amaterky, ktore narobia viac skody nez uzitku. V BA neodporucam baletne studio pani Thierovej (ak este posobi), lebo je to technicka katastrofa. Ak je dcerka pohybovo nadana, radsej sportovu gymnastiku. To je zaklad vsetkych sportov a potom sa moze rozhodnut pre nieco ine, ale s vybornymi pohybovymi zakladmi

ela_79
11. feb 2023

@akvi keby len kraso a gymnastika... ja som nenasla tanečnú v okoli kde by deti nenutili vystupovať na každej súťaží ci plese v širšom i vzdialenejšie okoli ... akonáhle dieťa cj rodoc maju výhrady tak tréner ci škola cuvne, beru to skk stratu času ...

ela_79
11. feb 2023

Autorka dávaj pozor, treneri baletu a gymnastiky maju radi hypermobilne deti ( trening im da menej namahy) a pre take deti to narobi oveľa viac škody ako úžitku. Top športy pre hypermobilne deti su tanec, judo, plavanie, všetky športy kde sa vyžaduje špagát a pod treba vylúčiť, a tiež prec od jednostrsnne zameraných športov ako tenis .. zisti ci tvoje dieta náhodou nespadá prave do tejto kategórie.

patriciamatuskova
28. feb 2023

Dobrý deň chcela by som sa opýtať moja dcéra začala s krasokorčuľovaním a potrebujeme zohnať nové korčule chcem sa opýtať kde sa dajú kúpiť niake kvalitne korčule poprípade značka. Zatiaľ rozmýšľam na korčuľami Jackson ale neviem ich nikde zohnať. Ďakujem

akvi
28. feb 2023

@patriciamatuskova krasoshop.sk Ale ideálne vyskúšať. Rôzne značky majú rôzne topánky a nie každá každému sadne. Ideálne sa opytajte priamo v klube, kde dcéra trenuje, určite budú vedieť poradiť.

autor
28. feb 2023

@patriciamatuskova skadial ste? Ja kupujem vela veci aj na bazosi. Minule mi to pani doniesla aj na vyskusanie

akvi
28. feb 2023

@patriciamatuskova aj FB skupinka Kraso bazár je fajn. Len do korčúľ je niekedy problém sa trafiť, aj keď tie menšie detské sa ešte celkom dajú. Ale vravím, určite vyskúšať.

drzaopica
28. feb 2023

Daj ju na hiphop, alebo gymnastiku ta bola pri Poluse na Vajnorskej
alebo k Modrovskemu do tnecnej skoly

sushi1234
23. sep 2023

@renka30 prosím kde chodíte na gymnastiku ? Tiež hľadám niečo ako krúžok k tanečnej