icon

Lapbook - interaktívna kniha pre deti od 1,5 roka

iivkaa1
1. feb 2014

Ahojte. Viem, ze teraz mate asi este vela prace, ale napadla ma myslienka, ci by ste niektora nemala zaujem o vyrobu interaktivnej knizky, nieco ako Lapbook (kuk na MK alebo nete). Chcelo by to velku kreativitu, sikovnost a asi velke pracovne nasadenie 🙂
Najprv sa chcem spytat vas z momentalnej vymeny, az potom ostatnych.

S vyrobou takejto knizky nemam ziadne susenosti, ale posielam zopar info, aku mam predstavu:
- bolo by nas max. 10, pretoze vyroba je casovo narocna
- deadline maj 2014
- vekova kategoria: 1, 5 roka a viac
- temy "kniziek": NAPR.: geometricke tvary, farby, rocne obdobia, zvierata, strava, zdravie, zmysly, povolania, emocie, denny rezim ...
- kto ma pristup k laminovacke - velka vyhoda, nakolko si myslim, ze kvoli setrnosti stran pred detmi je laminovacka potrebna

Knizky by boli interaktivne (vrecuska s kartickami, otacacie kolesa, vlozene leporelka, mohlo by sa do nich kreslit so zmazatelnymi fixkami, rozne skladacky, mozno magnetky, karticky na suchy zips... )
Nikdy som takuto knizku nevyrabala, ale velmi sa mi paci predstava jednej temy v jednom celku - knizke a este mnoho mnoho dalsieho 🙂

Tuto temu zalozila predtym slniecko379, ale stopli to,tak skusam ja 🙂

@slniecko379 @miskanasa @danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @tehulka13 @tinka_21 @lucka23 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka

tinka_21
3. feb 2014

@slniecko379 Juj, tak strašne rada by som sa zapojila, ale dám si asi pauzu 😉 Tie kravičky a žabky z našej výmeny ma celkom unavili 😀 Celý mesiac po večeroch, takže potrebujem malú pauzu alebo niečo menej náročné, a to lapbook určite nebude 😉 Takže moje miesto uvoľňujem inej maminke 🙂 keď tak sa veľmi rada pridám v druhom kole 🙂 Budem vás sledovať 🙂

slniecko379
3. feb 2014

@tinka_21 nevadi 🙂

iivkaa1
autor
3. feb 2014

@slniecko379 staci nas tolko kolko je,ci este par naviac? 🙂

slniecko379
3. feb 2014

@iivkaa1 ja by som dala tych 10 🙂 ked sa do niecoho pustim, tak uz mi je jedno ci to robim 6 alebo 10 krat, ale bola by som rada 10-tim roznorodym knizkam 🙂
no, ale nevyjadrili sa este ostatne, ci do toho 100%-ne idu 🙂

iivkaa1
autor
3. feb 2014

@slniecko379 ano chapem....a viac je vzdy lepsie :D....zatial je nas 5nie? som vytvorila novu skupinku aj na vrec.aktivitky...kamoska chcela sa niekam dostat🙂 a nahlasili sa aj dalsie...tak sa mozem spytat,aj ich ci by sanepridali.,...hmmm ?🙂

slniecko379
3. feb 2014

@iivkaa1 skus sa spytat 🙂 nech necakame do juna, kym sa nas nazbiera 10 🙂 vdaka 🙂

slniecko379
4. feb 2014

@pillinka ahoj. videla som, ze si sa chcela prihlasit do inej vymeny lapbooks, len uz bolo plne. nechces sa pridat sem? 🙂

slniecko379
4. feb 2014

@ask ahoj. videla som, ze si sa chcela prihlasit do inej vymeny lapbooks, len uz bolo plne. nechces sa pridat sem? 🙂

pillinka
4. feb 2014

@slniecko379 ahoj, dakujem za info, no medzicasom sa situacia zmenila, nastupujem do prace, neviem ako to budem cele casovo zvladat, cize nateraz asi nie... aj ked ma to strasne laka, ale nechcem sa totalne vycerpat :(

ask
4. feb 2014

@slniecko379 Ahoj, velmi rada by som ,ale zial som natolko vytazena, ze moja praca by nebola dostatocne precizna a to by ma mrzelo. Je mi luto ze takuto zaujimavu ponuku odriekam, ale momentalne si netrufam. Drzim vam palce...🙂

iivkaa1
autor
4. feb 2014

@ask ahoj no mame deadline na polku juna...to je dost casu,ci si aj tak myslis,ze nestihnes?🙂

ask
4. feb 2014

@iivkaa1 Pred sebou dve rozrobene vymeny+este dalsi casovo narocny projekt a predsa len nejaky cas musim po veceroch venovat aj starsim detom (pubertakom) a manzelovi.... naozaj si momentalne na viac netrufam☹

chmurkaxy
4. feb 2014

Sorry baby,to bolo pre moje kamosky v súkromke :D

slniecko379
4. feb 2014

@ask nevadi🙂
Baby, snad sa nas nazbiera 10 skor ako v juni🙂

iivkaa1
autor
4. feb 2014

@ask ano rozumiem a nemas typy na vymenky?nejaky napad 🙂

ask
4. feb 2014

@iivkaa1 Velmi vela dobrych tipov je aj na ceskom modrom konikovi, tam chodim vela pozeravat🙂

iivkaa1
autor
5. feb 2014

@kallocka ahojky pridas sa k nam??? :}

kallocka
5. feb 2014

Ahojte pridávam sa k vam 🙂 Lapbook som ešte nevyrabala, tak by som to skusila. Lapbook ma byt z papiera alebo z latky? Stroj mi zapada prachom, tak by som aj rada trosku prevetrala 🙂 Ak mate niektora mohli by ste prosim poslat fotku ako nejaku predstavu lapbooku pre deti od 1,5 ročka? Vdaka 🙂

iivkaa1
autor
5. feb 2014

@kallocka no kocky mali predstavu, ze by to boli A4 yalaminovane, popripade z filcu niecco alebo nejakej latkz zalaminovane ;] tesime sa,ze si sa pridala

slniecko379
5. feb 2014

@kallocka vitaj 🙂
myslim si, ze ak by si robila lapbook z latky, ostatne by sme to uvitali 🙂 len si myslim, ze je to o dost pracnejsie ako zalaminovany... teda aspon ja si to myslim, pretoze ja a ihla nie sme kamosky 🙂
ale ak si sikulka v siti a zda sa ti to lahsie, myslim, ze by ten tvoj lapbook bol zaujimavy 🙂
no kazdopadne, nech sa vyjadria aj ostatne 🙂
... jej - pomalicky sa tusim aj nazbierame do 10 🙂
uz sa neviem dockat, ked sa budeme dohadovat o niecom konkretnejsom 🙂

iivkaa1
autor
5. feb 2014

@katka159 pridas sa?🙂

katka159
5. feb 2014

ahojte baby
neviem či to nebude nad moje sili zatra vás prečitam, posledujem, niečo o tom naštudujem

iivkaa1
autor
6. feb 2014

@miskanasa ahoj pridas sa k nam?🙂

miskanasa
6. feb 2014

@iivkaa1 rada sa pridam. Vsimla som si ze jedna z vas by rada robola jar, tak mozno by som sa pustila do zimy🙂

iivkaa1
autor
6. feb 2014

@miskanasa vitaj medzi nami 🙂

slniecko379
6. feb 2014

@iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @miskanasa, @katka159
Baby, takze nas je zatial 9 - cize IDEME DO TOHO 🙂

Ak sa prihlasi este jedna bolo by fajn 🙂

Navrhujem, aby sme si premysleli temy:
zatial:
@slniecko - jar
@miskanasa - zima
@moninka1 - rozhodni sa prosim z tem, ktore si preferovala: farby, geometricke tvary, hudba (noty, hudobne nastroje, ...) alebo dopravne prostriedky...
@lululaila - zvieratká alebo naša farma alebo safari

asi by bolo dobre, keby sa niekto "ujal" leta a jesene.
Tie, ktore nemate predstavu o teme, este raz preposielam pre inspiraciu:
geometricke tvary, farby, zvierata, strava, zdravie, zmysly, povolania, emocie, denny rezim ...

miskanasa
6. feb 2014

@slniecko379 @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @katka159
Baby podla Vas nebude lepsie pre male deti otacat si knihu vo formate A5 a spojena by nebola hrebenom ale kovovymi kruzkami pre lepsie otacanie stran??? mozno sa mylim,len ma to napadlo a porozmyslajme 🙂
A rozmyslala som aj ze ci by nebolo fajn,ak mame napr.6stran jednu stranu vytvorit nieco so suchym zipsom zakomponovat, na druhej strane s magnertickou paskou, na tretiu farbit fixami a handrickou zotierat......
Ze v podstate kazda kniha by mala rovnaky sposob aktivit...... Co vy na to???? 🙂

slniecko379
6. feb 2014

@miskanasa
super napady 🙂 u mna SUHLAS 🙂
- suhlasim s tym, aby mali knizky rovnaky sposob aktivit, asi by bolo aj dost spravodlive, ze kazdu z nas by to stalo cca rovnaku casovu namahu 🙂 aj si budeme lepsie vymienat napady tykajuce sa technickeho zhotovovania...
- v podstate aj format A5 by bol mozno pre krpcov lepsi 🙂

moninka1
6. feb 2014

@miskanasa @slniecko379 @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @katka159

dievcata, otazka teda je ci vlastne nechceme robit quiet book ?? aspon podla popisu, co dala
@miskanasa sa mi to skor podoba na toto prevedenie...

ja nie som za UPLNE rovnake sposoby prevedenia jednotlivych stran ... mne by sa pacilo, keby si dieta precvicilo aj nieco ine, nie iba rovnake veci...taktiez si myslim, ze je vela sposobov, ako sa daju spracovat strany a kazda maminka moze byt v niecom inom sikovnejsia a tak vlastne vysledna knizka krajsia, ked nebude obmedzena ... ale napr taka jar, leto, jesen a zima by kludne mohli byt spracovane vlastne "rovnako" az na rozdiel v rocnom obdobi...
skor by som davala vahu na to, aby v kazdej knizke bolo zastupenie roznych typov uloh napr na precvicenie matematiky-navodenie pocitania, hmatu, jemnej motoriky, nieco na rozsirenie slovnej zasoby, z praktickeho zivota, nieco z prirody ...
no pri takytchto malych detoch sa moze tazko vymyslat prilis vela rozncyh typov spracovania, cize mi urcite nebude vadit, ak by boli aj vsetky rovnoke 😀 , len keby chcel byt niekto prilis kreativny aelbo by mu to nesedelo do temy, tak by som sa nebranila roznosti 😅

slniecko379
6. feb 2014

@moninka1 @miskanasa @slniecko379 @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @katka159
myslim si, ze na quiet book je nas prilis vela, podla mna to by to chcelo max 5 ludi. myslim, ze lapbook je casovo aj pracne menej narocny...
navyse si myslim, ze pri quiet book by sme potrebovali vsetky sijaci stroj, aby to nevyzeralo "haky-baky" 🙂
hmmm? 🙂
ja ostavam "verna" lapbooku 🙂