icon

Kto je vlastne diskriminovany?

25. jan 2026

Ahojte.. V mojom okoli je chlapec, aktualne 12r., ktory ma ocividne nejaky druh mentalneho postihnutia. Nejdem diskriminovat ani nic take ale zaujima ma to, rada by som vedela viac, a s rodicmi niesme este az tak blizky, sotva sa pozname. Ten chlapec je velmi pomaly - fyzicky aj rozumovo. Tesi sa a sprava v urcitych momentoch ako 3rocne dieta. Jeho rodicia ho dali na sport, v ktorom je aj nas syn. Ide o kolektivny sport, kde deti sutazia ako tym. Vobec tam nezapadol, nezlepsil sa a kazil vysledky. Nechapem, preco ho tam rodicia dali a preco tam stale chodi. Zial, nehodi sa tam. Ved musia to vidiet a mna by to ako matku trapilo. Nas syn aj ostatne deti su demotivovane co zasa trapi aj nas rodicov..je to ako mat zavazie. Syna tento sport velmi bavi, prvy rocnik boli velmi uspesny (2.miesto v lige) a minuly rok boli posledny! (aj kvoli tomuto chlapcovi aj ine veci boli pricinou padu z vrcholu na dno). Zacina sa 3.r. a sme odhodlany nebit ticho, tolerantny sme boli dost! Mozno to niekomu prijde hnusne, ale skuste si predstavit svoje dieta, ktoremu to ide, bavi ho to, treneri su snim spokojny, podstivo sa pripravuje a potom ma clena totalne zabrzdene trdlo (pardon, je mi to luto, ale stacilo),ktory to pokazi.. 😒

Strana
z8
anonym_58ebd9
Včera o 23:55
@abbey1

@anonym_58ebd9 Ako ona šikanuje to dieťa? Prišla sa sem posťažovať, opýtať na názor iných ludi.
A klin sa vytlčie klinom? To už je len aký príklad do života? Šikanu budeme riešiť šikanou? Na ňu poukazuje š a sama konáš ešte horšie. Či ty vieš, že otvorene vystúpila tvárou tvár voči tomu dieťaťu a šikanovala ho?

@abbey1 stačia mi jej komentáre v celej tejto diskusii, ktorá nieje o žiadnom ligovom športe, ale o DHZ, ktorý je úplne o niečom inom, ako o získaní medaily. A prepáč, ale ked autorka chce z DHZ vyhodiť postihnuté dieťa lebo jej syn kvôli nemu nezíska kov na krk, tak to je šikana. Lebo jej syn nieje ligový hráč, ale člen DHZ. Reagujem naňu tak isto, ako reaguje ona. Ty máš svoj názor, ja svoj. Tým, to pre mňa končí. Nebudem sa zastávať ženy, ktorá nedokáže 10 ročnému decku vysvetliť, že sú aj slabšie, choré deti, ktoré majú rovnaké právo na život a na šport , ako zdravé deti, aj keď nedosahujú také výsledky. A nebudem podporovať takú ,,matku" aby také dieťa vyhodila z teamu len preto, aby jej decko dostalo medailu. Najprv to dieťa vyhodím z teamu, potom z kolektívu v triede, potom z triedy lebo kazí priemer v monitore, potom zo školy atď. Radšej vyhodiť znevýhodneneho, ako vysvetlit zdravému, že cely svet sa netoči okolo neho a že team je o každom jednom z nich, nielen o ňom. Zopakujem sa, ale môj muž hrá ligovo stolný tenis. Na zápas chodia 4 hráči, niekto spraví 4 body, niekto ani jeden. Toho, čo nespravil ani jeden majú vyhodiť z teamu lebo kvôli nemu prehrali zápas ? A možno kvôli nemu padnú ďalšiu sezónu do nižšej ligy? Každý z nich hrá v rámci možností. Raz vyhrajú, raz prehrajú. Ale neobviňujú tých slabších, lebo ďalší zápas môžu pokaziť práve oni. To by autorka mala učit svoje dieťa. A nie to, že slabého hráča sa treba zbaviť. Lebo aj jej dokonalý syn, môže mať zlé obdobie kedy bude kaziť súťaže a team bude prehrávať. Aj keď je zdravý.

abbey1
Dnes o 01:39
@anonym_58ebd9

@abbey1 stačia mi jej komentáre v celej tejto diskusii, ktorá nieje o žiadnom ligovom športe, ale o DHZ, ktorý je úplne o niečom inom, ako o získaní medaily. A prepáč, ale ked autorka chce z DHZ vyhodiť postihnuté dieťa lebo jej syn kvôli nemu nezíska kov na krk, tak to je šikana. Lebo jej syn nieje ligový hráč, ale člen DHZ. Reagujem naňu tak isto, ako reaguje ona. Ty máš svoj názor, ja svoj. Tým, to pre mňa končí. Nebudem sa zastávať ženy, ktorá nedokáže 10 ročnému decku vysvetliť, že sú aj slabšie, choré deti, ktoré majú rovnaké právo na život a na šport , ako zdravé deti, aj keď nedosahujú také výsledky. A nebudem podporovať takú ,,matku" aby také dieťa vyhodila z teamu len preto, aby jej decko dostalo medailu. Najprv to dieťa vyhodím z teamu, potom z kolektívu v triede, potom z triedy lebo kazí priemer v monitore, potom zo školy atď. Radšej vyhodiť znevýhodneneho, ako vysvetlit zdravému, že cely svet sa netoči okolo neho a že team je o každom jednom z nich, nielen o ňom. Zopakujem sa, ale môj muž hrá ligovo stolný tenis. Na zápas chodia 4 hráči, niekto spraví 4 body, niekto ani jeden. Toho, čo nespravil ani jeden majú vyhodiť z teamu lebo kvôli nemu prehrali zápas ? A možno kvôli nemu padnú ďalšiu sezónu do nižšej ligy? Každý z nich hrá v rámci možností. Raz vyhrajú, raz prehrajú. Ale neobviňujú tých slabších, lebo ďalší zápas môžu pokaziť práve oni. To by autorka mala učit svoje dieťa. A nie to, že slabého hráča sa treba zbaviť. Lebo aj jej dokonalý syn, môže mať zlé obdobie kedy bude kaziť súťaže a team bude prehrávať. Aj keď je zdravý.

@anonym_58ebd9 Zdá sa, že každý z nás je tolerantný len v určitých veciach a odtiaľ potiaľ. To sa tu ukázalo úplne jasne. Tak to môžeme uzavrieť.

Strana
z8