icon

Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky

sunsun
8. jan 2014

pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517

sunsun
autor
17. mar 2014

@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella baby, ako ste na tom?... vieme si dat nejaky oriantacny termin vyrobenia (predstavenia) vzoroveho lapbooku?... ja na tom pomalicky makam, ked je volny cas, vzdy sa kusok posuniem, nejde to rychlo, no dufam, ze ked vzorovy dorobim, tie ostatne uz pojdu rychlejsie...ja si asi trufam mat vzorovy hotovy do konca marca, mozno este par aprilovych dni budem potrebovat, no mohla by som to stihnut... vedeli by sme dat sem nafoteny vzorovy lapbook napr. do 15 aprila? ci je to skoro? 😉

pastelka13
17. mar 2014

ahojte,ja sa posuvam pomalicky ... mala som otca v nemocnici .... materialy mam pripravene,pomalicky to davam dokopy 🙂

misiaksl
17. mar 2014

@sunsun tak ja som asi tak v polke 🙂 ten vzorovy by uz mal byt uplne hotovy, farebny so vsetkym?

sunsun
autor
17. mar 2014

@misiaksl ja myslim, ze nemusi byt uplne hotovy, staci tak, aby si to vedela kazda predstavit...(nemusi byt vsetko nalepene, zosite...), len nech sa vedia vsetky baby vyjadrit, pripadne este nieco k tomu navrhnut, vylepsit...🙂 ale tak nemusime sa nikde ponahlat, mozno bude treba viacerym viac casu, ... len hladam orientacny termin, nech sa trosku posunieme...🙂

lyrrya
18. mar 2014

@sunsun tak ja som na zaciatku, zacali mi tie tazke marcove dni,kedy som makala na torte a ked mam cas, ideme zas na navstevu... no daco uz mam nacrtnute-do konca marca hadam stihnem vzor. vcera sme stahovali, tak baby ani sa nepytajte,kde co mam, lebo prave netusim 😀

adelajda2012
19. mar 2014

sunsun @misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @lucirella ja som sice momentalne v nemocnici kvoli tehu, ale kedze dufam, ze ma uz pomaly pustia a kedze uz mam cosi nachystane, tak myslim, ze do toho 15. by som to mohla stihnut.
Chcela som sa opytat... Pripradovanie farieb (napr. zabka, listok zo stromu atd. k zelenej, jahodka, jablko k cervenej...) vas este bavi, alebo je to uz pre drobcov malo?

zabkakatka
19. mar 2014

@adelajda2012
priradovanie farieb je pre nas este aktualne - uz ich sice pozna, ale casto hovori zle - aj ked si myslim ze to robi schvalne, alebo ked sa mu nechce.... takto ho to mozno bude zaujimat 🙂

sunsun
autor
19. mar 2014

@adelajda2012 u nas je tiez priradovanie farieb aktualne...🙂

pastelka13
20. mar 2014

aj u nas je to aktualne 🙂

lyrrya
24. mar 2014

babulky,tak som sa dala na vymyslanie a robienie lapbooku. este by som chcela dat cez tyzden vytlacit par aktivit,aby som vam mohla ukazat,ako to asi bude a co sa vam to bude pacit 🙂 a mam aj jesennu basnicku:
Opadli lístočky pod hrušku,
spravili zlatistú podušku
a na ňuhruštičky cupi - cup!
Ježko si na ne brúsi zub.
September, október, november
sú krásne mesiace to mi ver!

@pastelka13
@sunsun @misiaksl @ikuza
@zulusa @zabkakatka @lucirella
@adelajda2012
a mam aj na jar,leto,zimu... su z knizky o krtkovi 🙂

misiaksl
24. mar 2014

@lyrrya krasna 🙂 mozes mi napisat o jari a niekam ju tam vlozim 🙂

adelajda2012
24. mar 2014

@lyrrya 🙂 tu knizku mame 🙂

lyrrya
24. mar 2014

@misiaksl

Rozkvitnutá jar

V doline rozkvitla teplá jar,
povieva vetríček cez chotár.
Aj krtko veselý z kopčeka
pozrieť si tú krásu uteká.
Marec, apríl, a k tomu máj,
poď a aj ty sa s nami hraj!

lyrrya
28. mar 2014

@sunsun @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella
baby tak dokedy ten prototyp? buduci vikend? mne to bolo fajin, lebo aktivity som nestihla este prekreslit a vytlacit(drobec mal crevne problemy)... a potom, ked to uz bude ok, budem zhanat material vo velkom, aby sa to postihalo
a este ma napadlo,chceli ste 1.november-sviatok vsetkych svatych. uz mam napisane ako vznikol atd, mam k tomu dat aj dake foto?lebo aktivita na to ma nenapada. a este 2november spomienka zosnulych? aj to dam? bude to napisane formou rozpravania plues asi par foto na predstavu. moj drobec stale hovori paa(akoze sviecky, ze palime na cintorine) tak za svilu sa uz isto na to bude aj pytat

zabkakatka
28. mar 2014

juuuj dievcata, ja som sa teraz dva tyzdne uplne zastavila, lebo som vybavovala papiere na kolaudaciu tak uvidime ako to postiham....

sunsun
autor
28. mar 2014

@lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella ja by som nechala cas do toho 15-teho na prototyp, neviem baby, vyjadrite sa, ako vam to vyhovuje, nech sa niktora necitite pod stresom... 😉

sunsun
autor
28. mar 2014

@lyrrya k tym vsetkym svatym a pamiatke zosnulych... podla mna nejako zakomponovat sviecku, mozno ramik, nech si kto co chce do neho da..., neviem, nic ine mi nenapada....

lyrrya
28. mar 2014

@sunsun ok, 15teho mi vyhovuje 🙂 sviecku dam, ramik este vymyslim. inak vsetkych svatych je celkom pekne to vysvetlenie 🙂 ale skor je to krestansky sviatok. ja som myslela, ze tam dam pantenon-lebo to je k tomu vzniku

adelajda2012
7. apr 2014

@sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @lucirella Babule, ja som stale v nemocnici... Uz som myslela, ze ma dnes urcite pustia, ale zas nic. Ja uz nevidim realne, ze by som s vami stihala. Aj ked by ma pustili do konca tyzdna (prosim prosim), doma ma toho caka tolko, ze na lapbook nebude cas :(. Je mi to luto, ale musim vas opustit. Hmmm...zostalo vas len osem. Mrzi ma to. Budem vas urcite sledovat, ale zapojit sa nestiham. Mozno date druhe kolo 🙂

zabkakatka
8. apr 2014

adelajda2012 @sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @lucirella
ahojte dievcata,
konecne som si zasa sadla k lapbooku ked mi chalani zaspali a hladam hladam v diskusii a neviem najst na akom formate sme sa teda dohodli? a este ze ako s obrazkami, chceme iba kreslene alebo mozme kombinovat realne s kreslenymi - to mi totiz vyhovuje viac 🙂

lyrrya
8. apr 2014

@zabkakatka som tiez za kombinaciu, aj ja to tak budem mat. ja som poobede k tomu na chvilu zasadla. spravila som macka s jesennym oblecenim a tekvicu. no v nedelu vam to dam sem vsetko cierno-biele. lebo tak to dam aj tlacit a kopirovat, a co bude kreslene vyfarbim-samozrejme realne obrazky vytlacim farebne 😉 len momentalne nam nejde tlaciaren, tak to dam tlacit, az vsetko odsuhlasite. sem dam skeny a fotky

lyrrya
8. apr 2014

@adelajda2012 a keby sme posunuli termin, ani tak si netrufas? a vela zdravicka zelam, aby ta pustili domov ako si zelas 🙂

sunsun
autor
9. apr 2014

@zabkakatka ked si pozries na prvej strane, tam je link a najdes ako moze vyzerat lapbook..., format A4...🙂... myslim, ze moze byt aj kombinacia....🙂

sunsun
autor
9. apr 2014

@adelajda2012 to mi je luto....-( ak by ti pomohlo posunutie terminu, myslim, ze by s tym nikto nemal problem.... 😉

lucirella
11. apr 2014

@adelajda2012
Je mi luto, ze si stale v nemocnici. Prajem vela zdravicka a aby ta pustili coskoro domov. Drz sa. 🙂

lucirella
11. apr 2014

@sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka
Dievcata, ahojte. Prepacte, ze som sa sem nedostala skor. Boli sme dva tyzdne mimo domov a posledne dva tyzdne sme boli chori a do toho nejaka praca. Aaale uz som zas tu 😀 . Len sa este vyskytol jeden mensi problem s tlaciarnou, ale snad sa to podari manzelovi opravit - hapruje tam nastavenie, tlaci si to ako chce... grrrr 😠
Videla som, ze ste sa dohodli na 15.4. pre prototyp. Budem sa snazit, len si niesom ista, ci to stihnem. Budem cez vikend makat len na lapbooku, tak snad sa to podari. Budem dufat, ze tlaciaren prestane stavkovat.

Inak som tiez za kombo kreslene a realne.

sunsun
autor
11. apr 2014

@lucirella uplne v pohode, nenahanaj sa, aj ked predstavis prototyp par dni neskor... ja som sa snazila len o nejaky orientacny datum, nech uz pomaly predstavujeme, co sme urobili, az je cas a priestor sa k tomu vyjadrit a nech sa moze vyrabat..., mala som pocit, sme akosi viacere stagnujeme.... 😀

lyrrya
12. apr 2014

baby tak uvidim,ci stihnem datum... pred chvilou mi volala mama, zomrel mi krstny otec ☹ tak ma caka tento tyzden pohreb... boze baby, cakal na operaciu a uz sa jej nedozil... mal len 55rokov

sunsun
autor
13. apr 2014

@lyrrya je mi to luto.... ☹ uprimnu sustrast.... ☹

sunsun
autor
13. apr 2014

@lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @lucirella baby, ked budete mat hotovy prototyp, v pohode pridavajte obrazky na komentovanie.... ak nestihate, netrapte sa....mozme to posunut a dohodnut sa tak, aby do konca aprila tu vsetky prototypy boli, nech sa mozu komentovat a uz konecne vyrabat...🙂 suhlasite? 😉