Kto je vlastne diskriminovaný?
Ahojte.. V mojom okoli je chlapec, aktualne 12r., ktory ma ocividne nejaky druh mentalneho postihnutia. Nejdem diskriminovat ani nic take ale zaujima ma to, rada by som vedela viac, a s rodicmi niesme este az tak blizky, sotva sa pozname. Ten chlapec je velmi pomaly - fyzicky aj rozumovo. Tesi sa a sprava v urcitych momentoch ako 3rocne dieta. Jeho rodicia ho dali na sport, v ktorom je aj nas syn. Ide o kolektivny sport, kde deti sutazia ako tym. Vobec tam nezapadol, nezlepsil sa a kazil vysledky. Nechapem, preco ho tam rodicia dali a preco tam stale chodi. Zial, nehodi sa tam. Ved musia to vidiet a mna by to ako matku trapilo. Nas syn aj ostatne deti su demotivovane co zasa trapi aj nas rodicov..je to ako mat zavazie. Syna tento sport velmi bavi, prvy rocnik boli velmi uspesny (2.miesto v lige) a minuly rok boli posledny! (aj kvoli tomuto chlapcovi aj ine veci boli pricinou padu z vrcholu na dno). Zacina sa 3.r. a sme odhodlany nebit ticho, tolerantny sme boli dost! Mozno to niekomu prijde hnusne, ale skuste si predstavit svoje dieta, ktoremu to ide, bavi ho to, treneri su snim spokojny, podstivo sa pripravuje a potom ma clena totalne zabrzdene trdlo (pardon, je mi to luto, ale stacilo),ktory to pokazi.. 😒
10ta strana, 🎇
@anonym_autor Samozrejme že sa snaha vypláca. A to máme učiť deti. ale pri tímovychnsportoch nie je moc vidno individuálne úspechy, sú to iné veci. Ak súťažia jednotlivci je to o tvojej snahe ak tým tak tým je vždy taký silný ako najslabšie teliesko. To je zase naopak ako by si povedala že tak choď do týmu iba so silnejšími a seberovnymi lebo slabší tá stiahnu dole a to nechceš...ale veď sme predsa každý silný v niečom inom.
@oskvarka ale vsak jasne,,nemozu byt vsetci v time rovnaky, ale maju sa doplnat,,deti, ktore su rychle du na prudoch, deti co maju silu tahaju prudnice a rozdelovac, zrucne deti su na spojoch a kosi...pri branonom behu a pod. ano, vzdy je miekto vzadu, vsak to je logicke ale ked ide na svoj maximum, je yo ok, zas ten co je vzdy prvy je menej zrucny napriklad ale vidis na nich snahu ze idu na maximum ale ak maximum u dietata ktore je "ine" (bez urazky vazne) tak ma maximum inde, cize pobehne a potom kraca,,vsetci sa hecuju a od pobehne, maju penasat zinienky a on stoji, to ze nevie uzle, nevadi su tam deti ktore tuto disciplinu urobia, ze nevie dat matku na sroubik dobre no, tak to urobia druhy, ze nevie preliezt prekazku, a tak dalej..nechcem tu pisat co vie a nevie a co ma vediet lebo to nieje na verejnu diskusiu a takto daleko nechcem zajst, ale treba pochopit ze ked neviem varit a neviem sa to naucit,lebo to neviem, lebo nieco, tak nebubem si podavat ziadost do spickovych hotelových restauracii na poziciu sefkucharky..nieje to tak?
@anonym_autor lenze ty beries do uvahy len nazory, ktore su rovnake ako tvoje. A tie, ktore nie, tak su automaticky dokonale, alebo neinteligentne, diskriminujuce. Neberies do uvahy, ze niekotri ludia maju skratka iny nazor ako ty. Nastastie ich je celkom dost. Pretoze kam ako spolocnost smerujeme, ked nam vadia pomalsie deti v ramci sportu. Kde vsade nam este budu vadit a budeme ich chciet vytesnit? Mna by velmi zaujimal pohlad druhej strany. Najma toho dietata, pretoze to, ze sa chudak trapi su len tvoje domnienky a nie fakty. A na zaklade domnienok vyvodzuju sudy len toxicki ludia.
@vreckovka2 ale citas co mi piu..jedna urazka za druhou,,maaaalo ktora bola ku mne kriticka bez urazok, ale pozrela sa na vec z oboch stran,opisala som a prijala kritiku a nazor..to nieje o opacnom nazore ako moj, ze ich nebetiem, oni ma iba urazaju ani jedna z tych dokonalych nenapisala ziadny slusny nazor a nezamysleli sa nad tym,stacilo, ze pisem o inom znevyhodnenom dietati a uz bolo zle..ine ich nezaujima,,,pozri,mnohe tu somnou nesuhlasia uplne vo vsetkom,ale zamysleli sa a neurazali ma..preco ma ostatne urazaju ale nic inteligentne nenapisali? A ze je tu takych dost je len preto, ze to he uz konikovska tradicia..preto diskusie kde mozu druhych ponizovat su najvacsie. O com to svedci ? Ze ludia vo vacsej miere, radi ublizuju druhym a robi im to radost. Preto je ich tu tolko..keby sa ich to hytostne tyka ci ta strana alebo ta, ta diskusia by vyzerala uplne inak..inak by vyzerala keby to iste mapisem ale uvediem, ze moje dieta je diskriminovane lebo je "ine", alebo pre inakost nezapada, to by bolo podpory a nazorov a napadov ze mu mam najst iny kruzok, a diskusia by nemala ani tri strany..
@oskvarka ale vsak jasne,,nemozu byt vsetci v time rovnaky, ale maju sa doplnat,,deti, ktore su rychle du na prudoch, deti co maju silu tahaju prudnice a rozdelovac, zrucne deti su na spojoch a kosi...pri branonom behu a pod. ano, vzdy je miekto vzadu, vsak to je logicke ale ked ide na svoj maximum, je yo ok, zas ten co je vzdy prvy je menej zrucny napriklad ale vidis na nich snahu ze idu na maximum ale ak maximum u dietata ktore je "ine" (bez urazky vazne) tak ma maximum inde, cize pobehne a potom kraca,,vsetci sa hecuju a od pobehne, maju penasat zinienky a on stoji, to ze nevie uzle, nevadi su tam deti ktore tuto disciplinu urobia, ze nevie dat matku na sroubik dobre no, tak to urobia druhy, ze nevie preliezt prekazku, a tak dalej..nechcem tu pisat co vie a nevie a co ma vediet lebo to nieje na verejnu diskusiu a takto daleko nechcem zajst, ale treba pochopit ze ked neviem varit a neviem sa to naucit,lebo to neviem, lebo nieco, tak nebubem si podavat ziadost do spickovych hotelových restauracii na poziciu sefkucharky..nieje to tak?
@anonym_autor veď ja úplne chápem ale toto nie je podľa mňa špičková reštaurácia a miesto šéfkuchára inak s tebou súhlasím. Len stále zdôrazňujem že tymovy šport je iný ako individuálny. A ja by som to synovu vyvazila. Tymovi šport je najviac o tymovom duchu a tiež o trénerovi ktorý vie tu atmosféru dobre držať. U nás je veľa detí čo to zas až tak vážne neberie a užívajú si hlavne toho tímového ducha a spoločne zážitky našťastie zrovna náš klub náš tréner nieje orientovaný na super výkon a ja som rada aj napriek tomu že majú v klube aj majstrov Slovenska. Ja si tom predstavujem pri týchto pekných krúžkoch kde sa netlačí na výkon že tam ide o iné hodnoty ale samozrejme máme aj u nás TOB kluby kde sa ide viac na výkon a také kde sa zameriavajú na iné hodnoty. Je to prudko individuálne. Ja som kvôli nemá tým že ja mám radšej to druhé. A preto som vďačná za tento krúžok lebo u nás je široko ďaleko jeden z mála. Dnes je všetko na výkon.
@simca06022011 je veľa detí ktoré niekde kazia priemer vždy je jeden najpomalší a posledný je to úplne normálne a naozaj nevidím dôvod posledných vyčleniť so spoločnosti veď potom sa poslednými stanú ty predposledný okrem toho že je to nemorálne je to aj totálne nelogické podľa môjho názoru. Chlapec podľa popisu je schopný ten šport robiť. Je zjavné že vizickar nemôže robiť bežnú atletiku.
@oskvarka hm,vdaka
@anonym_autor ak máš pocit že má lepšie možnosti športu vo vašom okolí a zdá sa ti že chlapec pri Tom športe trpí. Čo ale nedeklarujes v prvom príspevku, tak samozrejme v záujme toho ak to záleží na jeho.pozitovnom prežívani je vhodné sa poradiť s jeho rodičmi. Žiaľ je ale malo pravdepodobné že do toho lepšie vidíš ako oni, oni svojho syna.poznaju najlepšie ale možno máš ty vedomosť o nejakých športoch prístupných o ktorých oni nevedia.
@oskvarka toto je skor rada pre blizsich priatelov, pribznych,trenerov a pedagogov,,
Neviem odkiaľ ste, dám ti tu aj odkaz na ten podobný šport tomu čo tvojho syna baby lebo futbal je úplne iný druh športu čo samozrejme neznamená že ho nemôže baviť a že sa tam nenájde https://www.kst.sk/tob/o-tob/ kluby sú po celom Slovensku ide tam aj o tým ale aj o indivialny výkon.
@oskvarka vdaka,ale ja ho nechcem trestat tym, ze mu zrusim nieco co ma rad...
@simca06022011 takmsi predstav že v triede na telesnej idú hrať.nejaku šport a nejakému.dietatu povedia ty nehraj lebo nám to budeš kaziť. Ty nerozumies že sa.tu nerozprávame o atletickej štafete ale o športe dobrovoľných hasičov. Samozrejme že ak dieťa nechcú v tretej futbalovej lige v našom meste nejedná sa o diskrimináciu ale o prirodzenú selekciu športovcov z primeraným výkonom.
@oskvarka fajn ako myslis
@anonym_58ebd9 naozaj nerozumiem prečo toľko diskusii skĺzne k i/y a -prečo nevieš gramatiku" komentárom. Gramatika je len zručnosť ako každá iná, ja ju tiež nemám ktovie akú a nemyslím si že len preto by mali byť moje názory na život horšie. Rovnako ako aj autorka môže mať 100 dôvodov prečo tu gramatiku tak dobre neovláda. Myslím si že takéto komentáre sú nerešpektujúce netolerantne diskriminačné a neslušné.
@oskvarka to niektorym nevysvetlis..marna snaha,,dakujem..inak ked o tom pises, uz dlhsie ma nikto nenapomenul za pravopis.vsak ono to prijde..nic si z toho nerob,,dakujem za pochopenie
@anonym_autor zároveň ale som to ale pochopila tak že dala si tu príspevok mala si nejaký názor..chcela si počuť iné názory na vec možno podobné skúsenosti, možno pohľad z inej strany. Možno nejaké iné riešenie problému ak nemáš z toho taký dobrý pocit a sebaistotu svojho riešenia ako deklarujes. Aj mne to príde že si nie si úplne istá že robíš dobre. Si hlavne matka a chceš pre svoje dieťa to najlepaie. Veľa ľudí ti či už taktne či netaktne snažilo sa ukázať inú stránku veci. Ale trochu to vyznieva teraz tak že či či tu neprišla po názor a diskusiu ale len posvätenie svojho názoru. (Ako chápem chodia sa tu ľudia aj len vyrozprávať zo svojej frustrácie a nieje na tom nič zle).
@oskvarka chapem, ze to tak vnimas,,cela pointa bola vtom, ze : Chapem, ze tam mame chlapca, pre ktoreho tato aktivita mieje vhodne zvola, no bola to vyzva skusili sme to na vlastny ulor. A boli ma srdce ked vidim, ze aj syn je znevyhodneny, ze sa snazi, trenuje (aj doma) ma z toho radost a uci sa zodpovednost a sam vidi, ze spravodlivost nikde. Ticho dme boli a dufali, ze sa situacia zlepsi. Preto v novej sezone som poprosila trenera, ze treba stym nieco robit, ze si ucast na sutaziach zvazime podla zlozenia timu..ano je to skarede voci tomu chlapcovi ale pyta sa niekto ci toto je pekne voci ostatnym.detom? Nechcem utvrdenie len ma to cele trapi.prepac,ak vyzniem ako svina ale nechat trpiet vlastne dieta? Moze byt snim v time,ak bude mat moznost byt aj v inom..budu mat radost vsetci.on s takymto riesenim problem nema.
@anonym_autor tak ja by som povedala že na hejt sa niekedy fakt neoplatí reagovať. Je ho plný internet a je to smutné.
@oskvarka mas uplnu pravdu,,moja chyba, ze na vsetky reagujem,,
@stanislavicenka na niektore som odpovedala iba,dakujem a aj tak pokracuju..tak kto taha spinu?
@stanislavicenka mna z kazdej dalsej odpovedi autorky az mrazi...toto je na psychiatricku studiu, bez srandy a ironie. Do placu...
@hopatko no vies ze aj mn, kolko zla sa najde v diskusiach..ciste psycho dokonale zeny..
autorka, este ti poradim zamysliet sa, ci do svojho syna neprojektujes svoje vlastne sklamanie. on by to mozno bral uplne v pohode, ze boli posledni, keby z teba necitil, ako to teba stve (a mozno to nielen citi, ale musi aj pocuvat, ak to doma verbalizujes). presne toto je ta neviditelna vychova, pri ktorej sa casto nevedomky odovzdavaju rozne vzorce.
@deedol nie, ja som z neho chela mat tanecnika fokloru, bol zlaty v prvom rocniku ale nebavilo ho to..asi sa pojdem obesit, ze sa tomu nevenuje (ironia,keby to ne,docvaklo)
Nie si ty nahodou ta mamicka co tu raz pisala nazor, ze take deti by sa nemali vobec narodit? Lebo potom tahaju dole ostatne deti a celu spolocnost zatazuju.?
@simca06022011 takmsi predstav že v triede na telesnej idú hrať.nejaku šport a nejakému.dietatu povedia ty nehraj lebo nám to budeš kaziť. Ty nerozumies že sa.tu nerozprávame o atletickej štafete ale o športe dobrovoľných hasičov. Samozrejme že ak dieťa nechcú v tretej futbalovej lige v našom meste nejedná sa o diskrimináciu ale o prirodzenú selekciu športovcov z primeraným výkonom.
@oskvarka ja chapem, ze toto je mimoskolsky kruzok, kde deti chodia s roznymi cielmi a zaujmami. A nepisem ja nikde o tom, ze ho maju vyhodit, ja som za to prisposobit to tak, aby bol aj ovce cele a vlk syty. A popravde, ak 15deti je nespokojnych, lebo chcu viac, deti su sutazive, tak treba to riesit a individualne pristupovat teda k tomu. Ano zivot prinasa rozne situacia, a treba sa prisposobit, tak slabsiemu ako aj tym silnejsim.
Ale to uz sa xkrat opakujem.. proste toto je moj nazor, na obe strany treba brat ohlad
@anonym_autor no práve naopak ja si nemyslím že je dobrý nápad a aj dobrý príklad pre tie deti ich podporiť v tom že teda oditte odtiaľtona tak sa prispôsobte lebo...práve naopak zostať a snažiť sa a zároveň možno pomôcť tomuto chlapcovi sa stať v tom lepším a dosiahnuť to čo.moznonzdanlivo.pre neho sa zdá príliš náročné a podporiť ho v tíme... samozrejme rozumiem že ak nejaké dieťa to natoľko demotivuje že už nechce byť kôli tomu v týme tak držať ho tam nasilu nemá zmysel. Skôr pridať nejaký druhý šport či činnosť kde sa môže sebarealizovat. Také vyváženie skôr individuálnym športom 😉
@oskvarka no tak tak
@anonym_autor a kto vy rozhoduje o tom, kto bude v time a kto tam nebude? To nejaka rada rodicov? Alebo ty so synom? Aky nazor na toto ma tvoj syn? Pises, ze tebe je ho luto, lebo podava vykon a nevyhra. Naozaj ide tak velmi o vyhru aj jemu? Preco ho nedate na sport, kde moze byt sam za seba, ked mu tak ide o vyhru? Ono v kolektivnom sporte bude vzdy niekto, kto bude pomalsi, kto spravi chybu, kto nieco popletie. Ak toto nevie syn prijat, tak kolektivne sporty nie su pre neho vhodne.
@vreckovka2 lebo vies my sa s masimi detmi aj rozpravame..vies co to je, ze deti maju usta a mozu nimi aj rozpravat ,?preto viem ako sa citi...a stale o tom istom tam len tolko - ok, dakujem
@anonym_autor skôr návrh že možno by ho bavilo toto aj mne sa stane že sa o krúžku dozviem od niekoho iného že dostanem typ že vyskúšajte možno ju to bude baviť...dcéra rada spieva má pekný hlas ale proste ZUŠ pol roka chodila predtým folklór kolektív a po pol roku vychvalovania od učiteľky konci lebo proste tie koncerty a samostatne vystúpenia a samostatne nácviky len s učiteľkou nesedí jej to ja si rada nechám odporučiť krúžok. Takže skôr návrh že zdá sa mi že vášho syna by mohlo baviť toto Viedeň o tejto možnosti...možno ti povedia že vedia/nevedia a tiež že či je to možné alebo nie pre ich syna.
@oskvarka mozem skusit sa snimi viac zblizit a ktovie uvidime,,jeho tatino je taky zvlastny, je tichy, taky kludas a jeho maminka vyzera byt velmi vycerpana a vystresovana,,maju este dve mensie deticky
@oskvarka chapem, ze to tak vnimas,,cela pointa bola vtom, ze : Chapem, ze tam mame chlapca, pre ktoreho tato aktivita mieje vhodne zvola, no bola to vyzva skusili sme to na vlastny ulor. A boli ma srdce ked vidim, ze aj syn je znevyhodneny, ze sa snazi, trenuje (aj doma) ma z toho radost a uci sa zodpovednost a sam vidi, ze spravodlivost nikde. Ticho dme boli a dufali, ze sa situacia zlepsi. Preto v novej sezone som poprosila trenera, ze treba stym nieco robit, ze si ucast na sutaziach zvazime podla zlozenia timu..ano je to skarede voci tomu chlapcovi ale pyta sa niekto ci toto je pekne voci ostatnym.detom? Nechcem utvrdenie len ma to cele trapi.prepac,ak vyzniem ako svina ale nechat trpiet vlastne dieta? Moze byt snim v time,ak bude mat moznost byt aj v inom..budu mat radost vsetci.on s takymto riesenim problem nema.
@anonym_autor veď to je pekný kompromis bude mať dva tímy síce viac roboty ale aj viac ľudí ktorých niektorých bude on ťahať a niekde zase budú jeho trochu ťahať vyskúša si všetko a môže mať aj pekný vzťah k trochu pomalšiemu členovi týmu. Pomôže mu vyrásť.
@oskvarka mozem skusit sa snimi viac zblizit a ktovie uvidime,,jeho tatino je taky zvlastny, je tichy, taky kludas a jeho maminka vyzera byt velmi vycerpana a vystresovana,,maju este dve mensie deticky
@anonym_autor inak aj to som chcela povedať napríklad ja mám 12 ročného najstaršieho a on sa ľahšie prispôsobí a chápe lebo ma 3 mladších súrodencov a jednoducho sa niekedy musí zahrať hru aj so 6 ročným aj keď vie že to nebude úplne terno čo sa týka rýchlosti a kognitívnych schopností. Ale urobí to lebo vie že tým spraví bratovi radosť a posunie ho a raz bude tie hry tak vedieť hrať že bude pre neho rovnocenného super...a ja tiež nedovolím aby deti niekoho vyclenovali ale tiež vysvetlím najmladšie mu že jasné zahráme sa jednu hru spolu a jednu hru sa zahrajú sami veľké deti a ja sa niečo s malým zahrám sama nech si to aj užijú veď jasné musí byť všetko v živote ale to prijatie slabších je na prvom mieste vždy dôležité.
@anonym_autor veď ja úplne chápem ale toto nie je podľa mňa špičková reštaurácia a miesto šéfkuchára inak s tebou súhlasím. Len stále zdôrazňujem že tymovy šport je iný ako individuálny. A ja by som to synovu vyvazila. Tymovi šport je najviac o tymovom duchu a tiež o trénerovi ktorý vie tu atmosféru dobre držať. U nás je veľa detí čo to zas až tak vážne neberie a užívajú si hlavne toho tímového ducha a spoločne zážitky našťastie zrovna náš klub náš tréner nieje orientovaný na super výkon a ja som rada aj napriek tomu že majú v klube aj majstrov Slovenska. Ja si tom predstavujem pri týchto pekných krúžkoch kde sa netlačí na výkon že tam ide o iné hodnoty ale samozrejme máme aj u nás TOB kluby kde sa ide viac na výkon a také kde sa zameriavajú na iné hodnoty. Je to prudko individuálne. Ja som kvôli nemá tým že ja mám radšej to druhé. A preto som vďačná za tento krúžok lebo u nás je široko ďaleko jeden z mála. Dnes je všetko na výkon.
@oskvarka tak suhlasim,ale kruzky kde nemas ciel a je to len o zabave su asi lego kruzok a modelarsky a umelecke a pod. Nato on nema ani ho to nebavi (syn,), on je sutazivy a rad pokoruje svoje hranice ,( myslim vytrvalostne) je zodpovedny,ma jednu z najizsich absencii lebo ide vzdy ked neni chory,,ziadne nechce sa mi..je extroertny, preto ma rad timovy sport a vie akceptovat ked urobi niekto chybu,je pomalsi aj jemu sa nezadari..napriklad ako prudar mu to vyletelo,povedali dme mu sko ma prudnicu drzat bolo to lepsie ale nie tak ako bolo treba, na kosi sa mu tiez moc nedarilo, na spojoch bol dobry,,je silny aj rychly ale nie naj..ja tu nepisem ze ho ostatny brzdia,mimule pokazil kos na sutazi stratili drahocenne sekundy, bolo mu to luto za seba a hlavne za ostatnych, druhy raz to uz bolo lepsie,,vsak neni dokonsly,nikto z nas,a tomu sa tu tiez pekne nauci..
@anonym_autor nechcem tým naznačiť že navrhujem zmenu krúžku.
@oskvarka aha, prepac, ale priznam, ze krajna moznost je, ze sa toho vzdame 😔 uvidime
Nie si ty nahodou ta mamicka co tu raz pisala nazor, ze take deti by sa nemali vobec narodit? Lebo potom tahaju dole ostatne deti a celu spolocnost zatazuju.?
@kikush182329 coze ?!? Fuj az ma striasa..toto by mohla z papule vypustit iba uplna hnusoba, sorry za vyrazy a tak toto nie..to uz iny hnoj.nechapem, preco si toto o mne myslis,,ja mdm v rodine ludi s handikepom,,kamosky co maju taketo deticky,,uzasne zeny,matky oteckovia..obdivujem ich..to co di o mne myslis? Citas len komenty od tych co potrebuju ma fourazat? Citaj aj co pisem ja (tie komenty bez ironie)
@oskvarka ja chapem, ze toto je mimoskolsky kruzok, kde deti chodia s roznymi cielmi a zaujmami. A nepisem ja nikde o tom, ze ho maju vyhodit, ja som za to prisposobit to tak, aby bol aj ovce cele a vlk syty. A popravde, ak 15deti je nespokojnych, lebo chcu viac, deti su sutazive, tak treba to riesit a individualne pristupovat teda k tomu. Ano zivot prinasa rozne situacia, a treba sa prisposobit, tak slabsiemu ako aj tym silnejsim.
Ale to uz sa xkrat opakujem.. proste toto je moj nazor, na obe strany treba brat ohlad
@simca06022011 presne tak,,ano stale dokola ale mas uplnu pravdu
@anonym_autor a ja ti rozumiem a úplne ťa chápem. Mám pocit, že niektoré dámy by potrebovali po každom tvojom príspevku ešte dodatočné školenie, aby pochopili podstatu🙄 Ja by som sa voči tomu určite vymedzila. Rok je dosť dlhá doba na to, aby všetci zainteresovaní vyhodnotili, či chlapec dokáže alebo nedokáže v danom športe uspieť. Ak ťahá dole celý tím, tak nie je o čom. A nikto nikomu nemôže nič vyčítať... Mal šancu, skúsil to, snažil sa, snažili sa aj ostatní. Ak napriek tomu nemá žiaden progres, skôr naopak, a ešte na to doplácajú spoluhráči, tak tam nemá čo robiť. A pokiaľ sú nesúdni rodičia, musí byť súdny niekto iný. Z môjho pohľadu trenér. Neexistuje, aby sa kvôli jednému dieťaťu, ktoré si tam chodí krátiť voľnú chvíľu, trápilo x ďalších... Vo finále, ak s ním má byť zachádzané ako s každým ostatným, tak je logické ho vyliať - pretože úplne "zdravý" už by dávno letel... Držať v tíme niekoho z milosrdenstva len preto, že je "iný" je rovnaká blbosť ako pchať do normálnej školy deti, ktoré normálne proste nie sú a vyžadujú úplne iné podmienky a prístup. Takže, autorka, držím palce, aby ste to vyriešili👍 Ale rozhodne by som chránila hlavne záujmy vlastného dieťaťa. Miera tolerancie más svojeho hranica a nikto sa za to na teba nemôže hnevať. Teda vlastne môže. Hlupák.
@anonym_autor veď to je pekný kompromis bude mať dva tímy síce viac roboty ale aj viac ľudí ktorých niektorých bude on ťahať a niekde zase budú jeho trochu ťahať vyskúša si všetko a môže mať aj pekný vzťah k trochu pomalšiemu členovi týmu. Pomôže mu vyrásť.
@oskvarka ano, je to jedna z moznosti,len teda neviem ci je to vzhladom k pravidlam mozne a ci su ochotny treneri to takto nejako riesit

@anonym_autor a zdá sa ti že to dieťatko ten šport nebaví? Zdá sa ti že ho tam dávajú na silu lebo doktor povedal že máš športovať ? Kľudne to môže byť pravda. Ako môj syn takto chodí plávať žiaľ nie vždy sa mu chce ale keď tam už je väčšinou si to užíva. Čo ak ho to bavi a naozaj tým žije tak ako tie ostatné detimi robíme TOB a je síce individuálny ale tiež sa vždy vyhodnocuje úspešnosť celého klubu. A pravidelne sme 4. Tretí sme boli asi raz za 7 rokov čo to deti robia a tešili sa veľmi a vždy je im ľúto že sú štvrtý ale tak určite nikoho s týmu kôli tomu neodsudzuje a tiež tam nemajú samé športové talenty. Rodičia takého dieťaťa to určite vidia inak. Preto ti radím vyskúšať individuálny šport ktorý má podobný náboj a naozaj ti ho odporúčam, lebo si myslím že by tvojho syna mohol baviť. Ja rozumiem že ty vidíš demotivovane dieťa, len mám názor že je úplne v pohode ak aj pomalšie dieťatko túži byť v tíme. Do futbalového klubu by ho nevzali. Ale toto je šport dobrovoľných hasičov.
@oskvarka vdaka za nazor..ale preco ja mam brat radost svojmu dietatu? Za co ho mam trestat? Prepac prosim, ale nechapem tuto cast,,ale ostane chapem a beriem tuto uvahu a nazor. Ten chlapec je rad ze sa tam hra..ako to bolo, preco ho tam prihlasili, co doktor a take veci to neviem..to zas toto uz je mimo o com som chcela debatovat, to zas nemozem hovorit za nich takto do hlbky ked memam tolko informacii..cele to tu malo byt v podstate o zamysleni sa nad tym, ze sme roznorody a ze sa mame respektovat a tolerovat ale vsetko ma svoje hranice a ze tak ako zdravy ludia maju respektovat chorych (napisem to takto aby zas nebolo zle, ale bude aj tak) tak aj ty z duhej strany si musia uvedomit ze kazdy ma prava...tazka uvaha tazke rozhodovania, ale co je v zivote lahke