icon

Kto je vlastne diskriminovany?

Včera o 20:20

Ahojte.. V mojom okoli je chlapec, aktualne 12r., ktory ma ocividne nejaky druh mentalneho postihnutia. Nejdem diskriminovat ani nic take ale zaujima ma to, rada by som vedela viac, a s rodicmi niesme este az tak blizky, sotva sa pozname. Ten chlapec je velmi pomaly - fyzicky aj rozumovo. Tesi sa a sprava v urcitych momentoch ako 3rocne dieta. Jeho rodicia ho dali na sport, v ktorom je aj nas syn. Ide o kolektivny sport, kde deti sutazia ako tym. Vobec tam nezapadol, nezlepsil sa a kazil vysledky. Nechapem, preco ho tam rodicia dali a preco tam stale chodi. Zial, nehodi sa tam. Ved musia to vidiet a mna by to ako matku trapilo. Nas syn aj ostatne deti su demotivovane co zasa trapi aj nas rodicov..je to ako mat zavazie. Syna tento sport velmi bavi, prvy rocnik boli velmi uspesny (2.miesto v lige) a minuly rok boli posledny! (aj kvoli tomuto chlapcovi aj ine veci boli pricinou padu z vrcholu na dno). Zacina sa 3.r. a sme odhodlany nebit ticho, tolerantny sme boli dost! Mozno to niekomu prijde hnusne, ale skuste si predstavit svoje dieta, ktoremu to ide, bavi ho to, treneri su snim spokojny, podstivo sa pripravuje a potom ma clena totalne zabrzdene trdlo (pardon, je mi to luto, ale stacilo),ktory to pokazi.. 😒

autor
Včera o 21:21
@abbey1

Je pravda, že tvoj písomný prejav je hrozný. Hrubka za hrubkou.
Avšak, rozumiem ti i ostatným rodičom. Áno, každé dieťa má právo športovať, ale keď ide o sútaže, ide deťom o víťazstvo. Netvárme sa, že nie. Môžem byť zdravá, ale keď nemám talent na hokej, nemôžem si nárokovať, aby ma tréner staval do zostavy v súťaži.
Treba sa otvorene porozprávať s trénerom a nájsť cestu. Ak sa dá, nech dieťa trénuje, je v kolektíve, učí sa, hýbe sa, avšak v súťažiach treba pozerať na záujem celého tímu. Dieťa môže nastupovať v nejakých priateľských zápasoch napr.
Veď aj jeho rodičia musia k veci pristupovať racionálne.
Veď to máš ako v škole. Tiež nepôjde na predmetovú olympiádu Jožko, len preto, že má mať každý šancu. Pôjde najlepší z triedy.

@abbey1 ano tak tak..tiez nedam svoje dieta do spevackeho zboru, lebo rad si spieva a pritom viem, ze talent nema..nech je to akolvek krute..

pribinak
Včera o 21:25
@anonym_autor

Ospravedlnujem sa vsetkym za zle napisane slovo "nebyt" ze som ho napisala s makkym "i" Dufam, ze to tento svet prezije. Poprosim vsetky gramatikarky co mi tu dokola pisu, ze neovladam gramatiku, aby mi tu pekne napisali slovka ktore som si dovolila napisat nespravne,,ja sa rada ucim,,slubujem a prisaham, ze sa ich naucim pisat spravne. Dakujem z celeho ❤️😊

@anonym_autor nie som gramatikarka, ale slovo tím napísať s ypsilonom je fakt zle. Tím ako športové zoskupenie si skús zapamätať, že sa píše s mäkkým i

Prečo ho rodiča dali na tento šport? Asi aby si rozvíjal hrubú motoriku, koordináciu, vytrvalosť, sebadisciplínu, trpezlivosť, aby zosilnel, aby si zlepšil pohyb, tempo, kondičku

Môj syn je plavec, v time majú chalana s down syndrómom, jasne, že je pomalší, ale keď majú tímové kontrolky nikomu nevadí, že je v jeho dráhe. Proste je to plavec a hotovo

sissy27
Včera o 21:28

@anonym_autor nechapes, preco ho tam dali?? Tak to ti asi chyba kus mozgu. Ty si preco dala svojho syna na sport? Ti druhi su taki isti rodicia ako ty a mozno toto bola pre nich jedina moznost kde im syna vzali, lebo vsade inde su podobne brzdy ako ty.
Vies, takyto clen kolektivu ma ostatnych nieco naucit. Bohuzial, pokial budu existovat rodicia ako ty, tak bude tazke bojovat s diskriminaciou a odsudzovanim handicapovanych ludi.

deedol
Včera o 21:31
@anonym_autor

@deedol Nechcela som to tu uverejnit,,lebo nerada by som ak by to cital niekto znamy... a tiez nieje to ani tak sport a ked tu napisem o co ide, hejty sa pohrnu este rychlejsie nez doteraz..ale nejako som to musela opisat.. tak vopred prepacte ze som si dovolila hovorit o sporte 🤗 ide o DHZ (Dobrovolny hasicsky zbor - detska liga) No podte do mna zase 😉

@anonym_autor hm, ja sa v tom nevyznam, ze ako funguju DHZ, oni maju nejake sutaze? ja som si vzdy myslela, ze je to takou hravou formou a o zabave, ale asi som sa mylila. mozno sa rodicia snazili vybrat nieco timove, aby tam boli aj ine deti, ale zaroven nesutazne (v tom zmysle, ze nie futbal, hokej, basket). neviem. ked sa nad tym ty zamyslis ako clovek, ktory do toho viac vidi, nevie sa najst nejaky kompromis? teda ako by tam ten chlapec mohol byt a byt uzitocny? ako jeho mama by som bola hrozne smutna, ze ani tu nas nechcu.

autor
Včera o 21:32
@enmery

Jedným slovom hnus. Nie ste v reprezentácií. Sama neovládaš po rokoch školy gramatiku a aj tak by som Ťa nevyhodila z čitateľského klubu. Lebo vyčleňovanie je to najhoršie. Keby si mala postihnutého syna, pochopila by si. Máte šancu naučiť syna niečo do života. Môžete vyhrať v tom, byť lepším človekom.

@enmery presne, postihnute dieta by som dala do spolocnosti deti s ktorými ma vela spolocneho,,s ktorymi si rozumie..mam synovca autistu.. nikto ho nevyclenuje..je tam? je. Sutazi? Ano. Snaxi sa ? Nie,lebo to nevie/nechape. Mame ostatnym detom povedat aby sa snim iba hrali?lebo prenho je to hra? Ale prosim ta ..tvoje dieta bude vynikajuci hokejista a ja tam dam svoje, ktore hokej hrat nevie a ani sa ho nevie naucit ale tvoje dieta ho bude mat v druzstve a ty mu povies zakazdym..nevadi zlaticko ze ste nevyhrali, ze to tomu chlapcovi nejde ale aj on sa chce hrat,,tak sa tam len hrajte, ja ti to budem platit, vodit ta na treningy a sutaze a trosku si len pokorculujte,,tes sa z toho ze mas takeho skveleho spoluhraca...

autor
Včera o 21:33
@anonym_autor

@enmery presne, postihnute dieta by som dala do spolocnosti deti s ktorými ma vela spolocneho,,s ktorymi si rozumie..mam synovca autistu.. nikto ho nevyclenuje..je tam? je. Sutazi? Ano. Snaxi sa ? Nie,lebo to nevie/nechape. Mame ostatnym detom povedat aby sa snim iba hrali?lebo prenho je to hra? Ale prosim ta ..tvoje dieta bude vynikajuci hokejista a ja tam dam svoje, ktore hokej hrat nevie a ani sa ho nevie naucit ale tvoje dieta ho bude mat v druzstve a ty mu povies zakazdym..nevadi zlaticko ze ste nevyhrali, ze to tomu chlapcovi nejde ale aj on sa chce hrat,,tak sa tam len hrajte, ja ti to budem platit, vodit ta na treningy a sutaze a trosku si len pokorculujte,,tes sa z toho ze mas takeho skveleho spoluhraca...

@anonym_autor jezis preklep..to zas bude zle 🫣

anonym_c6aa74
Včera o 21:36

Tak teda prepac, keby to bol futbal tak mozno este trosku pochopim tvoje zmyslanie ze tam ide o vyhru, ale DHZ? Ved to je skvela sanca ako dat detom lekcie do zivota a naucit ich nieco o spolupraci a POMOCI druhym, nie je to tak trochu aj hlavnym zmyslom dobrovolnych hasicov? Prehanas teda riadne, toto nie je “sport” kde by mi vadil postihnuty clovek, tie sutaze su tam predsa len ako doplnok, nie je to hlavna cinnost, snad tam ide o ine..,

autor
Včera o 21:38
@pribinak

@anonym_autor nie som gramatikarka, ale slovo tím napísať s ypsilonom je fakt zle. Tím ako športové zoskupenie si skús zapamätať, že sa píše s mäkkým i

Prečo ho rodiča dali na tento šport? Asi aby si rozvíjal hrubú motoriku, koordináciu, vytrvalosť, sebadisciplínu, trpezlivosť, aby zosilnel, aby si zlepšil pohyb, tempo, kondičku

Môj syn je plavec, v time majú chalana s down syndrómom, jasne, že je pomalší, ale keď majú tímové kontrolky nikomu nevadí, že je v jeho dráhe. Proste je to plavec a hotovo

@pribinak dakujem za opravu..poprosim este dalsie slova..ozaj som si nebola ista s akym ickom sa toto slovo pise ale nestihla som si to overit v googli (deti ma vyrusili, som to odoslala).

Asi mas pravdu, neviem, nepoznam sa s jeho rodicmi az tak,, a to su citlive temy.

Aha,,netusim co su tie timove kontrolky...to na sutazi? A maju plavat nieco ako stafetu? Ci 🤔 Lebo o plavani neviem nic.prepac.

autor
Včera o 21:39
@sissy27

@anonym_autor nechapes, preco ho tam dali?? Tak to ti asi chyba kus mozgu. Ty si preco dala svojho syna na sport? Ti druhi su taki isti rodicia ako ty a mozno toto bola pre nich jedina moznost kde im syna vzali, lebo vsade inde su podobne brzdy ako ty.
Vies, takyto clen kolektivu ma ostatnych nieco naucit. Bohuzial, pokial budu existovat rodicia ako ty, tak bude tazke bojovat s diskriminaciou a odsudzovanim handicapovanych ludi.

@sissy27 dakujem 🤣🤣🤣 boze niektory ludia..no nic

abbey1
Včera o 21:48
@anonym_autor

Ospravedlnujem sa vsetkym za zle napisane slovo "nebyt" ze som ho napisala s makkym "i" Dufam, ze to tento svet prezije. Poprosim vsetky gramatikarky co mi tu dokola pisu, ze neovladam gramatiku, aby mi tu pekne napisali slovka ktore som si dovolila napisat nespravne,,ja sa rada ucim,,slubujem a prisaham, ze sa ich naucim pisat spravne. Dakujem z celeho ❤️😊

@anonym_autor Nominativ množného čísla mäkké i. Napr takí ľudia, zlí chlapci, smutní rodičia a podobne. Máš tam toho požehnane. Boli poslední, tolerantní,.....

autor
Včera o 21:51
@anonym_c6aa74

Tak teda prepac, keby to bol futbal tak mozno este trosku pochopim tvoje zmyslanie ze tam ide o vyhru, ale DHZ? Ved to je skvela sanca ako dat detom lekcie do zivota a naucit ich nieco o spolupraci a POMOCI druhym, nie je to tak trochu aj hlavnym zmyslom dobrovolnych hasicov? Prehanas teda riadne, toto nie je “sport” kde by mi vadil postihnuty clovek, tie sutaze su tam predsa len ako doplnok, nie je to hlavna cinnost, snad tam ide o ine..,

@anonym_c6aa74 jasne,,snazia sa byt sikovnejsi a rychlejsi len tak lebo sa tak rano rozhodli 🤦

Pokial ide o dobrovolnych hasičov, znamena to, ze vykonavaju cinnost bez naroku na mzdu (rozdiel medzi dhz a hasicmi z povolania)
Hlavná úloha: Členovia DHZ vykonávajú prevenciu, zásahovú činnosť pri požiaroch, povodniach či iných nehodách a venujú sa práci s mládežou a športovej činnosti (hasičský šport).

Deti nemozu predsa robit to co dospely,,preto vedu deti k sportu,pohybu,discipline,t"i"movej praci, v tychto sutaziach..pomahaju si, podporuju sa a spolu im to velmi islo predtym,,prisli dalsi dvaja z novych clenov su zial pomalsi..no s jednym sa to este da,aj ked je ten slabsi clanok ale unho tie trenigy zabrali a vidiet zlepsenie,,tesime sa z toho,kiezby to tak bolo aj stym druhym, je mi to cele luto, za vsetkych

autor
Včera o 21:55
@abbey1

@anonym_autor Nominativ množného čísla mäkké i. Napr takí ľudia, zlí chlapci, smutní rodičia a podobne. Máš tam toho požehnane. Boli poslední, tolerantní,.....

@abbey1 dakujem 😉 ked pisem cez mobil/pc horsie sa mi pise,,rukou uz pisem automaticky a spravne

anonym_f5b8a8
Včera o 22:01
@anonym_autor

@deedol Nechcela som to tu uverejnit,,lebo nerada by som ak by to cital niekto znamy... a tiez nieje to ani tak sport a ked tu napisem o co ide, hejty sa pohrnu este rychlejsie nez doteraz..ale nejako som to musela opisat.. tak vopred prepacte ze som si dovolila hovorit o sporte 🤗 ide o DHZ (Dobrovolny hasicsky zbor - detska liga) No podte do mna zase 😉

@anonym_autor ked by ten Pomotajko nebol v teame, co by vyhrali, DHZ je nejaka prestiz, ako ceny v golfe? K hasicom by mi take dieta praveze pasovalo, Pozri si od Renca Reqiem pro panenku... 🔥a bud rada za zdrave dieta. V 90.tkach jeden novinar robil reportaz o jednom postihu a strasne mu to bolo smiesne, lebo do 89.boli podobni upratani za vysokymi murmi ustavov a vies co sa mu stalo? Vnuk s takou dg. 🪟

autor
Včera o 22:01
@anonym_d3b626

@anonym_autor ja som ti nic nenapísala. To bol moj prvý komentár do tejto temy. Čítaj pozorne

@anonym_d3b626 joj prepac 🙏, ale dany anonym ma urazil prvy, tak som reagovala rovnako ..len z tolkych anonymov som zle precitala..pardon.

biba_18
Včera o 22:02

tolerantné konikovské mamky ktoré dajú dieťa na šport ale nezáleží im na tom že dieťa nenapreduje a nevyhráva súťaže aj keby mohlo?
mňa by to teda hnevalo 😏 ale čo sa dá robiť - buď pôjde preč ten chlapec alebo im odíde z družstva viac detí - a potom sa spamatajú… nie je to krúžok v škole…

anonym_44f198
Včera o 22:06

Hasičský šport má normalne svoje majstrovstvá, až na urovni republiky, neviem ci sa chodi aj vyssie… ale ano je to normalne sutazny sport a vitazi si beru trofeje, vecne ceny ci financie pre zbor

deedol
Včera o 22:24
@anonym_44f198

Hasičský šport má normalne svoje majstrovstvá, až na urovni republiky, neviem ci sa chodi aj vyssie… ale ano je to normalne sutazny sport a vitazi si beru trofeje, vecne ceny ci financie pre zbor

@anonym_44f198 aj deti, ci len dospeli?

autor
Včera o 22:33
@deedol

@anonym_autor hm, ja sa v tom nevyznam, ze ako funguju DHZ, oni maju nejake sutaze? ja som si vzdy myslela, ze je to takou hravou formou a o zabave, ale asi som sa mylila. mozno sa rodicia snazili vybrat nieco timove, aby tam boli aj ine deti, ale zaroven nesutazne (v tom zmysle, ze nie futbal, hokej, basket). neviem. ked sa nad tym ty zamyslis ako clovek, ktory do toho viac vidi, nevie sa najst nejaky kompromis? teda ako by tam ten chlapec mohol byt a byt uzitocny? ako jeho mama by som bola hrozne smutna, ze ani tu nas nechcu.

@deedol ano sutazia,,maju ligovu sutaz, okresnu, celostatnu atd..Zaklad su tzv. útoky (zapojenie hadic a striekanie na terce, zjednodusene povedane), potom branny beh (plnia rozne discipliny), CTIF a Chodbovicu..to su timove discipliny a TFA (sutaz jednotlivcov). Odmenou pre uspesnych sutaziacich su diplomy, medaile, pohare, vecne darceky od sponzorov,,hlavne ta detska radost ked sa im snaha a namaha vyplati a dobra skusenost ak sa im nezadari a o to viac motivuje viac sa snazit. Ono tie trofeje niesu nic proti ten ziare v detskych ociach a my rodicia mame o trofej postarane tiez - ked ich
vidime ze bojuju za nieco a ked svedomito bojuju tak dosiahnu uspech,,spolu.

Vies, funguju ako tím, a je to zamerane na rychlost a zrucnost zaroven,,je tam pozicia strojnik,lenze, on sa toho boji, zlakne sa, a boji sa toho chytit (strojnik obsluhuje masinu,,musi vediet kedy pridat vykon a na kolko) strasne to huci... Vsade sa musi bezat a on bars ma dlhe nohy je vzdy posledny ale ze daleko za zvyskom, ale to by nevadilo,,niekto je rychli, iny viac zrucny, dalsi silnejsi v rukach atd..ale on je chudacik pomaly, slaby, a vsetkeho sa boji,, jednoducho, je ako rocne dieta, ktore sa po 10min.konecne trafilo trojuholnikom do daneho otvoru s pomocou maminky,,to je super,lebo akurat veku, tesi sa on aj maminka..a takto sa on tesi aj ked nema z coho..chapem, ze ma iny svet, preto to tolerujeme..ale ako vazne ako pises, ved to tych rodicov netrapi? Mne by to zlomilo srdce..napriklad co som tu nenapisala,lebo zas sa domna obuju, ale nech..nas syn hra aj fotbal, najprv sme skusali v mojej rod.dedine ale po pol roku sme pochopili ze nas tam nechcu, fajn odisli sme do susednej dediny,,zatiaľ super vsetci..vies preco nas nechceli u nas? Lebo oni su uz zabehnuty a su to deti, ktorych otcovia hravali/hravaju fotbal, rodiny, kamarati od detstva (ako rodicia),,najprv som si myslela, ze to vidim zle, ako uzkostliva matka,,ale potom mi rozny ludia povedali, ze sa nemylim, ze je to tak, ze tiez mali rovnaku skusenost. Preto sme chapali a respektovali toho chlapca..ale my a nas syn a ostatne deti si nezadluzia respekt? Podla mnohych komentujucich - vobec nan nemame pravo..toto je taky smutny svet,,tomu chlapcovi by vyhovovalo nieco ine,,verim tomu, ze keby mu vybrali rodicia nieco ine bol by stastny, lebo on sa chce len hrat s detmi..a nechcu mat stastneho syna?

autor
Včera o 22:37
@anonym_f5b8a8

@anonym_autor ked by ten Pomotajko nebol v teame, co by vyhrali, DHZ je nejaka prestiz, ako ceny v golfe? K hasicom by mi take dieta praveze pasovalo, Pozri si od Renca Reqiem pro panenku... 🔥a bud rada za zdrave dieta. V 90.tkach jeden novinar robil reportaz o jednom postihu a strasne mu to bolo smiesne, lebo do 89.boli podobni upratani za vysokymi murmi ustavov a vies co sa mu stalo? Vnuk s takou dg. 🪟

@anonym_f5b8a8 ano to je strasne..neznasam, ak sa ludia zle spravaju k slabsim/chorym,ci znevyhodnenym,,zvladt ked som si v detstve presla tazkou sikanou..ale vidim, ze zas iba jednostranny pohlad..nevadii.v dhz nejde o tie lacne cennosti ale o odmenu za snahu a vykon..nejde predsa o vrcholovy sport,,nebudu si dhz-kom zarabat..ide o princip.

Vies ako kazdy den dakujem, ze mam zdrave deti? Mam v rodine autistu. A dalsi okolo mna pribudaju. K tymto detom a k ich rodicom sa chovam s respektom.

napetra
Včera o 22:42
@sissy27

@sissy27 Krásne si to napísala ❤️

tejana
Včera o 22:44

Akože mňa v prvom rade zarazilo, či sme teda na diskusnom fóre Modrého koníka, alebo sa tu píše nejaká diplomová práca alebo formálny dopis 🤣🤣😅. Lebo akože toľko hejtu za gramatiku 🤦🤦 nikto nie je dokonalý. A ja tiež, keď píšem niekde takto, tak si až tak pozor nedávam a je mi to šum a fuk... Ale tu pri „premúdrelých ženských“, „dokonalých“, normálne rozmýšľam, či si ten text nedám skontrolovať AI 🤣🤦. A inak súhlasím s tým, čo napísala abbey1.. asi jediný rozumný komentár.

anonym_a0247b
Včera o 22:45

@anonym_autor aj pretoto je svet v prdeli. Akože nič proti ( vlastne všetko proti), ale ide o blbu hru, áno počujete dobre, BLBÚ hru.
Ak by to nebola blbá hra bol by na úplnej inej lige. Zase veľké talenty a možnosti sa tým živiť chápem.. ale nie sakra povedzme krúžok. Viete čo je v živote dôležité? Milovať blížneho svojho a učiť deti potiahnuť slabších. Morálne dno ste tu dnes napísali. Dúfam že to je len vymyslené a niekto sa nudí.

autor
Včera o 22:46
@biba_18

tolerantné konikovské mamky ktoré dajú dieťa na šport ale nezáleží im na tom že dieťa nenapreduje a nevyhráva súťaže aj keby mohlo?
mňa by to teda hnevalo 😏 ale čo sa dá robiť - buď pôjde preč ten chlapec alebo im odíde z družstva viac detí - a potom sa spamatajú… nie je to krúžok v škole…

@biba_18 uuuuu..ty si dala riadne jasne tvrdo najavo svoj nazor,,klobuk dole 😃 Nebojis sa ze ti vybuchne mobil od hejtov dokonalych matiek? Ale nie,vdaka. Ja vzdy vravim, ze na problemy (akekolvek) sa musi clovek pozerat min. z dvoch stran/uhlov. Neda sa byt len sa jednej strane, lebo aj ta druhá ma svoje pohnutky a postoj..preto chapem, ze mat dieta co nezapada alebo je znevyhodnene, nieje ziadne lazo-plazo,,ze ja si len hajim svojho? Nie . Ale z pohladu jeho rodicov toto trapi iste aj ich, aj toho chlapca..ved sa ani s ostatnymi nehra, aj ked ho volaju, len za kazdym beha ako psik (sam seba ponižuje nevedomky) ,,ach je to smutne 😔

napetra
Včera o 22:48
@anonym_autor

@sissy27 dakujem 🤣🤣🤣 boze niektory ludia..no nic

@anonym_autor Naozaj robíš jednu hrúbku za druhou v každom tvojom príspevku, až sa to zle číta.
Zapamätaj si, " niektorí ľudia" je množné číslo a to sa vždy píše s mäkkým "i"

sissy27
Včera o 22:48
@napetra

@napetra dakujem 🩵 neviem ci krasne, ale uprimne. Vyclenovat slabsie dieta z kolektivu, lebo chcem pre to moje medaily za vykon, to mi hlava neberie…

autor
Včera o 22:51
@anonym_44f198

@anonym_44f198 ano tak,, viem ,ze chodia na celostatne kolo (CTIF) , tam sa nasi zatial nedostali, ale myslim , ze to je strop. Ale vsak ide hlavne o kvalitne straveny cas sportom, ucenie sa discipline, zabava a priatelstva, zodpovednosti za seba i druhych..a mnoho ineho

napetra
Včera o 22:51
@sissy27

@napetra dakujem 🩵 neviem ci krasne, ale uprimne. Vyclenovat slabsie dieta z kolektivu, lebo chcem pre to moje medaily za vykon, to mi hlava neberie…

@sissy27 Mňa veľmi zaráža takýto postoj k hendikepovaným ľuďom. Ľudia vedia byť zlí.

anonym_a0247b
Včera o 22:53

@anonym_autor a ešte napíšem jednu vec. Tiež som v DHZ síce ako dospelý človek , ale tiež keď horí sme jeden Team. Máme rôznych ľudí medzi sebou a áno aj mentálne slabších na papieri. Našli sme pre nich takú mieru zodpovednosti a činnosti, na ktoré majú kapacitu. A úprimne ? Oni sú náš tmel. Milujú ten spolok viac asi ako my úplne zdraví a viete prečo ? Lebo sme ich kua neposlali preč. A viete čo ? Urobili za tie roky vyše roboty ako podaktorí členovia a je jedno či je to hra, či sa hrá o cenu , či horí a ideme kamsi ako Team. Každý má svoje miesto a každý je dôležitou súčasťou.

autor
Včera o 22:54
@napetra

@napetra podporujes ludi, ktory urazaju a ponizuju a to bez toho aby vobec toho cloveka poznali ? Hm..veru "krasne napisane" 😃

autor
Včera o 22:55
@sissy27

@sissy27 to tu nikto nenapisal, ale dobre, mysli si co chces,nech sa paci 😃